Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Premijernocom wrote:šta te konkretno zanima, kako da nabavis ili kako da koristis ?
ili te samo fascinira
sve
tek sam se zagrijao za ovo kao hobi, najvise za ovaj dji phantom model, to mi izgleda nekako najjednostavnije i svidja mi se oko kontrolisanja kamere real-time preko mobitela ili monitora, pogotovo v2 plus model gdje se sama kamera moze kontrolisati dok vecina ostalih koristi go pro black 3 ili 4, koje nisam vidio da se mogu kontrolisati posebno, mozda i mogu nisam upucen
Premijernocom wrote:šta te konkretno zanima, kako da nabavis ili kako da koristis ?
ili te samo fascinira
sve
tek sam se zagrijao za ovo kao hobi, najvise za ovaj dji phantom model, to mi izgleda nekako najjednostavnije i svidja mi se oko kontrolisanja kamere real-time preko mobitela ili monitora, pogotovo v2 plus model gdje se sama kamera moze kontrolisati dok vecina ostalih koristi go pro black 3 ili 4, koje nisam vidio da se mogu kontrolisati posebno, mozda i mogu nisam upucen
idi na banggood uzmi cheersona za pocetak, kad njega slupas par puta i promjenis par zupcanika onda razmisljaj o fantomu, moze se go pro kontrolisati imas aplikaciju na G Play Store-u, bacit ces nekih 50 dolara za osnovne stvari (ne racunam "sminku") i onda vjezbaj (al negdje van grada)
dok se dobro ne ustelis , dalje znas i sam krece uzitak i zadovoljstvo a samim tim i logican prelazak na tebi omiljeni fantom
imam ranije nekog iskustva sa quadcopterima, nisam ni mislio odmah na sred carsije da letim
hocu sebi da licno uzmem, dobio sam jedan djiphantom na par mjeseci, ali to je onaj obicni model bez gimbela i kamere pa me zanimaju cijene kod nas ili ako imaju neka udruzenja ili slicno sta ja znam
Nemas se ti sta tu praksati,dijete od 3 godine moze upravljati sa njim.
Ja sam imao ovaj Dji phantom2 4-5 mjeseci i on je kao bio najbolji amaterski dron na svijetu.
Glavna mu je namjena za snimanje,preko aplikacije i tableta snimas,saljes odmah,ako se prekine wi-fi ili je baterija pri kraju samo se ukljuci home return i treba ti 48 sekundi da naucis upravljati.
Cijena mu je sad polovnog oko 1800 km ali padaju cijene brzo i moze se naci povoljnije na e-bayu.
Dji 1,5 isto nije losa opcija oko 800 km.