dpbrinja 5 nove zgrade

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
photo

#1 dpbrinja 5 nove zgrade

Post by photo »

zna li iko moze li se gdje vidjeti projekat kako izgledju ti novi stanovi, zgrade, naselje, kod koga se raspitati o kupovini, kakvi su uslovi i ostalo za ove nove zgrade koje su se pocele graditi na dobrinji 5?

ono, koga nazvati, gdje otici, ima li kakav link, mail adresa, i slicno.....
uvjek dobar gost

#3 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by uvjek dobar gost »

Meni ovi stanovi izgledaju fino, samo moram prijetiti okolinu skoro svih novoizgrađenih objekata u Sarajevu... divlja gradnja, nered urbanistički, naravno to je jedan od gorućih problema grada i samo se možemo nadati da će se rješiti...
skorpija1S

#4 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by skorpija1S »

uvjek dobar gost wrote:Meni ovi stanovi izgledaju fino, samo moram prijetiti okolinu skoro svih novoizgrađenih objekata u Sarajevu... divlja gradnja, nered urbanistički, naravno to je jedan od gorućih problema grada i samo se možemo nadati da će se rješiti...
Sad jos jednu novu dzamiju kraj novih zgrada.... :D
bpsang

#6 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by bpsang »

meni nije jasno jedno a to je, grade te exkluzivne vile sa po dvadesetak stanova tik uz most koji je izgradjen prije rata a sluzi za povezivanje puta od Aerodromskog naselja pa do naselja Olimpisko selo, nedavno je bilo rijeci o tom dijelu puta kako bi rasteretio raskrsnicu u Nedjaricima,
nece valjda rusiti most ili rusiti novo naselje. J . L . Z .
safran

#7 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by safran »

Arhitekti nadmasili sebe - stan od 46 m2 ima 11 m2 hodnik+ostava
Kjajević Majko

#8 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by Kjajević Majko »

Šuti dvoiposoban ima skoro 90 kvadrata! :lol: :lol: :lol:
photo

#9 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by photo »

i kosta 190.000 km uz porez i kamate za kredit. i to treba da bude stan za mlade??????????????????????????????/
Fiore

#10 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by Fiore »

photo wrote:i kosta 190.000 km uz porez i kamate za kredit. i to treba da bude stan za mlade??????????????????????????????/
Misle na ove ako se vrate iz inostranstva.. il kontaju., posto mladi ganjaju kladionicu., da nece kojim slucajem zakacit Bingo i sl.. :lol:

ma ovo je :dance: u zdrav razum..
atko

#11 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by atko »

photo wrote:i kosta 190.000 km uz porez i kamate za kredit. i to treba da bude stan za mlade??????????????????????????????/
Za mlade nego sta, moras veoma mlad da se zavalis u kredit od 100 000 KM da bi vratio 150 000 KM za zivota :lol:

Pazi samo kako imaju zajeban naslov... "Udruzivanje sredstava za finansiranje ..." pa sto onda placati 1800 KM /m^2 ako MI udruzujemo sredstva da bi MI nesto i izgradili... mogao je onda kvadrat biti i 600 KM i to veoma kvalitetan kvadrat za te pare ;) plus sto ce probiti termin gradnje jedno dvije godine :run:
Qler

#12 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by Qler »

preko koje banke ovo ide na kredit i kolike su kamate??
southernstar

#13 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by southernstar »

Jest skupo ali opet je jeftinije nego inace na Dbr, plus ovo je novogradnja. Ima smisla.
darius_maximus

#14 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by darius_maximus »

Ma ovo je nidje veze, evo ja sam mlad i nikada ne bih kupio ijedan od ovih stanova...
Koji to mladi par ima oko 200.000 KM da uzme stan? Ovo da mi i unuci otplacuju kredit...
Za te pare se moze negdje naci lijep plac i izgraditi sopstvena kuca, ako si vec neko moze priustiti ovo.

Mozda ce neko reci da sam glup ili lud, ali sve nesto kontam sto se ne bi negdje napravilo citavo jedno naselje od onih montaznih kuca, kao recimo u Americi? Onaj fazon koji su oni poceli furati za vrijeme "baby boom" generacije, kada su htjeli da svi mogu imati jeftino kucicu, ono "american dream" fazon... Mislim da bi to bilo puno jeftinije i pristupacnije mladim ljudima, ako vec hoce nesto tako da urade.
southernstar

#15 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by southernstar »

Ali znas kako te kucice zavrsavaju poslije prvog vjetrica
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#16 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by Romeo 80 »

southernstar wrote:Ali znas kako te kucice zavrsavaju poslije prvog vjetrica
Edukuj se! Ne bih ti nikad poželio da na svojoj koži osjetiš šta se dešava i sa konvencionalnim kućama od cigle kad zapuše tornado brzinom od 250 km/h. Takav vjetar čupa drveće iz korijenja...
Hendrix

#17 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by Hendrix »

Neki dan kolege na poslu računale , uzmeš kredit na 100 000 KM za 20 godina vratiš 200 000 KM , a rata fenomenalna.
Ostaje čovjeku da uzme neki polovni krš od auta i otplaćuje taj mladalački stan do kraja života.
Dindi

#18 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by Dindi »

Qler wrote:preko koje banke ovo ide na kredit i kolike su kamate??
Nema nikakve banke. Bila ja u kantonu kod nekog gospodina Zeljke da pitam koji su prioriteti ( kontam ja strucna sprema, godine i sl.) i kakv je nacin placanja ( moze li stan pod hipoteku kod banke). Kaze on prednost ima ko prije plati u gotovini odjednom a isto tako kaze da nemaju nista ni sa jednom bankom. Onda obidjem banke, tamo kazu da stan u izgradnji ne moze ici pod hipoteku osim ako kanton nema ugovor sa bankom a izvjesno je da nema. Tako da dragi moji da bi dobili kredit za ovaj stan treba vam neka druga nekretnina koju cete zaloziti kod banke plus dva ziranta iz drzavne firme ili moze i bez ziranata ali onda veca kamata. Ja sam od ovog odustala jos kad sam vidjela kvadraturu i broj soba onda je odluka bila definitivna.
Judge_Dread

#19 Re: dpbrinja 5 nove zgrade

Post by Judge_Dread »

x
Post Reply