Drugari, jel vas strah?

Moderator: O'zone

Locked
dobar osjecaj

#451 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by dobar osjecaj »

palermo wrote: 26/03/2020 11:31 jja otkako svaki dan popijem 2.5 mg apaurina k'o nov. Ne mogu sheldona docekati, zaspem kao klada. Topla preporuka svima ( naravno izuzimam one koji zbog zdravstevnih razloga ne smiju piti lijekove za smirenjel)
Da ne bude zabune, ovo ja sasvim ozbiljno, ta sredstva i jesu predvidena z ovakve situacije. Usput smanjiti koristenje interneta i sve postaje lakse
Nije to za svakoga. Moja prijateljica koja je godinama onkolog, godinama i pocinje dan tako sto drmne po jednu tableticu. Preporucivala je i meni da ih pijem kad sam u teskim situacijama. Meni iskreno pri jedinom pokusaju da to pijem u jednoj preteskoj zivotnoj situaciji nista nije pomoglo. Niti sam mogla da zaspim, niti da se umirim.
palermo

#452 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by palermo »

dobar osjecaj wrote: 26/03/2020 11:40
palermo wrote: 26/03/2020 11:31 jja otkako svaki dan popijem 2.5 mg apaurina k'o nov. Ne mogu sheldona docekati, zaspem kao klada. Topla preporuka svima ( naravno izuzimam one koji zbog zdravstevnih razloga ne smiju piti lijekove za smirenjel)
Da ne bude zabune, ovo ja sasvim ozbiljno, ta sredstva i jesu predvidena z ovakve situacije. Usput smanjiti koristenje interneta i sve postaje lakse
Nije to za svakoga. Moja prijateljica koja je godinama onkolog, godinama i pocinje dan tako sto drmne po jednu tableticu. Preporucivala je i meni da ih pijem kad sam u teskim situacijama. Meni iskreno pri jedinom pokusaju da to pijem u jednoj preteskoj zivotnoj situaciji nista nije pomoglo. Niti sam mogla da zaspim, niti da se umirim.
pa tabletica ne rjesava problem, naravno. Ali moze ti pomoci da makar ublazis tezinu onog kamena kojeg imas u stomaku, a vecina ga danas imaju. Ljudi se boje da ce postati ovisni o njima, a nece, samo neke vrste antdepresiva izazivaju ovisnost.
Al slazem se sa tobom, ovisi o covjeku.
Lalena

#453 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by Lalena »

Nikada nisam pila lijekove, ne osuđujem, samo me strah sada ispobavati nešto novo...

Otkrila sam "stand up" komediju, na comedy central extra kanalu... "stand up and more", nasmiju me do suza :-D
Inače sam ih uvijek zaobilazila, mislila sam da su očajni, moja greška... Sad gledam i snimke :thumbup:
bunk

#454 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by bunk »

Lalena

#455 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by Lalena »

bunk wrote: 26/03/2020 11:59
Meni su najbolji ovi "domaći" :thumbup:

moonca

#456 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by moonca »

Koliko sam cula -to dr-- preporuci-sve istalo je rizicna igra s istim..
moonca

#457 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by moonca »

Jos uvijek ne panicim/ nije me strah...nema zabrane kretanja.. ne druzim se ... namirnica ima kupiti... :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#458 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by plain vanilla »

Lalena wrote: 26/03/2020 11:02

Nisam, ali izlazim samo do prodavnice i samo kada moram... Dok nisu uveli ovu zabranu za djecu, redovno smo odlazili u prirodu, u šetnju... Odvezli bi se autom izvan grada, i uživali... Sada mi je nehumano da zaključam dijete a ja odem šetati :(
Plus, sva ona dezinfekcija po povratku - smori me...

