DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Alfons Kauders

#26 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:šta vas briga--Hrvata su oteli i premlatili
jao_situacije wrote:jeste nemamo mi legitimitet da komentiramo adeze :mrgreen:
Tako je. Covjeka su oteli i premlatili njegovi legitimni predstavnici u autu najlegitimnijeg predstavnika.

Kriminalac i zrtva i otmicari - opet legitimno, strukovno, vaspitno premlacivanje dok se ne usere ka grlica.

S obzirom da nismo ni Hrvati, ni kriminalci/policajci, bolje je da se ne mijesamo u te njihove unutarstranacke razmirice.
Novak20

#27 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:
Tako je. Covjeka su oteli i premlatili njegovi legitimni predstavnici u autu najlegitimnijeg predstavnika.

Kriminalac i zrtva i otmicari - opet legitimno, strukovno, vaspitno premlacivanje dok se ne usere ka grlica.

S obzirom da nismo ni Hrvati, ni kriminalci/policajci, bolje je da se ne mijesamo u te njihove unutarstranacke razmirice.
Nije stvar miješanja ili nemiješanja u nečije razmirice. Stvar je što ovakvi primjeri pokazuju da nemamo pravne države, nemamo funkcionalnu policiju, tužilaštvo, pravosuđe... nemamo ništa.

Imamo zato (para)obavještajne službe koje prisluškuju sve i svakoga a materijal dostavljaju novinarima ili čuvaju za ucjene. Opet po nalogu nekoga ili nečega što živi i upravlja paralelno sa zvaničnim sistemom a što je spremno da se umiješa kad god treba. Da točak vrati unazad.

Umjesto optužbe imamo sud nejake, "etničkim interesom" obesmišljene javnosti. Tuga, žalost i propast.
jao_situacije

#28 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by jao_situacije »

Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote: Tako je. Covjeka su oteli i premlatili njegovi legitimni predstavnici u autu najlegitimnijeg predstavnika.

Nije stvar miješanja ili nemiješanja u nečije razmirice. Stvar je što ovakvi primjeri pokazuju da nemamo pravne države, nemamo funkcionalnu policiju, tužilaštvo, pravosuđe... nemamo ništa.

Imamo zato (para)obavještajne službe koje prisluškuju sve i svakoga a materijal dostavljaju novinarima ili čuvaju za ucjene. Opet po nalogu nekoga ili nečega što živi i upravlja paralelno sa zvaničnim sistemom a što je spremno da se umiješa kad god treba. Da točak vrati unazad.

Umjesto optužbe imamo sud nejake, "etničkim interesom" obesmišljene javnosti. Tuga, žalost i propast.
netačno prisluškivao je fup, uredno dostavio materijal tužilštvu hnk, ja mislim, oni podigli optužnicu protiv vozača i jarana mu
jaran osuđen vozač nije
Alfons Kauders

#29 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Kako nemamo? Covjek krenuo protiv drzave, drzava ga isti dan otela, namlatila dok se nije usro u gace, i rijesila problem. Gdje ces funkcionalnije i brze od toga?
Nisu to paraobavsjestajne sluzbe vec obavjestajne sluzbe. Ljudi su, kao sto im ime govori, sluzba... Nije njihovo da kontaju sta ce neko uraditi s informacijama koje prikupe.
Za sta da se optuzi covjek kada ga ni zrtva nece prijaviti ni svjedociti protiv njega? Ovo je interni obracun izmedju kriminalaca, a tada se ljudi najcesce ne obracaju policiji... To je kao da prijavis dilera jer ti nije dao racun za kilo horsa. Zrtva se odlucila da radi s njima, i prosao je kako prolaze kriminalci.
JThomas

#30 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by JThomas »

stegovni postupak.
Drvosjeca iz Dejcica

#31 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Novak20 wrote:
Tom tvojom logikom, Bakir Izetbegović je prvi u BiH muslimana. Kavazović mu nije ni do koljena.
Direnš li mi još jednom u sultana našeg Bakira, lično ću te banovati trajno sa foruma. :lol:

P.S Vidi se kolega da vam je dotični prirastao za srce tako da svaka rasprava na temu osobe, tzv. nositelja europskih vrijednosti, koja je iz logora uzimala logoraše i vodila na prisilan rad sa vama predstavlja uzalud potrošeno vrijeme.
Novak20

