(govorim samo u svoje ime) upravo onakvi stavovi BiH mogu samo unazaditi. stalno nabijanje na nos zločina i poistovjećivnaje zločinaca i zločina sa ČITAVIM gradom u kojem su se desili pa čak i sa čitavim entitetom (RS) samo nas unazađuje i odvlači od pozitivnog puta ka obnovi države Bosne i Hercegovine. krajnje su zlonamjerna ona pitanja tipa je li bilo potisa za ocjepljenje, podizanja 3 prsta i sl.water wrote:izvini, mozda sam ja van toka, ali nesto mi govori da je vise raje trenutno napolju, glasaca koji misle kao Bosna_e nego kao Dostasi. Provokacija, sabotiranje teme? U cemu. Nije tema samo hvaliti smog sebe, kao ovo je mrak, itd. Ovo ne bi trebao biti forum istomisljenika, za to postoji pokret i ostali kanali.A_I_ wrote:nikako se ne bih složio da on i onakvi komentari i predstavljaju "puls javnog mnijenja" - ono puuuno više liči na provokacije i pokušaj sabotiranja temewater wrote: Pa sta! To sto mi mislimo da je njegovo vidjenje pogresno ili neuracunljivo samo moze pomoci Stolac i Mircerki i drugoj raji da opipaju puls javnog mijenja i da izostre svoje argumente. Sta ima u tome lose. Molim vratite zemu nazad.
sve dok kao argumente budemo vraćali duhove prošlosti - neće biti obnove istinskog zajedništva svih građana ove napaćene zemlje. zbog toga onakve insinuacije i nametanje prošlosti kao prepreka za odlazak (baš) u Bijeljinu vidim kao miniranje ove teme, truda koji je uložen za jedan takav skup pa čak i samog pokreta DOSTA! vrlo vjerovatno je da on to nesvjesno radi, ali na to treba ukazati kao na negativan uticaj na jedan, po meni, izuzetno pozitivan pokret. pokret koji ima šansu da napokon inicira iskru ujedinjenja svih pozitivnih mladih i starih, inicira pomirenje, zakopavanje ratnih sjekira i okretanje ka ZAJEDNIČKOJ BUDUĆNOSTI svih Bosanaca i Hercegovaca.
iskreno mislim sve što sam upravo rekao!
sve najbolje!