Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Di Canio wrote:Ta su djeca po pravilu zadojena najvise nacionaliznom, upravo zbog toga sto u sustini ne znaju gdje pripadaju...ima bezbroj primjera.
Navedi bar jedan. Hoćeš da ti ja navedem djecu koja su odrasla u hardcore nacionaliste a znali su kojoj vjeri pripadaju?
Da krenem od rukovodstva SDA, SNSD, HDZ...
Last edited by Arata on 17/05/2014 10:35, edited 1 time in total.
kritichar wrote:kome je bitna vjera, bitno mu je i to, ali kod nas ima više ljudi koji govore da pripadaju nekoj vjeri, a ne praktikuju vjeru i onda oni izađu pred masu i navode svoj primjer da bi dokazali nešto
Kome je bitna vjera, nije mu bitno koje je vjere neko drugi neko. Razumiješ li? Osim toga, pitanje se ne odnosi isključivo na pripadnike vjere koji istu praktikuju. Po ovome što si napisao, samo bi takvi imali pravo da nešto (do)kazuju.
Ja sam još kao curica praktikovala svoju vjeru po rođenju, do rata. Od poslije rata se serem na sve institucionalizovane religije. Ja svog Boga imam u sebi.
onaj ko ne praktikuje vjeru i ne živi po njenim propisima, nije relevantan predstavnik te vjere
nije dovoljno reći ja sam musliman, kršćanin, jevrej....
treba se i ponašati tako
Onaj k'o ne promišlja kao čovjek i ne ponaša se kao čovjek, nije relevantan predstavnik čovjeka i čovječanstva. Takvi ostaju do kraja života zarobljeni u mitove i legende, postaju oružije u rukama ludaka.
Žalosno: nađeš osobu u koju se zaljubiš, slažeš se u svemu sa njom, al ne vjerujete u istog nevidljivog čiku i ne možete biti zajedno. A što je crnjak, i tvoj i njen nevidljivi čiko propovjedaju ljubav i jednakost (bar tako govore neki kad im odgovara).