Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
-
Kuglivoje
#1 Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Postovani gospodine novinaru Asime Bešlija;
Ja ne znam koja agencija vam je i koliko novca dala za ovakav tekst http://sarajevo-x.com/lifestyle/putovan ... /090821056 ali niste mi nimalo jasni.
Ovaj mi vaš članak najmanje djeluje kao reportaza ili nesto slicno,vec ga shvacam veoma uvredljivo i ponizavajuce.
Zivim u Hrvatskoj,znam da je skupo i dosadno,ali kako gdje.
Takodjer studiram u Sarajevu vec neko vrijeme,i znam da je cijena kafe u Robotu i slicnim ne-ekskluzivnim mjestima jednaka kao i bilo gdje na moru u Hrvatskoj.
Crna Gora nije nista bolja - smještaj je nesto jeftiniji,ali je hrana u restoranima u najmanju ruku jednako skupa ako ne i skuplja,dok su pica u klubovima i diskotekama najmanje 30 % skuplja nego na slicnim mjestima u Hrvatskoj.
Razlika je u tome sto u Hrvatskoj cigani ne hodaju plazama,tj. na moru ih uopce nema,barem ne u srednjoj i juznoj Dalmaciji,sto se gradska kanalizacija ne izlijeva usred plaže,što smeće nije na svakom koraku,i tako dalje i tako blize...
S druge strane,nitko nikoga ne tjera da ide bilo gdje,pa tako i u Hrvatsku.Neka svatko za sebe nadje odgovarajuce mjesto za ljetovanje.
Meni se cini da ste vi imalo neko lose osobno iskustvo,pa se na ovaj nacin pokusavate osvetiti i šta god već pokusavate,ali ovaj clanak ne bi ni u Avazu objavili kako je napisan,a kamoli na ovom portalu.
Ja znam da postoje i uvijek su postojala prepucavanja izmedju Hrvata i Bosanaca(u ovom slučaju Bošnjaka) i da se ovakve rijeci mogu samo biti plod mrznje i netolerancije izmedju ova dva naroda.
Normalni ljudi,neoptereceni prosloscu,koji imaju pametnijih stvari u zivotu nego se baviti nacionalistickim i slicnim glupostima,su svugdje dobrodosli i svugdje ce sebi naci razonodu.
Sa druge strane,seljaci(kakvih je hvala Bogu svugdje,ali u Bosni ih ima na bacanje) koji dodju na plazu i prostru 5 satorskih krila i prave piknike sa raznoraznim jelima i picima,i cude se sto ih netko naziva seljacima i u skladu s time se prema njima i ponasa,ne mogu se čudom načudit zasto se tamosnji ljudi prema njima drukcije ponasaju nego prema ostalim turistima.
Ponavljam,niko nikoga ne tjera da ide u HR na more,ali sto je previse,previse je...
Pozdrav
Ja ne znam koja agencija vam je i koliko novca dala za ovakav tekst http://sarajevo-x.com/lifestyle/putovan ... /090821056 ali niste mi nimalo jasni.
Ovaj mi vaš članak najmanje djeluje kao reportaza ili nesto slicno,vec ga shvacam veoma uvredljivo i ponizavajuce.
Takodjer studiram u Sarajevu vec neko vrijeme,i znam da je cijena kafe u Robotu i slicnim ne-ekskluzivnim mjestima jednaka kao i bilo gdje na moru u Hrvatskoj.
Crna Gora nije nista bolja - smještaj je nesto jeftiniji,ali je hrana u restoranima u najmanju ruku jednako skupa ako ne i skuplja,dok su pica u klubovima i diskotekama najmanje 30 % skuplja nego na slicnim mjestima u Hrvatskoj.
Razlika je u tome sto u Hrvatskoj cigani ne hodaju plazama,tj. na moru ih uopce nema,barem ne u srednjoj i juznoj Dalmaciji,sto se gradska kanalizacija ne izlijeva usred plaže,što smeće nije na svakom koraku,i tako dalje i tako blize...
S druge strane,nitko nikoga ne tjera da ide bilo gdje,pa tako i u Hrvatsku.Neka svatko za sebe nadje odgovarajuce mjesto za ljetovanje.
