dozvola za uknjizbu stana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alica.k

#1 dozvola za uknjizbu stana

Post by alica.k »

eh, ja sam vec predala zahtjev za uknjizbu, al evo sad mi dodje iz suda neki fazon "dozvola za uknjizbu" stana. jel zna neko sta sad s tim radim? ponovo nosim u sud?

pogledala sam u onoj njihovoj online zemljisnjoj knjizi i u vlasnickom listu fino pise moje ime. jel to znaci da je stan vec uknjizen il sta?
gaius

#2 Re: dozvola za uknjizbu stana

Post by gaius »

hajmo ovako šta si predala i šta su ti tačno zatražili iz suda?
alica.k

#3 Re: dozvola za uknjizbu stana

Post by alica.k »

znaci pisala sam zahtjev za uknjizbu stana, predala sam i kupoprodajni ugovor, kopiranu licnu i taksu. i sad sam dobila rjesenje kojim se dozvoljava uknjizba stana. i sad ne znam sta da s tim radim.
Compact

#4 Re: dozvola za uknjizbu stana

Post by Compact »

alica.k wrote:znaci pisala sam zahtjev za uknjizbu stana, predala sam i kupoprodajni ugovor, kopiranu licnu i taksu. i sad sam dobila rjesenje kojim se dozvoljava uknjizba stana. i sad ne znam sta da s tim radim.
To što si dobila je potvrda da je nepokretna imovina upisana na tvoje ime i prezime u zemljišne knjige. Npr. kada budeš tražila "Z.K." zemljišno-knjižni izvadak, dobićeš papir na kojem se potvrđuje tvoje vlasništvo 1/1 i na osnovu toga dokazuješ vlasništvo i prodaješ imovinu, naravno ako u C listu nema tereta, tj da nekretnina nije pod hipotekom. Znači ne trebaš više raditi ništa, taj papir strpaj negdje gdje čuvaš dokumente, nako, radi reda :-D , a svakako kada budeš prodavala ili mijenjala nekretninu moraćeš drugoj strani dostaviti svjež Z.K. star najviše 2 sata, jer u suprotnom bi ta druga strana bila jedna velika budala.
Dođeš mi 50 KM za "Vi pitate, Mi odgovaramo"!
alica.k

#5 Re: dozvola za uknjizbu stana

Post by alica.k »

Compact wrote:
alica.k wrote:znaci pisala sam zahtjev za uknjizbu stana, predala sam i kupoprodajni ugovor, kopiranu licnu i taksu. i sad sam dobila rjesenje kojim se dozvoljava uknjizba stana. i sad ne znam sta da s tim radim.
To što si dobila je potvrda da je nepokretna imovina upisana na tvoje ime i prezime u zemljišne knjige. Npr. kada budeš tražila "Z.K." zemljišno-knjižni izvadak, dobićeš papir na kojem se potvrđuje tvoje vlasništvo 1/1 i na osnovu toga dokazuješ vlasništvo i prodaješ imovinu, naravno ako u C listu nema tereta, tj da nekretnina nije pod hipotekom. Znači ne trebaš više raditi ništa, taj papir strpaj negdje gdje čuvaš dokumente, nako, radi reda :-D , a svakako kada budeš prodavala ili mijenjala nekretninu moraćeš drugoj strani dostaviti svjež Z.K. star najviše 2 sata, jer u suprotnom bi ta druga strana bila jedna velika budala.
Dođeš mi 50 KM za "Vi pitate, Mi odgovaramo"!
ehehe, e bas ti hvala :D
gaius

#6 Re: dozvola za uknjizbu stana

Post by gaius »

dobila si odgovor.. mirno spavaj :)
alica.k

#7 Re: dozvola za uknjizbu stana

Post by alica.k »

gaius wrote:dobila si odgovor.. mirno spavaj :)
hvala i tebi :D
Post Reply