Droga za silovanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

anais_nin

Post by anais_nin »

@Nosferatu, na zalost necu imati vremena za onaj iscrpan odgovor barem par dana, ali evo ovako u letu....

da te pitam...eto ti kao doktor, zasto radis to sto radis? Mislim smrt je prirodno stanje, koje ocekuje sve nas....bolest isto tako, na ovaj ili onaj nacin ocekuje vecinu...zasto ti onda radis to sto radis? Zasto pokusavas promjeniti ishod neceg sto ce se ionako desiti....Ili cak i kad ne mozes promjeniti ishod zasto imamo dovoljno ljudskosti (ili pokusavamo da imamo) da se ljudima olaksaju muke, bolovi? :roll: Da ne spominjem bolesti kao sto su AIDS, rak itd itd...tu su, svuda oko nas, desavaju se ljudima koje ne znamo, ljudima koje znamo, desavaju se nama samima :oops: mislim cesta pojava....zasto trazimo lijek za nesto sto je eto tako ucestalo, zasto se jednostavno ne naviknemo na to i kazemo "pa eto cesto se desava, nije tako strasno" :? :shock:

I opet samo ukratko, ali iznenadjuje me da tebi kao jednom zdravstvenom radniku moram rastavljati dinamiku silovanja na proste faktore. Cin silovanja ima vrlo vrlo malo veze sa sexom....da, sadrzi seksualni cin....ali sustina istog, psihologija pocinioca tog zlodjela se sadrzi u osjecaju NADMOCI, cinjenici da on drugoj osobi radi nesto PROTIV NJENE VOLJE....osjecaju da njom VLADA.....eto ako cemo vec govoriti o tim "sumnjivim" likovima, ili pareshama, vakim nakim....ima uvijek nagodnih dama koje bi se vrlo rado "druzile" s njima....ima uvijek onih kojima je dovoljan njegov status, izgled, lova itd itd itd....znaci rijetko im fali te vrste paznje....zasto onda ici za nekom curicom koja za to nije zainteresirana? :roll: zato sto zeli da pokaze da MOZE :oops: zeli i zudi za tim osjecajem snage, moci, nadvladavanja, lomljenja zrtve....uziva u cinu nasilja....

Okolnosti ratnog silovanja nisu puno drugacije....nije bitno ko vrsi sam seksualni cin....srz tog cina je MOC, tj slamanje zrtve....psihicki, emotivno, kroz fizicki cin, koji je pun ponizenja i NASILJA :roll:

A sto se zakona i kazne tice, nase kazne direktno reflektuju stavove drustva o toj vrsti zlocina....mislim da kazne vecina drzava za zlocine kao sto su silovanje, pedofilija itd itd odrazavaju nasu NELAGODU i nasu nesposobnost da se suocimo sa sustinom tih zlocina......prica o drugim vrstama zlocina kao sto su pronevjera, kradja, cak i tuca u kafani, ne bude tu neprijatnost, taj stid, tu zelju da se o tom NE PRICA..... :roll: Vidis meni to nije u redu...ne slazem se s tim, i onoliko koliko mogu pricacu o tome, boricu se protiv toga, pokusavacu da otvorim oci ljudima koji zele da im oci budu otvorene..... :roll: jer to su stvari s kojima zivimo, koje se mogu desiti bilo kome od nas....a tad je bolno progledati :oops:
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

alcho wrote:Da, svaka normalna osoba ima isto misljenje o silovanju!
I ne cjepka poruke zato sto je preglednije nego da bi mogla vaditi iz konteksta...nejse

Slazem se sa vasim stavom stavom kada bi on glasio "...ono cemu se ocigledno samo chupka i ja pokusavamo suprotstaviti je stav da bilo sta u ponasanju i odlukama zrtve silovanja OPRAVDAVA cin silovanja!!!! "
Naravno da ne opravdava...

Ali ako djevojka u minjaku, navece u 12 udje u birtiju pored puta punu napaljenih kamiondzija...ili ako navijac Zelje u punoj kafani pitara pocne da mase Zeljinim salom :D ...naravno da ima i njegove krivice za ono sto ce mu se desiti.
Ja necu uci u prepirku sa nabildanim grmaljem od 2 m zato sto sam svjetan toga da me moze razbit, isto tako i djevojke ne treba ulaziti u auto sa nepoznatim momkom koji joj ponudi pratnju kuci...kapisi?

Pa ne misliš valjda tražiti i njenu odgovornost za ono što bi joj se moglo desiti, ili je već ?
Silovanje je spolni odnos s drugom osobom upotrebom sile, i smatra se krivičnim djelom protiv spolne slobode i morala, i sasvim je svejedno kako je žrtva obučena – izazovno ili ne, i gdje se nalazi.
Bez obzira na okolnosti, ukoliko je spolni odnos učinjen protiv njene volje, žrtva je silovana.
anais_nin

Post by anais_nin »

alcho wrote:Da, svaka normalna osoba ima isto misljenje o silovanju!
I ne cjepka poruke zato sto je preglednije nego da bi mogla vaditi iz konteksta...nejse

Slazem se sa vasim stavom stavom kada bi on glasio "...ono cemu se ocigledno samo chupka i ja pokusavamo suprotstaviti je stav da bilo sta u ponasanju i odlukama zrtve silovanja OPRAVDAVA cin silovanja!!!! "
Naravno da ne opravdava...

Ali ako djevojka u minjaku, navece u 12 udje u birtiju pored puta punu napaljenih kamiondzija...ili ako navijac Zelje u punoj kafani pitara pocne da mase Zeljinim salom :D ...naravno da ima i njegove krivice za ono sto ce mu se desiti.
Ja necu uci u prepirku sa nabildanim grmaljem od 2 m zato sto sam svjetan toga da me moze razbit, isto tako i djevojke ne treba ulaziti u auto sa nepoznatim momkom koji joj ponudi pratnju kuci...kapisi?

znam da su postovi koje pisem jako jako dugi, i da se ne da svima citati....ali vrati se malo pa ponovo procitaj sta sam napisala....procenat silovanja koji se desava od strane NEPOZNATE osobe je jako jaaaaaaaaaaaaaaaaaaako malen....ako zelite tacne statistike za razlicite drzave (za Bosnu ih naravno jako malo i ima, posebno kad su zlocini ove vrste u pitanju) dobicete ih za par dana, sada nemam vremena.....

