Drotovske kmice
-
shin
#1 Drotovske kmice
Jutros me murija zaustavi na mostu kod bosmala;
''dobro jutro''
-dobro jutro
''vozacka i saobracajna''
-lola vadi dokumente
''znate li razlog vaseg zaustavljanja''
-veze nemam
sad ide Monty Python
''pricali ste na mobitel''
-wtf, mob u djepu nisam ga ni dohvatio
Kmica vadi blok i podje da piskara, ja vec u ekstazi bjesnila iskocim iz auta izvadim mob i lista poziva zadnji razgovor ''22.01.07 14:57''
Ma nece kreten da prica samo ponavlja, ''nemam ja sta sa tobom pricat'' i nece da pogleda listu razgovora. Uglavnom zapisao me sjetio sam mu se familije i razgulio. Eto da znate kakvih ima kretena, jos te cekaju na prosirenju.
''dobro jutro''
-dobro jutro
''vozacka i saobracajna''
-lola vadi dokumente
''znate li razlog vaseg zaustavljanja''
-veze nemam
sad ide Monty Python
''pricali ste na mobitel''
-wtf, mob u djepu nisam ga ni dohvatio
Kmica vadi blok i podje da piskara, ja vec u ekstazi bjesnila iskocim iz auta izvadim mob i lista poziva zadnji razgovor ''22.01.07 14:57''
Ma nece kreten da prica samo ponavlja, ''nemam ja sta sa tobom pricat'' i nece da pogleda listu razgovora. Uglavnom zapisao me sjetio sam mu se familije i razgulio. Eto da znate kakvih ima kretena, jos te cekaju na prosirenju.
-
black_noke
ma da si mu cevape kupio ne bi on tebe nigdje zapis'o, et kakva nam je policija kad ih tako mozes potkupit... 
- zlatiborka
Zato svako malo nesto pukne, ja'l petarda, pistolj ili poneki tromblon! I nigdje ih nema na vidiku kad je prpa.black_noke wrote:ma da si mu cevape kupio ne bi on tebe nigdje zapis'o, et kakva nam je policija kad ih tako mozes potkupit...
Neki dan su mi poznanicu napala 2 geliptera i prislonili noz na vrat. Ne u ponoc, vec u 8 sati navecer pred ulazom zgrade u Hrasnom, dok je zena vadila kljuc da otkljuca ulazna vrata. Oteli su joj tasnu i pobjegli. Dobro da je nisu priklali. A policije nigdje, majku im 'ebem 100 puta!
-
urbanagerila
@shin
Slicna stvar mi se desila kod Centrala ali sam odmah prijavio slucaj u PU Stari grad nije mi dosla prijava .... zato pozuri pa prijavi da ti ne posalju prijavu jer ti je kasnije peglanje na sudu ....
Slicna stvar mi se desila kod Centrala ali sam odmah prijavio slucaj u PU Stari grad nije mi dosla prijava .... zato pozuri pa prijavi da ti ne posalju prijavu jer ti je kasnije peglanje na sudu ....
-
urbanagerila
Ma nije to nista novo nego je bitno da ti ne snosis posljedice zbog tog majmuna .... sistem se mijenja iz korjena .... 
- zlatiborka
A ovo, procitajte i zamislite se......
------------------------------------------------------------------------
Sarajevo
Ponoćni upad u kuću u Novopazarskoj ulici
Provalnik u mraku teško pretukao starca
Prognanika Muharema Đozu (75) u kući njegovog sina napao nepoznat lopov koji je ušao kroz prozor
Muharem Đozo (75), prognanik iz Jeleča kod Foče, jučer oko jedan sat brutalno je pretučen tokom provale nepoznatih osoba u kuću njegovog sina u Novopazarskoj ulici u Sarajevu. U prizemlju ove kuće Muharem trenutno stanuje sa 74-godišnjom suprugom Munibom.
Bio bez svijesti
Jedan od provalnika Muharemu je nanio povrede glave, a nakon napada starac je skoro dva sata bio bez svijesti. Poslije pomoći ukazane u bolnici Koševo, gdje su mu ljekari očistili ranu i zavojima omotali glavu, pušten je na kućno liječenje.
