Dr Pasha - sapuni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

finansijska kriza

#1 Dr Pasha - sapuni

Post by finansijska kriza »

Bas mi je drago sto je Lush otvorio svoju prodavnicu u BBI centru, ali me interesuje da li neko ima iskustva sa sapunima Dr.Pasha. Sapuni su domace proizvodnje, napravljeni na prirodnoj bazi. Neki dan sam dobio uzorak, i nije los. Ima li neko nekih iskustava sa ovim sapunima.
mare 28

#2 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by mare 28 »

Probala sam onaj sa makom i cimetom, i onaj od kafe i odlični su. Sapun sa makom i cimetom možeš koristiti i za čišćenje lica, ukoliko imas problema sa aknama, jer stvarno čisti kožu, pa čak i one slabo vidljive nečitoće, npr. na nosu. Ovaj drugi je također dobar, potiče cirkulaciju, a koristi se i za razbijanje celulita (za žene :D ). Uostalom, ako kupiš imaš u kutiji uputstvo :) . Cijene su otprilike oko 7,00 KM. Po meni, isplati se kupiti ih. Mislim da se imaju kupiti i u Bezistanu.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by mIRCerka »

mare 28 wrote:Probala sam onaj sa makom i cimetom, i onaj od kafe i odlični su. Sapun sa makom i cimetom možeš koristiti i za čišćenje lica, ukoliko imas problema sa aknama, jer stvarno čisti kožu, pa čak i one slabo vidljive nečitoće, npr. na nosu. Ovaj drugi je također dobar, potiče cirkulaciju, a koristi se i za razbijanje celulita (za žene :D ). Uostalom, ako kupiš imaš u kutiji uputstvo :) . Cijene su otprilike oko 7,00 KM. Po meni, isplati se kupiti ih. Mislim da se imaju kupiti i u Bezistanu.
je li ima ime ili samo trazim MAK I CIMET?
mare 28

#4 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by mare 28 »

Samo tražiš sapun sa makom i cimetom :-D . Na svim piše Dr.Pasha, a ti biraš varijantu :-D . Mislim da se oni najčešće brzo rasprodaju. Ko god je kupio ove proizvode, bio je zadovoljan, koliko znam :-D .
mIRCerka

#5 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by mIRCerka »

mare 28 wrote:Samo tražiš sapun sa makom i cimetom :-D . Na svim piše Dr.Pasha, a ti biraš varijantu :-D . Mislim da se oni najčešće brzo rasprodaju. Ko god je kupio ove proizvode, bio je zadovoljan, koliko znam :-D .
izvini jos jedno pitanje, gdje u bezistanu?
Kraljica_Suza

#6 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by Kraljica_Suza »

I ja sam koristila ove sapune prosle godine i veoma su dobri. Vidim neki dan da ih ima kupiti i u DM-u.. :thumbup: trenutno sam presla na neke sapune iz biljne apoteke jer imam osjetljivo lice, ali sve su prilike da cu sapun dr.pashe opet kupiti, od viska glava ne boli :-)
Kraljica_Suza

#7 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by Kraljica_Suza »

Mislila sam da su ovi sapuni samo za lice :?

@mare28, za sta jos sluze ovi sapuni, spomenula si celulit, cirkulaciju..ima li jos neke funkcije?
Znaci ako zelim ovaj za cirkulaciju to onda znaci da se trebam tusirati sa tim sapunom po tijelu?
finansijska kriza

#8 Re: Dr Pasha - sapuni

Prije neki dan sam na poklon dobio uzorak sapuna "menta" i nisam mogao zamisliti da je to bh proizvod. Nadam se da je dobar, jer cu se teško skinuti sa Lush-a. Evo nasao sam web stranicu, ima pravo dobrih stvari ( hocu li zaraditi ban ili upozorenje ako stavim stranicu ).
mIRCerka

#9 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by mIRCerka »

finansijska kriza wrote:Prije neki dan sam na poklon dobio uzorak sapuna "menta" i nisam mogao zamisliti da je to bh proizvod. Nadam se da je dobar, jer cu se teško skinuti sa Lush-a. Evo nasao sam web stranicu, ima pravo dobrih stvari ( hocu li zaraditi ban ili upozorenje ako stavim stranicu ).
ne moras stavljat, ima negdje vec tema o ovim proizvodima :D
tek_stigla

#10 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by tek_stigla »

Koristim ih vec duze vrijeme i odlicni su!Imaju i stanicu gdje je pise koji je sapun za sto
http://www.drpasha.net/
vitamini

#11 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by vitamini »

Koristila i koristim jako dugo. Ima ih u svim apotekama, kao i u DM-u. Prije par godina je bio u nekim novinama clanak o porodici koja ih pravi. Izvoze ih cak i van BiH. Koriste prirodna etericna ulja i prirodni postupak dobivanja sapuna. Sapuni se isplate, jer traju dugo, ne trose se brzo kao obicni sapuni. Meni je super od lavade - blagotvoran je za kozu:)
mare 28

#12 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by mare 28 »

Kraljica_Suza wrote:@mare28, za sta jos sluze ovi sapuni, spomenula si celulit, cirkulaciju..ima li jos neke funkcije?
Znaci ako zelim ovaj za cirkulaciju to onda znaci da se trebam tusirati sa tim sapunom po tijelu?
Možeš ga koristiti prilikom tuširanja, npr.ovaj sa makom i cimetom (to je jedan hrapavi sapun :-D ), naravno po cijelom tijelu. Odmah možeš primijetiti da ima efekta, potiče cirkulaciju, a poslije neka kremica ili mlijeko nakon tuširanja i super koža :). Nisu samo za lice.

