Drug, ili mozda "potencijalni"?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Last_one

#1 Drug, ili mozda "potencijalni"?

Post by Last_one »

Drugovi smo, kolege! Medjutim, imam nedoumicu jer mi se cini da bi on kao nesto vise ali ga opet hastra jer smo dobri. To je moj neki utisak, mada o tome nije bilo niti 1 rijeci.
Ja sada necu iznositi to, na osnovu kojih gesti sam ovo zakljucila ali cu samo pitati:
KAKO MOZEMO ZNATI DA SE NAS DRUG/PRIJATELJ/KOLEGA "ZAGRIJAO" I DA MU SE SVIDJAMO?
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

šta je ovo danas ba, sve nešto kako šta šbbkbb
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

kao da je veljaca :lol:
Klonirana26

Post by Klonirana26 »

I mene ista stvar interesuje, ali ne vjerujem da ti (nam) iko može dati odgovr. :-)

A da, možda bi se i moglo preko nekih "situacija" i prostudirati, ali tada bi ih morala opisati, pa bi bio dio razum dio srce koji bi bili za i protiv :D
ninja-san

Post by ninja-san »

Jebi ga, cijeli zivot me to prati da mi se prave ljubavi radjaju iz prijateljstva.Mozda je to zbog toga sto sam ja takav, da me se mora dobro upoznati, da bi netko spoznao da nesto vrijedim, jer nikada nisam bio zgodan i lijep za "na prvu" i muvanje po dernecima.

Smatram da je mozda bolje u kasnijim 20-im i pred brak, da se ljubavi radjaju kod ljudi sto se dobro poznaju, jer ipak treba sa nekim provesti zivot... a smatram da je veliki broj razvoda rezultat toga sto se vezu ljudi koji se eto kao nesto privlace, ali se jako slabo poznaju...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Siluj ga...i dobit ces odgovor... :D .
stripiii

Post by stripiii »

mamica 31 wrote:kao da je veljaca :lol:
:lol: :lol:
lolita_xx

#8 Re: Drug, ili mozda "potencijalni"?

Post by lolita_xx »

Last_one wrote:Drugovi smo, kolege! Medjutim, imam nedoumicu jer mi se cini da bi on kao nesto vise ali ga opet hastra jer smo dobri. To je moj neki utisak, mada o tome nije bilo niti 1 rijeci.
Ja sada necu iznositi to, na osnovu kojih gesti sam ovo zakljucila ali cu samo pitati:
KAKO MOZEMO ZNATI DA SE NAS DRUG/PRIJATELJ/KOLEGA "ZAGRIJAO" I DA MU SE SVIDJAMO?
ako mu se svidjas to sama mozes osjetiti...
samo bi on nesto vise??
za mene je svako prijateljstvo vaznije od neke veze..
mema mo

Post by mema mo »

ne znam da li ti je on samo radni kolega ili je bas pravi prijatelj, za mene to nije isto :-D sa kolegom bi se mozda i moglo nesto odraditi (ako je cemu) a vec sa prijateljem ( u kojeg imas povjerenja...) ni slucajno :-) jer bi ga na taj nacin izgubila. a prijateljstvo je danas najvece bogatstvo :-D
lolita_xx

Post by lolita_xx »

mema mo wrote:ne znam da li ti je on samo radni kolega ili je bas pravi prijatelj, za mene to nije isto :-D sa kolegom bi se mozda i moglo nesto odraditi (ako je cemu) a vec sa prijateljem ( u kojeg imas povjerenja...) ni slucajno :-) jer bi ga na taj nacin izgubila. a prijateljstvo je danas najvece bogatstvo :-D
ah nisam vidjela da je kolega... u tom slucaju... :D
Borej

Post by Borej »

mema mo wrote:ne znam da li ti je on samo radni kolega ili je bas pravi prijatelj, za mene to nije isto :-D sa kolegom bi se mozda i moglo nesto odraditi (ako je cemu) a vec sa prijateljem ( u kojeg imas povjerenja...) ni slucajno :-) jer bi ga na taj nacin izgubila. a prijateljstvo je danas najvece bogatstvo :-D
ako je on planiro da nesto vishe, onda nisam siguran da je to bogatsvo o kome pricas...... :D
Borej

Post by Borej »

ako je on planiro da nesto vishe, onda nisam siguran da je to bogatsvo o kome pricas...... :D
[Amar]

#13 Re: Drug, ili mozda "potencijalni"?

Post by [Amar] »

Last_one wrote:Drugovi smo, kolege! Medjutim, imam nedoumicu jer mi se cini da bi on kao nesto vise ali ga opet hastra jer smo dobri. To je moj neki utisak, mada o tome nije bilo niti 1 rijeci.
On bi nesto vise vjeruj mi.Svako od nas ima u sebi neku intuiciju koja nikad nepogrijesi.
kozmopolitanac

#14 Re: Drug, ili mozda "potencijalni"?

Post by kozmopolitanac »

kako mozes znati? pa pocni da flertujes sa njim pobogu si zeno zasto moras cekati da ON nesto uradi...
mema mo

Post by mema mo »

Borej wrote:
ne znam, samo znam da bih ja odma prokuzila kakve ko ima planove :-D
ninja-san

#16 Re: Drug, ili mozda "potencijalni"?

Post by ninja-san »

lolita_xx wrote:
samo bi on nesto vise??
Eh, tu mislim da zene grijese, pogotovo kad su mlade.
Naime, kako to rece Andrej Nikolaidis u jednom romanu, najgore je kad te djevojka ponizi i kaze da je dobro "da budete prijatelji".
Pa nisam krenuo za nekim dupetom zato sto zelim sa njom biti prijatelj....

