Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

modesti

#51 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by modesti »

seka wrote:
modesti wrote:@seka, nisam mislila na hotelski smještaj, mislila sam na ponude po mjestima. Kao kad ovdje dijete odvedem u kino ili park. I pogrešno si me shvatila da me smaraju djeca na moru pa hoću da ih se "riješim" ostavljajući ih nekom plaćenom animatoru. Ne, već ako si imala priliku da posmatraš cijeli dan malu djecu, mogla si primijetiti da se malo dijete ne igra 5 sati istom igračkom i da mu njegovi roditelji nisu uvijek dovoljni, hoće i drugu djecu, hoće da promjeni mjesto boravka. A uostalom, ne bi mi puno smetalo da ih neko i pričuva dok ja kafu popijem ali na to zaista nisam mislila.

Nedostaje najobičnijih parkova za igranje u kojima se nalaze tobogani, ljuljaške, vrteške i slično. Eto, da krenemo od toga i da ne spominjem zatvorene prostorije u kojima bi dijete moglo da se igra za vrijeme vrućina, lošeg vremena ili već neke druge slične situacije.
e sad si kontradiktorna. kako si ti i tvoji roditelji (ako ste isli na more) provodili vrijeme?

p.s. komplikujete previse. ajme, evo iglice bora i morski jezevi smetaju :-)
Čuj, zlato, mislim da sam bila vrlo jasna u svom postu šta meni nedostaje i smeta. To što je tebi to komplikovano, ha, šta da se radi. I meni je svašta glupo, komplikovano i slično pa ne prozivam ljude na ovaj nezreo način. Jasno mi je da nemaš vlastite djece i da ne razumiješ o čemu ja u stvari pričam. Jednog dana ćeš ih vjerovatno imati pa se sjeti ovoga svog stava i uživaj. O tome kako sam sa svojim roditeljima provodila vrijeme na moru, tebe se apsolutno ne tiče ali za tvoju informaciju, da, išla sam svake godine na more jer imamo dole kuću. Ne zamaraj se da odgovaraš na ovaj post, ne pada mi na pamet da s tobom više raspravljam o ovoj temi.

Glede teme (izvinjavam se što odoh skroz u OT, brišite me ako sam pretjerala), jednostavno neko uživa u Dalmaciji, neko ne. Ne znam što se toliko palimo kao kutnjaci i branimo svoje stavove. To je isto kao da me neko ubjeđuje da je sarma dobra a ja je ne volim ili da ja nekog ubjeđujem da treba da voli stripove koje ja čitam :shock: to je stvar izbora i tačka.
Kuglivoje

#52 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by Kuglivoje »

potpuni stranac wrote:samo da dodam, ako to već neko nije napisao, vlasnici soba i apartmana su jako prevrtljivi, lažljivi i podli. već mi se to nekoliko godina dešava. naime, poranim na more nađem sobu na tri noći ali će biti prazna tek u 10. haj dobro, kažem uzimam je i vratit ću se u 10, i vlasnik kaže ok završeno. vratim se u 10 a on sobu izdao drugima, ko lafo žena mu izdala, nije ona znala....bla..bla..bla. nemam riječi, sve najgore o njima. Asimu za kolumnu čista 10.
Niđe veze,nitko ti nista nece cuvati bez kapare,priznaj da ne bi ni ti!Zato das lijepo 50 eura,dobijes potvrdu i soba ti se cuva...Nemoj biti naivan :lol:
tranquil

#53 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by tranquil »

slavkoimamodilera wrote:Cuj bocica vode 10 kn?! :? Dje to pasha moj? Ja je u Crikvenici kod lihvara na trafici placao 6 kn...
Bočica vode (H2O) u Dubrovniku, blizu starog grada - 7 kn, pri čemu to smatram pljačkom.

Dva kilometra dalje, isti grad, u Tommy tržnom centru, flaša od 2l - 6 kn.

