Vingo wrote:dr.gog wrote:
prijatelju moj,on nije neuropsihijatar nego
neurohirurg
Meni kao medicinaru je zlo i sramota me je gledati borbu bolesnih sujeta koja rezultira smrću pacijenata,padom moralnih zakona profesije i na kraju nepopravljivom štetom po čast profesije .Povjerenje je strahovito poljuljano..javit ću se kasnije s nekim analizama.
pozdrav!!!
Znala sam...
Meni kao nemedicinaru je zlo od istih stvari. Ali nekako - kad bi nedajboze morala birati u cijim rukama ce mi zavrsiti glava, bio bi to Dizdarevic.
Jel puno grijesim doktore?

Nemam dvojbe oko njegove naobrazbe i dr.Dizdarević je zasigurno iznimno izvježban liječnik sa dosta rada i pročitane literature iza sebe.
Dakle,zna tehnički rečeno,obavljati svoj posao.
Na kraju,priroda oboljenja koja on operativno tretira jeste iznimno složena i zaista,ljudi moji,treba imati strašno puno znanja,talenta i duševne staloženosti za čačkanje po najkompliciranijim dijelovima ljudskoga tijela.
Dizdarević zna posao i zasigurno je pomogao mnogim pacijentima da se riješe gotovo neizdrživih tegoba.
Toliko o mom ličnom stavu glede stručnosti.
Glede one emisije na FTV gdje je bio gost sa cijenjenim dr.Kadićem,došlo mi je da razlupam TV.Čak mislim i da je Bakir bio iznenađen prizemnošću stila od tako obrazovanog i cijenjenog doktora.Nadalje,nažalost takve ispade i bahatost dr.Dizdarević ne uspijeva kontrolisati i inače,na samoj klinici, a dosta ljudi je imalo priliku prisustvovati aroganciji tog vrsnog liječnika.
Lično ,znam koji penicilin da upotrebim sa ljekarima koji sebi uzimaju za pravo da budu nepristojni prema pacijentima i kolegama,ali ne pada mi na pamet da to radim pred trećim licima.
Ja sam čvrsto pri uvjerenju da ljekar radi i djeluje zbog svojih pacijenata,i to bez uslovljavanja i u svakoj prilici --
po cijenu života.Onaj liječnik koji misli da ljudi dolaze radi njega i njemu na noge,u zabludi je,jer je dobar ljekar sluga svih pacijenata,a ne nekakav polubog.
Kažem vam,
nemojte se ustručavati da spustite nos nijednom ljekaru ako primjetite aroganciju ili prezir u odnošenju.Ćutnja pacijenata koji daju posljednje novce za parfeme,koverte s eurima,kume i mole za najbanalnije zahvate...ta ćutnja je zlo i treba je prekinuti kad god se može.
Medicina je plemenita nauka koju posmatram maltene kao umjetnost,i svaku samoživost i drskost,te korumpiranost smatram za kriminal najgore vrste---jer u pitanju je najsvetije-
-čovjekov život i čast.