#32 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by Novak20 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Novak20 wrote:
Tom tvojom logikom, Bakir Izetbegović je prvi u BiH muslimana. Kavazović mu nije ni do koljena.
Direnš li mi još jednom u sultana našeg Bakira, lično ću te banovati trajno sa foruma. :lol:

P.S Vidi se kolega da vam je dotični prirastao za srce tako da svaka rasprava na temu osobe, tzv. nositelja europskih vrijednosti, koja je iz logora uzimala logoraše i vodila na prisilan rad sa vama predstavlja uzalud potrošeno vrijeme.
:-)

Ne pravite se blentavi, štovani kolega. Mogli ste navesti kako je započela ova rasprava i kako sam Vašom logikom o prvom u BiH kršćana izvukao ovako fino poređenje. Ako Vam nije pravo, banujte slobodno :D

p.s. Šta da Vam kažem kad ste tako pametni da odmah prokljuvite ko je kome prirastao za srce. Valjda to znači da bi i moja malenkost radila isto što je radio ili radi D.Č. pa rasprava nema smisla :lol:

A sad bez šale. Al Capone nije odležao zbog svoje istinske djelatnosti nego zbog utaje poreza. Bujrum pravna državo BiH, radi svoj posao.
JThomas

#33 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by JThomas »

velikim dijelom, sda i loza izmetbegović su pristali na takvo stanje i legalizovali ga. svako u svom feudu radi šta hoće i drugi feudalci se ne miješaju. nasilje legitimnog hrvata nad hrvatom - nije nasilje, to je u redu jer je takva podjela plijena.
155_mm

#34 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by 155_mm »

JThomas wrote:velikim dijelom, sda i loza izmetbegović su pristali na takvo stanje i legalizovali ga. svako u svom feudu radi šta hoće i drugi feudalci se ne miješaju. nasilje legitimnog hrvata nad hrvatom - nije nasilje, to je u redu jer je takva podjela plijena.
e dok raja skonta da su oni u stvari glavni ratni plijen svojih "elita" proteci ce mnogo vode bosanskim potocima i rijekama. nije lako biti neciji ratni plijen. tako je odvajkada. a najgore je kad i sam ne znas da si neciji ratni plijen.
JThomas

#35 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by JThomas »

znači niko to ne gleda uopšte kao na nasilje, kriminal, zločin, išta pogrešno. ni "tamo" ni "ovamo". feudalni gospodar u svom domenu smije sve. a da je bošnjak hrvata, ili hrvat bošnjaka digla bi se kuka i motika. feudalni rezon, nas su naučili na to u 21. vijeku.
Alfons Kauders

#36 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:znači niko to ne gleda uopšte kao na nasilje, kriminal, zločin, išta pogrešno. ni "tamo" ni "ovamo". feudalni gospodar u svom domenu smije sve. a da je bošnjak hrvata, ili hrvat bošnjaka digla bi se kuka i motika. feudalni rezon, nas su naučili na to u 21. vijeku.
Ja ne gledam... Jer je za mene ovo obracun unutar kriminalne grupe. Nece mene sutra u Mostaru ili Sarajevu prebiti i strpati u gepek - jer se ne bavim kriminalom, nisam u stranci, nemam nikakve veze s takvim tipovima.

Lik se dobrovoljno pridruzio zlocinackoj organizaciji, i sad ga kao trebamo zaliti jer je popio batine od svojih kolega i sefova, zato jer nije slusao?

Ko ga jebe. Jel sad trebamo zaliti svakog kretena koji bude upucan u nekom kriminalnom obracunu? Ja vala necu - ko ih jebe, samo navijam da pocnu bolje gadjati.

