Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
-
mali jomu
#1 Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
Sjedis i pokusavas nesto skontat a ne mozes nista skontat, sve skontano. Sve ti se u glavi izokrenulo, hoces nesto da pohvatas a sve ti bjezi, sve cujes, vidis, osjetis, znas..... i opet kontas i ne kontas, sve naopako, izvrnuto, sve znas a nemas pojma.
Onda se sjebes i sve ti svejedno, ta milisekunda dugo traje, pa ti opet nije svejedno i sjebes se, e to duza traje i ne moze se izmjerit
Sta je tu je.... i onda skontas da kad je sve izvrnuto ti ne mozes biti obrnuto.... i opet se sjebes, samo ovaj put totalno.
Pa kontas ja cu samo do pola kad vec moram, a od pola necu pa nek bude sta god hoce, ali necu... ovdje si sizik, odletis, svugdje si.
I ne mozes, nema nikakve sanse se obrnut na izvrnuto.... ovdje je kriticno i moras stat, puknes pa trazis ostatke, ljepis ih i sta zaljepis to te drzi.
I Ides...... ides..... naoruzan, spreman, smijes se ha ha ha ha.... crni veseljak, veseli zmaj koji baca vatru, zajeban.
Onda od sve te srece udaris negdje glavom, zapnes i slomis se...... ali samo ako prije nisi ubijen,
i onda, sjebes se na drugi nacin..... nacin koji ne moze niko izbjec, kad si i izvrnut i obrnut, i obrnut i izvrnut istovremeno, tek tad progledas....
i sledis se, ukocis se, htjeo bi nesto a ne mozes nista,
....to je ono o cemu se šuti.
(ljudi koji se brane imaju drugacija iskustva od onih koji napadaju, to su dva razlicita mozgovna sklopa, ali se mogu ujediniti u razlicitim situacijama u zavisnosti mozgovnog sklopa koji preovladava kod svih ili pojedinacnih ljudi, svaki je Boze sacuvaj.... )
Onda se sjebes i sve ti svejedno, ta milisekunda dugo traje, pa ti opet nije svejedno i sjebes se, e to duza traje i ne moze se izmjerit
Sta je tu je.... i onda skontas da kad je sve izvrnuto ti ne mozes biti obrnuto.... i opet se sjebes, samo ovaj put totalno.
Pa kontas ja cu samo do pola kad vec moram, a od pola necu pa nek bude sta god hoce, ali necu... ovdje si sizik, odletis, svugdje si.
I ne mozes, nema nikakve sanse se obrnut na izvrnuto.... ovdje je kriticno i moras stat, puknes pa trazis ostatke, ljepis ih i sta zaljepis to te drzi.
I Ides...... ides..... naoruzan, spreman, smijes se ha ha ha ha.... crni veseljak, veseli zmaj koji baca vatru, zajeban.
Onda od sve te srece udaris negdje glavom, zapnes i slomis se...... ali samo ako prije nisi ubijen,
i onda, sjebes se na drugi nacin..... nacin koji ne moze niko izbjec, kad si i izvrnut i obrnut, i obrnut i izvrnut istovremeno, tek tad progledas....
(ljudi koji se brane imaju drugacija iskustva od onih koji napadaju, to su dva razlicita mozgovna sklopa, ali se mogu ujediniti u razlicitim situacijama u zavisnosti mozgovnog sklopa koji preovladava kod svih ili pojedinacnih ljudi, svaki je Boze sacuvaj.... )
- Rockefeller
#2 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
Majke mi znao sam sa si ti 
-
mali jomu
#3 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
Rockefeller wrote: Majke mi znao sam sa si ti![]()
Haj ti prvo ostavi svoju majku na miru, i bilo ciju..... i napisi a sta to znas.
-
Seyfo
#4 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
Ja bi konto da si meteorit,ali on ode iz BiH a ti ne ides nikud. Tako da ne znam
- vjesticanametli
#5 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
Uze mi slova iz tastature...ovo je meteorit uzivo iz ulma 
- triconja
#6 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
Ko god o ratu razmislja vise o jednom sedmicno taj nije dobar u glavu.