Cijene dakle drastično variraju od mjesta do mjesta, čak i unutar istog mjesta. Npr. u Slanom, mjestu sa dvije piljarnice i manjim Konzumum, deru sa cijenama, jer nemaš izbora. Više se isplati otići u Dubrovnik, naći neki jeftiniji tržni centar, snabdjeti se i vratiti u Slano.
ProS

#54 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by ProS »

Alfons Kauders wrote:
ProS wrote:
te cijevi su u neposrednoj blizini javne plaze :P bio sam na korculi kratko doduse,mislim da tamo ima nekoliko manjih plaza i bolja je plaza nego u orebicu,ali sam se i tu kupo sa trajektima,jer je tu i luka :D

nego,meni se haman ne svidja jer ne mogu hrvati njegovat tropski turizam kakav ja zamisljam,ogromne plaze,cist pijesak,vrelo sunce,drveni molovi (nisu oni rezervati u turskoj tako skupi ba :D ),nego se ide na turizam nac spomenika,kule,kapije marka pola,kapelica :D
i ne mogu preci preko osjecaja da se medijski toplo doceka pirgavi ceho s kamp kucicom koji tu nece ni kune ostavit,a za bosnju samo da auta obija :? ma bjazii ;-)

edit: nisu trajekti,nego one vece brodice i brodovi,da ne mislis da sam se kupo kod trajekt luke ko u drveniku :D
Ako su cijevi u neposrednoj blizini plaze, to ne znaci i da ispustaju fekalije tu, vec nekoliko kilometara dalje, prema pucini... Jebiga, nema rijeke u koju se mogu ispustiti kao kod nas. :D

Korcula ima metar plaza, otok je prilicno velik i nije gusto naseljen. Samo treba podici guzicu i pronaci dobru plazu. Ja sam na Korculi bio na jednoj od najboljih plaza ikad. Cista, slabo posjecena, kamenje bijelo ko Jupol. E sad, to sto si se ti odlucio kupati u centru grada, 100 metara od tvrdjave, gdje je jebena ACI marina prepuna jahti i brodica, kao i pristaniste brodica, je opet tvoj izbor i tvoj problem. To je isto kao da Dalmatinac dodje u Sarajevo na skijanje, pa kuka kako mora na Jahorinu i ne moze se skijati Ferhadijom i Sebiljom. Mogao si otici par kilometara van centra i pronaci raj, da ne pominjem Badiju i Lumbardu.

Pa kako ce Hrvati "njegovati tropski turizam" pobogu? To je Jadran, a ne Polinezija ili Karibi. Sta ocekujes, da ljudi prave plaze, pijesak, unistavaju svoju prirodu, obalu od koje zive? I jos da sunca malo vise ubace? Ha nije to rerna jebo ga ti! :D Ako hoces pjescane plaze, atole, koraljne grebene, fino uplatis aranzman i picis negdje drugo. Fakat ne kontam sta ocekujes - to je isto kao da hoces da ides na skijanje po glecerima, a uplatis zimovanje u Madjarskoj. Nidje veze.

Korcula i Mljet spadaju medju najljepse otoke u Jadranu, a taj glas ih prati vec 2000 godina.
hahaha u centru grada :D
a gore,ma bilo vruce i na jutarnjem kupanju kod te cijevi,pa konto da propusta,stvarno :D

i neka atmosfera tropica nije samo za drukcije klime ba,al et :-D ne bih pljuvo vise,postacu subjektivan :oops: :D
Alfons Kauders

#55 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by Alfons Kauders »

ProS wrote:
Alfons Kauders wrote:
ProS wrote:
te cijevi su u neposrednoj blizini javne plaze :P bio sam na korculi kratko doduse,mislim da tamo ima nekoliko manjih plaza i bolja je plaza nego u orebicu,ali sam se i tu kupo sa trajektima,jer je tu i luka :D

nego,meni se haman ne svidja jer ne mogu hrvati njegovat tropski turizam kakav ja zamisljam,ogromne plaze,cist pijesak,vrelo sunce,drveni molovi (nisu oni rezervati u turskoj tako skupi ba :D ),nego se ide na turizam nac spomenika,kule,kapije marka pola,kapelica :D
i ne mogu preci preko osjecaja da se medijski toplo doceka pirgavi ceho s kamp kucicom koji tu nece ni kune ostavit,a za bosnju samo da auta obija :? ma bjazii ;-)

edit: nisu trajekti,nego one vece brodice i brodovi,da ne mislis da sam se kupo kod trajekt luke ko u drveniku :D
Ako su cijevi u neposrednoj blizini plaze, to ne znaci i da ispustaju fekalije tu, vec nekoliko kilometara dalje, prema pucini... Jebiga, nema rijeke u koju se mogu ispustiti kao kod nas. :D

Korcula ima metar plaza, otok je prilicno velik i nije gusto naseljen. Samo treba podici guzicu i pronaci dobru plazu. Ja sam na Korculi bio na jednoj od najboljih plaza ikad. Cista, slabo posjecena, kamenje bijelo ko Jupol. E sad, to sto si se ti odlucio kupati u centru grada, 100 metara od tvrdjave, gdje je jebena ACI marina prepuna jahti i brodica, kao i pristaniste brodica, je opet tvoj izbor i tvoj problem. To je isto kao da Dalmatinac dodje u Sarajevo na skijanje, pa kuka kako mora na Jahorinu i ne moze se skijati Ferhadijom i Sebiljom. Mogao si otici par kilometara van centra i pronaci raj, da ne pominjem Badiju i Lumbardu.