Meni se cini da ste vi imalo neko lose osobno iskustvo,pa se na ovaj nacin pokusavate osvetiti i šta god već pokusavate,ali ovaj clanak ne bi ni u Avazu objavili kako je napisan,a kamoli na ovom portalu.
Ja znam da postoje i uvijek su postojala prepucavanja izmedju Hrvata i Bosanaca(u ovom slučaju Bošnjaka) i da se ovakve rijeci mogu samo biti plod mrznje i netolerancije izmedju ova dva naroda.
Normalni ljudi,neoptereceni prosloscu,koji imaju pametnijih stvari u zivotu nego se baviti nacionalistickim i slicnim glupostima,su svugdje dobrodosli i svugdje ce sebi naci razonodu.
Sa druge strane,seljaci(kakvih je hvala Bogu svugdje,ali u Bosni ih ima na bacanje) koji dodju na plazu i prostru 5 satorskih krila i prave piknike sa raznoraznim jelima i picima,i cude se sto ih netko naziva seljacima i u skladu s time se prema njima i ponasa,ne mogu se čudom načudit zasto se tamosnji ljudi prema njima drukcije ponasaju nego prema ostalim turistima.
Ponavljam,niko nikoga ne tjera da ide u HR na more,ali sto je previse,previse je...
Pozdrav
- Maraschino
#2 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Samo ne znam gdje je doticni novinar pogrijesio? Kao da smo obisli iste destinacije (ali nismo), svuda je slika ista. Cijene paprene, usluge mizerne. Jedino sta je dobro a to su prirodne ljepote.
-
modesti
#3 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Dragi Kuglivoje, mislim da tekst nije baš toliko prenapuhan kakvim ga smatraš (ali to je samo moje mišljenje). Činjenica jeste da je Hrvatska jako digla cijene tokom sezone, da je skupo, da se malo nudi za taj novac. To nije stvar od ove godine, od 1996. do danas svake godine je sve skuplje i skuplje a ne dobija se baš ono za šta daš pare. Mislim da postoji više razloga ovome:
1. Naš bivši narod (ex-YU) nekako uživa jedino u radu preko vikenda ali da se zaradi 5000 KM a da se glumi hadžija (ne možeš to osporiti). Pošto si se već sam osvrnuo na CG (ne znam zašto onda nisi poredio ponude Turske i Egipta, npr.) i ja ću krenuti. Dakle, ljetujem i ljetovala sam i u CG i u Hrvatskoj i ne znam šta mi je mrže. Oni što izdaju sobe i apartmane imaju 2 mjeseca rada godišnje i od tih para žele živjeti čitavu godinu. Kada pričaš sa njima, samo kukaju kako je to težak posao, koliko jadni rade
ma, šta rade? Mijenjaju posteljinu jednom sedmično, ne daju da ostaneš 3 dana jer im se kao ne isplati, ne prave ti hranu niti čiste kupatilo (svaki put sam ga ja sebi čistila).
2. Navikli smo previše na one patriotske detalje iz geografije u osnovnoj školi, kako je naša obala razuđena i kako talijanska nije... ma, hajde. Kakve to veze ima? Ako već plaćam papreno boravak na moru, hoću apsolutni luksuz koji mogu dobiti za tu lovu. (upućujem te na aranžmane po drugim zemljama, uporedi cijene). Molim te lijepo, hajde mi reci gdje ja mogu otići 15 dana u Hrvatsku sa dvoje male djece (6 i 2 godine) i da mi djeca imaju neku zabavu preko dana. Ako mi navedeš neki vodeni tobogan ili one autiće na akumulator, upucaću se. Šta mi nude i u Hrvatskoj i u CG?
3. Radnici, konobari, ugostitelji, čike i tete koje iznajmljuju sobe/apartmane su jako drski i bezobrazni (u većini slučajeva), to je odron. Naročito ako nisi napravio ceh od 2000 kuna a sjedio pola sata.
I još nešto, jeste da nas Bosanaca ima svakakvih ali haloooo?! Ako ti konj plaća toliko para, još bi trebalo da se pretvori u kravu kakav si ti (ovdje mislim figurativno, ne na tebe lično) i da ti bude simpatičan? Meni lično ne bi smetalo da mi marsovci ostavljaju pare, ja bih bila ljubazna. To je ista nebuloza kao u CG: "nećemo paradajiz-turiste"
zato sada i nemaju turista.
