Droga za silovanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

homo_sapiens

#1 Droga za silovanje

Post by homo_sapiens »

Šta biste vi uradili nekom da vam u piće stavi malo ovog praha ?
Kako, i da li je ikako moguće spriječiti dill Flash-a u BiH ?

Droga za silovanje i na ulicama u BiH

MOSTAR - Tek što su je prije nekoliko dana hrvatski policajci pronašli kod nekoliko splitskih i makarskih dilera, opasna droga kolokvijalna naziva “Flash” navodno se prodaje i u gradovima BiH. Premda nema službene policijske potvrde, opasni “Flash”, čiji je učinak na konzumenta nekoliko puta jači od kokaina, kola među bh ovisnicima.
Bez obrane
Iz nevladinih organizacija zaduženih za pružanje pomoći ovisnicima i mladima ponovo stiže apel da je među mladima sve prisutnija upotreba Rohypnola, poznatijeg kao droga za silovanje. Osoba pod utjecajem spomenute droge gubi sposobnost rasuđivanja i smanjenih je motoričkih sposobnosti.

Žrtva je nesposobna za bilo koji oblik samoobrane te je u takvom psihičkom stanju da se najčešće niti ne pokušava braniti. Struka kaže kako je droga posebno opasna ako se uzme u kombinaciji s alkoholom, jer dolazi do gubitka pamćenja, što ide u korist silovatelja. Žrtva se ne sjeća što joj se dogodilo te joj je puno teže dokazati da se silovanje uistinu dogodilo.

Drogu je vrlo teško prepoznati jer rastopljena u piću, kako se najčešće zlorabi, nema ni mirisa ni okusa niti boje.

Dok Rohypnol, starija verzija droge za silovanje, dolazi u obliku bijelih tabletica koje se lako tope u piću, u opticaju je nova droga naziva GHB u tekućem obliku ili u prahu i nemoguće ju je otkriti u piću.

Tablete i gel

Zbog svoga djelovanja sve se više, barem kako tvrde u nevladinoj organizaciji Udruženje žena BiH, zlorabi među mladima radi seksualnog iskorištavanja.

– Rohypnol se stavlja u piće ili u hranu i teško se otkriva. Kada je žrtva unese u organizam ničeg se ne sjeća. Našem udruženju javile su se dvije djevojke koje su prošle strašno iskustvo s tom drogom. Nakon ispijene čaše soka, priča jedna od njih, osjetila je toplinu u želucu i potom se ničega više nije sjećala, iako je bila potpuno budna. Samo nekoliko dana poslije njezini novi prijatelji pokazali su joj videosnimku kako je nekoliko muškaraca siluje, iako se ona ne odupire. Nakon toga su je počeli ucjenjivati – rekla je za Večernjalist Fadila Hodžić, predsjednica mostarskog Udruženja žena BiH.

22.8.2007.
Pincom.info
Daphna

Post by Daphna »

Ja se smijala mom tati prije kada krenem izaći a on mi drži predavanje na vratima: "Ma samo ako sekundu nemaš piće u vidokrugu, odeš do wc-a i vratiš se, ne pij ga više. Naruči drugo..." Ili kada mi mama kaže, neka ti donese flasu i pred tobom otvori... Ja im govorila da previše gledaju filmove... Sada sam im zahvalna na tome.

I svima drugima, poslušajte savjet mojih roditelja, ma koliko bilo smiješno!
surajaa

Post by surajaa »

Daphna wrote:Ja se smijala mom tati prije kada krenem izaći a on mi drži predavanje na vratima: "Ma samo ako sekundu nemaš piće u vidokrugu, odeš do wc-a i vratiš se, ne pij ga više. Naruči drugo..." Ili kada mi mama kaže, neka ti donese flasu i pred tobom otvori... Ja im govorila da previše gledaju filmove... Sada sam im zahvalna na tome.

Mislim da su ovo savjeti svih roditelja koji svaki put strepe nad svojim zenskim djetetom kad ono pozeli izaci van...

Ne sumnjam da je dostupnost ove droge na nasim prostorima ogranicena, a to je ono sto mnogo plasi i zabrinjava :(
Daphna

Post by Daphna »

surajaa wrote:
Daphna wrote:Ja se smijala mom tati prije kada krenem izaći a on mi drži predavanje na vratima: "Ma samo ako sekundu nemaš piće u vidokrugu, odeš do wc-a i vratiš se, ne pij ga više. Naruči drugo..." Ili kada mi mama kaže, neka ti donese flasu i pred tobom otvori... Ja im govorila da previše gledaju filmove... Sada sam im zahvalna na tome.

Mislim da su ovo savjeti svih roditelja koji svaki put strepe nad svojim zenskim djetetom kad ono pozeli izaci van...