Pa kako ce Hrvati "njegovati tropski turizam" pobogu? To je Jadran, a ne Polinezija ili Karibi. Sta ocekujes, da ljudi prave plaze, pijesak, unistavaju svoju prirodu, obalu od koje zive? I jos da sunca malo vise ubace? Ha nije to rerna jebo ga ti! :D Ako hoces pjescane plaze, atole, koraljne grebene, fino uplatis aranzman i picis negdje drugo. Fakat ne kontam sta ocekujes - to je isto kao da hoces da ides na skijanje po glecerima, a uplatis zimovanje u Madjarskoj. Nidje veze.

Korcula i Mljet spadaju medju najljepse otoke u Jadranu, a taj glas ih prati vec 2000 godina.
a gore,ma bilo vruce i na jutarnjem kupanju kod te cijevi,pa konto da propusta,stvarno :D

i neka atmosfera tropica nije samo za drukcije klime ba,al et :-D ne bih pljuvo vise,postacu subjektivan :oops: :D
Marina je na istocnoj strani tvrdjave, pristaniste brodica koje voze iz Orebica na zapadnoj. Bio milion puta u zadnjih trideset godina. To je jebeni centar, odmah pored starog grada i srednjovjekovne tvrdjave, ili ti nikad nisi ni bio dole a pametujes? Ako ti je smijesno sto nazivam malu Korculu gradom, imaj u vidu da je Korcula bila trgovacki centar Dubrovacke Republike prije nego sto je Sarajeva bilo na mapi, i to par stotina godina prije.

Pored tih cijevi, ako mislimo na iste, na istocnoj strani Trstenice u Orebicu, nalazi se nekoliko izvora svjeze, slatke vode. Ista voda se koristi i za tuseve, a tu je i mala cesma - uradjena kaptaza prije nekoliko decenija. Znaci moglo ti je samo biti hladnije u vodi, jer je ta slatka voda jebeni Sibir u poredjenju s morskom (oko 10C spram 25-27C). Tako da ocito opet lazes. I pored toga Trstenica je jedna od najgorih plaza na Jadranu. To sto si se ti kupao dole, jos pored kanalizacionih cijevi, je tvoj problem i dokaz nedostatka snalazljivosti i zdravog razuma s tvoje strane.

Atmosfera tropskih krajeva na Jadranu?! Izvini, to je isto kao da neko dodje u Sarajevo i pita zasto na Darivi nema tropske plaze i sisatih zenskih sa cvijecem u kosi, i to u novembru. Jadran je Jadran, Sarajevo je Sarajevo, tropi su tropi... Ti ocekujes da ljudi prave jebene pjescane plaze i atole u Dalmaciji? Majke ti, gdje ti zavrsavas gudru, daj i meni naruci za par stoja...
bulevarmostar

#56 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by bulevarmostar »

Jos je malo ljeta ostalo. Mogli ste mozda vi sa lijepim iskustvima da ostavite kontakt info za smjestaj za nas sto jos Jadrana nismo vidili da se ne oprzimo. :)

Da li ima negdje tema vec gdje se ovakve stvari mogu pronaci? Ja nisam nasao. Ono da nije komercijala. Jer kad forumash sa 1,000 postova nesto napise iz licnog iskustva, to ima odredjeni kredibilitet.

Interesuj me Dubrovnik i okolina i prijedlozi za Oktobar.

Hvala unaprijed.
bulevarmostar

#57 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by bulevarmostar »

...
Last edited by bulevarmostar on 25/08/2009 04:10, edited 1 time in total.
Fair Life

#59 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by Fair Life »

hakazvaka wrote:...
Znam licno ljude koji zive u Splitu (koji su, hajmo reci, nekog viseg socijalnog statusa), i svi kazu da im je apsolutno preskupo da ljetuju u Hrvatskoj za ono sto dobiju. Svi se odlucuju za Australiju, Tunis, Tursku...

* - ne bas najstabilnije :D
Ovdje si malo puno ubrljao.

