da li vas dobro drmanje moze zadrzati pored osobe koja vam bas i ne pase u nekim ostalim stvarima?..desavalo mi se da imam dobru djevojku..ali kad dodje do djidji-midji ona k'o drvo..a opet bilo je onih rospija koje sve znaju..a sa kojima bas i nemam sta progovoriti..ne mogu ni zamisliti kako je to kada se nestane zelje za drmanjem u braku..gledam onog pacenika zadiga..
Drmanje!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
edu
#1 Drmanje!
Koliko je vazno za vezu/brak?
da li vas dobro drmanje moze zadrzati pored osobe koja vam bas i ne pase u nekim ostalim stvarima?..desavalo mi se da imam dobru djevojku..ali kad dodje do djidji-midji ona k'o drvo..a opet bilo je onih rospija koje sve znaju..a sa kojima bas i nemam sta progovoriti..ne mogu ni zamisliti kako je to kada se nestane zelje za drmanjem u braku..gledam onog pacenika zadiga..
..sve u sebi govorim..ne daj boze da mi se ono desi..
..da ima oscar za apstinenciju on bi ga garant dobio..
..znam da ce svi reci..vazno je ali nije presudno..ali pitam vas..sta bi prije izabrali..partnera koji dobro drma..i sa kojim vam veza i nije bog zna sta..ali..frajer zigu za 10..ili ono..super tip..duhovit..interesantan..ali mu dusa zabiti ga jednom mjesecno?!..isto vazi i za muskarce..znaci..partnericu koju ne mozes savladati u krevetu..a sa kojom ces pricati o esmeraldi..ili neku koja ti je super zanimljiva..ali joj drmanje padne na pamet jednom u 2 mjeseca (pu pu pu..
)...
-
mostarac
bas takohananah wrote:Drmanje ili strast, dobar i kvalitetan sex - naravno da mi je vazno, itekako, kao sto me to moze jos vise za nekoga vezati toliko me los sex od nekoga moze odbiti
Jos ako je cura pametna i ambiciozna onda granici sa savrsenstvom
- Kareem Abdul-Jabbar
#5 Re: Drmanje!
edu wrote:Koliko je vazno za vezu/brak?
da li vas dobro drmanje moze zadrzati pored osobe koja vam bas i ne pase u nekim ostalim stvarima?..desavalo mi se da imam dobru djevojku..ali kad dodje do djidji-midji ona k'o drvo..a opet bilo je onih rospija koje sve znaju..a sa kojima bas i nemam sta progovoriti..ne mogu ni zamisliti kako je to kada se nestane zelje za drmanjem u braku..gledam onog pacenika zadiga....sve u sebi govorim..ne daj boze da mi se ono desi..
![]()
..da ima oscar za apstinenciju on bi ga garant dobio..
![]()
![]()
..znam da ce svi reci..vazno je ali nije presudno..ali pitam vas..sta bi prije izabrali..partnera koji dobro drma..i sa kojim vam veza i nije bog zna sta..ali..frajer zigu za 10..ili ono..super tip..duhovit..interesantan..ali mu dusa zabiti ga jednom mjesecno?!..isto vazi i za muskarce..znaci..partnericu koju ne mozes savladati u krevetu..a sa kojom ces pricati o esmeraldi..ili neku koja ti je super zanimljiva..ali joj drmanje padne na pamet jednom u 2 mjeseca (pu pu pu..
![]()
![]()
)...
to imate problema ti i deen-che??
(a ti nas'o nekog k'o drma za 10, a deenche to radi rijetko
-
Zadig
vozdras Edu Dr. Drmanja.
Ovo je u sustini odlicno pitanje....
Super odgovarajuci sex, a super "neodgovorajuca" osobnost.
Izbor koji je u principu vrlo tezak. Evop sjedim ovo jutro, slusam josipu lisac, i razmisljam....
Osnova za dobru vezu, tj za dugu i zadovoljnu vezu prioritetna je KOMPAKTIBILNOST licnosti, tj karaktera, osobnosti ili kako hoces. Ne znam iskreno sta je osnova ljubavi vise (da li ta srodnost dusa, neovisna o fizikom elementu....), ali za dugu vezu bi prije izabrao partnericu s kojom mogu da razgovram o cemu hocu, i cija licnost mi odgovrara, tj cija licnost mi je DOVOLJNO ZANIMLJIVA da me zaintrigira do kraja zivota, da je istrazujem dok sam ziv, ali jope nikada da je ne otkrijem u potpunosti (jer bi onda bilo dosadno zar ne). Sex je isto bitan, ali mislim da zavisi od osobe koliko je ta fizikalija dio tog cijelog kompletnog dobrog paketa...