Ne sumnjam da je dostupnost ove droge na nasim prostorima ogranicena, a to je ono sto mnogo plasi i zabrinjava :(
Slazem se sa tobom da je to zabrinutost roditelja... To je bilo u vrijeme poslijeratno, a još u pubertetu. No tada se uglavnom i nije znalo za takve droge ili se nije razmišljalo o tome. No, danas je druga priča... Ovo bi svaki roditelj treba govoriti svom djetetu, bez iznimke bilo ono muško ili zensko... Imalo to dijete 16 ili 36 god.
O.o

Post by O.o »

Zato ja vazda pijem shots :lol: :lol: :lol:

Nije sala, danas nazalost nikad ne znas na kakvu budalu mozes da nabasas ili kojem si se bolesnom umu svidio... :(

...jos nam samo to treba ... :(
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

bas sam sada provjerila par stvari u vezi Rohypnola.
nisam primijetila da je autor teme spomenuo da je zadnjih godina Rohypnol "ofarban" u plavo tako da ga je teze ubaciti u pice a da se ne primjeti.

vidim da je @Daphna dala dobar savjet. :)
Lace

Post by Lace »

al kakva fajda od plave boje tablete...kad je sad i u prahu i u tecnom stanju :-?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ja se ne sekiram, to se meni NECE DESITI....
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Dobro kod raskida veze... Popije¹ malo ranije i ne sjeæa¹ se ¹ta ti je "stuha" nagovorila... :D:D:D

Image
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ztluhcs wrote:Dobro kod raskida veze... Popiješ malo ranije i ne sjećaš se šta ti je "stuha" nagovorila... :D:D:D

Image
nije te strah da bi mogao biti silovan?
Image
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Otkrile Bo¹nje kako do d¾abnog sexa... Kako je to jadno i bolesno... :(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ztluhcs wrote:Otkrile Bošnje kako do džabnog sexa... Kako je to jadno i bolesno... :(
pa dovoljno je reci VOLIM TE I ZENICU TE ALENA MI MOG i eto mu...ko salate...
ArtefakT

Post by ArtefakT »

Ja sam cuo da sada stavljaju jointe u pice... treba se toga cuvat, pobudalis u sekundi ;)
zena21

Post by zena21 »

jezim se :-? :(
kujundzija

Post by kujundzija »

mIRCerka wrote:ja se ne sekiram, to se meni NECE DESITI....
Nikad ne reci nikad nikad se nezna
abondanzieri

Post by abondanzieri »

InfraRedRidinghood wrote:Svima se sipa droga u piće, samo ja vazda moram kupiti. Pih! :D:D:D
Ako ti je neka utjeha,ima nas jos takvih :D :D :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

ovo su i meni vazda govorili :D
abondanzieri

Post by abondanzieri »

mamica papucarka wrote:

ovo su i meni vazda govorili :D
I sta bi,jesi li ih poslusala? :D
No_oNe__

Post by No_oNe__ »

Sto je mozda jos vaznije je drzati se svog drustva sa kojima si izasao/la!
I ako se jedna opusti i ne prati sta se desava, bit ce neko iz raje ko ce paziti. Naravno za ovo moras imati raju koja je zrelija i normalnija.
I ne kontaktirati sa budala(a to im se na facama ili govoru vidi), il to svesti na minimum.
tempora

Post by tempora »

No_oNe__ wrote:Sto je mozda jos vaznije je drzati se svog drustva sa kojima si izasao/la!
I ako se jedna opusti i ne prati sta se desava, bit ce neko iz raje ko ce paziti. Naravno za ovo moras imati raju koja je zrelija i normalnija.
I ne kontaktirati sa budala(a to im se na facama ili govoru vidi), il to svesti na minimum.
Sve pada u vodu, ako su djevojcice od 16 godina voljne da seksualno zadovolje nekoga za flasicu brizera u diskoteci.U zadnje vrijeme cest "fenomen" :?
roki

Post by roki »

mojoj su prijateljici nekad nesto ubacili u pice.kaze mi da su joj mogli raditi sta hoce.svase oduzela bila.sreca ba je bila sa jos jednom prijateljicom pa ju je ova pazila.ma uzas :x :x :x
Arogantni

Post by Arogantni »

Daphna wrote:Ja se smijala mom tati prije kada krenem izaæi a on mi dr¾i predavanje na vratima: "Ma samo ako sekundu nema¹ piæe u vidokrugu, ode¹ do wc-a i vrati¹ se, ne pij ga vi¹e. Naruèi drugo..." Ili kada mi mama ka¾e, neka ti donese flasu i pred tobom otvori... Ja im govorila da previ¹e gledaju filmove... Sada sam im zahvalna na tome.

I svima drugima, poslu¹ajte savjet mojih roditelja, ma koliko bilo smije¹no!
Hehehe...pa super su ti roditelji govorili. Svaka im cast :)

Ali trebas i ti njih malo, ono sa pricom...e da ste vi neki roditelji i da ste bili pametni kao sto niste, trebali smo se mi ispaliti iz Sarajeva april 1992 za Norvesku i tamo piti prave sokice, a ne ovdje u Sarajevu bla bla bla :D
SaraLe

Post by SaraLe »

Zato pijem samo kuci, sa "odabranim" drustvom 8-)
pitt

Post by pitt »

SaraLe wrote:Zato pijem samo kuci, sa "odabranim" drustvom 8-)
.

sta li im sipas boga pitaj :D
SaraLe

Post by SaraLe »

pitt wrote:
SaraLe wrote:Zato pijem samo kuci, sa "odabranim" drustvom 8-)
.

sta li im sipas boga pitaj :D
Jel mislis da im trebam nesto sipati :? :D
Post Reply