Prestala sam gledati vijesti, gledam "Potjeru", "Prijatelje", "Sajnfeld", sve opušteno... Čitam...
Ali spavam sve manje i manje... Imam osjećaj da bih mogla da nikako ne spavam...
Ako ti setnja prija, a djeca mogu ostati sama ili s nekim, samo ti prosetaj. Valja probati sacuvati koliko toliko pameti.
I ja te serije gledam, bas opustajuce.

A ja nisam spavala ni prije korone :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#459 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by kakavdanakneiskustvu »

sanjao sam usao u prodavnicu i ima brašna u pakovanjima po dvije kile pune police,a nisam kile brasna ovih dana kupio,ne treba mi
palermo

#460 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by palermo »

moonca wrote: 26/03/2020 12:09
Koliko sam cula -to dr-- preporuci-sve istalo je rizicna igra s istim..
pa imaš one na biljnoj bazi, recimo persen.......eleneis, ne bih ja da ispadnem da propagiram tabletomaniju :D j samo iznio svoje iskustvo.......ali znam sasvim sigurno da taj osjećaj tjeskobe koji se sada javlja kod ljudi može biti jako težak i nekad se bez nekog dodtanog štapa teško može savladati.
A naravno, savjetovati se sa ljekarom je uvijek dobro....
moonca

#461 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by moonca »

palermo wrote: 26/03/2020 12:20 pa imaš one na biljnoj bazi, recimo persen.......eleneis, ne bih ja da ispadnem da propagiram tabletomaniju :D j samo iznio svoje iskustvo.......ali znam sasvim sigurno da taj osjećaj tjeskobe koji se sada javlja kod ljudi može biti jako težak i nekad se bez nekog dodtanog štapa teško može savladati.
A naravno, savjetovati se sa ljekarom je uvijek dobro....
Ne da propagiras... :thumbup: .. svakako treba krenuti s biljnim...mada i te nisu bezazlene-- valerijanu npr...nije preorucljivo uzimati na dyzi period kao st john's wort--
plain vanilla

#462 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by plain vanilla »

Ma slobodno popiti apaurin od 2mg, to i trudnice piju.
SmokingMan

#463 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by SmokingMan »

Ha ne sjećam se kada sam bolje spavao kao za vrijeme ove pandemije, razmišljanje o tome da bi mogli umrijeti od zaraze se ništa manje ne razlikuje od straha od smrti. Treba prihvatit činjenicu da se svi možemo zaraziti i umrijeti u veoma kratkom periodu, a isto tako postoji velika vjerovatnoća da bi i u slučaju jakog napada panike u ovakvoj situaciji mogli sebi oduzeti i život, što je opet procentualno veći rizik u odnosu na to da bi vas smrt mogla zadesiti u agoniji zaraze Korona virusom.

Govorim vam iz iskustva, jer se za sada veoma uspješno liječim od gotovo akutnog stadija depresije i anksioznosti, šta više ovo je još jedno od iskušenja koje je došlo uz moju terapiju. Prihvatanjem činjenice strah od smrti se sasvim lahko može učinit privatljivim ishodom, koji je svakako neizbježan prirodni ishod. Zato, se samo fokusirajte na stvari koje vas čine zadovoljnim, i zašto ne bi nakon što pandemija prođe se počeli više zbližavati sa ljudima, zaljubljivati se. Zar nije to nešto što bi vas više trebalo zaokupljati u mislima, jer život je jako kratak.

Iskoristite ovaj period osame za preispitivanja sebe i svojih postupaka!
ovo_malo_duse

#464 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by ovo_malo_duse »

Dobra ideja, mene kako je ovo sranje pocelo ubi kiselina valjda od sekiracije. Nije mi do mene al starca u familiji kamara sto na mojoj strani sto na hanuminoj. Plus na poslu ako ja popusim morat ce zatvorit i ode sve u pm.
Pocelo me grlo peckat kontam evo ga ode sve u PM, 2 dana grlo izgori a nista ostalo, maznem jedan za kisalinu popusti. I sad evo svaki dan ako ne popijem za kisalinu udavi.
Banksy

#465 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by Banksy »

Ma uzimajte sve što vas čini mirnim ili sretnim, ovo je vanredno stanje. Kad, ako ne sad.