Sto sam stariji, sex mi je manje bitan, bitnija mi je osobnost kod zene. Jer sta ce biti, ako se za 10 godina probudis pored pamele anderson, koja te moze dovesti do orgazma na dzenazi ako trebe, ali iz ociju joj izbija inteligencija (ili karakter koji tebi ne odgovara sekunde) jedne emeralde...nemora ona biti pametna ko inzinjer, dovoljno je da ti njena licnost odgovara, da pored nje mozes da SLOBODNO budes TI...
Sto se tice vatre mladjih dana...normalno da je SEX jedna od osnovica "zdravlja" veze po mojim bivsim kriterijumima. Uostalom, svako ce ti reci, neka meni radije BOLJA OSOBA pored mene, a sex se uvijek more i ta trane srediti. tj nece ti to svako reci, ali to tako ja mislim
Jer sta ce mi i jEssika simpson, jer cim je zdramam, i cim dozivim fizikci orgazam sa njom, odma me isto prestane i zanimati kontas?
Ovo je u sustini odlicno pitanje....
Super odgovarajuci sex, a super "neodgovorajuca" osobnost.
Izbor koji je u principu vrlo tezak. Evop sjedim ovo jutro, slusam josipu lisac, i razmisljam....
Osnova za dobru vezu, tj za dugu i zadovoljnu vezu prioritetna je KOMPAKTIBILNOST licnosti, tj karaktera, osobnosti ili kako hoces. Ne znam iskreno sta je osnova ljubavi vise (da li ta srodnost dusa, neovisna o fizikom elementu....), ali za dugu vezu bi prije izabrao partnericu s kojom mogu da razgovram o cemu hocu, i cija licnost mi odgovrara, tj cija licnost mi je DOVOLJNO ZANIMLJIVA da me zaintrigira do kraja zivota, da je istrazujem dok sam ziv, ali jope nikada da je ne otkrijem u potpunosti (jer bi onda bilo dosadno zar ne). Sex je isto bitan, ali mislim da zavisi od osobe koliko je ta fizikalija dio tog cijelog kompletnog dobrog paketa...
Sto sam stariji, sex mi je manje bitan, bitnija mi je osobnost kod zene. Jer sta ce biti, ako se za 10 godina probudis pored pamele anderson, koja te moze dovesti do orgazma na dzenazi ako trebe, ali iz ociju joj izbija inteligencija (ili karakter koji tebi ne odgovara sekunde) jedne emeralde...nemora ona biti pametna ko inzinjer, dovoljno je da ti njena licnost odgovara, da pored nje mozes da SLOBODNO budes TI...
Sto se tice vatre mladjih dana...normalno da je SEX jedna od osnovica "zdravlja" veze po mojim bivsim kriterijumima. Uostalom, svako ce ti reci, neka meni radije BOLJA OSOBA pored mene, a sex se uvijek more i ta trane srediti. tj nece ti to svako reci, ali to tako ja mislim
Jer sta ce mi i jEssika simpson, jer cim je zdramam, i cim dozivim fizikci orgazam sa njom, odma me isto prestane i zanimati kontas?
- Mahalac
#8 Re: Drmanje!
Ti si ovdje prozvao Zadiga mozda zato sto je to on napisao u nekom od predthodnih postova ali cijela istina je da se to desava u skoro svim brakovima samo eto Zadig je to napisao!edu wrote:..ne mogu ni zamisliti kako je to kada se nestane zelje za drmanjem u braku..gledam onog pacenika zadiga....sve u sebi govorim..ne daj boze da mi se ono desi..
![]()
..da ima oscar za apstinenciju on bi ga garant dobio.. ..
U sustini odgovor na tvoje pitanje i jeste ono sto ti je Zadig odgovorio. to Da se vjencas s bilo kakvom sexi djevojkom nakon izvjesnog vremena ce ti dosaditi
Ima tu dosta i do nagona i potrebe koja je kod muskaraca izrazenija nego kod suprotnog pola.
U svakom slucaju zeni se ima tu jos mnogo drugog
ps. miraz npr, nigdje ga nespomenu
-
tigris
mislim da se veza, bar jedno vrijeme moze bazirati na dobrom sexu.....a brak je nesto vec drugo, da bi funkcionisao potrebnija je ta osobnost,interesantnost partnera/ce jer na sexu je lakse poraditi nego na djelovima veze/braka koji se ne odnose na sex..........znaci biram duhovitost, interesantnost a za sex je lako.......
slazem se za zaidgom..........zadig je inacelegenda
slazem se za zaidgom..........zadig je inacelegenda
-
Zadig
Edu mene uvijek moze prozvati
, zasto mislis da ga placam mjesecno 0.35 KM po postu
Elem, kad sam bio mladji, govorili su mi ljudi...sabrina, ne sabrina nakon godinu dana ce ti u krevetu biti bolje s grobom od komsinice samo zato sto drugacije izgleda.