SILOVANJE NIJE PITANJE SEXA!!!!!! Znaci nije to ona se skinula, on se popalio i eto jadan nije se mogao saulisati....faktori na koje se vi fokusirati su vrlo rijetko oni zbog kojih silovatelji biraju svoju zrtvu :oops:
danas

Post by danas »

danas wrote:
Ni meni nije jasno - sto je to silovanje toliko strasno po vama...
cek da se dovucem na posao, pa okacim drazesnu scenu iz deliverance (squeal like a pig)... :)
ko ima stomak, nek gleda... sta je to toliko strasno... :oops:

http://www.youtube.com/watch?feature=re ... MqxHNS7JkQ
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

danas wrote:
danas wrote:
Ni meni nije jasno - sto je to silovanje toliko strasno po vama...
cek da se dovucem na posao, pa okacim drazesnu scenu iz deliverance (squeal like a pig)... :)

nece ti link :oops:
danas

Post by danas »

mamica papucarka wrote:
danas wrote:
danas wrote: cek da se dovucem na posao, pa okacim drazesnu scenu iz deliverance (squeal like a pig)... :)

nece ti link :oops:
hoce, samo moras reci da ti je vise od 18 godina...
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

...
Last edited by cHupjahalic@ on 03/12/2007 22:22, edited 1 time in total.
Šandor

Post by Šandor »

Nosferatu wrote:Nije to svaljivanje tezine na zrtvu.

Silovanje se kaznjava zakonski. Negdje vise, negdje manje. To koliko se kaznjava - ne moze se kaznjavati dozivotnim zatvorom. Inace, ja ih nebi ni slao u zatvor nego na hirurgiju, da odstrane genitalije i neka idu onda gdje god hoce, kraj price. Al' to bi bio "zlocin na covjekom".

Silovanje u ratu je nesto sasvim drugo nego u miru. Vrlo dobro je poznat slucaj laganja Pravoslavnce Crkve na Kosovu - kako Albanci siluju Srpkinje npr. Kasnije se je ispostavilo da za divno cudo, Albanci siluju Albanke, a Srbi Srpkinje na Kosovu, i vrlo su rijetki slucajevi bili gdje su se presle evo nacionalne linije. Zbog toga - silovanje u ratu je sasvim nesto drugo, ima drukcije konotacije i cesto cak i sami izvrsioci, su obavezani "nekom komandom", u ratu su cak clanovi familije silovali jedne druge, pred cjevima od ourzija i prijetnjom smrcu itd. Porediti to s nekom djevojkom od 20 godina koja je pjana, iskoristena jedne noci u Chicagu je nemoguce.

Silovanje je tesko i precesuirati. Kako dokazati silovanje? Ako zena ne ode kod doktora, u prvih 24-48 sati, narucito ako je bila pod kakvom supstancom sto znaci da se nije morala koristiti sila - sve sto imas je tvoja rijec protiv necije tudje. To je vrlo oboriv slucaj, cesto se desi medju suproznicima npr. gdje muz siluje zenu. Dakle, opet je na zrtvi teret da dokaze krivicu, tj. da se podvrgne ginekoloskom pregledu neposredno, prije kojeg ne smije da se tusira, ne smije da skine odjecu u kojoj je silovana i stvasta nesto drugo, postoje posebni timovi ljudi koji su trenirani da sakupe sav materijal prilkom silovanja, i to nije "jednostavna" procedura. Silovanje obicno, nema svjedoka, i obicno se desi pod nekim sumnjivim prilikama - socijalnim ili slicnim drugim...

Ni meni nije jasno - sto je to silovanje toliko strasno po vama. Silovanja je bilo i bice, i tu postoje ogromne varijacije na temu, od zdravstvenog do mentalnog preko sudskog i legalnog. Ali kljucno je ovo. Ne moze drzava stiti necije medjunozjje bolje nego on sam svoje. Zbog toga se i govori zenama da se cuvaju same prvo, kao i da znaju sta uraditi ako su u procesu ili poslje silovanja. Ali to nije takvim - i svakog hvata panika i strah jer "svako moze biti silovan". Moze biti i ubijen svako, pa je prosjecna kazna za ubistvo u americi 7 godina robije, izadjes nakon 18 mjeseci do 2 godine na uslovnu kaznu, ukoliko nije komplicirano s drugim stvarima. Jel to treba neko da sjedi u zatvoru za silovanje duze od onog ko ubije covjeka? I koliki je % rehabilitacije poslje toga?

U Americi postoji npr. network u kojem mozes staviti svoju adresu i locirati izgledom i po imenu i adresi stanovanja sve seksualne prestupnike u okolini, narucito pedofile. Mozes i otici na stranicu suda, i ukucati ime pojedinca, koje ce ti izbaciti barem na nivou drzave, sve sudske procese koji su vodjeni protiv pojedinca. Dakle - kad upoznas nekog, mozes itekako dobro da provjeri - ko je to s legalno aspekta. Na tebi je. Izvori informacija su tu npr. barem u Americi. Druge zemlje bi trebale da pocnu usvajati nesto od ovoga jer je Amerika tu - na frontu, kao zemlja u kojoj su silovanja prilicno cesta pojava. Ne mozen niko uraditi domacu zadacu, za drugog, niti postoji drustvo u kojem se zivi u balonu koji te moze izolirati od svog zla. Dakle - rijesenje nije u kaznjavanju silovanja vec u prevenciji. A prevencija podrazumjeva da onaj koji je silovan, zna iotu vise od onoga koliko je znao, kad je bio silovan. Tj. znanjem protiv silovatelja. Meni nije jasno - kako to da cim se takvo nesto spomene - odmah se "umanjuje krivica" i "zena je kriva". Kriva jednim djelom, ukoliko se ne moze sama odbraniti, a dovede sama sebe u situaciju u kojoj je, a zna se na koga je to aplicirajuce a na koga nije. Kad ti dodje nekom s tenkom i autobusom vojnika, i siluje te zbog imena, a tebi 45 godina i imas 150 kg, to je nesto drukcije od onog silovanja sa 19 godina, na univerzitetu, dok te nijedan petak i subota nije promasio do 4-5 ujutro da nisi dernecila, i na kraju te "drug" odjednom, iz cista mira, "napadne"...

