soxx wrote:Imam problema sa licom. imam po koju aknu vec 2,3 godine i koristio sam svakakve preparate.. iz njemacke dajdza slao, kupovao po apotekama trgovinama ali nista..Neki dan odlucim da cu odustat od ti preparata.. sto pare trosim sto nedaje rezultate.. Rekoh preci cu na biljne stvari.. i naidjem na ovaj sapun.. Citam mak cimet protiv akni i slicno dobar.. Ajd reko nek je prirodni sapun samo xD Odlucio sam lice cistiti svaki dan ujutro i navecer tim sapunom i nekad preko dana umiti se kamilicom cuo sam da je dobar za takve stvari..
I nanio sam ti ja sapun jojjj to przii reko hebote al dere ove akne
Kontam prvi put nanosim pa koza reagira.. sutradan malo bolje vec kontam. ( ja sam haman samo slabije nanio sapuna bio ) opet ja nanesoh .. ugledam se crvenim se ko paprika.. da nema interneta ja bi prestao ovo koristiti.. Kontam neka alergija na sapun bizi umrijet cu
Uglavnom jel puno 2x dnevno nanositi ovaj sapun ipak je jak?
Nakon koliko ste primjetili da je vam lice dobro se ocistilo..
Ja evo kontam da se malo lice cisti mi al sve mi mozak govori da to samo govorim samom sebi kako bi se bolje osjecao a da sam isti onaj stari

Ja nemam puno akni, tu i tamo izadje koja, ali nista strasno. Uglavnom koristim mak i cimet samo navecer, jednom dnevno, jer mi ostane suha koza, pa bude zategnuta i boli

- ali znam par osoba koji bez problema i ujutro i navecer peru i nemaju nikakvih problema.
A ujutro koristim onaj od eukaliptusa i kukuruza - on mi nije nesto, poput ovog gore, mak i cimet su

, ali koristim ga samo da imam cime da se umijem a da je na prirodnoj bazi - znaci nemam neki poseban razlog.
Kao sto rekoh, nemam veci problem sa aknama, a od kako koristim mak i cimet, gotovo da ih vise uopce nemam, ne sjecam se kad sam primjetio poboljsanje, uglavnom budi uporan, nece preko noci nestati. Uz ovo je naravno dobro i prehranu prolagoditi, puno voca i povrca, manje masne hrane i slicno.