drustvo u srednjem vijeku
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Esma95
#1 drustvo u srednjem vijeku
Pozdrav
Imam referat iz historije pod temom " Drustvo u srednjem vijeku" pa ako neko od vas ima kakvu zanimljivu informaciju, fotografiju ili bilo sta neka objavi u ovom temi. Takoder ako znate gdje da nadem informacija o datoj temi bila bih vam mnogo zahvalna
- asurbanipal
#2 Re: drustvo u srednjem vijeku
Esma95 wrote:PozdravImam referat iz historije pod temom " Drustvo u srednjem vijeku" pa ako neko od vas ima kakvu zanimljivu informaciju, fotografiju ili bilo sta neka objavi u ovom temi. Takoder ako znate gdje da nadem informacija o datoj temi bila bih vam mnogo zahvalna
Pozdrav. Možeš li malo konkretizirati temu. Na koje se područje odnosi ? Da li se to odnosi na srednjovjekovnu Bosnu, ili općenito opštu, svjetsku historiju srenjeg vijeka ? Nije svugdje "srednji vijek" bio isti, negdje je bio "mračniji", negdje malo svjetliji.
Za početak, u ovoj knjizi su odlično postavljeni i opisani društveni odnosi u srednjem vijeku.
Jacques Le Goff - Civilizacija Srednjovjekovnog Zapada
-
Esma95
#3 Re: drustvo u srednjem vijeku
pa mislim srednji vijek na teritoriju Evrope, a ako imate kakvih informacija o drustvu srednjega vijeka na tlu BiH nebi bilo lose, hvala na preporucenoj knjizi