JThomas wrote:znači niko to ne gleda uopšte kao na nasilje, kriminal, zločin, išta pogrešno. ni "tamo" ni "ovamo". feudalni gospodar u svom domenu smije sve. a da je bošnjak hrvata, ili hrvat bošnjaka digla bi se kuka i motika. feudalni rezon, nas su naučili na to u 21. vijeku.
Ja ne gledam... Jer je za mene ovo obracun unutar kriminalne grupe. Nece mene sutra u Mostaru ili Sarajevu prebiti i strpati u gepek - jer se ne bavim kriminalom, nisam u stranci, nemam nikakve veze s takvim tipovima.
Lik se dobrovoljno pridruzio zlocinackoj organizaciji, i sad ga kao trebamo zaliti jer je popio batine od svojih kolega i sefova, zato jer nije slusao?
Ko ga jebe. Jel sad trebamo zaliti svakog kretena koji bude upucan u nekom kriminalnom obracunu? Ja vala necu - ko ih jebe, samo navijam da pocnu bolje gadjati.
Vise mi je zao obicnog covjeka kome u Sarajevu i Mostaru preko noci nestane auto, nego kojekakvih uniformisanih bandita koji rade s kriminalnom stokom. To je negov izbor, i jebiga, ako se bavis kriminalom i onda fasujes batine i voznju u gepeku, pa se useres i pocnes kukat... Onda mijenjaj profesiju buraz, nije to za tebe.