Dr. Mujo Demirovic

ajdin.kahrovic

#1 Dr. Mujo Demirovic

Post by ajdin.kahrovic »

Od svih 16 kandidata za clana Predsjednistva za koje ja, kao gradjanin FBiH, mogu glasati, Mujo Demirovic, clan BPSa mi se cini zasada kao najprihvatljiviji.

Stvari zbog kojih bih glasao za ovog covjeka:
- izuzetno obrazovan - titula doktora nauka, te niz objavljenih strucnih radova
- diplomirao politologiju, dekan pravnog fakulteta u Bihacu
- za vrijeme Alijanse bio zamjenik Ministra obrazovanja i nauke FBiH (nije s marsa pao u pilitiku)
- vrsio komandne duznosti u Petom korpusu ARBiH
- veliki doprinos reformi visokog obrazovanja, te nauci i kulturi u BiH
- socijaldemokratski orjentisan

Izvor:
http://bs.wikipedia.org/wiki/Mujo_Demirovi%C4%87
Prema ovome mi djeluje poprilicno obrazovano, sposobno i meni ideoloski blisko.

Znam da je totalni outsider u bitci za bosnjackog clana Predsjednistva, ali radije cu dati glas postenom outsideru nego kriminalnom favoritu (uostalom mi smo ti koji odlucujemo ko je favorit, a ko ne).

Medjutim, ono sto prevashodno mene interesuje je stav drugih forumasa, a posebno Krajisnika na ovom forumu o M. Demirovicu. Meni iz moje sarajevske perpektive nisu poznate nikakve afere ili mucke u vezi sa njim, pa ako ima nesto sto bih trebao znati o njemu prije stavljanja iksica pored njegovog imena, prosvijetlite me. :-D
motachjointa

#2 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by motachjointa »

Kako je gospon Mujo, kako se podnosi post po ovim vrucinama :D :-) Mozes misliti tog predsjednika koji na ovakav nacin gradi izbornu kampanju :lol:
ajdin.kahrovic

#3 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by ajdin.kahrovic »

motachjointa wrote:Kako je gospon Mujo, kako se podnosi post po ovim vrucinama :D :-) Mozes misliti tog predsjednika koji na ovakav nacin gradi izbornu kampanju :lol:
:-) :-) :-)
Ne habaj tastaturu ako nemas sta pametno pisati. Inace "gospon Mujo" glasa za Nasu stranku (baci pogled na druge postove prije nego pocnes izvaljivati gluposti). :run:
Been

#4 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by Been »

ajdin.kahrovic wrote:Od svih 16 kandidata za clana Predsjednistva za koje ja, kao gradjanin FBiH, mogu glasati, Mujo Demirovic, clan BPSa mi se cini zasada kao najprihvatljiviji.

- za vrijeme Alijanse bio zamjenik Ministra obrazovanja i nauke FBiH (nije s marsa pao u pilitiku)

Izvor:

Znam da je totalni outsider u bitci za bosnjackog clana Predsjednistva, ali radije cu dati glas postenom outsideru nego kriminalnom favoritu (uostalom mi smo ti koji odlucujemo ko je favorit, a ko ne).

Medjutim, ono sto prevashodno mene interesuje je stav drugih forumasa, a posebno Krajisnika na ovom forumu o M. Demirovicu. Meni iz moje sarajevske perpektive nisu poznate nikakve afere ili mucke u vezi sa njim, pa ako ima nesto sto bih trebao znati o njemu prije stavljanja iksica pored njegovog imena, prosvijetlite me. :-D
Koliko ja znam bio je jedno vrijeme rektor Univerziteta u Bihaću ( kad su se S BiH i ta A-SDA još nešto pitali na USK )... Kad su stigli SDA, SDP i DNZ Demirović je kao "smijenjen", a stigao je Šahinović, odani kadar SDA...

