˝drhtanje motora˝ na autu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
pedja1
#1 ˝drhtanje motora˝ na autu
Pozdrav.Vozim fiat punto 1.9 jtd.Prije sedam dana počela mi se dešavati čudna stvar.Dok vozim auto i imam veće brzinu auto se ponaša ok.Međutim kada stanem sa njim,osjem jako treskanje(drhtanje) motora koje se ispoljava preko volana i čitavog vozila.Da li se to ikome dešavaloi šta je mogući uzrok.Često mi se zna upaliti i sugnalana lampica koja signalizira prisustvo vode u gorivu,mada sam rezervoar praznio i ponovo punio,tako da nije isto gorivo u njemu.Unaprijed zahvaljujem
-
maxell_sarajevo
#2 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu
Sta drugo ocekujes od dizela, da bude tih kao benzinac?
Izgleda da je tvoj punto dosao u rang golfa i sad ima da hauba trese k'o u traktora hehe
Izgleda da je tvoj punto dosao u rang golfa i sad ima da hauba trese k'o u traktora hehe
- slavkoimamodilera
#3 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu
Neki od nosaca motora ti je vjerovatno rekao baj baj... zapravo arrivederci 
- Bullet Tooth Tony
#4 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu
to je toslavkoimamodilera wrote:Neki od nosaca motora ti je vjerovatno rekao baj baj... zapravo arrivederci
- Drvosjeca iz Dejcica
#5 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu
Moze prije biti i jedan od spanera za alternator, klimu i slicno.Beg_Babic wrote:to je toslavkoimamodilera wrote:Neki od nosaca motora ti je vjerovatno rekao baj baj... zapravo arrivederci
- VR6
#6 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu
Kako ti neko vec napisa, vjerovatno neki nosac motora.
Moze bit i auspuh da ti se otkacio, naslonio negdje kako ne treba na karoseriju, pa proizvodi vibracije...
Moze bit i auspuh da ti se otkacio, naslonio negdje kako ne treba na karoseriju, pa proizvodi vibracije...
-
pedja1
#7 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu
Moguće je sve to,al onda bi pretpostavljam auto stalno drhtao al ja kad ga upalim on ne trese uopšte nego tek poslije,a desi se da i ne trese uopšte.nema pravila
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#8 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu
Tesko je vjerovati da je bilo sta drugo osim nekog nosaca na motoru, pa da tako prenosi vibracije u kabinu i na volan. Moguce je da je izolacija/guma otisla na nekom od nosaca, pa imas dodir metal na metal, i to ne u potpunosti ali vremeneom ce se prosiriti i povecati, tj. vibracije postati vidljivije.
Sad pri takvim slucajevima tesko je uraditi dijagnostiku, odnosno koji tacno ima problem, sve se to svodi mjenjati recimo sva 4 ili nijednog.
Sad pri takvim slucajevima tesko je uraditi dijagnostiku, odnosno koji tacno ima problem, sve se to svodi mjenjati recimo sva 4 ili nijednog.
- olensoner
#9 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu
izbacuje li bijeli dim dok radu u leru?
- dottore
#10 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu
moze biti i ovoolensoner wrote:izbacuje li bijeli dim dok radu u leru?
fiJat je to....
- vjesticanametli
#11 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu
nosac motora 
-
LeKo
#12 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu
Hajde ti probaj najjeftiniju varijantu, na pun rezervoar naspi onu tekućinu za čišćenje dovoda goriva i dizni, jer može biti 100 razloga za treskanje. Ovo će te koštati 4 KM, a u većini slučajeva pomogne. Ako ne, onda na dijagnostiku motora neka očita eventualni kvar. Ja ne sumnjam na nosače, oni bi lupkali kod svakog kretanja i šaltanja brzina.