Doznake iz dijaspore 22,5 % BDP BiH

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1 Doznake iz dijaspore 22,5 % BDP BiH

Post by Bobi »

Radnici šalju kućama 167 milijardi dolara
Iznos novca koji gostujući radnici iz mahom siromašnih zemalja šalju svojim kućama ove bi godine mogao premašiti lanjskih 167 milijardi dolara, procjenjuje Wall Street Journal. Kao što se vidi iz gornje tablice, nekim zemljama (među kojima je i susjedna BiH), novac gastarbajtera je vitalni oslonac bruto domaćeg proizvoda. Analitičari Svjetske banke uočavaju da taj novac kod kuće najviše odlazi na potrošnju i traže modele koji bi ga usmjerili u investicije kako bi se potaknuo razvoj i stabilizirale ekonomije siromašnih država.
Image

(Izvor:poslovni.hr)

Evo zashto vechina bosanaca i hercegovaca ispija kafe, voza auta i palamudi na forumima za vrijeme radnog vremena ... :D .
bleka

Post by bleka »

Ma jok bolan, ovaj histogram samo pokazuje zasto Moldavke rade :D
vatana

Post by vatana »

Cuj Lesoto, Togo..., hehe.

Ne konta to toliko ova raja po Sarajevu, ali oni i ne vide i ne znaju dalje od Hadzica :)
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Za par godina i Tongo ce biti iza nas. Naprijed Bosno, bar ovdje mozemo titulu prvaka osvojit.
Stari

Post by Stari »

Dijasporci znaju takodjer ispijati kafe i forumasiti za vrijeme radnog vremena ... :D ... to bi nekako u najkracem bio i opis aktiviteta kojeg upravo upraznjavam 8-) .

No to nema veze... ja sam izuzetak medju dijasporashima...jer oni (sto je opstepoznato "opce mjesto") kichmaju u kichmatransu, peru zahode, svercuju oruzje i opojne droge, kopaju u rudnicima uranijuma, leze na robiji....i sto se nikako ne smije zaboraviti...mechu, u zanosu bajramskom... cenere Dragani Mirkovic i Svetlani Raznjatovic.... na pupak ...a njihovim harmonikasima na celo.

Bobi svaka cast na pokretanju teme...
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

E, od mene sipak vise.... :oops: dosta sam nosao iz Walmarta gace, znam i ja gdje je Target od danas... :oops: :oops:
shadow

Post by shadow »

samo pazi, te gace iz targeta imaju target na guzovima :D
tech10

Post by tech10 »

Nosferatu wrote:E, od mene sipak vise.... :oops: dosta sam nosao iz Walmarta gace, znam i ja gdje je Target od danas... :oops: :oops:
Prohodaj do Marshalls-a, ima ih pojeftino, ono sto raja otvore ili nohaju par dana pa vrate. :-D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:roll: Boga mi, .... vrijeme je da se pipa zatvara, ... :oops: :zzzz:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Stari wrote:Dijasporci znaju takodjer ispijati kafe i forumasiti za vrijeme radnog vremena ... :D ... to bi nekako u najkracem bio i opis aktiviteta kojeg upravo upraznjavam 8-) .

No to nema veze... ja sam izuzetak medju dijasporashima...jer oni (sto je opstepoznato "opce mjesto") kichmaju u kichmatransu, peru zahode, svercuju oruzje i opojne droge, kopaju u rudnicima uranijuma, leze na robiji....i sto se nikako ne smije zaboraviti...mechu, u zanosu bajramskom... cenere Dragani Mirkovic i Svetlani Raznjatovic.... na pupak ...a njihovim harmonikasima na celo.

Bobi svaka cast na pokretanju teme...
Ma stari nek´ si ti nama izuzetak.Vazno je da i ti s posla mozes forumati.u prevodu,imam net na poslu, ne kicmam u kicmatransu,skolovan sam.
No to nema veze....,ovaj naslov je trebao biti odgovor temi "halo ba dijasporo"
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

tech10 wrote:
Nosferatu wrote:E, od mene sipak vise.... :oops: dosta sam nosao iz Walmarta gace, znam i ja gdje je Target od danas... :oops: :oops:
Prohodaj do Marshalls-a, ima ih pojeftino, ono sto raja otvore ili nohaju par dana pa vrate. :-D

nisu ni skupe... :D :D

nista pape, ti zatvori ja preuzimam... :D
Sogan

Post by Sogan »

Ovdje dusmani najavljuju smanjenje socijale tako da ce moj udio morati opasti ali se nadam da to nece ostaviti traga na statistici te da ce cifra od 22,5% i dalje rasti.
Ako nista ono radi konsekventnosti treba uracunati i napore Dijaspore u konzumiranju exportnih produkata nase drage BiH!

:bih:
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

Sogan wrote:Ovdje dusmani najavljuju smanjenje socijale tako da ce moj udio morati opasti ali se nadam da to nece ostaviti traga na statistici te da ce cifra od 22,5% i dalje rasti.
Ako nista ono radi konsekventnosti treba uracunati i napore Dijaspore u konzumiranju exportnih produkata nase drage BiH!

:bih:
ja gdje god mogu da kupim nase proizvode posebno prehrambene kupujem....
max_power

Post by max_power »

Sto ne stavim Ceci i Dragani na pupak to posaljem u BiH....
U prevodu, vrlo malo.
Ipak, Ceca je Ceca :oops:
Post Reply