Za cijenu jedne avionske karte do Australije i nazad cijela porodica moze ljetovati 10 dana na Jadranu.

Ziv ti bio...
Fair Life

#60 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by Fair Life »

Hvar...

Uvala Bristova (Bogomolje)
Image

Image

Image

Zatim pogledati uvale... Pelinovik (Veli i Mali), Gacice (Vele i Male), Solotisu, Stinivu, Smrsku, Staru, Dobru... pa nekoliko uvala oko Gdinja, Zastrazisca...

Uvala Smrska (Bogomolje)
Image
ProS

#61 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by ProS »

Alfons Kauders wrote:
ProS wrote:
Alfons Kauders wrote:

Marina je na istocnoj strani tvrdjave, pristaniste brodica koje voze iz Orebica na zapadnoj. Bio milion puta u zadnjih trideset godina. To je jebeni centar, odmah pored starog grada i srednjovjekovne tvrdjave, ili ti nikad nisi ni bio dole a pametujes? Ako ti je smijesno sto nazivam malu Korculu gradom, imaj u vidu da je Korcula bila trgovacki centar Dubrovacke Republike prije nego sto je Sarajeva bilo na mapi, i to par stotina godina prije.

Pored tih cijevi, ako mislimo na iste, na istocnoj strani Trstenice u Orebicu, nalazi se nekoliko izvora svjeze, slatke vode. Ista voda se koristi i za tuseve, a tu je i mala cesma - uradjena kaptaza prije nekoliko decenija. Znaci moglo ti je samo biti hladnije u vodi, jer je ta slatka voda jebeni Sibir u poredjenju s morskom (oko 10C spram 25-27C). Tako da ocito opet lazes. I pored toga Trstenica je jedna od najgorih plaza na Jadranu. To sto si se ti kupao dole, jos pored kanalizacionih cijevi, je tvoj problem i dokaz nedostatka snalazljivosti i zdravog razuma s tvoje strane.

Atmosfera tropskih krajeva na Jadranu?! Izvini, to je isto kao da neko dodje u Sarajevo i pita zasto na Darivi nema tropske plaze i sisatih zenskih sa cvijecem u kosi, i to u novembru. Jadran je Jadran, Sarajevo je Sarajevo, tropi su tropi... Ti ocekujes da ljudi prave jebene pjescane plaze i atole u Dalmaciji? Majke ti, gdje ti zavrsavas gudru, daj i meni naruci za par stoja...
nasmijo sam se sebi,jer je stvarno kod pristanista za brodice,ali je plaza jbg :D oladi :-D

ne moras mi vjerovat,ali vruca voda na nekim dijelovima plicaka u orebicu (mislim da ovo nije blizu te jedne cesme) :D i nema veze,znam da orebic ne valja,ali nije nista ispod ostalih mjesta dje sam bio :)
a istina da ne trazim plaho :oops: ali znam da gdje god dodjem (osim mozda nekoliko mjesta na otocima),da ce biti ko da je proglasen nacionalni park tu,netaknuto sve,ne volim taj turizam i ne volim medijsku propagandu tih ljepota nevidjenih na svijetu,sve sto ja vidim je: greben,bijeli krec,kapelica,a more bit da mi nije zanimljivo samo jer mi je zbog blizine i bliskosti s tom kulturom obicno sve :? :|
ins

#62 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by ins »

hakazvaka wrote:
kurty wrote:Prijatelju moj...

1. porcija lubina u Orebicu je 200kn (oko 55KM), a u Neumu je 13KM

2. 10 dana u vasem (vidim da si Hrvat pa ti se i obracam kao Hrvatu), je jednako cijeni 10 dana u Turskoj, Egiptu, Tunisu... a budi realan pa reci gdje je ljepse, gdje te vise paze, i gdje ti je udobnije...

3. 7 godina placam u Makarskoj kod jedne te iste osobe smjestaj 20KM, budem u jednoj te istoj sobi svaki put, i za to vrijeme je soba samo jednom okrecena... krevet je btw. iz 1970 najranije..

4. na granici nas hebete ko tuke, trazite jel ko ponjeo kilo mesa, a Cesima pustite i tariguz papir da ponesu...

5. kad smo kod smjestaja jos, babe od kojih se u vecini slucajeva renta smjestaj, uvijek su namrgodjene, ljute, nekulturne...znaju kad si izasao iz sobe, kad si se vratio...