Inace ljudi koji imaju porive za npr. silovanjem, nisu psihicki nikad normalni, i tu je problematika viseg stepena, kako ih kontrolisati, sjetim se jednog sizofrenika, za kojeg, kad ga je dovela policija u sred Januara, polu-golog, na minus ne znam koliko, trebalo je 2 crnca "oveca" da ga obuzdaju dovljno da dobije inekciju za smirenje, a cak i svezan u ludjacku kosulju, je bio sposoban da ti perfektno dobro, pljune u lice s distance crica 6-7 metara, s rekordom "pedofila" tj. covjeka koji nasrce na djevojke od 14-15 godina, inace, na psihijatrijama koje su pod "lock down" tj. zakljucane, postoji niz protokola, npr. gdje ne smijes nositi kravatu, izaci sam uopste u dio, u kojem se krecu "pacijenti" i koji je ogradjen, kao zatvor, s tim da mozes izaci iz sobei i slicno. Na kraju je prebacen u neku vrstu zatvora/psihijatrijske ustanove, ali poenta je - koliko zatvor moze necije psihoze, koje ljeci "methamphetaminom" - obuzdati, odgovor je, tesko da moze. Taj lik, da na mene naleti pod methom - bio bi me u stanju silovati, prvo sto je on lud, a drugo, sto je jak kao bik. Takvog 20-30 godina zatvora ne moze promjeniti. Ali - kao uzastopni prekrsioc, npr. radi na kazni od debele robije. Tako sistem funkcionira. Prva kazna je blaza, gdje se dajde odredjena sansa, sa svakim novim pokusajem i zatvaranjem, kazna eksponencijalno raste. Ali kljucno je ovo. Mnogi od tih likova, se ne mogu promjeniti, barem ne u stepenu da mozes ti racunati na njih, da sutra, dovedeni u situaciju nebi reagovali onako kako su, prije zatvora. Ali ono sto moze i moras, je na normalne ljude racunati, da se sami zastite, na nacin najbolje kako umiju. Ako to ne cine, onda se samo igraju s vatrom i djavola. Tu podrazumjevam kojekakve online klix sisteme, kojekakve perverzije, kojekakve seksualna eksploriranja, kojekakve seksualne slobode, orgijanje, dernecenje, drogiranje, pijacenje i slicno. Ali mnogi to uzimaju za licne slobode, sto je ok - imas licne slobode ali kad i ako najebes - nemoj dolaziti i nametati kako sistem ne postoji kako da te zastiti. Sistem postoji, to sto ga ne koristis, ne znaci da ga nema tu. Cak i u BiH postoji sistem, a to je - da se svakog pobrine za svoje, meni da siluje neko sestru ili mater, odvagao bih dobrano da li vrijedi da ga odlezim ili ne. I to je sistem - ne znaci da ne postoji. A kako moze muskarac, moze i zena - ponjeti magnum veceg kalibra, pa ga isprazniti, ukoliko je ne zadovoljava kazna drzave u kojoj zivi, nedavno je na Sa-x bila prica o babi koja je ispraznila pistolj medju noge lika koji joj je silovao unuku. Mislis da ce baba - dobiti 10 godina zatvora? Hoce djavola.
Nosferatu, sistem definitivno ne valja. Ne može valjati sistem koji silovatelje i pedofile pušta na slobodu. Takvi bi u 100% slučajeva trebali biti u bolnici ili u ludnici dok ne izdahnu.
S druge strane, profesionalni razbojnici i ubice leže doživotnu. Zašto? Baš takve bi trebalo puštati. Probati se nagoditi s njima. Jer to su često inteligentni ljudi koji možda mogu doprinijeti. Nisu ludi. :D
Sistem često pretjeruje u slučajevima u kojima bi trebao biti blaži i obratno.

Čitam nedavno u USA osudili malca od 17 kuka na 10 godina zbog seksa sa curom od 15 godina. OK, kontam ja da je granica 16 i da je počinio krivično djelo. Ali mala kaže da je pristala a oni njemu 10 godina? Halo ba, i on je maloljetan. Da je naših godina, 20-30 minimala ali njemu je 17? Dijete je.
S druge strane kod nas ovdje silovatelji/pedofili izlaze za par mjeseci. A razbojnici/ubice....leže dok ne istruhnu. :-)
danas

Post by danas »

evo par slucajeva kojima sam imala nesrecu baviti se... molila bih samozvane strucnjake i moraliste na ovoj temi, da mi pojasne krivicu i neodgovornost ovih djevojaka/zena, jer ocito nisu bile zaskocene u parku u 2 ujutro, niti su se vucale po diskotekama bez gaca... hvala...

1) curica od 13 godina, silovana jer je otisla uciti kod druga, sa kojim je skupa ucila cijelu godinu... i njeni i njegovi roditelji se poznavali, djeca se druzila, skupa u skolu, sve pet... da bi on jednog dana pozvao svoje jarane (znajuci da mu roditelji nece biti kuci), nasuo joj GHB u sok, i sva cetvorica je silovali... jer je bilo vrijeme da i oni vide i osjete kako je to jebavat se... majka dosla da je pokupi i da je odvede kuci, nasla je svu rascupanu, uplakanu, ispovracanu, krvavu... mala -- da stvar bude gora -- ostane i trudna...

2) djevojka na fakultetu, ali striktna katolkinja, nikakvih seksualnih konotacija ni ponasanja prema muskarcima... u skladu sa religijom, 'cuva' se za brak... biva silovana od najboljeg prijatelja njenog brata, kojeg je poznavala cijeli zivot... dosla kuci za bozic, on 'svratio', roditelji izasli nekuda... on je pretukao, silovao -- jedva dokazala na sudu, i to jer je bila pretucena...

3) djevojka na faksu, raskine sa momkom -- jer lik pije malo previse, i postaje nasilan. on je saceka sa 'jaranima' i valjda iz osvete -- prebiju je i siluju sva trojica...
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Šandor wrote:

Silovanje se kaznjava zakonski. Negdje vise, negdje manje. To koliko se kaznjava - ne moze se kaznjavati dozivotnim zatvorom. Inace, ja ih nebi ni slao u zatvor nego na hirurgiju, da odstrane genitalije i neka idu onda gdje god hoce, kraj price. Al' to bi bio "zlocin na covjekom".

Silovanje u ratu je nesto sasvim drugo nego u miru. Vrlo dobro je poznat slucaj laganja Pravoslavnce Crkve na Kosovu - kako Albanci siluju Srpkinje npr. Kasnije se je ispostavilo da za divno cudo, Albanci siluju Albanke, a Srbi Srpkinje na Kosovu, i vrlo su rijetki slucajevi bili gdje su se presle evo nacionalne linije. Zbog toga - silovanje u ratu je sasvim nesto drugo, ima drukcije konotacije i cesto cak i sami izvrsioci, su obavezani "nekom komandom", u ratu su cak clanovi familije silovali jedne druge, pred cjevima od ourzija i prijetnjom smrcu itd. Porediti to s nekom djevojkom od 20 godina koja je pjana, iskoristena jedne noci u Chicagu je nemoguce.

