Draga gospodo, casni novinari....
Moderator: anex
-
Edit
#1 Draga gospodo, casni novinari....
Vidimo u dnevnim novinama, da jako volite istrazivacki rad, i hrabro objavljujete informacije koje vam je spremno pruzila neka upucena komsinica "koja se nije zeljela predstaviti" - bas zanimljivo, sta sve ona zna o nekoj unesrecenoj porodici... Citaoce sigurno zanima da li neko iz crne kronike ima brata na dobrinji koji ima dvoje djece i zove se tako i tako... javnost ima pravo da zna, nego sta, ko je vidio skrivati imena...
Pa hocemo li ikad od vas saznati imena ljudi koji su radili na obezbjedjenju hidrocentrale, recimo, sefa njihovog sektora unutrasnje kontrole, sto se ne zanimate ko iz Elekrtoprivrede vidja koga iz ministarsta zastite okolisa... ko od njih ima porodice uz Neretvu, da li su slucajno jos uvijek tamo, sta jedu, piju... uh, toliko osnova za vama omiljene zute stranice.. .
Uh, koliko tema... za... suvremeno angazirano novinarsto...
(gdje je onaj smajli koji povraca...?)
Pa hocemo li ikad od vas saznati imena ljudi koji su radili na obezbjedjenju hidrocentrale, recimo, sefa njihovog sektora unutrasnje kontrole, sto se ne zanimate ko iz Elekrtoprivrede vidja koga iz ministarsta zastite okolisa... ko od njih ima porodice uz Neretvu, da li su slucajno jos uvijek tamo, sta jedu, piju... uh, toliko osnova za vama omiljene zute stranice.. .
Uh, koliko tema... za... suvremeno angazirano novinarsto...
(gdje je onaj smajli koji povraca...?)
- manijak1
Eh da ..........tim i toj gospodi su bitnije kokoške i to one na TV-i
.
Ali ovo pitanje je prvenstveno za zaposlene u MUP-u FBiH , MUP-u HNK a SIPA ima RAK
pa njih jednostavno boli krak što se ovdje desio organizirani kriminal koji je izazvao ekološku katastrofu.
Ali ovo pitanje je prvenstveno za zaposlene u MUP-u FBiH , MUP-u HNK a SIPA ima RAK
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ma nije kazu tolika katastrofa, to je, kazu, narod napuhao
:D:D Narod k'o narod...
Nego, na tom dijelu gdje se prosulo ulje raja se ne kupaju pa valjda nije toliko interesantno
Nego, na tom dijelu gdje se prosulo ulje raja se ne kupaju pa valjda nije toliko interesantno
- manijak1
Tipujem na BH Dane
ali za slijedeći petak

- manijak1
Ili kako da nijednom nije glasnogovornik MUP-a HNK , od ove katastrofe, dao bilo kakvu informaciju vezanu za potencijalne počinitelje ?
Nije samo iscurilo
- manijak1
Dobro , u vezi sa potencijalnim počiniteljima ovog nedjela ........informacija je vezana ......tj. svezana.
Edu .......odveži je
i razveži ....osim ako ne jedeš ribu osim ako smatraš da su oni dole nevrijedni naše pažnje ........kako se okupati , skuhati jelo , piti tečnost ..........kako živjeti ?
Kako su Kinezi riješili svoju katastrofu ?
Edu .......odveži je
Kako su Kinezi riješili svoju katastrofu ?
-
edu
nema na cemu..
..opsssss..
..i drugi put..puta..
..eko-ćatastrofa?!..ne mozemo mi protiv nekih visih interesa..ne mozes ti staviti neki naslov..ako ti neko ne da da to uradis..zbog naslova umrijeti od gladi?!..oliti..mr. zigic..draza glava od drzave..je li novinarstvo kurvanjska profesija..jeste..sad je pitanje..da li je novinar veca kurva od doktora..kojem takodjer moras gurnuti u dzep..da bi radio svoj posao?!
-
Edit
disiz d pojnt, edu - i ja mislim da je za svaku kritiku, a niposto za slijeganje ramenima... isto kao sto mislim da bi svakog korumpiranog ljekara trebalo u zatvor i oduzeti mu dozvolu za rad, isto mislim i za sve druge profesije, i ne pristajem na to da je to "eto tako" danas.edu wrote:nema na cemu..![]()
..opsssss..