Muskarci od zena u vezi traze zenu ali i potencijalnog zivotnog druga, za 30 god zivota, zajednicku borbu sa problemima i docekivanje unucica, zato se ponekad tako postavljaju.
Mladje zene grijese kada prave neku cvrstu odvojenost ljubavi i prijateljstva, i zbog toga cesto zavrsavaju sa nekim ko ih nogira cim nestane kemije, i cim ih se "zasiti".

Smatram da su prijateljstvo i ljubav similarne kategorije, i na jednoj strani pozitivnih odnosa a ne suprotstavljeni.

lolita XX budi sigurna, budes li htjela nekoga tko te zeli imati iskljucivo kao prijatelja, izgubit ces i jedno i drugo...

Ja nikada sa zenom nisam htio biti samo prijatelj, niti znam ikoga od nase muske sorte da bi iskljucivo to htio, pa imamo mi jarana i za utakmice i za koncerte.
Za svojih 30 god zivota, imao sam ( i jos uvijek imam ) samo 2 zene za koje mogu reci da sam iskljucivo prijatelj...
Last_one

#17 Re: Drug, ili mozda "potencijalni"?

Post by Last_one »

kozmopolitanac wrote:
kako mozes znati? pa pocni da flertujes sa njim pobogu si zeno zasto moras cekati da ON nesto uradi...
Joj pa bojim se da ne fulim:-) A i imam osjecaj da je isto i sa njegove strane. Evo npr. danas smo cjeli dan bili zajedno i on insistira da setamo, hodamo, izmislja gdje bi isli i sta je sledece. Ali ne pocinje neku temu ili tako nesto.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Napij ti njega...in vino veritas :D .
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

najvise mrzim kad me neka zena zove "drug". haj ako je to onaj glupi izgovor za raskid veze tipa "mozemo biti prijatelji" inekako. ali kad se cura za koju 100% znam da zeli "nesto vise" postavi kao "drugarica" samo zato sto se plasi da ne fuli, e to me nervira pravo! i odbija, jer u principu onemogucava bilo kakvu spontanost. kako sada probiti led?

zaista, alkohol je jako dobra stvar i jedini alat za koji ja znam putem kojeg mozes razbiti taj led navodnog "prijateljstva". treba da izadjete skupa i oboje pijete jer kad si pijan odnosno kad si pijana (ili se pretvaras da si se napila) imas izgovor za sve. pokusas, bolje dodirom nego rijecima, i ako ne upali uvijek imas izgovor da si malo vise popila i to je to.

bez alkohola, ja ne znam kako bih.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Sumnjam da ce muskarac reci zenskoj "ja bi da ostanemo prijatelji". :D
patrius

Post by patrius »

Ako je taj drug "potencijalni" potentan,onda ce to biti kraj jednog finog drugarstva :D
lolita_xx

#22 Re: Drug, ili mozda "potencijalni"?

Post by lolita_xx »

ninja-san wrote:
lolita_xx wrote:
samo bi on nesto vise??
Eh, tu mislim da zene grijese, pogotovo kad su mlade.
Naime, kako to rece Andrej Nikolaidis u jednom romanu, najgore je kad te djevojka ponizi i kaze da je dobro "da budete prijatelji".
Pa nisam krenuo za nekim dupetom zato sto zelim sa njom biti prijatelj....

Muskarci od zena u vezi traze zenu ali i potencijalnog zivotnog druga, za 30 god zivota, zajednicku borbu sa problemima i docekivanje unucica, zato se ponekad tako postavljaju.
Mladje zene grijese kada prave neku cvrstu odvojenost ljubavi i prijateljstva, i zbog toga cesto zavrsavaju sa nekim ko ih nogira cim nestane kemije, i cim ih se "zasiti".

Smatram da su prijateljstvo i ljubav similarne kategorije, i na jednoj strani pozitivnih odnosa a ne suprotstavljeni.

lolita XX budi sigurna, budes li htjela nekoga tko te zeli imati iskljucivo kao prijatelja, izgubit ces i jedno i drugo...

Ja nikada sa zenom nisam htio biti samo prijatelj, niti znam ikoga od nase muske sorte da bi iskljucivo to htio, pa imamo mi jarana i za utakmice i za koncerte.
Za svojih 30 god zivota, imao sam ( i jos uvijek imam ) samo 2 zene za koje mogu reci da sam iskljucivo prijatelj...
:D
mlada sam... imam ja jos mnogo toga nauciti :D
nego, ne kazem da se ne bih druzila s nekim ko zeli nesto vise sa mnom, ili ako sam mu privlacna fizicki, imam i ja par jarana koji dobro izgledaju, ali na tom se zavrsava... ne bih se mogla s nekim pokupiti s kim sutra moram djeliti kancelariju, bez obzira na hemiju...
sulesavic

Post by sulesavic »

Bobi wrote:Napij ti njega...in vino veritas :D .
Pametno zbori¹...
merieka

Post by merieka »

Ako vec kaze da zeli da budete samo prijatelji onda mozda i jest tako..Jako tesko je to shvatiti..bar meni..Mislim ako te zove na kafu u toku dana onda je zaista prijateljski/drugarski..probaj da pozoves jos nekoga na kafu..prvo ga pitaj da li je ok da imate drustvo..ako mu to smeta onda zasigurno zeli nesto "more than friends"..:)sretno!
van Basten

Post by van Basten »

ma zadaj se... :D pa šta bude 8)
Post Reply