Vise mi je zao obicnog covjeka kome u Sarajevu i Mostaru preko noci nestane auto, nego kojekakvih uniformisanih bandita koji rade s kriminalnom stokom. To je negov izbor, i jebiga, ako se bavis kriminalom i onda fasujes batine i voznju u gepeku, pa se useres i pocnes kukat... Onda mijenjaj profesiju buraz, nije to za tebe.
JThomas

#37 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by JThomas »

ne žalim ja njega k'o njega niti je to poenta. poenta je da je cijeli sistem od prije hiljadu godina i ide dalje unazad...
mO k3

#38 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by mO k3 »

Alfons Kauders wrote:
JThomas wrote:znači niko to ne gleda uopšte kao na nasilje, kriminal, zločin, išta pogrešno. ni "tamo" ni "ovamo". feudalni gospodar u svom domenu smije sve. a da je bošnjak hrvata, ili hrvat bošnjaka digla bi se kuka i motika. feudalni rezon, nas su naučili na to u 21. vijeku.
Ja ne gledam... Jer je za mene ovo obracun unutar kriminalne grupe. Nece mene sutra u Mostaru ili Sarajevu prebiti i strpati u gepek - jer se ne bavim kriminalom, nisam u stranci, nemam nikakve veze s takvim tipovima.

Lik se dobrovoljno pridruzio zlocinackoj organizaciji, i sad ga kao trebamo zaliti jer je popio batine od svojih kolega i sefova, zato jer nije slusao?

Ko ga jebe. Jel sad trebamo zaliti svakog kretena koji bude upucan u nekom kriminalnom obracunu? Ja vala necu - ko ih jebe, samo navijam da pocnu bolje gadjati.

Vise mi je zao obicnog covjeka kome u Sarajevu i Mostaru preko noci nestane auto, nego kojekakvih uniformisanih bandita koji rade s kriminalnom stokom. To je negov izbor, i jebiga, ako se bavis kriminalom i onda fasujes batine i voznju u gepeku, pa se useres i pocnes kukat... Onda mijenjaj profesiju buraz, nije to za tebe.
ima istine :thumbup: , nije se dzaba "udruzio" sa njima
Alfons Kauders

#39 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:ne žalim ja njega k'o njega niti je to poenta. poenta je da je cijeli sistem od prije hiljadu godina i ide dalje unazad...
Kako za koga.

Ja tvrdim da je to stvar izbora - odnosno covjek je odlucio da pristupi organizovanoj kriminalnoj skupini, pa je pristupio i tom neformalnom sistemu. Zasto je to uradio? Onako iz zajebancije, ili kako bi zaradjivao novac kriminalom?

Zasto se ti i ja ne prikljucimo kakvoj mafijaskoj organizaciji? Zasto nas dvojicu niko ne voza u gepeku i ne mlati dok se ne useremo?

Zato jer nismo kriminalci, i jer se ta feudalna pravila ne odnose na nas. On je izabrao da se odnose na njeg onog dana kada se poceo baviti organiziranim kriminalom. Zato ga ne zalim ni vise ni manje od jednog Benjamina Delalica kada popije metak u nogu. Benjo je odabrao taj zivot, isto kao i ovaj iz Posusja.
Alfons Kauders

#40 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by Alfons Kauders »

mO k3 wrote:
Alfons Kauders wrote: Vise mi je zao obicnog covjeka kome u Sarajevu i Mostaru preko noci nestane auto, nego kojekakvih uniformisanih bandita koji rade s kriminalnom stokom. To je negov izbor, i jebiga, ako se bavis kriminalom i onda fasujes batine i voznju u gepeku, pa se useres i pocnes kukat... Onda mijenjaj profesiju buraz, nije to za tebe.
ima istine :thumbup: , nije se dzaba "udruzio" sa njima
Da je svakom da bude faca i kriminalac, da voza crnu limuzinu, a da pri tom nikad ne snosi nikakve posljedice.

I da ga onda drzava stiti kada ga prebiju drugi kriminalci koje je pokusao sjebat? A to sto je istu tu drzavu potkradao i podrivao kao policajac, to nista, naravno...

Ko ga jebe, njegov problem. :izet:

Jel se sad treba dici drzava na noge kada nekog dilera prebiju drugi kriminalci i otmu mu po kile horsa? Da napravimo neku humanitarnu akciju za takve?
JThomas

#41 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by JThomas »

ja u klin ti u ploču. samo ne znam kako nisi ubacio ništa tuzla-sarajevo...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#43 Re: DRAGAN COVIC/AL CAPONE

Post by pici »

Image
Post Reply