Dropbox - space race :-)
Moderator: Benq
-
mishkina
#1 Dropbox - space race :-)
Dropbox daje besplatnih 500 MB ako vas neko "pozove" preko maila. Inace, odlican je za sharing slika, videa ili, ako naberete dosta prostora, mozete ga koristiti kao eksterni hard drive. Lako se koristi i mozete uci u svoje foldere s bilo kojeg racunara. Daje besplatno pocetnih 250 MB, ali na razne nacine se moze dobiti jos besplatnog prostora.
Zelim da pokrenem "space race", tj. ako neko zeli Dropbox, javite se da svi uzmemo besplatne megabajte!
Zelim da pokrenem "space race", tj. ako neko zeli Dropbox, javite se da svi uzmemo besplatne megabajte!
-
jahh
#2 Re: Dropbox - space race :-)
Ja imam oko 60GB, treba li mi još?
- derion
#3 Re: Dropbox - space race :-)
Evo, ako je neko zainteresovan, može koristiti moj link da bi se registrovao/la na Dropboxu i dobićemo oboje po 500 MB:
http://db.tt/4oy1qrUn
-
Gray
#4 Re: Dropbox - space race :-)
Može i moj, 16 GB je limit za refferal: http://db.tt/nndlErH
inače, dropbox je stvarno fenomenalna stvar, posebno ako imate više kompjutera, svi fileovi u dropboxu se automatski sinhronizuju na svim kompjuterima, nema više prebacivanja preko usb-a ili slično. toplo preporučujem.
inače, dropbox je stvarno fenomenalna stvar, posebno ako imate više kompjutera, svi fileovi u dropboxu se automatski sinhronizuju na svim kompjuterima, nema više prebacivanja preko usb-a ili slično. toplo preporučujem.
- Qler
#5 Re: Dropbox - space race :-)
Ja koristim i dropbox i skydrive i google drive. Skydrive imam 25GB i tu mi automatski radi upload slika sa aparata, i jos neke sitnice drzim. Dropbox mi je za poslovne dokumente, a google za neke programcice koje imam, i tako neke privatne dokumente koje ne bih da izgubim...
-
zLatk0
#6 Re: Dropbox - space race :-)
Zar nije to već u posljednjim stepenima pred sami kraj, jer davno je pocelo?
Last edited by zLatk0 on 02/03/2013 01:04, edited 1 time in total.
-
NightComer
#7 Re: Dropbox - space race :-)
Fora je koristiti i mobilnu aplikaciju Dropboxa
naravno ukoliko imamo kvalitetan internet na mobilnom
-
bob sap
#8 Re: Dropbox - space race :-)
registrovo sam se ja preko ovog linkaderion wrote:Evo, ako je neko zainteresovan, može koristiti moj link da bi se registrovao/la na Dropboxu i dobićemo oboje po 500 MB:
I jos jedno pitanje... ovaj dropbox file se nalazi u my documents i npr. hocu da uploadam 2-3 gb nekih fajlova,automatski ih postavlja u my documents i da li trosi memoriju sa hard diska ?
neka pocetna pitanja, ali dok se jos malo upoznam s ovim
-
Gray
#9 Re: Dropbox - space race :-)
bob sap wrote:registrovo sam se ja preko ovog linkaderion wrote:Evo, ako je neko zainteresovan, može koristiti moj link da bi se registrovao/la na Dropboxu i dobićemo oboje po 500 MB:
http://db.tt/4oy1qrUnnisam ni znao da je ovako dobra stvar, jedino me nervira sto moze svako udji u bazu podataka nema sifre i sl. moze li se ovo kako rijesiti?
I jos jedno pitanje... ovaj dropbox file se nalazi u my documents i npr. hocu da uploadam 2-3 gb nekih fajlova,automatski ih postavlja u my documents i da li trosi memoriju sa hard diska ?
kako misliš? Gdje nema šifra? Na kompjuteru kada instaliraš nema, nego je kao i svi drugi folderi na kompjuteru, samo ga otvoriš, to je i poenta dropboxa, on je samo za lične kopjutere nije za dijeljene. Za pristup preko interneta treba šifra naravno.
što se tiče drugog pitanja, da, svi fileovi se nalaze na hard disku pa se zauzima i memorija hard diska.
-
Nermin_BH
#10 Re: Dropbox - space race :-)
bob sap wrote:registrovo sam se ja preko ovog linkaderion wrote:Evo, ako je neko zainteresovan, može koristiti moj link da bi se registrovao/la na Dropboxu i dobićemo oboje po 500 MB:
http://db.tt/4oy1qrUnnisam ni znao da je ovako dobra stvar, jedino me nervira sto moze svako udji u bazu podataka nema sifre i sl. moze li se ovo kako rijesiti?
Fajlove koje stavis u public folder, jedino tim fajlovima mogu pristupiti drugi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: Dropbox - space race :-)
tek sam ovo sad skonto i ne znam šta će mi 
uglavnom imam neke fajlove koje bih volio moći mijenjati sa sa više kompova
word excel i txt fajlovi
to je moguće a ?
word excel i txt fajlovi
to je moguće a ?
-
savsvoj
#12 Re: Dropbox - space race :-)
Zato ti je google drive najbolji podrzava doc i xls format cak imas i revisione ako nesto zajebesBlack swan wrote:tek sam ovo sad skonto i ne znam šta će mi
word excel i txt fajlovi
to je moguće a ?
- Truba
#13 Re: Dropbox - space race :-)
nisam mogao instalirati neki dan samo odustane
a kad nesto ne ide nemam zivaca vise zaceprkat se i rijesiti
-
savsvoj
#14 Re: Dropbox - space race :-)
Nemas potrebe nista instalirati ako imas gmail account moze pristupiti direktno preko gmail-a, ako ne treba ce ti gmail account.Black swan wrote:nisam mogao instalirati neki dan samo odustane
- Truba
#15 Re: Dropbox - space race :-)
ma mozda ne mislimo na isto
mislio sam da ono nes imam na desktopu
mislio sam da ono nes imam na desktopu