Droga (hemija.....)
-
mali jomu
#1 Droga (hemija.....)
Napisat cu vam nesto, od mene, samo moje, a vjerujem da ce se mnogi malo stariji prepoznat......
Bio sam ja i u ratu, ponekad sam se morao tako strasno napiti da bi se vratio u normalu poslije svega kad se vratis u neki svoj cosak, kad se sam sa sobom kontas, sabires i oduzimas...... zajebana je to stvar, vi mladji nemate pojma o tome, stariji vam nece o tome ni da pricaju, hoce da vas sacuvaju, to je smrad koji se nemoze vodom oprati, znate ono kad se userete pa se operete, super oprali se.... ali smrad ostane i nemozes ga se nikako otarasit..... e tako je to sve ostalo i nemozes mu nista, stalno je tu.
Poslije kad je stao rat izletim vani za poslom, gdje god je bilo posla ja za njim....... i tako sam hodao Evropom. Ako mislite da je u tom mom hodanju bilo samo posla, e nije, bilo je tu droge u kilama, kurava, nekakvih zajebancija nidje veze ni sa icim.... ali stvar je u toma da sam ja bio na cugi i ponekad trava, nikad nikakva hemija.....
I tako u tom hodanju uletim u posao u Amstedamu, lova fina, radja regulare...... dobro mi i picim, ali Amsterdam ima jednu svoju drugu stranu, znate li vi sta je Amsterdam???? Odmah da vam kazem da se ne zalecete, u njemu sam radio godinu ipo i poznam ga bolje nocu nego danju, upoznao sam tamo masu raje skojom sam brojao cigle svakog "sokaka" u centru Amsterdama. Ali fora je u tome da smo mi bili na cugi i ponekad na travi, mozda je medju nama i bio neki "hemicar" ali ja ga nisam primjetio..... Amsterdam je KIng of drogs, znaci samo jedan zajeb i u rupi si bez dna...... Na poslu mi jednom u prici jedan rodjeni Amsterdamac rece "ne uzimaj nista preko cuge i trave, jer si poslije normalan, sve preko si nenormala i nemozes se vratit u normalu.... sve ces izgubit, i sebe ces izgubit" i dan danas se snjim cujem, regulare tip.....
A sta se desava u rupi bez dna...... procitajte ovo dole
Mujaga Ivazović, penzionisani policajac koji je osumnjičen za ubistvo sina
Mehmedbašić kaže kako mu je sin Semir Ivazović još prije dvije godine slomio rebra, ali da na insistiranje supruge koja je još uvijek bila živa nije zvao policiju.
"Majka to nije mogla izdržati i umrla je", kaže Mehmedbašić.
u svom svjedočenju Tužilaštvu Kantona Sarajeva istaknuo i da je u kući često nalazio bijele tragove koji asociraju na opojnu drogu spid. Često mu je tražio i novac. Te noći od oca je zatražio 100 KM, a otac Mujaga mu ih je odbio zbog toga što mu je novac bio potreban za lijekove. Između ostalog prima i injekcije za zgrušavanje krvi.
"Umri p***a ti materina", rekao je potom Semir, a otac se zaključao u spavaću sobu. Semir se vratio nakon sat vremena i razvalio vrata od spavaće sobe. Mujaga je spavao s pištoljem u strahu od sina Semira.
"On je ispričao u Tužilaštvu da je ispalio tri metka u njega. Nakon toga je doživio u Tužilaštvu srčani udar. On je osuđen svakako. Samim tim što je morao pucati u sina", ističe Mehmedbašić za Radiosarajevo.ba.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... vic/335592
Kad je ovdje bilo najgore...... mi nismo uzimali hemiju, drzali smo se cuge i ostali u normali, a vi sad kad je nidje veze pucate se hemijom.....
