DROGIRAJU LI SE KLINICI U SARAJEVU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

chinese_water

Post by chinese_water »

Glupo je generalizovati stvari... i previse optuzivati roditelje! Iz moje srednjoskolske raje ... 70% njih su sada tezi slucajevi na horsu a nekima je stari bio major nekima doktor nekima niko i nista itd...neki su bili zakljucavani u kucu pa su kroz prozor sa 4-5 sprata izlazili po robu, vecini je isti taj profesor sto je predavao mirci predavao (btw i taj profa je bio narkoman svojevremeno a i sin mu). Pa onda je mirci spomenula jednog momka koji je opametio dosta raje, ali recimo svoja 2 rodena brata nije. Nije to toliko do drustva koliko je do pojedinca.Drustvo moze malcice uticati a 90% je stvar licnog izbora i mi tu ne mozemo nista. Mislim da je nedostatak skolskih dodatnih obaveza, kao i totalna neprofesionalnost profesora jedan od razloga zasto je situacija kakva jeste. S obzirom da su u skolama profesori veoma ustaljeni, dolazim do zakljucka i da su profesorske zbornice pravo mjesto koje se moze nazvati mahalom koja indirektno pospjesuje razvoj narkomanije. A policija? Odjela za narkotike? Hmmm pa konkretno na dobrinji glavni zaduzeni za narkotike vam je od ismeta bajramovica prvi ratni suborac i veliki prijatelj... dalje nesto mozda potrebno komentarisati? I mi kao tu nesto mozemo? Ma ne budalite i ne zamarajte se... svakako u svijetu kampanje protiv side puuuuuno prednjace u odnosu na kampanje koje se prave protiv narkomanije...zasto? Pa zato sto vrhovi drzava ne mogu da profitiraju na sidi... pa hajde tu cemo da pokazemo kako je nama stalo do ljudi a ipak ... droga je danas najunosniji biznis....
caki-cakica

Post by caki-cakica »

:lol: :lol: ma ne.....samo me natjeralo da odgovorim....hahaha :lol:
Post Reply