Novi zakon o radu porizveo je antagonizam izmedju zaposlenih u privatnom i drustvenom sektoru. Od ranije, prema zaposlenima postoji antagonizam jednog dijela nezaposlenih. Kakva su iskustva u vasim firmama kad je u pitanju polozaj radnika?
Zaposlen sam u privatnoj zdravstvenoj instituciji, doktor medicine, 7 godina staza, osnovna plata ispod 1000 KM. Sa dezurstvima, radna sedmica nikad nije kraca od 70 h, cesto i preko 80h. Neki od kolega, na poslu provedu i do 120h sedmicno (7x24=168 h u sedmici). Da li me se tice novi ugovor o radu?
"Drustveni" vs privatni sektor - a gdje sam tu ja?
Moderator: anex
-
babanovac
-
Rizvan
#2 Re: "Drustveni" vs privatni sektor - a gdje sam tu ja?
S toliko godina iskustva uvijek se možeš ako ništa zaposliti u nekoj seoskoj ambulanti, puno kraće bi radio tokom sedmice, a imao bi i veća primanja. Što robuješ kod privatnika, nije da imaš neko suficitarno zanimanje tipa ekonomista?babanovac wrote:Novi zakon o radu porizveo je antagonizam izmedju zaposlenih u privatnom i drustvenom sektoru. Od ranije, prema zaposlenima postoji antagonizam jednog dijela nezaposlenih. Kakva su iskustva u vasim firmama kad je u pitanju polozaj radnika?
Zaposlen sam u privatnoj zdravstvenoj instituciji, doktor medicine, 7 godina staza, osnovna plata ispod 1000 KM. Sa dezurstvima, radna sedmica nikad nije kraca od 70 h, cesto i preko 80h. Neki od kolega, na poslu provedu i do 120h sedmicno (7x24=168 h u sedmici). Da li me se tice novi ugovor o radu?