Drage moje!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Mawena

#1 Drage moje!

Post by Mawena »

ovako...zadnji sex odnos sam imala 25.januara...od tad sam dobivala...ali do 4.maja znaci poslije tog datuma nisam dobila...s tim sto me jajnici bole, onaj tupi bol...mada su me prije mjesec dana tako jako zabolili da sam gubila svijest i groznica me tresla...nezz sta bi moglo biti...upala neka, cista...ili ne daj boze trudnoca?????
Shoshana

#2 Re: Drage moje!

Post by Shoshana »

Mawena wrote:ovako...zadnji sex odnos sam imala 25.januara...od tad sam dobivala...ali do 4.maja znaci poslije tog datuma nisam dobila...s tim sto me jajnici bole, onaj tupi bol...mada su me prije mjesec dana tako jako zabolili da sam gubila svijest i groznica me tresla...nezz sta bi moglo biti...upala neka, cista...ili ne daj boze trudnoca?????
Bez obzira da li trudnoca ili ne ( a to se zaista lako da ustanoviti - u prvu apoteku pa kupi gravindeks ili kako se to danas vec zove) bolovi, gubljenje svijesti i groznica su definitivno simptomi zbog kojih se treba otici ljekaru.
Mawena

#3 Re: Drage moje!

Post by Mawena »

Shoshana wrote:
Mawena wrote:ovako...zadnji sex odnos sam imala 25.januara...od tad sam dobivala...ali do 4.maja znaci poslije tog datuma nisam dobila...s tim sto me jajnici bole, onaj tupi bol...mada su me prije mjesec dana tako jako zabolili da sam gubila svijest i groznica me tresla...nezz sta bi moglo biti...upala neka, cista...ili ne daj boze trudnoca?????
Bez obzira da li trudnoca ili ne ( a to se zaista lako da ustanoviti - u prvu apoteku pa kupi gravindeks ili kako se to danas vec zove) bolovi, gubljenje svijesti i groznica su definitivno simptomi zbog kojih se treba otici ljekaru.
znaci test da idem kupiti...uff samo da nije trudnoca... :S
Shoshana

#4 Re: Drage moje!

Post by Shoshana »

Mawena wrote:
Shoshana wrote:
znaci test da idem kupiti...uff samo da nije trudnoca... :S
Zeno draga, nemoj se zajebavati sa zdravljem, trudnoca NIJE najgore sto ti se moze dogoditi. I nikakva normalna trudnoca ne bi izazivala gubljenje svijesti i groznicu. Idi ljekaru.
Bušman

#5 Re: Drage moje!

Post by Bušman »

Hmmm, trudnoca tesko. Da nije ova nova gripa? :-) :-)
*mima*

#6 Re: Drage moje!

Post by *mima* »

Trebala si vec rodit.
chengaba

#7 Re: Drage moje!

Post by chengaba »

Trudnoca nije nema sanse.

I kao sto rekose, trudnoca nije najgore sto ti se moze desiti.
Daj boze da ti ostane ta opcija... :|
starii

#8 Re: Drage moje!

Post by starii »

hmm upala jajnika bi mogla biti...idi doktoru, uradio laboratoriju kompletnu (+ sedimentaciju, fibrinogen), ginekološki ultrazvuka...bris etc...sretno :)
Cholina_Lokica

#9 Re: Drage moje!

Post by Cholina_Lokica »

pa sad bi trebala biti haman pa pred porod :-) :-) :-) :-)
Shoshana

#10 Re: Drage moje!

Post by Shoshana »

Jesi li otisla doktoru?

Bez ikakve namjere da te prepadam, u stvari, itekako sa namjerom da te prepadnem i otjeram kod doktora, reci cu ti da su poznati slucajevi gdje je vanmatericna trudnoca ustanovljena tek nakon 20 i neke sedmice. Par zena su cak uspjele iznijeti vanmatericnu trudnocu do kraja. No, zalosna je cinjenica da 15-20% zena koje imaju vanmatericnu trudnocu izgube glavu zbog komplikacija. Ma kako nevjerovatno izgledalo, oko 1% svih trudnoca su vanmatericne trudnoce.

Jeste, srazmjerno je rijetko da se ima vanmatericna trudnoca preko 20 sedmica - ali je krajnje glupo sjediti kod kuce - i nadati se da 'nece valjda bas mene'.

Barem otidji i kupi test, da iskljucis tu mogucnost, eto, najljepse te molim.
male_okice

#11 Re: Drage moje!

Post by male_okice »

Imas frku od maja i nisi skontala da trebas ginekologu. Zeno jesi ti normalna. Meni kad kasni 3 dana ja idem ginekologu. Jebote pitaj boga sta mozes imati sta se igras sa svojim zdravljem i to reproduktivnim. Mrs doktoru odmah. I kupi jebeni test za trudnocu to barem nije tesko.
ja_cura_

#12 Re: Drage moje!

Post by ja_cura_ »

a i test kosta svega neke 4 marke... barem nije skup!

(s obzirom da jedna nes kafa vec kosta 3.5o marke...)
Daphna

#13 Re: Drage moje!

Post by Daphna »

Hahahahahahaha... Kakva crna trudnoća ako je zadnji sex imala 25 januara :?

Draga, mogla bi ti prošetati do ginekologa... Čisto onako na jedan mali pregled.
slavkoimamodilera

#14 Re: Drage moje!

Post by slavkoimamodilera »

mima wrote:

Trebala si vec rodit.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Shoshana

#15 Re: Drage moje!

Post by Shoshana »

Daphna wrote:Hahahahahahaha... Kakva crna trudnoća ako je zadnji sex imala 25 januara :?

Draga, mogla bi ti prošetati do ginekologa... Čisto onako na jedan mali pregled.
Ama ne znam sto vam je svima nezamisliva cinjenica da bi neko mogao biti u 24-oj sedmici trudnoce? Vidis li da ni sama ne zna dal' je trudna ili ne? NIje bila kod ginekologa, nije pravila test . Meni se u prvoj trudnoci stomak nije vidio sve do sedmog mjeseca, a i tad, samo ko je znao da sam trudna. Takodje sam imala dvije menstruacije preko trudnoce. De uozbiljite se, zivota vam - kako ce znati da je trudna? Razbacati grah?
slavkoimamodilera

#16 Re: Drage moje!

Post by slavkoimamodilera »

Znaci imala je regularne 3 menstruacije u vrijeme dok je bila trudna?!

OK, nisam ekspert, ali znam da se moze desiti prva... ali 3? Jos nisam cuo, mada ostavljam prostora da grijesim? :?
zelenashica

#17 Re: Drage moje!

Post by zelenashica »

slavkoimamodilera wrote:Znaci imala je regularne 3 menstruacije u vrijeme dok je bila trudna?!

OK, nisam ekspert, ali znam da se moze desiti prva... ali 3? Jos nisam cuo, mada ostavljam prostora da grijesim? :?
može se desiti i više od prve,i druge,i treće....ja sam imalam enstruaciju sve do samog poroda :D ....univerzalna trudnoća :( ...al me ta univerzalnost natjerala da cijelu trudnoću leđim u bolnici pod nadzorom ljekara :x ..ništa nije ne moguće,pa ni menstruacije u toku trudnoće :D
Post Reply