Bio sam ja i u ratu, ponekad sam se morao tako strasno napiti da bi se vratio u normalu poslije svega kad se vratis u neki svoj cosak, kad se sam sa sobom kontas, sabires i oduzimas...... zajebana je to stvar, vi mladji nemate pojma o tome, stariji vam nece o tome ni da pricaju, hoce da vas sacuvaju, to je smrad koji se nemoze vodom oprati, znate ono kad se userete pa se operete, super oprali se.... ali smrad ostane i nemozes ga se nikako otarasit..... e tako je to sve ostalo i nemozes mu nista, stalno je tu.
Poslije kad je stao rat izletim vani za poslom, gdje god je bilo posla ja za njim....... i tako sam hodao Evropom. Ako mislite da je u tom mom hodanju bilo samo posla, e nije, bilo je tu droge u kilama, kurava, nekakvih zajebancija nidje veze ni sa icim.... ali stvar je u toma da sam ja bio na cugi i ponekad trava, nikad nikakva hemija.....
I tako u tom hodanju uletim u posao u Amstedamu, lova fina, radja regulare...... dobro mi i picim, ali Amsterdam ima jednu svoju drugu stranu, znate li vi sta je Amsterdam???? Odmah da vam kazem da se ne zalecete, u njemu sam radio godinu ipo i poznam ga bolje nocu nego danju, upoznao sam tamo masu raje skojom sam brojao cigle svakog "sokaka" u centru Amsterdama. Ali fora je u tome da smo mi bili na cugi i ponekad na travi, mozda je medju nama i bio neki "hemicar" ali ja ga nisam primjetio..... Amsterdam je KIng of drogs, znaci samo jedan zajeb i u rupi si bez dna...... Na poslu mi jednom u prici jedan rodjeni Amsterdamac rece "ne uzimaj nista preko cuge i trave, jer si poslije normalan, sve preko si nenormala i nemozes se vratit u normalu.... sve ces izgubit, i sebe ces izgubit" i dan danas se snjim cujem, regulare tip.....
A sta se desava u rupi bez dna...... procitajte ovo dole
Mujaga Ivazović, penzionisani policajac koji je osumnjičen za ubistvo sina
Mehmedbašić kaže kako mu je sin Semir Ivazović još prije dvije godine slomio rebra, ali da na insistiranje supruge koja je još uvijek bila živa nije zvao policiju.
"Majka to nije mogla izdržati i umrla je", kaže Mehmedbašić.
u svom svjedočenju Tužilaštvu Kantona Sarajeva istaknuo i da je u kući često nalazio bijele tragove koji asociraju na opojnu drogu spid. Često mu je tražio i novac. Te noći od oca je zatražio 100 KM, a otac Mujaga mu ih je odbio zbog toga što mu je novac bio potreban za lijekove. Između ostalog prima i injekcije za zgrušavanje krvi.
"Umri p***a ti materina", rekao je potom Semir, a otac se zaključao u spavaću sobu. Semir se vratio nakon sat vremena i razvalio vrata od spavaće sobe. Mujaga je spavao s pištoljem u strahu od sina Semira.
"On je ispričao u Tužilaštvu da je ispalio tri metka u njega. Nakon toga je doživio u Tužilaštvu srčani udar. On je osuđen svakako. Samim tim što je morao pucati u sina", ističe Mehmedbašić za Radiosarajevo.ba.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... vic/335592
Kad je ovdje bilo najgore...... mi nismo uzimali hemiju, drzali smo se cuge i ostali u normali, a vi sad kad je nidje veze pucate se hemijom.....
- insomnia78
#2 Re: Droga (hemija.....)
Cuj nismo. Artani i parkopani se jeli ko bombone. Da ne spominjem trodone
-
mali jomu
#3 Re: Droga (hemija.....)
insomnia78 wrote:![]()
Cuj nismo. Artani i parkopani se jeli ko bombone. Da ne spominjem trodone
Znam, bilo je jos svacega....... i do mene je svasta dolazilo,vidio i bio u drustvu, ali razocarat cu te, jebiga ja bio na cugi..... i na travi
- Irsar
#4 Re: Droga (hemija.....)
Između ostalog, tema je poprilično ironična s obzirom da postavljač ima i temu naziva "Ne idem nigdje iz BiH"...