Ko je u kući s bilo kakvom okućnicom, još i nekako. Ali u stanovima, ljudi su sigurno van sebe.
neko_sa_strane

#466 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by neko_sa_strane »

Jeste, strah me je. Što više čitam o tome više me je strah. Jutros nisam se ni probudio sasvim a već sam tražio kako korona virus utiče na bronhitis. Čitavo vrijeme mislim da imam hronični bronhitis, međutim nemam taj neprestani kašalj koji se javlja i intenzivno vježbanje ne predstavlja mi problem. Jedva čekam da se sve ovo smiri da mogu opet u teretanu. Tako da je izgleda akutni koji se pojavi kod svake prehlade, gripe i dana kada je u Sarajevu nemoguće disati zbog smoga. Prije mislim da imam problema sa sinusima. I pored straha nastaviću sa realizacijom planova koje sam odložio privremeno zbog pandemije. Vidjevši sav ovaj jad od države i kompletan raspad sistema, sve ove "genijalce" na vlasti i njihove nekompetencije, pokušaja prevare i zarade u vanrednim okolnostima bog otac me neće nagovoriti da ostanem ovdje. Kada prođe pandemija jedina razlika će biti pogoršana ekonomska situacija a politička će ostati ista ne samo ove već i narednih godina.
NediM17

#467 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by NediM17 »

Ja samo prirodno, trenutno skenderbeg rjesava situaciju. :sampanjac:
sumirprimus

#468 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by sumirprimus »

Nabavio sam litar srbijanske 50+ drug mi veli ubija volju za zivotom kamol virusm kontam ga veceras bar osamutit nek se sjbe :lol:
muha_sa

#469 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by muha_sa »

sumirprimus wrote: 26/03/2020 14:43 Nabavio sam litar srbijanske 50+ drug mi veli ubija volju za zivotom kamol virusm kontam ga veceras bar osamutit nek se sjbe :lol:
Od Nestorovica :? :lol:

sumirprimus

#470 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by sumirprimus »

Kakvi ovo je ril dil. Ako prezivim pricacu :lol:
Sanabija

#471 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by Sanabija »

Samo prirodno :)

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#472 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by Chmoljo »

Banksy wrote: 26/03/2020 12:43 Ma uzimajte sve što vas čini mirnim ili sretnim, ovo je vanredno stanje. Kad, ako ne sad.

Ko je u kući s bilo kakvom okućnicom, još i nekako. Ali u stanovima, ljudi su sigurno van sebe.
Još ko ima malu djecu... Mi smo malca izvodili dok bukvalno nisu zabranili. Jer smo znali šta nas čeka pa da dijete što kraće ostane u stanu u komadu. Naravno, bilo je strogo izbjegavanje ostalih i ljudi i djece, a to ionako nije bilo teško jer je bilo puno manje raje napolju.

Inače za smirenje nisi loše ni valerijana kapi. Koliko znam to je na biljnoj bazi.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#473 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by konektovan »

Ansilan 5 ili10 mg svejedno je, ko moze doci do njega.... :mrgreen:
bunk

#474 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by bunk »

Ako ikako mozete ne koristite nista za smirenje ,ni na prirodnoj bazi ni vjestacko. Mislim na tablete.
Jer kad se navucete gotovo je nemoguce prestat a okidaci postaju sve laksi.
Caj od nevena u rinfuzi,kantariona,kamilice.
plain vanilla

#475 Re: Drugari, jel vas strah?

Post by plain vanilla »

Evo sad citam za onu zenu iz Sarajeva, na daljinski je lijecili, nek popije ovo, nek popije ono, dok nije sin zaprijetio da ce javiti medijima.
I kako da te ne bude strah? :shock:

Kod nas se sve kao nesto zabranjuje, spremaju izolatoriji, a cekaju da pomremo da bi nas testirali.
Locked