6. hoces da idemo dalje, ili ces reci da je novinar djelimicno i u pravu.
upravo tako. i ja isto ljetujem u Podacam vec 4 godine zaredom i samo je jedan cilimak dodan u sobu... a da ne pricam o ostalim stvarima, tipa plaze, setnice uz plazu, put do plaze. Sve ono sto im je vojska ostavila to jos uvijek stoji*. Pricaju s tobom ko da oni tebi placaju.
Znam licno ljude koji zive u Splitu (koji su, hajmo reci, nekog viseg socijalnog statusa), i svi kazu da im je apsolutno preskupo da ljetuju u Hrvatskoj za ono sto dobiju. Svi se odlucuju za Australiju, Tunis, Tursku...

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Ja da vam izdajem sobe, ja bih vam i taj krevet i taj cilim uzeo.... Ne znam kakav covjek mora biti da ide svojom voljom i placa 7 odnosno 4 godine za nesto sto smatra odronom? Mislim, znam kakav mora biti, al necu reci jer ce me banovati... :sax:
ins

#63 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by ins »

Sto se HR tice, po mom iskustvu, ona je smijsno skupa za ono sto se nudi!

Sve, al doslovno sve je skuplje od slicnog u Italiji ili Spaniji. I smjestaj, i hrana u restoranima, i stvari u marketima, i "znamenitosti", sve!

Jbt, ulaz u Louvre je 8 EUR, a jednako toliko je i na dubrovacke zidine, pa to je da umres od smijeha. Ulaz u svaki muzej u Barceloni je 5-6 EUR.

Casa izvrsng vina u Italiji ili Spaniji je u rasponu 2,5 - 3 EUR, u HR mrtvi hladni naplate 4-5 EUR pa na vise!

Vecera za dvoje na Mediteranu je oko 30-35 EUR, u HR iste takve nema za manje 55 EUR, uz neusporedivo losiji kvalitet (lignje, krompir i blitva? halooo?), goru uslugu, crne rupe u estetici objekta i okoline, i slicno...

A o Makarkoj rivijeri da ni ne govorimo....
sistem

#64 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by sistem »

u hrvatskoj i dalje ima divnih plaza, nepretrpanih mjesta, cistog mora i kvalitetne hrane.

a cijene? hrvatska je skuplja nego bih, to je cinjenica. ali ne vidim ovdje nicije objasnjenje - zasto bi trebala biti jeftinija od italije, francuske, grcke?
ne znam da se u drugim evropskim mediteranskim zemljama moze iznajmiti smjestaj za 10 eura, kao sto spominjete.
ins

#65 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by ins »

WTF?!

Pa mozda zato sto su Italija ili Spanija izmislile turizam kakvim ga danas poznajemo, i ponudu dovele do vrhunca?

Ko misli da nisu, onda pojma nema o cemu prica... Jbt, pa cijela Dalmacija je losa kopija Italije... :run:
sistem

#66 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by sistem »

ins wrote:WTF?!

Pa mozda zato sto su Italija ili Spanija izmislile turizam kakvim ga danas poznajemo, i ponudu dovele do vrhunca?

Ko misli da nisu, onda pojma nema o cemu prica... Jbt, pa cijela Dalmacija je losa kopija Italije... :run:
pazi, ne idem na ibice & slicno, to nije zabava za mene.
idem na sardiniju, korziku, nekad grcka, i cesto hrvatska.
sta mi je interesantno? mjesta koja zive svojim zivotom bili tu turisti ili ne bili - vidjeti atmosferu, jesti ono sto oni jedu, kupati se i obilaziti interesantna mjesta po kopnu.
i to mi nude nabrojana mjesta, i hrvatska.
ko ide na ludi provod po diskotekama, sa afterima na plazi, techno partijima, koncertima etno muzike - moze mu zafaliti ta vrsta ponude. ali ko ide da se odmori, izadje u sladak restorancic uz more, napravi nekoliko izleta iznajmljenom jedrilicom / brodom - hrvatska daje divne mogucnosti.

evo sve razbijam glavu i ne mogu da se sjetim sta me zadnje odusevilo na korzici, osim lijepih plaza i fine lokalne pijace :)

i na kraju, zaista su u pravu oni koji kazu - ako vam se ne svidja, sirok vam jadran / mediteran / atlantik / indijski okean.

edit:
vjerovatno nedostaju i oni veliki hoteli 'all inclusive', sa klubom za juniore, sportom, plazenskim barovima, takmicenjem u pijenju piva, kamena s ramena, aerobik u vodi, tipa club med, ali to je vrsta turizma od kojeg ja bjezim. pitanje licnog izbora.
Banksy

