Dreser pasa u Sarajevu?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Angie071

#1 Dreser pasa u Sarajevu?

Post by Angie071 »

Da li iko zna za nekog ko dresira pse? I kad je idealno poceti sa dresiranjem, da nije prerano? Pod dresiranjem svakako mislim na humano dresiranje na hranu, pohvalu i slicno a e na to da ga tuce i kaznjava prilikom dresure...
encian

#2 Re: Dreser pasa u Sarajevu?

Post by encian »

angie, mislim da je najbolje od oko 4 mjeseca. mi smo "zakasnili" sa nasim cukom, i na kraju smo zvali tog slavnom dresera. i moj je uslov bio da ne tuce zivotinju. on je rekao da ce on nauciti psa da slusa njega, i onda jednog od nas da dajemo komande. onda taj jedan da nauci i druge. sustina je da mu svi trebaju davati komande na isti nacin. medjutim, nakon dosta dogovora, kad je dosao rekao je da mi to sve mozemo uraditi sami i da nam ne uzima pare bezveze :? .
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3 Re: Dreser pasa u Sarajevu?

Post by Chmoljo »

encian wrote:angie, mislim da je najbolje od oko 4 mjeseca. mi smo "zakasnili" sa nasim cukom, i na kraju smo zvali tog slavnom dresera. i moj je uslov bio da ne tuce zivotinju. on je rekao da ce on nauciti psa da slusa njega, i onda jednog od nas da dajemo komande. onda taj jedan da nauci i druge. sustina je da mu svi trebaju davati komande na isti nacin. medjutim, nakon dosta dogovora, kad je dosao rekao je da mi to sve mozemo uraditi sami i da nam ne uzima pare bezveze :? .
pa jeste li uspjeli izdresirati psa?
Post Reply