-
mali jomu
#5 Re: Droga (hemija.....)
Irsar wrote: Između ostalog, tema je poprilično ironična s obzirom da postavljač ima i temu naziva "Ne idem nigdje iz BiH"...
Zamisli koja ironija, evo bas sad cugam u Amsterdamu, dzoja se mota pa na radju.....
- HAVANA
#6 Re: Droga (hemija.....)
Kad te gudra uzme pod svoje, isti ti je kurac bio u amsterdamu ili kladnju.Donji si.Pocetna euforija,privid dobre zajebancije,kreativnosti,srece... vrlo brzo spadne kad je zamjene klosarluk,zatvor,bolnica,jad i nemoc.Vazda bilo i bice.Rijetki su sto se mogu nositi i izboriti s gudrom.Obicno ovako nekim ludilom i zavrsava.Smrt,zatvor,bolnica...Mnogo dragih ljudi mi je pomela 80- tih i 90- tih...Jebena igra koju rijetki zavrse a da na dobro izadje.Sto se hemije tice.
- Edin H.
#7 Re: Droga (hemija.....)
Kaze meni jaran birvaktile : "Pitanje je dana otvaranje coffee shopova u Sarajevu kao u Amsterdamu!"
I nista
I nista
- zforumas
#8 Re: Droga (hemija.....)
Lost in tranSlation, otvorise se lokali gdje se dudlaju crijevaEdin H. wrote:Kaze meni jaran birvaktile : "Pitanje je dana otvaranje coffee shopova u Sarajevu kao u Amsterdamu!"
I nista
Last edited by zforumas on 04/05/2019 22:32, edited 1 time in total.
- Edin H.
#9 Re: Droga (hemija.....)
Onda je u durezforumas wrote:Lost in tranlation, otvorise se lokali gdje se dudlaju crijevaEdin H. wrote:Kaze meni jaran birvaktile : "Pitanje je dana otvaranje coffee shopova u Sarajevu kao u Amsterdamu!"
I nista
- Edin H.
#11 Re: Droga (hemija.....)
Evo kako izgledaju one sto sprucaju Crnu mambu
-
mali jomu
#12 Re: Droga (hemija.....)
zforumas wrote:Lost in tranSlation, otvorise se lokali gdje se dudlaju crijevaEdin H. wrote: Kaze meni jaran birvaktile : "Pitanje je dana otvaranje coffee shopova u Sarajevu kao u Amsterdamu!"
I nista![]()
![]()
Najbolji letovi su sa GugLom......
a stavrno kad vidim meni to tako i izgleda, sve crijeva okolo...... bas dudlaju crijeva
-
mali jomu
#14 Re: Droga (hemija.....)
Evropski centar za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA): U Evropskom izvještaju o drogama 2019.......
https://www.klix.ba/vijesti/bih/trziste ... /190606056
https://www.klix.ba/vijesti/bih/trziste ... /190606056
- uglavnomja
#15 Re: Droga (hemija.....)
mali jomu wrote:
okle hemija u ratu
ni trave nije bilo, a kamoli sta drugo
cuga se mogla nabaviti, alli i to potesko, preko unrpoforaca ili kuhati rakija od rize u pretisu
a da, i bilo je pive jedno vrijeme
- Edin H.
#16 Re: Droga (hemija.....)
Gdje ba nije bilo trave?uglavnomja wrote:mali jomu wrote:
okle hemija u ratu![]()
cuga se mogla nabaviti, alli i to potesko, preko unrpoforaca ili kuhati rakija od rize u pretisu![]()
Nije bilo hrane, a trave je bilo, donosili iz Hercegovine.
Piva od rize nula bodova - cugalo se kod Ismeta Cele u BB-u i Boemima
- beni-bu-man
- Sanjarko
#18 Re: Droga (hemija.....)
Jbn je. Skolski kolega mi je davno poludio od droge. Ja sam samo alkohol prije nekad pio ali nikad nisam drogu nikakvu uzimao iako sam imao prilike za to.
