˝drhtanje motora˝ na autu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
pedja1

#1 ˝drhtanje motora˝ na autu

Post by pedja1 »

Pozdrav.Vozim fiat punto 1.9 jtd.Prije sedam dana počela mi se dešavati čudna stvar.Dok vozim auto i imam veće brzinu auto se ponaša ok.Međutim kada stanem sa njim,osjem jako treskanje(drhtanje) motora koje se ispoljava preko volana i čitavog vozila.Da li se to ikome dešavaloi šta je mogući uzrok.Često mi se zna upaliti i sugnalana lampica koja signalizira prisustvo vode u gorivu,mada sam rezervoar praznio i ponovo punio,tako da nije isto gorivo u njemu.Unaprijed zahvaljujem
maxell_sarajevo

#2 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu

Post by maxell_sarajevo »

Sta drugo ocekujes od dizela, da bude tih kao benzinac?
Izgleda da je tvoj punto dosao u rang golfa i sad ima da hauba trese k'o u traktora hehe :D
slavkoimamodilera

#3 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu

Post by slavkoimamodilera »

Neki od nosaca motora ti je vjerovatno rekao baj baj... zapravo arrivederci :mrgreen:
Bullet Tooth Tony

#4 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu

Post by Bullet Tooth Tony »

slavkoimamodilera wrote:Neki od nosaca motora ti je vjerovatno rekao baj baj... zapravo arrivederci :mrgreen:
to je to :)
Drvosjeca iz Dejcica

#5 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Beg_Babic wrote:
slavkoimamodilera wrote:Neki od nosaca motora ti je vjerovatno rekao baj baj... zapravo arrivederci :mrgreen:
to je to :)
Moze prije biti i jedan od spanera za alternator, klimu i slicno.
VR6

#6 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu

Post by VR6 »

Kako ti neko vec napisa, vjerovatno neki nosac motora.

Moze bit i auspuh da ti se otkacio, naslonio negdje kako ne treba na karoseriju, pa proizvodi vibracije...
pedja1

#7 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu

Post by pedja1 »

Moguće je sve to,al onda bi pretpostavljam auto stalno drhtao al ja kad ga upalim on ne trese uopšte nego tek poslije,a desi se da i ne trese uopšte.nema pravila
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#8 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu

Post by corolla02 »

Tesko je vjerovati da je bilo sta drugo osim nekog nosaca na motoru, pa da tako prenosi vibracije u kabinu i na volan. Moguce je da je izolacija/guma otisla na nekom od nosaca, pa imas dodir metal na metal, i to ne u potpunosti ali vremeneom ce se prosiriti i povecati, tj. vibracije postati vidljivije.
Sad pri takvim slucajevima tesko je uraditi dijagnostiku, odnosno koji tacno ima problem, sve se to svodi mjenjati recimo sva 4 ili nijednog.
olensoner

#9 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu

Post by olensoner »

izbacuje li bijeli dim dok radu u leru?
dottore

#10 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu

Post by dottore »

olensoner wrote:izbacuje li bijeli dim dok radu u leru?
moze biti i ovo
fiJat je to.... :mrgreen:
vjesticanametli

#11 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu

Post by vjesticanametli »

nosac motora :mrgreen:
LeKo

#12 Re: ˝drhtanje motora˝ na autu

Post by LeKo »

Hajde ti probaj najjeftiniju varijantu, na pun rezervoar naspi onu tekućinu za čišćenje dovoda goriva i dizni, jer može biti 100 razloga za treskanje. Ovo će te koštati 4 KM, a u većini slučajeva pomogne. Ako ne, onda na dijagnostiku motora neka očita eventualni kvar. Ja ne sumnjam na nosače, oni bi lupkali kod svakog kretanja i šaltanja brzina.
Post Reply