- Bluemore
#7 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
Kod tako ozbiljne situacije ne moze ni deset u cijeli da pomogne 
-
mali jomu
#8 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
triconja wrote: Ko god o ratu razmislja vise o jednom sedmicno taj nije dobar u glavu.
Zasto nije dobar....?
-
mali jomu
#9 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
Bluemore wrote:Kod tako ozbiljne situacije ne moze ni deset u cijeli da pomogne![]()
Ne moze.
- kmirsad
#10 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
Ma rat je bio super... jebe ti se za sve... rakija, zalutalog mesa koliko hočeš... žene daju, samo zaišćeš, artani, dobiješ paket,zamjeniš za štok,leče vreča, cigara... samo znaš da će bit sranja kad ti daju dvije kutije onih buržujskih... umotanih u Oslobošenje...
Zato oni nama stalno nude opet rat... da nam bude bolje...znaju da to volimo, mnogo...
Zato oni nama stalno nude opet rat... da nam bude bolje...znaju da to volimo, mnogo...
-
mali jomu
#11 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
kmirsad wrote: Ma rat je bio super... jebe ti se za sve... rakija, zalutalog mesa koliko hočeš... žene daju, samo zaišćeš, artani, dobiješ paket,zamjeniš za štok,leče vreča, cigara... samo znaš da će bit sranja kad ti daju dvije kutije onih buržujskih... umotanih u Oslobošenje...![]()
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#12 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
Buraz, ima onoga o čemu se šuti, samo de reci na šta ciljaš...mislim, ima toga dosta...
-
mali jomu
#13 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
dr.gog wrote: Buraz, ima onoga o čemu se šuti, samo de reci na šta ciljaš...mislim, ima toga dosta...
Jednom izletih iz zajeba, nemam pojma kako, valjda nekad covjek moze postat nevidljiv, samo nisam skonto kako se to izvodi, vjerovatno sam nekako slucajno nabasao na tu foru, tad nas dosta na to nije nabasalo, rasturili nas.... tamo vamo i izletio ko je izletio,
dosao kuci, stalno kod mene puna kuca bila, svako..... picis regulare, zajebancija svasta nesto, i u neka doba zena me zovnu u sobu- sjedi, donijet cu sad kahvu da je popijemo zajedno, imam te nesto upitat, - donese dva fildzana kahve, pepeljara, cigara i sjede tacno ispred mene, oci u oci i suti, ne trepce, samo me gleda, htjedoh joj nesto reci.... prekide me - ko si ti, onaj koji je izasao odavde nije to onaj koji se vratio, - cini mi se da sam sprzio cigaru u jednom dimu, ili dva, rekoh da kad saznam reci cu joj, ne mogu se jos skontat..... i to je ostalo na tome,
Poslije kad sam se skonto, proslo je...... 1000g, mozda manje, nasmijao sam na to - moja fina zena, skontala me u sekundi i odmah mi to ubacila u glavu da me izvuce..... - i bila je u pravu, izvukla me, kad su mi se kockice slozile ona me izvukla, ta mi je njezina recenica vazda bila u glavi svaki put kad mi nesto nije bilo jasno.
Sutradan pred ogledalom sam trazio sebe ali se nisam mogao pronaci, licimo jedno na drugo i nista vise.
U iducim vremenima svi su mi se promijenili, niko mi nije bio isti, licili su na nekog poznatog ali to nisu bili oni......
..... dok se nisam sjebo kad sam uvidio da sve oni poznati nisu nikad prije ni bili oni, vec da su u stvari oni ovo sad, i da mi malo treba da se nikad vise ne pronadjem u ogledalu, skim ba pijem kahvu...... sa nekakvom uspavanom zvijeri kojoj niko nista ne moze, ili sa mojom zvijeri koja samo ceka da je zovnem da izadje....?