Jučer smo ga zatekli u krevetu jer se, kako kaže, loše osjećao, posebno zbog jakogudarca u prsa.
- Čula sam kada je oko jedan sat moj muž otišao u WC. Potom sam i ja otišla u kupatilo i na povratku sam kroz prozor vidjela da se na terasi upalilo svjetlo koje se aktivira ako neko naiđe. Muharemu sam rekla da se nešto dešava, ali mi je on rekao da spavam i da su to vjerovatno psi ili mačke. Sačekala sam još malo i ubrzo se začulo nekakvo lupkanje. Muharem je u pidžami otišao da provjeri šta je to bilo - priča Muniba Đozo.
Kaže da joj ni na kraj pameti nije bilo da je neko provalio u kuću. Ponovo je čula lupanje, nakon čega se sve smirilo.
- Nisam znala šta da radim. Muharem se nije vraćao. Sva prestravljena otišla sam na sprat i našla ga u lokvi krvi. Bio je u nesvijesti. Mislila sam da je mrtav. Nisam ga mogla pomaći. Počela sam zvati jednu komšinicu i ona mi je poslala kćerku te smo nas dvije Muharema svukle u prizemlje. Komšinica je potom pozvala mog sina, koji je došao i obavijestio policiju i Hitnu pomoć. Ne znam samo ko je mogao nas dvoje đuturuma napasti - govori Muniba.
Udarac u prsa
Povrijeđeni Muharem kaže da nikoga nije vidio kada se popeo na sprat. Uspio je samo reći: "Ko je tamo", ali ga je tada neko iz mraka udario u prsa, a zatim u bradu. Moguće je da je i metalnom šipkom udaren po glavi, ali se Muharem nakon prvog udarca ničega više ne sjeća.
- Kada sam došao sebi, pitao sam Munibu zašto joj je krvava pidžama. Tada sam napipao povredu na glavi i sjetio sam se da me neko napao. Ne znam koliko ih je bilo. Nisu ništa odnijeli, a u kuću su provalili kroz prozor. Ovo je druga provala u kuću mog sina - kaže Muharem.
E. HALAĆ
Unuka došla iz Australije
Jedan od razloga zbog kojih je obijena kuća Đoza leži u činjenici da je nedavno kod dede i nane došla njihova unuka iz Australije. Moguće je da su provalnici mislili kako ona ima novca. Ta djevojka boravi upravo na spratu u koji su ušli provalnici.
- Sreća je što te noći nije bila ovdje. Ko zna šta bi bilo s njom. Neka su nas i ubili samo da njoj nije ništa bilo - kaže uplakana Muniba, napominjući da je u ratu bila u šumama pod kišom granata, ali da joj je ovo bila najgora noć u životu.
------------------------------------------------------------------------
Sarajevo
Ponoćni upad u kuću u Novopazarskoj ulici
Provalnik u mraku teško pretukao starca
Prognanika Muharema Đozu (75) u kući njegovog sina napao nepoznat lopov koji je ušao kroz prozor
Muharem Đozo (75), prognanik iz Jeleča kod Foče, jučer oko jedan sat brutalno je pretučen tokom provale nepoznatih osoba u kuću njegovog sina u Novopazarskoj ulici u Sarajevu. U prizemlju ove kuće Muharem trenutno stanuje sa 74-godišnjom suprugom Munibom.
Bio bez svijesti
Jedan od provalnika Muharemu je nanio povrede glave, a nakon napada starac je skoro dva sata bio bez svijesti. Poslije pomoći ukazane u bolnici Koševo, gdje su mu ljekari očistili ranu i zavojima omotali glavu, pušten je na kućno liječenje.
Jučer smo ga zatekli u krevetu jer se, kako kaže, loše osjećao, posebno zbog jakogudarca u prsa.
- Čula sam kada je oko jedan sat moj muž otišao u WC. Potom sam i ja otišla u kupatilo i na povratku sam kroz prozor vidjela da se na terasi upalilo svjetlo koje se aktivira ako neko naiđe. Muharemu sam rekla da se nešto dešava, ali mi je on rekao da spavam i da su to vjerovatno psi ili mačke. Sačekala sam još malo i ubrzo se začulo nekakvo lupkanje. Muharem je u pidžami otišao da provjeri šta je to bilo - priča Muniba Đozo.