Nisam alkoholicar bio. Ponekad sa drustvom se znalo zalomit malo vise ali ne stalno.
Nevalja nijedan ekstrem a tesko balansirati.
Nisam alkoholicar bio. Ponekad sa drustvom se znalo zalomit malo vise ali ne stalno.
Nevalja nijedan ekstrem a tesko balansirati.
- uglavnomja
#19 Re: Droga (hemija.....)
n ije piva nego rakija od rizeEdin H. wrote:Gdje ba nije bilo trave?uglavnomja wrote:mali jomu wrote:
okle hemija u ratu![]()
cuga se mogla nabaviti, alli i to potesko, preko unrpoforaca ili kuhati rakija od rize u pretisu![]()
Nije bilo hrane, a trave je bilo, donosili iz Hercegovine.
Piva od rize nula bodova - cugalo se kod Ismeta Cele u BB-u i Boemima
bezze totalno, ali bolje i to nego nista
bilo je u boemima svega, opet vecinom izti izvor - unproforovi px-ovi
samo ima jedna caka - nije bilo dzaba
a to za travu - pokusavam da se sjetim, tesko
kojiim kanalima je ulazilo?
mislim - mozda neke seme kroz tunel, ali sumnjam
pogotovo neka kolicina
kad je to bilo? mozda na pocetku rata, prije stupa?
- Edin H.
#20 Re: Droga (hemija.....)
Samo znam da je pivo bilo nikakvouglavnomja wrote:
n ije piva nego rakija od rize![]()
samo ima jedna caka - nije bilo dzaba![]()
pogotovo neka kolicina
kad je to bilo? mozda na pocetku rata, prije stupa?
Mozda nije bilo u tvom dijelu gradu, kod mene su dilali konstantno
Valjda preko piste ulazilo, ne ockujes valjda of businessmana da ti odaju tajne uspjesnog snabdjevanja
- uglavnomja
#21 Re: Droga (hemija.....)
preko piste je mozda moglo dok nisu francuzi zauzeli aerodrom, tacnije dokk se nisu uhafizali i poceli hvatati ljude, uglavnom one sto su bjezali vani. negdje mislim pocetkom 93. da je bio kraj prelascimaEdin H. wrote:Samo znam da je pivo bilo nikakvouglavnomja wrote:
n ije piva nego rakija od rize![]()
samo ima jedna caka - nije bilo dzaba![]()
pogotovo neka kolicina
kad je to bilo? mozda na pocetku rata, prije stupa?, skupo platis, ali zato ne udara ni sekunde
![]()
Mozda nije bilo u tvom dijelu gradu, kod mene su dilali konstantno![]()
Valjda preko piste ulazilo, ne ockujes valjda of businessmana da ti odaju tajne uspjesnog snabdjevanja
ili kraj 92.?
-
mali jomu
#22 Re: Droga (hemija.....)
uglavnomja wrote: ....okle hemija u ratu![]()
ni trave nije bilo, a kamoli sta drugo....
uh, bilo je svega, i bolje sto ne znas, po meni to znaci da si regulare, i svi koji to ne znaju su regulare....
ja sam u prolazu nailazio... raja, poznavali se izmedju i tako zasjednes, a ponekad sam morao preko njih saznat neke najnovije promjene za koje ne znas, razmjenjivali info o svemu i svacemu... "prezivljavanje moras biti dobar sa svima", tako je to islo, poznanstva, protu usluge i to... meni potreban neki info o onom sto su samo oni znali..... a njemu treba "tad i tad propusti mi covjeka tu i tu......" nikad me nisu zajebali, a nisam ni ja njih, zato mogu i pisati ovuda.... prezivio i boli me kurac
ali ima jedna "fora" u tome, znam da je samo jedan prezivio samo zato sto je nekako klizno vani.... vidjen je negdje u Americi sa zenom i djecom... ovi svi drugi sto sam ih poznavao, sto sam ja saznao o njima su "poginuli na nekakve svakave nacine"