- HAVANA
#14 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
Moram se napusit da ovo citam.Ne mogu vako. 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#15 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
ja ovo nista nisam skonto
- vazi
#16 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
Ja nisam bila u ratu, prvih 10 dana rata provela u sklonistu u Mostaru i to je to ali jesu moji roditelji, sestra, brat , zet itd... ipak, mujaga, cini mi se da razumijem o cemu pricas i sve ti je to tako samo se o tome suti... a vjerovatno bi bilo bolje da se prica .mali jomu wrote:dr.gog wrote: Buraz, ima onoga o čemu se šuti, samo de reci na šta ciljaš...mislim, ima toga dosta...
Jednom izletih iz zajeba, nemam pojma kako, valjda nekad covjek moze postat nevidljiv, samo nisam skonto kako se to izvodi, vjerovatno sam nekako slucajno nabasao na tu foru, tad nas dosta na to nije nabasalo, rasturili nas.... tamo vamo i izletio ko je izletio,
dosao kuci, stalno kod mene puna kuca bila, svako..... picis regulare, zajebancija svasta nesto, i u neka doba zena me zovnu u sobu- sjedi, donijet cu sad kahvu da je popijemo zajedno, imam te nesto upitat, - donese dva fildzana kahve, pepeljara, cigara i sjede tacno ispred mene, oci u oci i suti, ne trepce, samo me gleda, htjedoh joj nesto reci.... prekide me - ko si ti, onaj koji je izasao odavde nije to onaj koji se vratio, - cini mi se da sam sprzio cigaru u jednom dimu, ili dva, rekoh da kad saznam reci cu joj, ne mogu se jos skontat..... i to je ostalo na tome,
Poslije kad sam se skonto, proslo je...... 1000g, mozda manje, nasmijao sam na to - moja fina zena, skontala me u sekundi i odmah mi to ubacila u glavu da me izvuce..... - i bila je u pravu, izvukla me, kad su mi se kockice slozile ona me izvukla, ta mi je njezina recenica vazda bila u glavi svaki put kad mi nesto nije bilo jasno.
Sutradan pred ogledalom sam trazio sebe ali se nisam mogao pronaci, licimo jedno na drugo i nista vise.
U iducim vremenima svi su mi se promijenili, niko mi nije bio isti, licili su na nekog poznatog ali to nisu bili oni......
..... dok se nisam sjebo kad sam uvidio da sve oni poznati nisu nikad prije ni bili oni, vec da su u stvari oni ovo sad, i da mi malo treba da se nikad vise ne pronadjem u ogledalu, skim ba pijem kahvu...... sa nekakvom uspavanom zvijeri kojoj niko nista ne moze, ili sa mojom zvijeri koja samo ceka da je zovnem da izadje....?
I da, svaka cast hanumi ti u tebe
- Bancho
#17 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
Nema se tu sta kontati...PTSP...svi mi koji smo prezivjeli ovaj rat smo postali ostecena roba na ovaj ili onaj nacin...neko u vecoj, a neko u manjoj mjeri...neko o tome prica, a neko ne moze o tome da prica...
Neki dan vozeci se autom ugledam zenu tj.mamu od mog najboljeg prijatelja koji je poginuo u ratu. Minut prije njegove poginije smo razgovarali...bili smo isto godiste, prije rata isli smo zajedno u osnovnu skolu i te 1993, imao je samo 12 godina. I tako gledam tu zenu i kontam on bi danas imao 37 godina, vjerovatno bi bio ozenjen, imao djecu ta zena bi danas bila baka/nana...ostatak dana nisam bio dobar nikako...
Neki dan vozeci se autom ugledam zenu tj.mamu od mog najboljeg prijatelja koji je poginuo u ratu. Minut prije njegove poginije smo razgovarali...bili smo isto godiste, prije rata isli smo zajedno u osnovnu skolu i te 1993, imao je samo 12 godina. I tako gledam tu zenu i kontam on bi danas imao 37 godina, vjerovatno bi bio ozenjen, imao djecu ta zena bi danas bila baka/nana...ostatak dana nisam bio dobar nikako...