Silovanje je tesko i precesuirati. Kako dokazati silovanje? Ako zena ne ode kod doktora, u prvih 24-48 sati, narucito ako je bila pod kakvom supstancom sto znaci da se nije morala koristiti sila - sve sto imas je tvoja rijec protiv necije tudje. To je vrlo oboriv slucaj, cesto se desi medju suproznicima npr. gdje muz siluje zenu. Dakle, opet je na zrtvi teret da dokaze krivicu, tj. da se podvrgne ginekoloskom pregledu neposredno, prije kojeg ne smije da se tusira, ne smije da skine odjecu u kojoj je silovana i stvasta nesto drugo, postoje posebni timovi ljudi koji su trenirani da sakupe sav materijal prilkom silovanja, i to nije "jednostavna" procedura. Silovanje obicno, nema svjedoka, i obicno se desi pod nekim sumnjivim prilikama - socijalnim ili slicnim drugim...

Ni meni nije jasno - sto je to silovanje toliko strasno po vama. Silovanja je bilo i bice, i tu postoje ogromne varijacije na temu, od zdravstvenog do mentalnog preko sudskog i legalnog. Ali kljucno je ovo. Ne moze drzava stiti necije medjunozjje bolje nego on sam svoje. Zbog toga se i govori zenama da se cuvaju same prvo, kao i da znaju sta uraditi ako su u procesu ili poslje silovanja. Ali to nije takvim - i svakog hvata panika i strah jer "svako moze biti silovan". Moze biti i ubijen svako, pa je prosjecna kazna za ubistvo u americi 7 godina robije, izadjes nakon 18 mjeseci do 2 godine na uslovnu kaznu, ukoliko nije komplicirano s drugim stvarima. Jel to treba neko da sjedi u zatvoru za silovanje duze od onog ko ubije covjeka? I koliki je % rehabilitacije poslje toga?

U Americi postoji npr. network u kojem mozes staviti svoju adresu i locirati izgledom i po imenu i adresi stanovanja sve seksualne prestupnike u okolini, narucito pedofile. Mozes i otici na stranicu suda, i ukucati ime pojedinca, koje ce ti izbaciti barem na nivou drzave, sve sudske procese koji su vodjeni protiv pojedinca. Dakle - kad upoznas nekog, mozes itekako dobro da provjeri - ko je to s legalno aspekta. Na tebi je. Izvori informacija su tu npr. barem u Americi. Druge zemlje bi trebale da pocnu usvajati nesto od ovoga jer je Amerika tu - na frontu, kao zemlja u kojoj su silovanja prilicno cesta pojava. Ne mozen niko uraditi domacu zadacu, za drugog, niti postoji drustvo u kojem se zivi u balonu koji te moze izolirati od svog zla. Dakle - rijesenje nije u kaznjavanju silovanja vec u prevenciji. A prevencija podrazumjeva da onaj koji je silovan, zna iotu vise od onoga koliko je znao, kad je bio silovan. Tj. znanjem protiv silovatelja. Meni nije jasno - kako to da cim se takvo nesto spomene - odmah se "umanjuje krivica" i "zena je kriva". Kriva jednim djelom, ukoliko se ne moze sama odbraniti, a dovede sama sebe u situaciju u kojoj je, a zna se na koga je to aplicirajuce a na koga nije. Kad ti dodje nekom s tenkom i autobusom vojnika, i siluje te zbog imena, a tebi 45 godina i imas 150 kg, to je nesto drukcije od onog silovanja sa 19 godina, na univerzitetu, dok te nijedan petak i subota nije promasio do 4-5 ujutro da nisi dernecila, i na kraju te "drug" odjednom, iz cista mira, "napadne"...

Inace ljudi koji imaju porive za npr. silovanjem, nisu psihicki nikad normalni, i tu je problematika viseg stepena, kako ih kontrolisati, sjetim se jednog sizofrenika, za kojeg, kad ga je dovela policija u sred Januara, polu-golog, na minus ne znam koliko, trebalo je 2 crnca "oveca" da ga obuzdaju dovljno da dobije inekciju za smirenje, a cak i svezan u ludjacku kosulju, je bio sposoban da ti perfektno dobro, pljune u lice s distance crica 6-7 metara, s rekordom "pedofila" tj. covjeka koji nasrce na djevojke od 14-15 godina, inace, na psihijatrijama koje su pod "lock down" tj. zakljucane, postoji niz protokola, npr. gdje ne smijes nositi kravatu, izaci sam uopste u dio, u kojem se krecu "pacijenti" i koji je ogradjen, kao zatvor, s tim da mozes izaci iz sobei i slicno. Na kraju je prebacen u neku vrstu zatvora/psihijatrijske ustanove, ali poenta je - koliko zatvor moze necije psihoze, koje ljeci "methamphetaminom" - obuzdati, odgovor je, tesko da moze. Taj lik, da na mene naleti pod methom - bio bi me u stanju silovati, prvo sto je on lud, a drugo, sto je jak kao bik. Takvog 20-30 godina zatvora ne moze promjeniti. Ali - kao uzastopni prekrsioc, npr. radi na kazni od debele robije. Tako sistem funkcionira. Prva kazna je blaza, gdje se dajde odredjena sansa, sa svakim novim pokusajem i zatvaranjem, kazna eksponencijalno raste. Ali kljucno je ovo. Mnogi od tih likova, se ne mogu promjeniti, barem ne u stepenu da mozes ti racunati na njih, da sutra, dovedeni u situaciju nebi reagovali onako kako su, prije zatvora. Ali ono sto moze i moras, je na normalne ljude racunati, da se sami zastite, na nacin najbolje kako umiju. Ako to ne cine, onda se samo igraju s vatrom i djavola. Tu podrazumjevam kojekakve online klix sisteme, kojekakve perverzije, kojekakve seksualna eksploriranja, kojekakve seksualne slobode, orgijanje, dernecenje, drogiranje, pijacenje i slicno. Ali mnogi to uzimaju za licne slobode, sto je ok - imas licne slobode ali kad i ako najebes - nemoj dolaziti i nametati kako sistem ne postoji kako da te zastiti. Sistem postoji, to sto ga ne koristis, ne znaci da ga nema tu. Cak i u BiH postoji sistem, a to je - da se svakog pobrine za svoje, meni da siluje neko sestru ili mater, odvagao bih dobrano da li vrijedi da ga odlezim ili ne. I to je sistem - ne znaci da ne postoji. A kako moze muskarac, moze i zena - ponjeti magnum veceg kalibra, pa ga isprazniti, ukoliko je ne zadovoljava kazna drzave u kojoj zivi, nedavno je na Sa-x bila prica o babi koja je ispraznila pistolj medju noge lika koji joj je silovao unuku. Mislis da ce baba - dobiti 10 godina zatvora? Hoce djavola.
Nosferatu, sistem definitivno ne valja. Ne može valjati sistem koji silovatelje i pedofile pušta na slobodu. Takvi bi u 100% slučajeva trebali biti u bolnici ili u ludnici dok ne izdahnu.
S druge strane, profesionalni razbojnici i ubice leže doživotnu. Zašto? Baš takve bi trebalo puštati. Probati se nagoditi s njima. Jer to su često inteligentni ljudi koji možda mogu doprinijeti. Nisu ludi. :D
Sistem često pretjeruje u slučajevima u kojima bi trebao biti blaži i obratno.