Sex je slag na torti, onaj slatki krem, ali fondacije torte lezi u dobro pecenim hrskavim korama...na kojima taj isti slag stoji

Elem, kad sam bio mladji, govorili su mi ljudi...sabrina, ne sabrina nakon godinu dana ce ti u krevetu biti bolje s grobom od komsinice samo zato sto drugacije izgleda.
Sex je slag na torti, onaj slatki krem, ali fondacije torte lezi u dobro pecenim hrskavim korama...na kojima taj isti slag stoji
-
Zadig
Moze neko ko ja mladji i ko ima jachi libido (recimo Edu)
Ima nas raznih, imas ljudi koji bez sexa nemogu jednostavno. To nek stoji.
Ja bih samo dodao da evo prisjecam se kada sam se ranije zaljubljivao, kako sam svjesno potiskivao te neke nedostatke licnosti, a vise se koncentrisao na neke estetske tvorevine, nego na unutrasnju ljepotu,. I onda nakon 4-5 mjeseci sve ono sto sam potiskivao mi izadje na vidjelo u prvom planu

Ima nas raznih, imas ljudi koji bez sexa nemogu jednostavno. To nek stoji.
Ja bih samo dodao da evo prisjecam se kada sam se ranije zaljubljivao, kako sam svjesno potiskivao te neke nedostatke licnosti, a vise se koncentrisao na neke estetske tvorevine, nego na unutrasnju ljepotu,. I onda nakon 4-5 mjeseci sve ono sto sam potiskivao mi izadje na vidjelo u prvom planu
-
edu
ko o cemu..manijaci o nasem..
stadionu..ili ja o drmanju..
helem..zadig se potrudio..i rekao je "sto je stariji sex mi je manje bitan"..teska izjava..moram priznati..nadam se da je necu izjaviti prije 60-e..
jebes ga..ja nisam imao puno pravih djevojaka..iako to mozda nekome zvuci nevjerovatno..
..ali..da bi bila moja djevojka ona mora biti bas..bas..dobra..da mi pase u svakom smislu rijeci..ne mogu se ja sa svakom vodati..ters sam po prirodi..i ako mi nesto smeta..pa da je jedina na svijetu..JOK!..(uvijek ima deen..
)..ono za jednu noc ne racunam..to je samo da ga covjek zabije..i kud koji mili moji..e od tih mojih pravih djevojaka bila je jedna koja mi je haman maximalno odgovarala..(sex nije razlog sto smo prekinuli!)..ali bila je tanka u djidji-midji..sve ostalo super..ali drmanje..tanko..mogu vam reci da to i nije bas ugodno..moze li se to u procentima podijeliti na 50-50?
helem..zadig se potrudio..i rekao je "sto je stariji sex mi je manje bitan"..teska izjava..moram priznati..nadam se da je necu izjaviti prije 60-e..
jebes ga..ja nisam imao puno pravih djevojaka..iako to mozda nekome zvuci nevjerovatno..
-
edu
od ranije je poznata moja podjela..na one sa kojima bih se zabavljao..na one koje bih zdrm'o..i na one..one..one..koje mi mogu biti drugarice (preko kojih opet pokusavam doci do ovih prvih ili drugih..irfan2 wrote:edu wrote: jebes ga..ja nisam imao puno pravih djevojaka..iako to mozda nekome zvuci nevjerovatno....
![]()
![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#16 Re: Drmanje!
vrlo....edu wrote:Koliko je vazno za vezu/brak?
licno mi je sex dobar samo sa onom osobom koja mi pashe i u mnogim drugim stvarima...edu wrote: da li vas dobro drmanje moze zadrzati pored osobe koja vam bas i ne pase u nekim ostalim stvarima?..
s druge strane, u ovom gradu pi*ke i ku*ca ko salate ima, pa se mozes drmat ako ti je samo do drmanja...ipak smatram da je fino sa nekim zanociti i jos bolje kraj tog nekog se i probuditi...pa gledat kako ujutro krmelja i mazno prica dok se pravi kafa...uh....
izabrala bih onog s kojim mogu pricati o Esmeraldi, Zelji i heklanju, jer njega je lako nauciti da postoji mnogo vise od misionarske poze, dok yebacha po tvom opisu teshko mozes nauchiti da procita nesto vise od Alan Forda i Crne Hronike....edu wrote: sta bi prije izabrali..partnera koji dobro drma..i sa kojim vam veza i nije bog zna sta..ali..frajer zigu za 10..ili ono..super tip..duhovit..interesantan..ali mu dusa zabiti ga jednom mjesecno?!..isto vazi i za muskarce..znaci..partnericu koju ne mozes savladati u krevetu..a sa kojom ces pricati o esmeraldi..ili neku koja ti je super zanimljiva..ali joj drmanje padne na pamet jednom u 2 mjeseca (pu pu pu..![]()
![]()
)...