Toliko ja znam... Iz štampe :)
dzahkad

#5 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by dzahkad »

"- diplomirao politologiju, dekan pravnog fakulteta u Bihacu"

PREJAKO !
:lol: :lol: :lol:
Better Man

#6 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by Better Man »

ajdin.kahrovic wrote:Od svih 16 kandidata za clana Predsjednistva za koje ja, kao gradjanin FBiH, mogu glasati, Mujo Demirovic, clan BPSa mi se cini zasada kao najprihvatljiviji.

Izvor:

Nije bio zamjenik ministra, već ministar i napravio je dosta gluposti i upropastio mnoge stvari u ministarstvu. On je najodgovorniji što je došlo do selidbe tog ministarstva u Mostar, a sve je to zasluga njegove nesposobnosti.
dina_arajevo

#7 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by dina_arajevo »

Presao iz SDP u BPS
StupskaBitanga

#8 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by StupskaBitanga »

po pricama strucnih lica on je sa HDZ surovao i podrzavao 2 skole pod jednim krovom
veliki -
ajdin.kahrovic

#9 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by ajdin.kahrovic »

StupskaBitanga wrote:po pricama strucnih lica on je sa HDZ surovao i podrzavao 2 skole pod jednim krovom
veliki -
Ozbiljno? :shock: To nisam znao. Znam inace da je glavni ideolog tog projekta Rizvanbegovic, stolacki beg, profesor knjizevnosti i clan SDA.
Ovo za Demirovica nisam znao.
ajdin.kahrovic

#10 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by ajdin.kahrovic »

Better Man wrote: Nije bio zamjenik ministra, već ministar i napravio je dosta gluposti i upropastio mnoge stvari u ministarstvu. On je najodgovorniji što je došlo do selidbe tog ministarstva u Mostar, a sve je to zasluga njegove nesposobnosti.
Upravo si. Dubravko Lovrenovic mu je bio zamjenik. Znam da se Lovrenovic puno cesce vrtio po medijima tada i spominjao, tako da sam im pomjesao funkcije. :)

Mozes li napisati o cemu se konkretno radi (osim podrske projektu "dvije skole pod jednim krovom" kako napisa drugi forumas)?
Better Man

#11 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by Better Man »

ajdin.kahrovic wrote:
Better Man wrote: Nije bio zamjenik ministra, već ministar i napravio je dosta gluposti i upropastio mnoge stvari u ministarstvu. On je najodgovorniji što je došlo do selidbe tog ministarstva u Mostar, a sve je to zasluga njegove nesposobnosti.
Upravo si. Dubravko Lovrenovic mu je bio zamjenik. Znam da se Lovrenovic puno cesce vrtio po medijima tada i spominjao, tako da sam im pomjesao funkcije. :)

Mozes li napisati o cemu se konkretno radi (osim podrske projektu "dvije skole pod jednim krovom" kako napisa drugi forumas)?
Evo jednog primjera! Doveo je sa sobom u ministarstvo, tj. zaposlio odredjen broj ljudi koji su bili totalno nesposobni i svi su bili Bošnjaci, dakle ni jedan Hrvat ili neko drugi i zato nakon isteka mu mandata, Hrvati su tražili da se ministarstvo preseli u Mostar.
vozač

#12 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by vozač »

"Za vrijeme studiranja pokazao je sklonost i interes za nauku te bio aktivan u vannastavnim aktivnostima Fakulteta." :lol:

od ovog muje samo je bio jači mujo kafedžić sa svojim sloganom "dosta priče, počnimo raditi" :lol:

ne mogu više, upišah se :lol: :lol: :lol:
dina_arajevo

#13 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by dina_arajevo »

vozač wrote:"Za vrijeme studiranja pokazao je sklonost i interes za nauku te bio aktivan u vannastavnim aktivnostima Fakulteta." :lol:

od ovog muje samo je bio jači mujo kafedžić sa svojim sloganom "dosta priče, počnimo raditi" :lol:

ne mogu više, upišah se :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
TaleBiH

#14 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by TaleBiH »