Čitam nedavno u USA osudili malca od 17 kuka na 10 godina zbog seksa sa curom od 15 godina. OK, kontam ja da je granica 16 i da je počinio krivično djelo. Ali mala kaže da je pristala a oni njemu 10 godina? Halo ba, i on je maloljetan. Da je naših godina, 20-30 minimala ali njemu je 17? Dijete je.
S druge strane kod nas ovdje silovatelji/pedofili izlaze za par mjeseci. A razbojnici/ubice....leže dok ne istruhnu. :-)
To su price, za zutu stampu... Ili za provlacenje neke poruke, kojeg li god da je sadrzaja.

Pa jel ti mislis - da ce Amerika radije drzati jos 2 miliona takvih po zatvorima ili ce lovu dati na jos koji rat u Iraku ili negdje drugdje. U svakom takvom slucaju - poenta je - sta se pokusava postici politicki - moguce da je kcerka od 15 godina bila neke civije,, da je bila rasne razlike ili da nije potvrdjeno da je dala dopust za sex, ili da taj lik od 17 godina ima vec file solidan u policiji, ili da je bio gangster koji je uveo, u gang, nju kao nekog konterparta, tu postoje ogromne varijacije na temu i kljucno je - da pravde opet tesko da ima, za onog za koga je potrebna, a ostre da izvines kurac, na tebi samo ako si donji - jer si donji, i igraju ti se po plecima neke drzave, koje nema ni za koga ko ima kesica, da nadje kakvog advokata, koji nije zavrsavao studij 15 godina dok je skolovao se povremeno do nikako i nije nikad predstavljao odbranu u slucaju silovanja.

S ovim recenim - sumnjam da mu je bilo 17 godina, ali eto i da prihvatim nominalno, roditelji se pitaju do 16-te godine, da li je ili nije ok, imati seks, s 16 moze pristati bez roditeljskog pristajanja, ali znamo realnosti koje su Americke - da je Amerika zemlja s najvise trudnica u djackim redvoima, srednjih skola, na svijetu. Sto znaci da se u Americi klicni kresu vise nego bilo gdje drugdje, i to s mnogo manje ikakovg straha od reprekusija. Na drugu ruku - postoji nesto sto je zakon drzavni i svaki klinac koji zivi u drzavi zna - kakvi zakoni tu vrijede narucito na polju kresanja. Upravo radi ovakvih slucajeva.

To sto kod nas izlaze za mjesec dana, jebi ga, uzmes fino kakvu palicu, pa ga nadjes ti - pa prebijes boga u njemu, u kakvom mracnom cosetu, pa da imamo nekog idola - kod nas hodaju bolan ratni zlocinci na slobodi kojima je glava procjenjena na 5 miliona dollara - a ti meni o nekom silovatelju, kojeg nije mogla naci "zrtva" u kakvom mracnom cosetu i sruciti 10 metaka, ili platiti pa naci, ali bi zato da se ja i ti lomimo oko njene "zrtvovane vagine i zeske casti". Jebe mi se bolan, po selima u BiH i Srbiji i Hrvatskoj i Kosovu i Albaniji su se uvijek i silovali. Zivjela je neka vilestina, ali danas je ocigledno, postalo popularno rastresati svoje gace neoprane, dok prije za vrijeme Tite - "toga nije bilo" tj. zastaskavalo se je i bilo je sramota koga reci da je silovan, pa je sutao. Mimo mene. Ja znam, kako bih i u Americi i u BiiH da sam silovan. I znam kako da ne budem silovan, ali ocigledno sve sto sam napisao o tome kako ne biti "jedna od tih" - nije bitno. Htjeli bi mi da niko nikog ne siluje i da nema takvih. Ja ne zivim u tom svijetu iluzije. Ja zivim u svijetu u kojem - necu ja da budem silovan, prvo, a drugo, ono na dnu - sljama sto se pobije izmedju sebe i sto se krsi, sto se jebe i krese, i unistava - to neka rijese sami medju sobom, jerbo nemam pretenzije da ce ikad biti vrijeme u kojem nece neko nekog silovati i uistinu a i "silovati" radi kojekakvih sekundarnih moiva. Tamo gdje nema sistema da te stiti, prelazi se na kodeks. Prakticno burazeru a ne teorija. Svako bi danas pricao o tome kako svaka kita koja dodirne vaginu a da se prethodna ista nije slozila s tim mora na robiju 10 godina. Pa kad ne ode na robiju 10 godina, ode 1 mjesec, sta cemo? Necemo nista, mnogo cemo srati. Ja sam jedan od tih - koji ili ce ga docekati palijom u mraku, pa taman da mi je i otac i sin, ili me se ne tice, Ali necu ovdje pricati o tome - kako nekog treba neko drugi, da ganja, neko drugi u zatvoru da drzi i kako ovo i ono, a na kraju dana - nista. Ono, moralisanje neko, bez ikakvog uvida u stvar, lako je bolan teoretisati mnogo, de mi ti nadji - izvor finansija da se drzi svaki silovatelj 10 godina? Sto to nisi obezbjedio - da se podigne poseban zatvor za njih u BiH - i slicno. Ne ti - nego i ja i ti, ovako - jasmo mi je o cemu se radi. Silovana vagina nije opasna po rezim, nije opasna po vladajucu kastu, nije opasna po profitere i svercere i biznismene. Zbog toga nam se iskreno, jebe koliko ce biti u zatvoru i kraj price. Mene samo interesuje - jel to onaj koji siluje nekog, gori od sistema u kojem zivi? Ili mu je jednak?

Na kraju krajeva, ja sam iz BiH dovoljno dugo odsutan, da nemam veze s realnostima na terenu ali moja je prica, bazirana na 10 godina zivota u Americi, i imanja posla sa zdravstvom, sa drogama, sa silovanjem ovim "Zapadnjackim metodama" i kome se to desi.

