DOZVOLA ZA MOTOR IZ USA

Podforum za motocikliste...
Post Reply
s_bjelava

#1 DOZVOLA ZA MOTOR IZ USA

Post by s_bjelava »

Lijep pozdrav,
Molio bih ako ima neko ko se vratio iz USA sa vozackom dozvolom za motocikl a nije prije imao "nasu" A kategoriju da mi odgovori da li se moze ova americka dozvola prenijeti i automatski dobiti bosanka A klasa vozacka dozvola.

Ja sam polozio ( i kupio motor :D ) ovdje u USA ali bih volio imati i bosansku dozvolu ako se ne mora ponovo polagati i placati.

Unaprijed hvala na odgovoru 8-)
s_bjelava

#2 Re: DOZVOLA ZA MOTOR IZ USA

Post by s_bjelava »

Ne mogu da vjerujem da nema nikoga da mi odgovori na moje pitanje.
Anybody?
pigcop

#3 Re: DOZVOLA ZA MOTOR IZ USA

Post by pigcop »

Evo ja ću pokušati odgovoriti logikom i zdravim razumom :) Imam prijatelja koji je imao bosanku vozačku dozvolu i kad je otišao u Njemačku ona mu naravno vrijedi jer ni jedna država ne osporava drugu vezano za dozvole.Međutim on je htio da ima Njemačku dozvolu.Morao je polagati ispočetka kao da nije imao ništa.E sad zbog toga mislim da ćes i ti morati ponovo sve polagati jer su dvije različite države.U svakom slučaju ako već imaš dozvolu Američku onda ti ne treba Bosanska jer ti vrijedi ta koju imaš.A ako misliš biti patriota koji voli svoju državu pa ipak se odlučiti za polaganje onda će te država koju voliš opaliti po džepu kao i sve ostale što žive u njoj :)
jazz001

#4 Re: DOZVOLA ZA MOTOR IZ USA

Post by jazz001 »

men,se sve cini da bi ti malo da se... :D :D ali da ti ne udje :-) :lol: ,kao i vecina koja voli bosnu :bih: ali joj ipak nebi davali lovu,,,bolje je pogurati OBAMU :-) :-)
Post Reply