Nisam gledala u DM-u, kakve su im tamo cijene, otprilike oko 7,00 KM?
DobroJutroKolumbo

#13 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by DobroJutroKolumbo »

Imate u privatnim apotekama , ali koliko sam ja vidio na jednom mjestu , kostaju 13,50 KM , sto je stvarno previse za sapun...
finansijska kriza

#14 Re: Dr Pasha - sapuni

DobroJutroKolumbo wrote:Imate u privatnim apotekama , ali koliko sam ja vidio na jednom mjestu , kostaju 13,50 KM , sto je stvarno previse za sapun...
Definitivno ovo nije samo "sapun". pogledaj koliko koštaju ostali "sapuni" ovog tipa. Za pranje ruku kupujem tzv. obicne sapune, ali ovakvi sapuni sigurno imaju i dodatne prednosti
*mima*

#15 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by *mima* »

Jucer sam sam vidjela da ih ima u apoteci na Ciglanama.
Kraljica_Suza

#16 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by Kraljica_Suza »

mare 28 wrote:Nisam gledala u DM-u, kakve su im tamo cijene, otprilike oko 7,00 KM?
8,00 KM :-)
Čudna sorta

#17 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by Čudna sorta »

Ja već dugo vremena koristim njihov sapun od lavande i prezadovoljna sam. Ne koristim samo za lice, već i za tijelo. A inače imam osjetljivu kožu i rijetko nađem proizvod koji mi odgovara ali ovaj mi je :thumbup:

Ja ga plaćam 9KM, s tim da se prije mogao i jeftinije naći. Ali s obzirom da može trajati sigurno bar 20tak dana, onda i nije puno para.
mIRCerka

#18 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by mIRCerka »

a koji je dobar za mjesovitu problematicnu kozu, suhi obrazi i masna Tzona? za umivanje ujutro i navecer?
vitamini

#19 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by vitamini »

Kao sto vec rekoh , u DM-u su oko 7,00 KM. I mislim da ne traju samo 20 dana, ovaj sapun traje puno puno duze, tako da isplati u odnosu na cijenu i kvalitet. Osim sto su napravljeni sa prirodnim etericnim uljima, koja blagotvorno uticu ne samo na kozu, nego njihov miris utice i na opce raspolozenje (recimo sapun od lavande za opustanje i prestanak glavobolje), i upakovani su u prirodni materijal - sapun je u papiru, pa u kartonskoj kutiji. Na svakoj kutiji tacno pise za koji tip koze je namijenjen. Tako npr taj sa kafom i cimetom moze djelovati na celulit jer ta zrnca prave blagi piling koze, a kofein je vec poznat u borbi protiv celulita.
Na sapunima pise da poslije upotrebe mogu izazvati blago crvenilo koze, sto je znak da djeluju etericna ulja. Ali ne iritiraju kozu! Meni cak nije potrebna krema poslije ovog sapuna, iako imam jako osjetljivu kozu lica.
Po meni su jako kvalitetni i dugotrajni (zavisi da li se samo umivate s njima ili i kupate) ali bez obzira na to minimum mjesec dana svakodnevne upotrebe moze trajati jedan sapun ako ne cak i duze...
Da skratim, toplo preporucujem lavandu, mentol, kafu i cimet, ma sve....
:thumbup:
wendy

#20 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by wendy »

vidjela u merkatoru, kada potrosim ovaj lush sto koristim, kupujem odmah :)
beautyfool

#21 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by beautyfool »

Sto vi dobro izreklamiraste ovaj proizvod, :) probat cu abd :)
teAMICA

#22 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by teAMICA »

Ja te safune koristim jako dugo, imam zahebanu kožu, kojekakvih alergija, ekcema, bubuljica i mitisera povazdan...Sapuni Dr.Pasha su mrak i vrijede svake marke, sve sam ih isprobala. :-) s njima se i tuširam i umivam.
Što se pak tiče Lush sapuna, mislim da je to smeće, koristila sam razne njihove điđe i svaki put ko' da se šmirgl-papirom istuširah.... divno mirišu, super izgledaju i mislim da je to sve. Bog dragi zna šta stavljaju u njih
tamara*

#23 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by tamara* »

Nije mi jasno zašto nanosite sapun na lice, sapun isušuje :shock:
Koža lica je nježna i sasvim je dovoljno da se očisti mlijekom za skidanje šminke (čak i ako se lice ne šminka), i hladnom vodom...

Čuj Paša sapun...onda je safun :D
Vainglorious

#24 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by Vainglorious »

Ja nesh nacuo kako je P'nG-u prodao licencu za neku basnoslovnu cifru. :D
alica.k

#25 Re: Dr Pasha - sapuni

Post by alica.k »

pasha su meni sapuni predobri. ulola su nesto losiji, ali svejedno dobri.

mak+cimet predobro mirise.

i da, stvarno cisti kozu! i dobar je za celulit (navodno). nisam ga dovoljno dugo koristila da se uvjerim, jer me uhvatila neka alergija na to :(.
Post Reply