U tom kontesku mi je krivo kad se neki zlocin nad zenom smatra super-zlocinom. Pa poznato je da skoro svaki crnac, koji je iz perioda robovlasnistva, ima u sebi bijelih gene, do samog Washingtona za kojeg je dokazano da je silovao robinje koje je posjedovao. Prije 50 godina u BiH nije bilo univerziteta. Kolika je bila pismenost kod zena? Koliko se je pitala zena, pri udaji uopste, za koga ide - npr. prije 100 godina. Ispade da je svaka prije 100 godina zena - bila silovana. U Indiji i dan danas - siluju se zene jer je to arranged marriage. Tj. dozivotno ti roditelji izaberu silovatelja, i on te onda siluje, iako ti se mnogo bas i ne svidja. Prije 2000 godina, npr, u Babylonu - nije bio zlocin nikakav uhvatiti zenu i silovati je ulici. Sta ce zena na ulici? Zenska cijela istorija i istorijati je ispisan krvavim tragom vagine i borbe o kontroli nad istom. Odakle to zenama eksluzivno pravo, npr. da odreduju s kim ce one da imaju sex i s kim ne? I ovdje mislim eskluzivno? Ako ce ici u zatvor oni koji prekrste to pravo, zasto zene koje uskracuju seks muskarcima s kojima su u vezi - kako to da one ne idu u zatvor? I to je dobro pitanje - mislim kako to da je normalno, ali kad bi prekrsio tu njenu zelju onda bi to bilo, nenormlano.

Dakle, nije mi jasno odake ta tolika fama oko silovanja kao da je to neka nova pojava, eto nije nikad se kod nas niko silovao, i slicno,, kad u Bih postoje na stotine dijece kojima je otac silovatelj, druge nacije, koji je majku silovao u nekom logoru.

U danasnjem danu mnogo je prisutniji slucaj djevojke koja se napije, ne postuje pravila igre, zajebava se sa vatrom, niko oko nje, ne pazi na nju, ni ona sama ne zna sta radi, niti je informisana o tome sta moze da joj se desi - dakle neko ko nema uvida u stvar, nijedan posto, i bude silovan, nakon toga posjecuju dozivotno psihijatra, kukulecu, traze stotine hiljada dollara kojekave odstete, dizu se legalni slucajevi protiv svakog zivog, ukljucujuci bolnice jer eto, mora da su oni nesto promasili pri prergledu nakon silovanja cim nisu mogli naci da je silovao je tacno ovaj ili onaj, i cak nakon toga svega - recimo da ti sutra neko digne optuznicu protiv sina - da je nekog silovao, sta bi ti pomislio? Moj je stav, da me se ne tice ni tudja vagina ni kita. Ako nisu zadovoljni s drzavom, neka se pobiju, medju sobnom, opet mimo mene. Postoje nacini obracuna, neka se razrijese - ali me se ne ticu silovanja ne zbog toga sto bih da nagradim silovatelje - vec sto kod nas u BiH hodaju ljudi koji su ubijali i kreirali ubistva i silovanja - pa su na slobodi, i sad mi je prece sto je neka zjaka, nasla na hajvana, ko krpa na zakrpu i treba da se neko zalaze za nju.

Najbolja mi je paranoja ovih mladih zena, koje fata strava od toga da mogu izaci i biti silovane. Ali izaci i imati sex, s nekim koga tek upoznas, to je ok. Desi se, jebi ga. Pa desi se i obrnuto. Ja samo to zelim da kazem. Da postoje sanse. Pa ako se neko plasi, najbolje nemoj nikud iz kuce ici. Jel tako? Sjedi i brini se. Postoje sanse kad izadjes vani da te udari auto, da pogines u saboracajnoj ili da te ubije neko iz nehata, radi 10 razloga, moze svasta da se desi. Ja samo kazem - obaveza svake zene je da se ona osigura koliko moze, i da je takve stvari mimoidju. Zna se kakve stvari, ali to nece nijedna da cuje, jer - odmah je krivica na njima. Jebi ga, sta onda da se kaze? Sekirajte se - sve imate sansu da vas siluju i da nikad ne nadju ko vas je silovao? Eto, to je poruka, koja je potrebna, i kao, suosjecanje sa zrtvama silovanja. Iskreno - jebe mi se za 50% tuka, koje su iskoristene - jer je neko mislio da ima mogucnost da ih iskoristi bez reperkusija. Sto su gurale dupe tamo gdje mu nije mjesto? Sto nisu mogle procjeniti lika? I sta hoce nakon silovanja? Jel to moze necija robija da im vrati - neki, dug, jel? Pa ako moze - neka sama finansira koliko kosta zatvaranje. Mjesec dana drzava, a mjesec dana zrtva, neka otvore sebi fond - i finansiraju. Zna se koliko kostaju tri obroka, celija, i cuvar u tri smjene, s ambulantom i popratnim sadrzajima, pansion je ovoliko, bitte zahlen. Ako hoces da je neko u zatvoru, ja necu da placam iz svog dzepa i od svog poreza za to, sto tvoje dupe nije bilo tamo gdje treba, tamo s kim treba, i nije moglo da se spase, situacije u kojoj se naslo.

To naravno - nije ispravno reci, vec treba ih zaliti i plakati za njima jer od toga ce imati jako mnogo koristi. Nemam suza ni za sebe, kamoli za drugog. I iskreno - ne osjecam nista kad citam price o silovanju ove "moderna varijanta" - muz zenu, cimer cimerku, nadrogiro me i napio me, a ja ne bih nikada, joj safun je potrosice se, traumo moja, umirem, ubijte me i slicno. Ja znam hilajde price koje su 100 puta gore, i koje gledam svakodnevno, a i sam sam bio u ratu tri i pol godine, dodje mi to kao silovanje svaki dan, pa niko nije ispao na kraju kriv, ni za sta kroz sta sam prosao, cak sto vise. I ja zivim sa svojim trauma i ne trazim od Bosne i Hercegovine da mi nalazi ljude koji su odgovorni. Znam da to nece naci, i znam da takvo vrijeme necu dozivjeti. Mozes ili halaliti ili match ime sa kalibrom 9 mm, sve drugo je gubljenje vremena na ono sto je proslo.