#67 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by Banksy »

sistem wrote:
u hrvatskoj i dalje ima divnih plaza, nepretrpanih mjesta, cistog mora i kvalitetne hrane.

a cijene? hrvatska je skuplja nego bih, to je cinjenica. ali ne vidim ovdje nicije objasnjenje - zasto bi trebala biti jeftinija od italije, francuske, grcke?

i na kraju, zaista su u pravu oni koji kazu - ako vam se ne svidja, sirok vam jadran / mediteran / atlantik / indijski okean.

samo malo

#68 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by samo malo »

Cuj Dalmacija losa kopija Italije :-)

Zato valjda cijela Italija togom feragosta preseli u Dalmaciju.

Ne kontam zasto neki moraju milion puta ponoviti da su Italija, Francuska bolje od Jadrana, i uporno idu na Jadran. Jel te ko tjera da ides do Dalmacije? uplati pansion na Azurnoj obali i uzivaj.
Atrus

#69 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by Atrus »

Italijansko more je za k......
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#70 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by Pera Trta »

samo malo wrote:Cuj Dalmacija losa kopija Italije :-)

Zato valjda cijela Italija togom feragosta preseli u Dalmaciju.

Ne kontam zasto neki moraju milion puta ponoviti da su Italija, Francuska bolje od Jadrana, i uporno idu na Jadran. Jel te ko tjera da ides do Dalmacije? uplati pansion na Azurnoj obali i uzivaj.
Ma Talijani nisu nikada prežalili Dalmaciju, to je činjenica. :)
hakazvaka

#71 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by hakazvaka »

ins wrote:
hakazvaka wrote:
kurty wrote:Prijatelju moj...

1. porcija lubina u Orebicu je 200kn (oko 55KM), a u Neumu je 13KM

2. 10 dana u vasem (vidim da si Hrvat pa ti se i obracam kao Hrvatu), je jednako cijeni 10 dana u Turskoj, Egiptu, Tunisu... a budi realan pa reci gdje je ljepse, gdje te vise paze, i gdje ti je udobnije...

3. 7 godina placam u Makarskoj kod jedne te iste osobe smjestaj 20KM, budem u jednoj te istoj sobi svaki put, i za to vrijeme je soba samo jednom okrecena... krevet je btw. iz 1970 najranije..

4. na granici nas hebete ko tuke, trazite jel ko ponjeo kilo mesa, a Cesima pustite i tariguz papir da ponesu...

5. kad smo kod smjestaja jos, babe od kojih se u vecini slucajeva renta smjestaj, uvijek su namrgodjene, ljute, nekulturne...znaju kad si izasao iz sobe, kad si se vratio...

6. hoces da idemo dalje, ili ces reci da je novinar djelimicno i u pravu.
upravo tako. i ja isto ljetujem u Podacam vec 4 godine zaredom i samo je jedan cilimak dodan u sobu... a da ne pricam o ostalim stvarima, tipa plaze, setnice uz plazu, put do plaze. Sve ono sto im je vojska ostavila to jos uvijek stoji*. Pricaju s tobom ko da oni tebi placaju.

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Ja da vam izdajem sobe, ja bih vam i taj krevet i taj cilim uzeo.... Ne znam kakav covjek mora biti da ide svojom voljom i placa 7 odnosno 4 godine za nesto sto smatra odronom? Mislim, znam kakav mora biti, al necu reci jer ce me banovati... :sax:
maloljetan :D :D
Last edited by hakazvaka on 25/08/2009 21:32, edited 1 time in total.
sistem

#72 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by sistem »

Atrus wrote:Italijansko more je za k......
ako sudis po genovi ili riminiju - mozda :-)
samo malo

#73 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by samo malo »

Pa talijani nemaju lijepu obalu, nije tajna. Njihov dio jadranske obale je izrazito ruzan. Nisu oni dzaba uvijek kidisali na Dalmaciju. Ili na Gorski kotar, "nasa Svicarska" kako su ga zvali :D
slavkoimamodilera

#75 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!

Post by slavkoimamodilera »

samo malo wrote:Pa talijani nemaju lijepu obalu, nije tajna. Njihov dio jadranske obale je izrazito ruzan. Nisu oni dzaba uvijek kidisali na Dalmaciju. Ili na Gorski kotar, "nasa Svicarska" kako su ga zvali :D
Drug moj, izmedju 60 i 70 posto talijana ljetuje u italiji :wink: pa ti vidi koliko oni vole dalmaciju ;-)
Post Reply