Dresura psa
Moderator: anex
- erni3
#1 Dresura psa
Do sada nisam imao problema sa dresurom psa koju sam obavljao sam (bilo je to tek ucenje uobicajenih komandi: Mjesto, Miran, Dodji). Ali kako sad imam tornjaka kojeg zelim nauciti sto vise kako bi bio sposoban za cuvanje objekta i vlasnika (ostavljam ga Nani na vikendici) i uskoro cu dobiti Njemca, zanima me gdje u Sarajevu ima dobar centar za dresuru pasa i kakve su cjene i ono najvaznije: Kako to ide (Nikada nisam imao iskustva sa tim, ovo mi je prijatelj predlozio).
-
cupo_mo
#2 Re: Dresura psa
savjet
potrazi na internetu Cesar MIllan taj ti je Šaptać Psima
potrazi na internetu Cesar MIllan taj ti je Šaptać Psima
- FAPMASHINA
#3 Re: Dresura psa
Centar u kojem fizička lica mogu dovesti psa na dresuru u Sarajevu ne postoji.Postoje pansioni i par
ljudi koji to rade privatno po sistemu ostaviš psa kod njega cca.30-tak dana ,platiš između 500-1000 KM i kad dodjes po njega imas masinu kojoj ni sam nesmijes prici.
Sto se tice cuvanja objekata ,odbrane i napada,pas mora imati određene predispozicije,najbolji način je da nađeš dobrog markera i da zajedno radite a ako se odlučiš da ga daš nekom na dresuru onda obavezno budi prisutan svaki dan dok dresura traje.
ljudi koji to rade privatno po sistemu ostaviš psa kod njega cca.30-tak dana ,platiš između 500-1000 KM i kad dodjes po njega imas masinu kojoj ni sam nesmijes prici.
Sto se tice cuvanja objekata ,odbrane i napada,pas mora imati određene predispozicije,najbolji način je da nađeš dobrog markera i da zajedno radite a ako se odlučiš da ga daš nekom na dresuru onda obavezno budi prisutan svaki dan dok dresura traje.
- Friesian
#4 Re: Dresura psa
postoje mjesta gdje ti ne moras ostavljati psa vec mozes dolaziti sa njim na casove i u svakom slucaju je najbolje da svaki vlasnik prisustvuje i radi sa svojim psom dok je na obuci.. samo sto to mnogi vlasnici ne znaju pa onda ostave psa dok se ne zavrsi sesija... jer kao sto je poznato najlakse je psa dresirati.. veci problem predstavlja "dresiranje" vlasnika..
-
cupo_mo
#5 Re: Dresura psa
samo da ti kazem ako ti je neko ilegalno naumio uci u avliju ni najbolje dresirani pas ti tu ne moze pomoci.Ti mozes psa nauciti da ne uzima hranu od stranaca ali ne mozes ga nauciti da ne dise jer ti oni tako danas pse truju tako da im saspu bilo koji sprej u nos (crni dio koji je najosjetljiviji),,,i pas ti je gotov i on ti moze uci
u mene pas ti je razmazen i kada neko dodje on poludi imas osjecaj kao da ce sajlu puci(vjeruj mi ne bih ga volio u mraku sresti).Probaj na ovaj nacin Ljubav za ljubav ti ulozis ljubav u psa on ce ti tu ljubav 100% vratiti.Posto je u mene muzjak on ne da ni strancu da mi se majki obrati i tada poludi.
u mene pas ti je razmazen i kada neko dodje on poludi imas osjecaj kao da ce sajlu puci(vjeruj mi ne bih ga volio u mraku sresti).Probaj na ovaj nacin Ljubav za ljubav ti ulozis ljubav u psa on ce ti tu ljubav 100% vratiti.Posto je u mene muzjak on ne da ni strancu da mi se majki obrati i tada poludi.