Ono sto ja znam za njega iz dijela prosvjete jeste da je dao da se izradi prvi bukvar na ovim prostorima za romsku djecu,,, aferim Mujo. Poznato mi je da predaje na zagrebackom i rijeckom univerzitetu,B Luci itddd mislim da jedini od kandidata hoda smjelo po RS-u i da ce raditi na tome da ukine funkciju za koju se kandidovao.Bio sam na jednoj tribi gdje je rekao ja zelim da ukinem u svome mandatu troclano Predsjednistvo,aferim Mujo.Clan je za akademika i definitivno je najobrazovaniji od svih kandidata, pa Haris Silajdzic je bio njegova sekretarica ali o tome drugom prilikom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: gdje Mujo tu i svi turci :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Been

#15 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by Been »

TaleBiH wrote:Ono sto ja znam za njega iz dijela prosvjete jeste da je dao da se izradi prvi bukvar na ovim prostorima za romsku djecu,,, aferim Mujo. Poznato mi je da predaje na zagrebackom i rijeckom univerzitetu,B Luci itddd mislim da jedini od kandidata hoda smjelo po RS-u i da ce raditi na tome da ukine funkciju za koju se kandidovao.Bio sam na jednoj tribi gdje je rekao ja zelim da ukinem u svome mandatu troclano Predsjednistvo,aferim Mujo.Clan je za akademika i definitivno je najobrazovaniji od svih kandidata, pa Haris Silajdzic je bio njegova sekretarica ali o tome drugom prilikom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: gdje Mujo tu i svi turci :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
jel to onaj što je svovjevremno bio rektor u Bihaću ili je to drugi Mujo D.
Better Man

#16 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by Better Man »

Been wrote:
TaleBiH wrote:Ono sto ja znam za njega iz dijela prosvjete jeste da je dao da se izradi prvi bukvar na ovim prostorima za romsku djecu,,, aferim Mujo. Poznato mi je da predaje na zagrebackom i rijeckom univerzitetu,B Luci itddd mislim da jedini od kandidata hoda smjelo po RS-u i da ce raditi na tome da ukine funkciju za koju se kandidovao.Bio sam na jednoj tribi gdje je rekao ja zelim da ukinem u svome mandatu troclano Predsjednistvo,aferim Mujo.Clan je za akademika i definitivno je najobrazovaniji od svih kandidata, pa Haris Silajdzic je bio njegova sekretarica ali o tome drugom prilikom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: gdje Mujo tu i svi turci :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
jel to onaj što je svovjevremno bio rektor u Bihaću ili je to drugi Mujo D.
Da!
Ridjobrki

#17 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by Ridjobrki »

Ono što ja znam o Muji jeste da je on od svih kandidata na onoj listi najmanje odbojan pa ću malo i razmisliti o njemu...
avdo

#18 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by avdo »

Mujo je legenda pošteni Krajišnik bez dlake na jeziku sretno Mujo jerr Krajina nije imala svog kandidata od 1990
motachjointa

#19 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by motachjointa »

ajdin.kahrovic wrote:
motachjointa wrote:Kako je gospon Mujo, kako se podnosi post po ovim vrucinama :D :-) Mozes misliti tog predsjednika koji na ovakav nacin gradi izbornu kampanju :lol:
:-) :-) :-)
Ne habaj tastaturu ako nemas sta pametno pisati. Inace "gospon Mujo" glasa za Nasu stranku (baci pogled na druge postove prije nego pocnes izvaljivati gluposti). :run:
znas koliko me zanimaju tvoji postovi i za koga glasas :-)
BSn

#20 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by BSn »

avdo wrote:Mujo je legenda pošteni Krajišnik bez dlake na jeziku sretno Mujo jerr Krajina nije imala svog kandidata od 1990

obicno kad krajina ima kandidata, taj i pobijedi. takodjer, obicno umjesto njega za predsjednika bude odabran drugoplasirani. :D
Been

#21 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by Been »

avdo wrote:Mujo je legenda pošteni Krajišnik bez dlake na jeziku sretno Mujo jerr Krajina nije imala svog kandidata od 1990
svi znamo šta je dalje bilo :D :bih:
Ridjobrki

#22 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by Ridjobrki »

Been wrote:
Evo ja ne znam, de mi objasni života ti! Ustvari, dovoljno je da objasniš kakve veze tvoj post ima sa bilo čim a pogotovo sa Krajišnicima i Krajinom.
Been

#23 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by Been »

Ridjobrki wrote:
Been wrote:
Evo ja ne znam, de mi objasni života ti! Ustvari, dovoljno je da objasniš kakve veze tvoj post ima sa bilo čim a pogotovo sa Krajišnicima i Krajinom.
da pretjerano ne offtopičarimo, sažet ću sve dosad napisano na ovoj temi...