Dakle - silovanja je bilo u istoriji, silovanja ima danas, i silovace se i sutra, jer ocigledno da ne postoji univerzalni ljek. Ako silovanja ima tamo gdje 17-godisnjem klincu daju 10 godina robije jer je osudjen za silovanje, jer je imao seks s maloljetnicom bez dopustanja roditelja, dakle ako tu ljudi ljude propisno siluju - ni 10 godina robije u BiH nije neka garancija da nece biti silovanja, a cinjenica da je mjesec dana - govori, da se jebe nekom za silovanjem, a kome smeta - neka mjenja sistem. Mene licno ne tangira, tj. tangira me da se ne moze doci do ljudi koji su zene u ratu silovali, komsije prve jedni druge i slicno, a ove postratne seme i dileme, gdje se ne zna ko je koga kad i kako - to je lov u mutnom, kojeg necu da budem dio. Ima ko je za to placen, ako ne izvrsava duznost, nadji i siluj mu zenu i kcerku i to je rijesenje neko. Bilo sta - al' nesto pokusaj. Posto znam da smo takvi da nece niko nista, a svako ce srati o teoretizirati, radije onda nemoj nista, i reci da te boli kara. Jer tako je to ultimativno. Sistem je samo refleksija nas samih pred sobom, pomakanje ikakve volje, sposobnosti i degradacije zemlje i svega sto predstavlja, odnosa medju ljudima. Sad mi je to ibret da neko nekog siluje - tamo gdje je 100.000 ubijeno bezze, tek da se pociste skladista oruzijem i valuta dodje u "prave ruke", Mora da se salis.
danas

Post by danas »

ja isto mislim da se niko ne treba slati na robiju, a pogotovo ne ubice -- mislim, jel' to ko njihova robija moze da vrati taj dug, da ozivi ubijenog... oustalom, otkad je svijeta i vijeka, ljudi su se ubijali medjusobno... a pravda je ionako samo imaginarna konstrukcija... :oops:

elem... prica, ja sam se cuvao i dobro prosao pa sto se nicu one cuvale; ili prica i ja sam najebo pa niko ne place za mnom, sto bih ja plakao za nekim drugim... su pocetak kraja... ili su mozda i sam kraj... jer slazem se -- 'sistem je samo reflekcija nas samih pred sobom' -- i tu smo gdje jesmo... cini mi se da dalje (tj. nize) nema...
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Silovanje se kaznjava zakonski. Negdje vise, negdje manje. To koliko se kaznjava - ne moze se kaznjavati dozivotnim zatvorom. Inace, ja ih nebi ni slao u zatvor nego na hirurgiju, da odstrane genitalije i neka idu onda gdje god hoce, kraj price. Al' to bi bio "zlocin na covjekom". . .

. . . Ni meni nije jasno - sto je to silovanje toliko strasno po vama. Silovanja je bilo i bice, i tu postoje ogromne varijacije na temu, od zdravstvenog do mentalnog preko sudskog i legalnog. . . .
Bi li mogao pretpostaviti situaciju da imaš kćerku od 12, 16, 20 god i da je neki njen prijatelj, poznanik ili treći siluje ?
Da li bi i tada razmišljao objektivno i racionalno kao u svojim postovima, ili bi se žalio ako bi mu sudska kazna bila do nekoliko godina zatvora? Ili . . .
lolita_xx

Post by lolita_xx »

homo_sapiens wrote:

Silovanje se kaznjava zakonski. Negdje vise, negdje manje. To koliko se kaznjava - ne moze se kaznjavati dozivotnim zatvorom. Inace, ja ih nebi ni slao u zatvor nego na hirurgiju, da odstrane genitalije i neka idu onda gdje god hoce, kraj price. Al' to bi bio "zlocin na covjekom". . .

. . . Ni meni nije jasno - sto je to silovanje toliko strasno po vama. Silovanja je bilo i bice, i tu postoje ogromne varijacije na temu, od zdravstvenog do mentalnog preko sudskog i legalnog. . . .
Bi li mogao pretpostaviti situaciju da imaš kćerku od 12, 16, 20 god i da je neki njen prijatelj, poznanik ili treći siluje ?
Da li bi i tada razmišljao objektivno i racionalno kao u svojim postovima, ili bi se žalio ako bi mu sudska kazna bila do nekoliko godina zatvora? Ili . . .
mislim da je nosferatu vec rekao sta bi on uradio..
osudjujem silovanje,i izvrsioce istog,i koliku god kaznu da dobije malo je...zrtva silovanja vjerovatno ce cijeli zivot imati posljedice i samo mogu reci ne daj Boze nikome..
ali ovdje je tema droga za silovanje...i uglavnom stradaju maloljetne 'djevojcice'.naravno da ih zalim i osudjujem i ovaj 'oblik' silovanja,i vjerujem da one same nisu zeljele da budu silovane,ali nisu puno ni uradile da ne budu. da,u tim godinama su naivne i ne razmisljaju,pa ne razmisljajuci prihvataju pice od svakoga,ne razmisljajuci se pokupe u stan s prvim koji ih pozove,bas naivno :-)
ako su vec djevojcice neka onda rade sto dolikuje djevojcicama. ali vise osudjujem njihove roditelje koji izgleda i ne vode brigu o njima.

naravno da ima slucajeva i kada to uradi neko koga dugo poznajes,ali to su veoma rijetki slucajevi.
i da se razumijemo, tu 'drogu' za silovanje ne moze imati svako. i da bi se provozale u skupom autu zavrse kako zavrse... tuzno..
Arminovski

Post by Arminovski »

alcho wrote: Ali ako djevojka u minjaku, navece u 12 udje u birtiju pored puta punu napaljenih kamiondzija...ili ako navijac Zelje u punoj kafani pitara pocne da mase Zeljinim salom :D ...naravno da ima i njegove krivice za ono sto ce mu se desiti.
Nema. Mozes eventualno suditi nekome sto je glup ili lakovjeran/lakovjerna. Za ostalo ne. Da je tako kao sto ti kazes onda bi ljudi bili krivi i sto imaju pare u dzepu. Zamisli, ti se setas gradom i neko se zaleti i proseta ti se po kicmi a usput te i opljacka. Jesi li ti kriv sto zaradjujes dobro pa si meta i ne mozes se setati slobodno po gradu?

