Download
Moderator: Benq
- shiljak
#1 Download
Kako izvuci maksimalnu brzinu download-a

- Qler
uplati ADSL
:D:D:D
inace, meni je kuci diall up, i imao sam u stanu 4 telefona spojen
prosjecna brzina download-a mi je bila oko 1-2 kb/s
e sad, neki dan sam iskljucio sve telefone, ostavio samo jedan, one pobaco, i sad mi je u prosjeku download 4,5 do 6 kb/s!!! Ja se shebo
a i ima ti ono, anonymus usage statistic ili tako nesto, sto salje npr office, winamp, zone alarm, to ti isto malo jede brzinu ja mislim, to iskljucis, sve aplikacije imaju tu opciju
e sad, neki dan sam iskljucio sve telefone, ostavio samo jedan, one pobaco, i sad mi je u prosjeku download 4,5 do 6 kb/s!!! Ja se shebo
a i ima ti ono, anonymus usage statistic ili tako nesto, sto salje npr office, winamp, zone alarm, to ti isto malo jede brzinu ja mislim, to iskljucis, sve aplikacije imaju tu opciju
- shiljak
kod mene je prosjecna 3 KB/s ali slusaj ti ovo,kad tek kliknem nesto da downloadiram krene mi od 10 KB/s (a nepise to bezveze nego stvarno "skida" tolikom brzinom) ali kasnije sve pada i pada i nakraju padne (najmanje i najvise) od 1,45 a max mu je 5,5 (to se desi jednom u mjesecuQler wrote:uplati ADSL:D:D:D
-
BigusDickus
Pokaze ti onoliko KB u sekunti, koliko skine dok ti odredjujes lokaciju na koju ces spremiti to sto vec skidas...dakle, laznjak... 
A malo ubrzati mozes uz pomoc download managera (npr. GetRight ili Free Download Manager...nije to neko posebno ubrzanje, ali je najbolje sto se moze postici...
Propusnost je propusnost i nema tu nikakvih trikova ni magije...znaci, ako ti treba brzina, predji na ADSL ili Cable...
A malo ubrzati mozes uz pomoc download managera (npr. GetRight ili Free Download Manager...nije to neko posebno ubrzanje, ali je najbolje sto se moze postici...
Propusnost je propusnost i nema tu nikakvih trikova ni magije...znaci, ako ti treba brzina, predji na ADSL ili Cable...
- Qler
ma odmah sam ja njemu rekao za ADSL 
inace koristim getright, piih ni sam ne znam koliko dugo. bio sam jedno vrijeme eksperimentisao sa DAP-om, free download manager, nista, getright je ubjedljivo najbolji! Moja preporuka
i jedno pitanje, onako ta trane, sta je bolje Kaspersky Anti-hacker ili ZoneAlarm, sta jede manje resursa?!
inace koristim getright, piih ni sam ne znam koliko dugo. bio sam jedno vrijeme eksperimentisao sa DAP-om, free download manager, nista, getright je ubjedljivo najbolji! Moja preporuka
i jedno pitanje, onako ta trane, sta je bolje Kaspersky Anti-hacker ili ZoneAlarm, sta jede manje resursa?!
-
neko iz mase
Sygate Personal FirewallQler wrote: i jedno pitanje, onako ta trane, sta je bolje Kaspersky Anti-hacker ili ZoneAlarm, sta jede manje resursa?!
pored njega, dobrog antivirus programa (kao kaspersky) i antyspyware ti netreba nista vise (naravno uz instalirane patches od microsofta)
- bug
your system is low on virtual memoryQler wrote:trenutno mi je na kompu kaspersky, zone alarm, microsoft antispyware ad-aware, sve zadnji update-i i windows sa sp2 i svim patchevimaali imam problem sa RAM-om, imam 256MB SDRAM-a, pa mi fali resursa
- shiljak
i ja takodzerbug wrote:your system is low on virtual memoryQler wrote:trenutno mi je na kompu kaspersky, zone alarm, microsoft antispyware ad-aware, sve zadnji update-i i windows sa sp2 i svim patchevimaali imam problem sa RAM-om, imam 256MB SDRAM-a, pa mi fali resursa
taj message vidim cesce od startup logoa windowsa
- shiljak
meni se bogme javlja redovno,a vjerujem da i meni podrzava 333MHz (nije sala(i to je zalosnoQler wrote:ma ne javlja mi se jos ta porukaima za toga
planiram uskoro upgradaovati na DDR, podrzava mi maticna
333MHz