Mujo Demirović osebujan je čovjek koji zapravo i nema prevelike šanse za poziciju na koju je kandidiran. Šteta, jer se čini kao bošnjačka verzija Željka Komšića. Nadalje, bilo bi mi vrlo drago da jedan Krajišnik bude član Predsjedništva jer je taj kraj vječito zakinut iz Sarajeva, ali to u ovom trenutku nije baš najrealnija opcija.

Ovo "Svi znamo šta je dalje bilo" se odnosi na prethodni komentar u kojem kolega piše da Krajina nije imala svog kandidata od 1990. godine, pa sam gornjom frazom želio ironizirati situaciju kad je Abdić "abdicirao" sa pozicije, a ubrzo je uslijedio rat.

Stoga, no hard feelings Riđobrki... Na istoj smo strani ! :bih: :bih:
Ridjobrki

#24 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by Ridjobrki »

Been wrote: Ovo "Svi znamo šta je dalje bilo" se odnosi na prethodni komentar u kojem kolega piše da Krajina nije imala svog kandidata od 1990. godine, pa sam gornjom frazom želio ironizirati situaciju kad je Abdić "abdicirao" sa pozicije, a ubrzo je uslijedio rat.

Stoga, no hard feelings Riđobrki... Na istoj smo strani ! :bih: :bih:

Aha... Dobro si prošao ovaj put, lako je sa mnom ali pazi brate kako se izražavaš možeš naletit đe na budalu pa nedajbože svašta biti... :D :D :D

Mada ti ovdje ne stoji poređenje ni sa Komšićem ni sa onim moronom koji je pobijedio '90.-te. Bilo bi žalosno da Komšić onako politički limitran kakav nažalost jeste (u ličnom smislu ne govorim i o njemu samo najbolje) postane mjerilo stvari a onaj drugi kojeg si pomenuo u svakom poređenju može samo naštetiti svakom kandidatu pa i kandidatu stranke koju je utemeljio. I ne vjerujem da bi se išta promijenilo da nije "abdicirao" sa pozicije jer su i on i onaj koji ga je zamijenio dva kraja istog štapa.

A kako god pregledam one liste - Mujo najboji kandidat. :bih:

Goooooooo, Mujooooo!!!

P.S. Jesi primijetio kako onaj BPS-ov agitator (ništa loše, svaka stranka ovdje ima svoje - neka čovjeka...) samo dvadesetak minuta poslije našeg nesporazuma otvori ložačku temu namijenjenu krajiškim glasačima? :lol: :lol: :lol:
palermo

#25 Re: Dr. Mujo Demirovic

Post by palermo »

Better Man wrote:

Evo jednog primjera! Doveo je sa sobom u ministarstvo, tj. zaposlio odredjen broj ljudi koji su bili totalno nesposobni i svi su bili Bošnjaci, dakle ni jedan Hrvat ili neko drugi i zato nakon isteka mu mandata, Hrvati su tražili da se ministarstvo preseli u Mostar.
Ne lupaj života ti, još davno (mnogo davno) je bilo odlučeno da pet federalnih Minstarstava budu smještena u Mostar, jedno od njih je i Federalno Ministarstvo obrazovanja. Šta fali Mostaru, je li Mostar u Bih i u federaciji Bosne i Hercegovine, je li Mostar ti proglasi samo hrvatskim gradom ?

Inače o Muji nemam nikakvo mišljenje, niti znam mnogo šta, ali ideja da anonimus bez ikakva iskustva odjednom postane član predsjedništva je za mene i više nego bezvezna. Posebno ako se imaju u vidu mogućnosti koje mu daje uloga člana Predsjedništva
Post Reply