Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
eventualna iskustva sa ovom frizurom, i šta kada ista dosadi...
može li se kosa rasčešljati, malo skratiti i oporaviti, ili je kompletno šišanje
jedino što slijedi...
Ono sto ja znam o ovim "spaljenim" afropletenicama je da jednom "napravljene" nemaju mogucnost povratka na normalu, jer se u sustini ovakav izgled dobija "paljenjem" normalne afropletenice i nakon toga jedina je mogucnist da se osisas. Sad ako zaista toliko zelis da to sebi ucinis - slobodno
hvala, ja mislim isto tako, ali sam obećala jednom prelijepom tinejdžeru da ću se raspitati na forumu...
ima divnu i zdravu crnu kosu i bilo bi mi žao da je upropasti...
mene je malo zbunilo kada sam na linku vidjela kako to rade.
Prijateljica frizerka mi je pricala da se uzme pramen po pramen, uvrce, pa se nesta spaljuje, pa onda cesljem krza (valjda kontate sta hocu reci).
Medjutim, moguce je da sada imaju nekakvi preparatikoji to rade.
Imate li kakav link sa dobrim frizurama, posto sam ja frizuromanijak. Svaki dan bih nesto drugo
Ima jedan lik u Tuzli takvu frizuru i radio je to u Engleskoj, super mu stoji , al kad mi je rekao da jednom mjesecno pere tu kosu, ja sam mu rekao da se drzi podalje od mene. Jer bog sami zna kakvih zivih bica ima u toj njegovoj grivi. Ko voli i ko ima extra jak korijen i kvalitetnu kosu nek izvoli.
hmm moram da reagujem...imao sam raste...nista se ne spaljuje...to su nake bosanske raste jer sam to samo ovdje kod nas cuo i svi ama bas svi misle da se "to nesta spaljuje"..
ukratko raste se ne mogu napraviti iz dana u dan...sama priprema traje mijesec do dva a sastoji se iz toga da se kosa pere kabasom jednom sedmicno nikako cesce...poslije se citava kosa gumicama(najbolje izrezati zenske carape) podijeli na pramenove i to sa dvije gumice, jedna na korijenu pramena a jedna na vrhu...i onda ide cesljanje zeljeznim cesljem od vrha pramena ka korijenu..i onda se maze pceljinjim voskom...ne obicni vosak za kosu nego poseban vosak za raste...
povratka nema, sisanje na celavo je jedina sljedeca frizura...
ja sam trenutno u fazi asimetricnih frizura.
Kakva li ce me faza spucat do narednog sisanja
Sta mislite o kratkim frizurama kod djevojaka, zene... uopce kod zenskog svijeta????
Dosta muskaraca kaze da im to grubo izgleda, te da su zene zenstvenije sa dugom kosom.
black wrote:da...malo je zena kojima stoji ovako kratka kosa hajd postiraj neku sliku kakva je ta sto ti zamisljas
ova moja sto ja hocu, je takva da je jedan pramen kraci, a drugi duzi.
Siske su potpuno kose. Niz vrat ide pokoji duzi pramen.
E sad, kosu treba pustat, a krace pramenove pomalo sisat
za nekoliko mjeseci cu dobiti srednju duzinu kose i ludu frizuru