Dragan Čavić imenovao rođaka za mandatara
BANJA LUKA - Kad je Dragan Čavić, predsjednik Republike Srpske, prije dvije sedmice imenovao Peru Bukejlovića za mandatara za sastav vlade RS, samo malobrojni su mogli da znaju da je, u ustvari, imenovao - rođaka!
Prema svjedočenju njihovih rođaka, u Gornjoj Kostajnici kod Doboja, ali i podataka iz matičnih knjiga, Čavić i Bukejlović su rođaci po majčinoj liniji. Čavićeva baba Toda i Bukejlovićeva baba Joka su rođene sestre, djevojačkog prezimena Jorgić.
O toj rodbinskoj vezi, međutim, znaju samo malobrojni. Jedna od njih je i mještanka Milka Žigić, koja, takođe, vuče porijeklo od iste loze.
"Jeste, kako nije Čavić rođak sa Bukejlovićem. Njegova baka Toda, koja je davno umrla, bila je tetka Simuni, majci Pere Bukejlovića", ispričala je Milka Žigić.
Ona živi u Jorgićima, dijelu Gornje Kostajnice, sela desetak kilometara udaljenog od Doboja. Brojni Jorgići u bliskim su rodbinskim vezama sa predsjednikom RS, ali i Borislavom Paravcem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH. Po podacima iz matičnih knjiga, njegova strina Mara je rođena sestra Tode i Joke, baka Bukejlovića i Čavića.
Prema podacima iz Matičnog ureda, Čavić i Bukejlović vuku zajedničko porijeklo, po majčinoj liniji. Jedna od sestara Jorgić - Joka, izrodila je Simunu, majku Pere Bukejlovića.
Njena sestra Toda rodila je Maru Čavić, majku Dragana Čavića. Treća sestra Mara, bila je udata u Paravce, i strina je Borislava Paravca.
Sem Paravca, koji je i nastanjen u Kostajnici, seljani rijetko viđaju predsjednika. Nisu ga, kažu, vidjeli da je dolazio u Jorgiće. Ipak, neki od mještana ljuti su na njega. Jedan od njih, rođak Čavića po majčinoj liniji, inače simpatizer SDS-a, kaže da je, čak namjeravao da mu piše pismo, onako rođački, ljut zbog iznevjerenih obećanja, datih u predizbornoj kampanji.
"Mislio sam da mu napišem, 'E, rođače, pa ti reče na predizbornom skupu u Doboju da ćeš dati ostavku ako izgubimo carinu i vojsku. Tad si rekao da bez toga nemamo ništa'. Sad, kad smo sve to izgubili, a on nije odstupio, mislio sam da mu pišem. Ali, ipak, nisam. Znam da bi mnoge začudilo, jer sam, što kažu, mali čovjek, pa sam na kraju od toga i odustao", izjadao se Čavićev rođak.
Dragan Čavić imenovao rođaka za mandatara
- ja_sarajevo
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Baba Joka, baba Toda i baba Mara blokirale rad Vijeća ministara BiH!?