Kaže da joj ni na kraj pameti nije bilo da je neko provalio u kuću. Ponovo je čula lupanje, nakon čega se sve smirilo.
- Nisam znala šta da radim. Muharem se nije vraćao. Sva prestravljena otišla sam na sprat i našla ga u lokvi krvi. Bio je u nesvijesti. Mislila sam da je mrtav. Nisam ga mogla pomaći. Počela sam zvati jednu komšinicu i ona mi je poslala kćerku te smo nas dvije Muharema svukle u prizemlje. Komšinica je potom pozvala mog sina, koji je došao i obavijestio policiju i Hitnu pomoć. Ne znam samo ko je mogao nas dvoje đuturuma napasti - govori Muniba.
Udarac u prsa
Povrijeđeni Muharem kaže da nikoga nije vidio kada se popeo na sprat. Uspio je samo reći: "Ko je tamo", ali ga je tada neko iz mraka udario u prsa, a zatim u bradu. Moguće je da je i metalnom šipkom udaren po glavi, ali se Muharem nakon prvog udarca ničega više ne sjeća.
- Kada sam došao sebi, pitao sam Munibu zašto joj je krvava pidžama. Tada sam napipao povredu na glavi i sjetio sam se da me neko napao. Ne znam koliko ih je bilo. Nisu ništa odnijeli, a u kuću su provalili kroz prozor. Ovo je druga provala u kuću mog sina - kaže Muharem.
E. HALAĆ
Unuka došla iz Australije
Jedan od razloga zbog kojih je obijena kuća Đoza leži u činjenici da je nedavno kod dede i nane došla njihova unuka iz Australije. Moguće je da su provalnici mislili kako ona ima novca. Ta djevojka boravi upravo na spratu u koji su ušli provalnici.
- Sreća je što te noći nije bila ovdje. Ko zna šta bi bilo s njom. Neka su nas i ubili samo da njoj nije ništa bilo - kaže uplakana Muniba, napominjući da je u ratu bila u šumama pod kišom granata, ali da joj je ovo bila najgora noć u životu.
- van Basten
Visok datum u mjesecu, pa valja napuniti budžet za plate i što masnije dodatke... a neće to valjda puniti mješajući se u svoj posao i čisteći haos u Ferhadiji ili Strossmajerovoj, nego udri po običnom čovjeku.
E zato, fino uzeti njegov podatke i prije nego se on vrati u stanicu otići i prijaviti ga. Ako se i oni prave indijanci, onda najaviti posjetu onim strancima što daju certifikate za rad
E zato, fino uzeti njegov podatke i prije nego se on vrati u stanicu otići i prijaviti ga. Ako se i oni prave indijanci, onda najaviti posjetu onim strancima što daju certifikate za rad
- DaysleepeR
Evo drota vozi auto i prica na mobitel.
Naravno nema ni pojasa.
Image courtesy of my yaran.

Ovdje se vidi registarski broj vozila.

Naravno nema ni pojasa.
Image courtesy of my yaran.

Ovdje se vidi registarski broj vozila.

Last edited by DaysleepeR on 23/01/2007 23:35, edited 1 time in total.
- zoolander32
vozim se s djevojkom,i na semaforu prolazim kroz zuto.policajac stoji nize semafora i ona meni govori ,zaustavit ce nas jer si prosao kroz zuto.
i stvarno zaustavlja nas i dijalog ide slicno kao i kolegi bez mobitela samo sto meni kaze gospodine prosli ste kroz crveno.i poce da pise u onaj blok.
reko,prvo nisam gospodin nego drug, a drugo nisam kroz crveno nego kroz zuto prosao.
kaze on meni ,ja cu pisati prijavu.rekoh mu,pisi a ja cu tvoje ime i prezime zapisati pa cemo se vidjeti na sudu.sreca pa nisam bio sam u autu.
nisam dobio tu prijavu.
to su nasi policajci.i kad dodjem dole na godisnji ,cim me zaustave meni zivka skoci,jer znam da samo pare traze.