Silovanje je nasilje i nista drugo i uvijek je kriv onaj/ona koji/koja siluje.
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

...
Last edited by cHupjahalic@ on 03/12/2007 22:17, edited 1 time in total.
lolita_xx

Post by lolita_xx »

cHupjahalic@ wrote:
lolita_xx wrote:mislim da je nosferatu vec rekao sta bi on uradio..
osudjujem silovanje,i izvrsioce istog,i koliku god kaznu da dobije malo je...zrtva silovanja vjerovatno ce cijeli zivot imati posljedice i samo mogu reci ne daj Boze nikome..
ali ovdje je tema droga za silovanje...i uglavnom stradaju maloljetne 'djevojcice'.naravno da ih zalim i osudjujem i ovaj 'oblik' silovanja,i vjerujem da one same nisu zeljele da budu silovane,ali nisu puno ni uradile da ne budu. da,u tim godinama su naivne i ne razmisljaju,pa ne razmisljajuci prihvataju pice od svakoga,ne razmisljajuci se pokupe u stan s prvim koji ih pozove,bas naivno :-)
ako su vec djevojcice neka onda rade sto dolikuje djevojcicama. ali vise osudjujem njihove roditelje koji izgleda i ne vode brigu o njima.

naravno da ima slucajeva i kada to uradi neko koga dugo poznajes,ali to su veoma rijetki slucajevi.
i da se razumijemo, tu 'drogu' za silovanje ne moze imati svako. i da bi se provozale u skupom autu zavrse kako zavrse... tuzno..
evo ti nesto pa razmisli dobro zasto sam boldirala jedan dio toga sto si napisala:
zamisli situaciju da sa svojih 14 godina stojis negdje sa jaranicom, kupile ste Coca Colu, pile ste i jedna od vas mora u wc. Ne razmisljajuci se pokupite odatle, na stolu i dalje ostaju vase Coca Cole, par minuta poslije vi se vracate, sjedate za svoj stol i nastavljate da je i dalje pijete.
Noc se spusta, vi trebate kuci, izadjete odatle ali osjetite da nemate ni snage kako treba... Van lokala ceka auto, vi kroz maglu ne vidite gdje ste, ne sjecate se ni ko ste, prilaze vam momci i zele da vam pomognu.
Nije potrebno puno sekundi da vas ubace u svoj auto... ostalo zamislite sami.

p.s. nije tacno da su rijetki slucajevi da siluju one koje poznajemo dugo, dugo. nazalost i toga ima, cak vise nego sto mi mozemo zamisliti. :roll:

i dalje ne vidim da je veliki broj spomenuo probleme a to su oni koji siluju. sta sa njima? kako sve ovo sprijeciti? kako im stati u kraj?
kanite se vise zrtava. :roll:
kako im stati u kraj??
izgleda nikako,u tome i jeste stvar,budu 2 mjeseca u zatvoru i nastave po starom.
sa 14 godina sam colu pila u kuci,s roditeljima,ispred zgrade,a kafice i diskoteke sam gledala samo na tv-u..
danas

Post by danas »

Image
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

...
Last edited by cHupjahalic@ on 03/12/2007 22:17, edited 1 time in total.
luciferino

Post by luciferino »

Kako stati u kraj?
Ne bi bilo zgorega uvesti vrlo stroge kazne. Ništa ne kontroliše divljake bolje od straha. A usuđujem se reći da je silovanje za jednu ženu gore od ubistva. Razmislite sami zašto.
lolita_xx

Post by lolita_xx »

luciferino wrote:Kako stati u kraj?
Ne bi bilo zgorega uvesti vrlo stroge kazne. Ništa ne kontroliše divljake bolje od straha. A usuđujem se reći da je silovanje za jednu ženu gore od ubistva. Razmislite sami zašto.
slazem se.. problem je sto se ti nasilnici skoro ne kaznjavaju, a samo te silovane zene znaju kako im je.. upravo zato sto je situacija takva kakva jest,pazi s kim ces biti i gdje ces ici...
lolita_xx

Post by lolita_xx »

cHupjahalic@ wrote:
lolita_xx wrote:kako im stati u kraj??
izgleda nikako,u tome i jeste stvar,budu 2 mjeseca u zatvoru i nastave po starom.
sa 14 godina sam colu pila u kuci,s roditeljima,ispred zgrade,a kafice i diskoteke sam gledala samo na tv-u..
nisi nikada bila na festi sa skolskim prijateljima, kod nekoga u kuci tih godina (naravno da nisam mislila na diskoteke, jer valjda i tu bi trebala postojati neka granica - sto u Bosni nije slucaj)?
i ispred zgrade ti se to moglo desiti... zamisli istu pricu, samo da si ispred zgrade. :roll:

a ljudi, moramo li jos crtati? :D
razumijem ja tebe, i upravu si.
ali eto mozda sam se ja vise ogranicila na sa, i sto te djevojcice ostaju cijelu noc vani sa likovima koje se ja licno bojim pogledati.
bila sam na festi sa skolskim prijateljima, eto npr svi mi imamo 15 godina, i opet kazem, ta droga nije dostupna svima,pogotovo ne djeci od 15 godina.
iako ima izuzetaka... ne znam,mozda i grijesim :-)
Fiore

#97 we

Post by Fiore »

Ko trazi i dobije.. sumnjam da fine djevojke izlaze u 23h i ostaju do 03-04h jbg tu je najveca vjreovatnoca da pokupite spomenutu drogu..
valjda se zna ko s kim izlazi i sl..

Zivjela diktatura.. nema droge nema bolesti drustva.. :x
Arogantni

Post by Arogantni »

lolita_xx wrote: :-)
Koliko ti imas djevojcice godina? 19? :D
lolita_xx

Post by lolita_xx »

Arogantni wrote:
lolita_xx wrote: :-)
Koliko ti imas djevojcice godina? 19? :D
imam manje od 19 :D
ako me mislis prevariti i 'drogirati' me tim drogama za silovanje,zaboravi.. :D
luciferino

Post by luciferino »

lolita_xx wrote:
luciferino wrote:Kako stati u kraj?
slazem se.. problem je sto se ti nasilnici skoro ne kaznjavaju, a samo te silovane zene znaju kako im je.. upravo zato sto je situacija takva kakva jest,pazi s kim ces biti i gdje ces ici...
Sve to stoji, ali možemo govoriti samo o smanjenoj vjerovatnoći silovanja. Uvođenje stroge kazne je samo jedna od mjera. Međutim, isto je tako potrebno mijenjati svijest ljudi, a to znači da moraju prestati smatrati žrtvu krivcem, što se često dešava u patrijarhalnim društvima (u stilu "vidi je što se napirlitala, kurva mala, izazovno se oblačila, šta je imala zalazit u taj kafić, aaaaa vraća se kući iza ponoći). Može se desiti svakome, jer su silovatelji (i pedofili), barem po meni, najniži oblici života. Čak šta više, izmišljaju i nove načine onesposobljavanja žrtve - danas droga, sutra ko zna šta. Jeste, moramo se čuvati, ali ne smijemo nikada misliti da smo 100% sigurne jer ovdje imamo posla sa psihopatama. Onoga trenutka kada skontaju da nismo bezopasne i da njihov zločin neće proći nekažnjeno, možda nas i popuste. Gnjide biraju najslabije.
Post Reply