kerima1 wrote:Moci ces jedino takve muskarce vidjeti u Raju, kao sto je opisano u hadisima izgled muskaraca u raju, da ce biti bez brada i dlakavosti po tijelu, savrsenih proporcija i izgledom na Jusufa u dobi od 33 godine.
Pun svijet ovakvih muskaraca jarane saamo ne gledas haha.
Znaci u Raju smo vec.
nije , ti to samo mislis tako...
nemoze se nikad ovaj svijet sporediti sa Rajom, jjer tamo je cisto savrsenstvo u svemu, bez ikakvih manjkavosti....nema tamo da kazes, pa moglo bi Ovako ili moglo bi onako izgledati, ili nije ovo nesto posebno, ne svidja mi se.....narode, dosli ste Alllahu u Allahovu nagradu, zar stvarno mozes pomisliti da onaj koji poznaje Tebe blje nego ti samu sebe nije u stanju stvoriti tacno i precizno sta tvojoj dusi godi i cime se tvjoje oci i dusa nasladjaju????
Zar moze biti, Allah nahvali svoju nagradu tebi, a ti dodjes tamo, i kazes, eh vala, ja mislila nesto bollje od ovoga, nista specijalno

to je nemoguce biti, jer ako tako pomislis onda ti i ne poznajes Allaha.
Ako ti Allah nesto hvali, znaj sigurno da ce te to oduseviti i ocarati kad vidis to, neces biti ravnodusna.
i jos karakteristika Raja, jeste konstatno poboljsanje i uljepsavanje kako vrijeme prolazi, u Raju covjek od ode iz svoje kuce pa vjetar puhne proljepsa covjeka da to primjeti i zena njegova kad se vrati kuci, jasno je to poslanik opisao i sta ce zena reci u tom trenutku, ne samo da vjetar u Raju proljepsava tijelo, nego mazanjem mirisa po tijelu u raju proljepsava tijelo....
druga stvar ljdui i zene se nemogu sporediti sa ljudima i zenama u Raju, jer su tamo i ljepsi fizkicki i psihicki....u raju ti suprug ili ako si muskarac zena tvoja nikad nece reci ruznu rijec, ili da osjetis neku nelagodu, ili da cak osjetis da moze ti biti nevjerovan, jer ga druge zene nece interesovati, tako isto i za zene, nece ih interesovati drugi muskarci osim svojih supruga.
Kako god bilo, nemoguce je da sveznajuci i svemocni Bog napravi dzennet i nahvali ga, a da kad dodju ljudi tamo kazu, ma nije ovo nista specijalno, imali smo mi isto i na svijetu, ovo je nemoguce...jer u tom slucaju bi degradirana moc Bozija bila, ako nije u stanju da ispuni ocekivanja ljudi kako je on naumio...ako je naumio da te odusevi sa Rajom on ce te i oduseviti pa cak i vise od odusevljenja. a nikako da to covjek posmatra hladnokrvno sve.
posto ja volim slikovito objasnjavati narodu stvari radi bolje razumijevanja....
zamislimo se da Bog obecava fantasticne kuce u Raju, nesto sto ce na oduseviti...ali cijelo covjencatstvo radi jednu vrstu kuca na svijetu cijelo vrijeme, i samo pravi takve kuce, recimo ovakve
i narod koji vidi samo ovakve kuce...takav narod moze zamisljati samo otprilke da ce biti takva kuca u tom stilu nesto
ali kad dodje u Raj vidi Ovako nesto
ili recimo da su sve zene ovoga svijeta ovakvog izgleda , i kad Allah kaze dobit ce muskarci lijepe zene, tesko bi mogli shvatiti sta je to da su sve ovakve na ovome svijetu
...pa dodjemo tamo kad ono Ovako nesto, i odmah te srce prekine
ili da su svi muskarci ovakvog izgleda na svijetu danas
pa Bog obecava zgodne muskarce u Raju a zene se hvataju za glavu i kontaju ako su ko ovi, e jadna nam majka onda
pa dodju tamo kad ono nesto Ovako