jebo ti covjeka kad laze za deset maraka.
i stvarno zaustavlja nas i dijalog ide slicno kao i kolegi bez mobitela samo sto meni kaze gospodine prosli ste kroz crveno.i poce da pise u onaj blok.
reko,prvo nisam gospodin nego drug, a drugo nisam kroz crveno nego kroz zuto prosao.
kaze on meni ,ja cu pisati prijavu.rekoh mu,pisi a ja cu tvoje ime i prezime zapisati pa cemo se vidjeti na sudu.sreca pa nisam bio sam u autu.
nisam dobio tu prijavu.
to su nasi policajci.i kad dodjem dole na godisnji ,cim me zaustave meni zivka skoci,jer znam da samo pare traze.
jebo ti covjeka kad laze za deset maraka.
-
sabanss
Ima li na prijavi tacan datum i vrijeme? Fino nazoves Telecom nek' ti daju listing svih poziva (odlaznih i dolaznih) za taj dan i lagano na sud. Jos ga i tuzi pa ces da vidis belaja.
Prijatelj mi je tako uradio. Na kucnu adresu doslo izvinjenje iz MUP-a u kojem ga doslovno MOLE da ne pokrece prijavu!
Prijatelj mi je tako uradio. Na kucnu adresu doslo izvinjenje iz MUP-a u kojem ga doslovno MOLE da ne pokrece prijavu!
-
obuca
Valjda si uzeo podatke. Cim me zaustave i kazu daj papire ja ko iz topa daj ti akreditaciju
. E kad vidim i upamtim dam papire. Nekad se pravim budala pa izvadim i ja blokic i pisem njegove podatke, a on dagle pa kaze sta to ti. Ma nista reko zlu netrebalo. Te podatke fino uz listing poziva i na sud. Jebi gamadima sve po spisku. Cast izuzecima. Sta ces kad im je plata cca. 400 KM pa zaraduju dodatnu platu. Ja sada fino nosim aparatic i blokic i pisem njih. Dosta je vise izdizanja iznad zakona. Daysleeper-u svaka cast na fotkama. Jesi li poslao nadleznima tj. njegovom nacelniku. Ako nisi salji.
- chinese_water
Koja je razlika izmedu drota i pistaljke?
Pistaljka ima kliker

Pistaljka ima kliker
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Drot u civilu, krim inspektor iz Novog Grada SA, H.M. , nadograđen na moju zgradu vjeruje da je neuplaćivanje naknade za održavanje zajedničkih dijelova zgrade isto što neplaćanje, recimo, struje, telefona, plina,...i da mene nije briga to što on ne plaća upraviteljninu.
-Mi što smo kupili (nadogradili) stanove ne trebamo plaćati
, a vi što ste dobili stanove (
) trebate plaćati kiriju, riječi su njegove plavokose supruge.
-Mi što smo kupili (nadogradili) stanove ne trebamo plaćati
- zoolander32
zna li iko tacno ,nakon koliko vremena zastarjevaju prekrsajne prijave.u hr je 2 ili 3 godine a kod nas?
-
encian
hahaha, joj super.PipiDugaDevetka wrote:Drot u civilu, krim inspektor iz Novog Grada SA, H.M. , nadograđen na moju zgradu vjeruje da je neuplaćivanje naknade za održavanje zajedničkih dijelova zgrade isto što neplaćanje, recimo, struje, telefona, plina,...i da mene nije briga to što on ne plaća upraviteljninu.
-Mi što smo kupili (nadogradili) stanove ne trebamo plaćati, a vi što ste dobili stanove (
) trebate plaćati kiriju, riječi su njegove plavokose supruge.
ovi moji, naime i babo i sin su drotovi, sin se drogira, ne samo da ne placaju upravitelja nego su zauzeli sve zajednicke prostorije u podrumu, promijenili brave i prisvojili
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
@encian, nemoj tako....ima u policiji časnih izuzetaka, znam sigurno jer primam njihovu peMziju, ali eto....sve otišlo u Honduras otkako nismo razotkrili, demistifikovali i eliminisali turbofolk prigradske...I sami smo krivi!