Ja nisam. Ja sam zbrisao u svedsku da sirim bratstvo i jedinstvo sa svedjankama. Mislim da je ono ostao Markovic i to, pa ajd' al one cetnicke/ustaske/handzarske retorike i ko je koga ugrozavao... ma daj. Imao sam i dugu kosu, i fol svirao u bendu, i bilo je treba, i jeste vozala se 128-ica al' se stizalo u zaostrog, i sve je bilo ok. Nije me niko ugrozavao, pa kontam, sve je to suplja. Al' eto nisu to tako vidjeli 98% papaka koji su glasali za nacionalne stranke.VCorp wrote:zapporius wrote:A tebe konja isprogramirali da ti mjeris srecu u BNP-u, pa makar ti radio za 500 maraka. Konjooooo.Leons wrote:Uf, jes je napravio bankrotirala dva put prije nego sto se raspala.
A ta Castrova Kuba ima duplo veci BDP od Jugoslavenskog maksimalnog ikada.
Ja sam ovdje da vam saopstim istinu a istina ce vas osloboditi. Tu sam da vam pomognem da prebrodite ovu tranziciju. Znam da je tesko, al' mora se.
Pa i vi ste je mjerili u BNP -u. Kad je nestalo keša počeli ste ratovati sa svojom bratstveno i jedinstvenom braćom
To sto vi bajramovci i bozicani ne kontate je da nama nije trebala SDA/HDZ/SDS da nas spasi od komunizma. Mi smo vec bili spasheni, komunizam se zvanicno raspao 89'e kad su srusili Berlinski Zid, a mi smo bili progresivni pa bjezali sa marksizma jos 87-e, a starije generacije i prije.
Ante Markovic je imao plan, proglasi stecaj tih bivsih drzavnih firmi, zaposljeni su dobivali 24 plate kao oprostaj, i postojao je program stimulacije privatluka, gdje prve godine nisi morao placati porez kao nova firma, da bi poslije tek 5 godina morao placati punu poresku stopu. Dinar je bio konvertibilan (ja kupovao leviske za dinare u Trstu), i sve je ferceralo.
Problem je bio, sta ce sve te bivse komunjare, raditi, gdje ce se uni tada uvaliti, ako Markovic uvede meritokratiju? Jednostavno, nacionalizam? Gurali bi oni burazeru i nacizam, samo da sjede i dalje na vlasti. I uz to se uvalise i SDA, ko biva nisu ni oni repa bez korjena da i oni nesto ne kradu.
A vi raja se palite na suplje price danas kao sto ste se palili i 90-e kad niste znali glasati. Mozda za to sto je vrhunac literature i obrazovanja na balkanu bio Zagor. Bolje da ste citali Alan Ford.