- vjesticanametli
#18 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
daj dim i naspi rakijuHAVANA wrote:Moram se napusit da ovo citam.Ne mogu vako.
- TAFKAP
#19 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
e jbg...
moje misljenje, znace moje licno, je to da je bolje ispricat, isplakat, ispovracat, izbacit iz sebe, nego trpat i trpit, jer te inace lomi, sjebe i sebe psihicki i fizicki a i blizu i siru okolinu.
a kome se ispricat... treba imat nekoga ko je voljan i spreman da poslusa, svari i preuzme ili preusmjeri teret.
moje misljenje, znace moje licno, je to da je bolje ispricat, isplakat, ispovracat, izbacit iz sebe, nego trpat i trpit, jer te inace lomi, sjebe i sebe psihicki i fizicki a i blizu i siru okolinu.
a kome se ispricat... treba imat nekoga ko je voljan i spreman da poslusa, svari i preuzme ili preusmjeri teret.
- berenice
#20 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
Ja forumu pričam, između ostalog. Što bih si čir pravila, kad može drugačije? A usput i pomogneš možda.TAFKAP wrote:e jbg...
- Bluemore
#21 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
TAFKAP wrote:e jbg...
- berenice
#22 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
hej bluemore vidi nam datuma upisa - skoro blizanciBluemore wrote:TAFKAP wrote:e jbg...
- berenice
#23 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
moj mali mili mujo,mali jomu wrote:Sjedis i pokusavas nesto skontat a ne mozes nista skontat, sve skontano. Sve ti se u glavi izokrenulo, hoces nesto da pohvatas a sve ti bjezi, sve cujes, vidis, osjetis, znas..... i opet kontas i ne kontas, sve naopako, izvrnuto, sve znas a nemas pojma.
ti si izgleda na liniji bio. Ja nisam. Ali i sad kad cujem rijec 'rat', sledim se i ne zelim da me ima... to je nesto najgore sto se covjeku, a bogami i zivotinji i biljci, moze desiti. Neko hoce tvoje i spreman je zgaziti sve sve sve samo da to dobije... a ti stojis, kao sto kazes, sledjen, i ne mozes da vjerujes da postoji nesto takvo...
-
mali jomu
#24 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
HAVANA wrote: Moram se napusit da ovo citam.Ne mogu vako.![]()
dobro si..... u neka doba vazda je neko odnekle izvlacio smijalicu
ja sam ih nekoliko puta morao zdimit, tada su mi dobro dosle,
po meni, jes da su bolje od cuge.... ali su zesci crnjak,
a cuga je katastrofa, kad sam vidio gdje odlete..... nisam nikad cugo,
bio sam stalno normala ako se to tako ikako moze, (ovo je sad moja vadiona, moram malo, u stvarnosti ne sjecam se, ma nema sanse, bio sam kurac normala.....)
a sdruge strane ko je uopste i bio normalan.....
-
mali jomu
#25 Re: Druga strana rata - ono o čemu šutiš.
vazi wrote:
Ja nisam bila u ratu, prvih 10 dana rata provela u sklonistu u Mostaru i to je to ali jesu moji roditelji, sestra, brat , zet itd... ipak, mujaga, cini mi se da razumijem o cemu pricas i sve ti je to tako samo se o tome suti... a vjerovatno bi bilo bolje da se prica .
I da, svaka cast hanumi ti u tebe![]()
Bolje sto nisi bila, i svi sto nisu bili bolje je..... ne trebate tu ni biti, i ko god vidi sebe da tu ne treba da bude neka ide, sta ces tu....
Ko je god otisao imao je srecu da je otisao i nemojte se zajebavat sa svojom srecom
Ja nisam htjeo nigdje i necu ni sada nigdje i necu nikad nigdje pa neka se sve okrece naopacke koliko god hoce puta....
Ko je god ostao ili je bio ovakav kao ja..... ili nije imao srece da ode.
A hanuma me je stvarno izvukla, to mi je bio i pravac, i odrediste i cilj.