-
edu
#17 Re: Drmanje!
da bog da ja ozenio onu sto cita alana forda a ne onu sto gleda esmeraldu..joj..pa znas sta je alan ford..jeremija..sef..grunf..superhik..sir oliver..br.1..bob rock..joooooooooooj jest to bio dobar roman...mIRCerka wrote:vrlo....edu wrote:Koliko je vazno za vezu/brak?
licno mi je sex dobar samo sa onom osobom koja mi pashe i u mnogim drugim stvarima...edu wrote: da li vas dobro drmanje moze zadrzati pored osobe koja vam bas i ne pase u nekim ostalim stvarima?..
s druge strane, u ovom gradu pi*ke i ku*ca ko salate ima, pa se mozes drmat ako ti je samo do drmanja...ipak smatram da je fino sa nekim zanociti i jos bolje kraj tog nekog se i probuditi...pa gledat kako ujutro krmelja i mazno prica dok se pravi kafa...uh....
izabrala bih onog s kojim mogu pricati o Esmeraldi, Zelji i heklanju, jer njega je lako nauciti da postoji mnogo vise od misionarske poze, dok yebacha po tvom opisu teshko mozes nauchiti da procita nesto vise od Alan Forda i Crne Hronike....edu wrote: sta bi prije izabrali..partnera koji dobro drma..i sa kojim vam veza i nije bog zna sta..ali..frajer zigu za 10..ili ono..super tip..duhovit..interesantan..ali mu dusa zabiti ga jednom mjesecno?!..isto vazi i za muskarce..znaci..partnericu koju ne mozes savladati u krevetu..a sa kojom ces pricati o esmeraldi..ili neku koja ti je super zanimljiva..ali joj drmanje padne na pamet jednom u 2 mjeseca (pu pu pu..![]()
![]()
)...
mircy..oko moje bordo..jesi li ziva?
-
Zadig
se to u procentima podijeliti na 50-50?
Pragmatik ostaje pragmatik
Edu moj, to je individualno jarane. Nekom je taj procenat recimo 40% Sex, 60% licnost, a nekom je 95% sex 5% licnost (koliko da zapamti kako se zoves, da razumje komande, i da nauci koje poze volis)
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#19 Re: Drmanje!
ma dobro ja sam malo karikirala, zna se da smo mi Alan Ford genracija (zar ne licim na Bob Rocka?)edu wrote:
da bog da ja ozenio onu sto cita alana forda a ne onu sto gleda esmeraldu..joj..pa znas sta je alan ford..jeremija..sef..grunf..superhik..sir oliver..br.1..bob rock..joooooooooooj jest to bio dobar roman...
poenta je u tome da zelim da razgovaram prosirenim recenicama , a ne da sva komunikacija bude "Ah, oh uh, brze, jace, oooooooooohh"... kontas?
ziva jesam, zdrava nisamedu wrote: mircy..oko moje bordo..jesi li ziva?
toliko o tome....
PS Edu, nije da se falim, ali sto medo drma
-
Zadig
Ako ti je fakat 50 50, to je onda ok./edu wrote:znam da je individualno..pa eto tebi je 100% usisavanje 0% sex..![]()
![]()
![]()
meni je 50-50..zlatna sredina..bolje svega po malo..![]()
![]()
neka meni mog usisiava...on me bar nikad nije ostavio....nezadovolljenog
-
edu
kazu ljudi da ti je u pocetku smetalo sto ima onako veliku cijev..ali si se poslije navikao..Zadig wrote:Ako ti je fakat 50 50, to je onda ok./edu wrote:znam da je individualno..pa eto tebi je 100% usisavanje 0% sex..![]()
![]()
![]()
meni je 50-50..zlatna sredina..bolje svega po malo..![]()
![]()
![]()
neka meni mog usisiava...on me bar nikad nije ostavio....nezadovolljenog
-
krkan
kako rece 'cika' zadig sve je to individualno
sto se tice sexa bitno je da se dvoje nadju koji su u istom ritmu sto ce reci
dvoma kojima je normala da se bubnu svaki dan dva puta ili dvoje kojima
je opet dovoljno da se klepe
jednom sedmicno ili mjesecno
a poslije da mogu zajedno kafelenisati i pricati o prostituciji stoke sitnog zuba u nas
sto se tice sexa bitno je da se dvoje nadju koji su u istom ritmu sto ce reci
dvoma kojima je normala da se bubnu svaki dan dva puta ili dvoje kojima
je opet dovoljno da se klepe
a poslije da mogu zajedno kafelenisati i pricati o prostituciji stoke sitnog zuba u nas
- Kareem Abdul-Jabbar
#25 Re: Drmanje!
mIRCerka wrote:PS Edu, nije da se falim, ali sto medo drma![]()
![]()
![]()