..i drugi put..puta..
![]()
..eko-æatastrofa?!..ne mozemo mi protiv nekih visih interesa..ne mozes ti staviti neki naslov..ako ti neko ne da da to uradis..zbog naslova umrijeti od gladi?!..oliti..mr. zigic..draza glava od drzave..je li novinarstvo kurvanjska profesija..jeste..sad je pitanje..da li je novinar veca kurva od doktora..kojem takodjer moras gurnuti u dzep..da bi radio svoj posao?!
Zabijanje glave u pijesak i kod ovakvih stvari bilo bi neshvatljivo, da nije shvatljivo kako su vecini ljudi nepojmljivi razmjeri i posljedice ovakvih "eksesa" ... samo, ti ne bi smio biti medju njima, ako si mladi intelektualac cija je profesija vezana za drustvo i stalno zahtijeva informiranje i samo-edukaciju...
-
vratnik
Izvinjavam se zbog petljanja u temu, ali rekoh ako neko jos nije vidio temu Eko katastrofa u Neretvi.
Uglavnom, koga interesuje kad PCB ubija (kad kazem ubija ne mislim na pomor ribe, posto do istog NECE doci, vec o kronicnom / kancerogenom (negativnom) djelovanju, evo podataka:
Slatkorjecne ribe: 0,2 mg / kg
Plodovi mora: 0,08 mg / kg
Mlijeko: 0,04 mg / kg
jaja: 0,02 mg / kg
Meso (ukljucujuci perad, onu koju NestoH51 ne ubije...) 0,008 mg / kg
voda nije za pice, strogo izbjegavati bilo kakav kontakt s istom.
sorry.
Uglavnom, koga interesuje kad PCB ubija (kad kazem ubija ne mislim na pomor ribe, posto do istog NECE doci, vec o kronicnom / kancerogenom (negativnom) djelovanju, evo podataka:
Slatkorjecne ribe: 0,2 mg / kg
Plodovi mora: 0,08 mg / kg
Mlijeko: 0,04 mg / kg
jaja: 0,02 mg / kg
Meso (ukljucujuci perad, onu koju NestoH51 ne ubije...) 0,008 mg / kg
voda nije za pice, strogo izbjegavati bilo kakav kontakt s istom.
sorry.
- manijak1
A onda će budala ......postati kralj
-
Edit
Edu, da vidimo malo tvoja javljanja na ovu temu...
S tim sto se zaista ne mogu svi generalizirati - velika vecina nema pojma ni o pravopisu, a neki se evo trude i da gramatiku ispravljaju u postovima.
Iz svega izlazi, da su studenti novinarstva zapravo htjeli studirati, pa i studirali, demagogiju i verbalnu gimnastiku.nije bolan vezanu..nego u vezi sa..![]()
![]()
vrlo bitan komentar na temu, koji pokazuje nadmoc covjeka od pisane rijeci, nad onima koji to nisu...
![]()
..eko-æatastrofa?!..ne mozemo mi protiv nekih visih interesa..
Podsmijeh chaterima sto se bave eko-pitanjima, i jasno izrazavanje stava
i ti zabijas glavu u pijesak..kako-tako i kad-tad..![]()
![]()
svi smo mi krivi za sve, i nko ni za sta
pa ne mozemo kad se tvoja tema tice posljedica!
hajmo malo posalica
tvoja tema generalizuje stvari..tj. novinare..![]()
![]()
![]()
pa necemo o stereotipima valjda.. a necemo se ni potruditi da ih demantiramo
S tim sto se zaista ne mogu svi generalizirati - velika vecina nema pojma ni o pravopisu, a neki se evo trude i da gramatiku ispravljaju u postovima.
Last edited by Edit on 03/03/2006 12:42, edited 1 time in total.
-
Edit
Tako je manijak, ali kad te struktture zakazu, ostaje glas javnosti da ih na njihovu ulogu podsjeti, no taj je glas zauzet nekim drugim temama - privatnim zivotima i nesrecama "malih" ljudi, te snobizmom "velikih".manijak1 wrote:Opet smatram da je MUP prva instanca a novinari su tu da to prezentiraju javnosti ....