Mislim, ne budi ni ti toliko subjektivan. I ona "kome se ne sviđa, ne mora dolaziti" je najveća nebuloza koju si mogao napisati jer takvi stavovi koji ne prihvataju nikakvu kritiku i dovode do crnjaka...
1. Naš bivši narod (ex-YU) nekako uživa jedino u radu preko vikenda ali da se zaradi 5000 KM a da se glumi hadžija (ne možeš to osporiti). Pošto si se već sam osvrnuo na CG (ne znam zašto onda nisi poredio ponude Turske i Egipta, npr.) i ja ću krenuti. Dakle, ljetujem i ljetovala sam i u CG i u Hrvatskoj i ne znam šta mi je mrže. Oni što izdaju sobe i apartmane imaju 2 mjeseca rada godišnje i od tih para žele živjeti čitavu godinu. Kada pričaš sa njima, samo kukaju kako je to težak posao, koliko jadni rade
2. Navikli smo previše na one patriotske detalje iz geografije u osnovnoj školi, kako je naša obala razuđena i kako talijanska nije... ma, hajde. Kakve to veze ima? Ako već plaćam papreno boravak na moru, hoću apsolutni luksuz koji mogu dobiti za tu lovu. (upućujem te na aranžmane po drugim zemljama, uporedi cijene). Molim te lijepo, hajde mi reci gdje ja mogu otići 15 dana u Hrvatsku sa dvoje male djece (6 i 2 godine) i da mi djeca imaju neku zabavu preko dana. Ako mi navedeš neki vodeni tobogan ili one autiće na akumulator, upucaću se. Šta mi nude i u Hrvatskoj i u CG?
3. Radnici, konobari, ugostitelji, čike i tete koje iznajmljuju sobe/apartmane su jako drski i bezobrazni (u većini slučajeva), to je odron. Naročito ako nisi napravio ceh od 2000 kuna a sjedio pola sata.
I još nešto, jeste da nas Bosanaca ima svakakvih ali haloooo?! Ako ti konj plaća toliko para, još bi trebalo da se pretvori u kravu kakav si ti (ovdje mislim figurativno, ne na tebe lično) i da ti bude simpatičan? Meni lično ne bi smetalo da mi marsovci ostavljaju pare, ja bih bila ljubazna. To je ista nebuloza kao u CG: "nećemo paradajiz-turiste"
Mislim, ne budi ni ti toliko subjektivan. I ona "kome se ne sviđa, ne mora dolaziti" je najveća nebuloza koju si mogao napisati jer takvi stavovi koji ne prihvataju nikakvu kritiku i dovode do crnjaka...
Last edited by modesti on 23/08/2009 17:48, edited 1 time in total.
- kurty
#4 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Prijatelju moj...
1. porcija lubina u Orebicu je 200kn (oko 55KM), a u Neumu je 13KM
2. 10 dana u vasem (vidim da si Hrvat pa ti se i obracam kao Hrvatu), je jednako cijeni 10 dana u Turskoj, Egiptu, Tunisu... a budi realan pa reci gdje je ljepse, gdje te vise paze, i gdje ti je udobnije...
3. 7 godina placam u Makarskoj kod jedne te iste osobe smjestaj 20KM, budem u jednoj te istoj sobi svaki put, i za to vrijeme je soba samo jednom okrecena... krevet je btw. iz 1970 najranije..
4. na granici nas hebete ko tuke, trazite jel ko ponjeo kilo mesa, a Cesima pustite i tariguz papir da ponesu...
5. kad smo kod smjestaja jos, babe od kojih se u vecini slucajeva renta smjestaj, uvijek su namrgodjene, ljute, nekulturne...znaju kad si izasao iz sobe, kad si se vratio...
6. hoces da idemo dalje, ili ces reci da je novinar djelimicno i u pravu.
2. 10 dana u vasem (vidim da si Hrvat pa ti se i obracam kao Hrvatu), je jednako cijeni 10 dana u Turskoj, Egiptu, Tunisu... a budi realan pa reci gdje je ljepse, gdje te vise paze, i gdje ti je udobnije...
3. 7 godina placam u Makarskoj kod jedne te iste osobe smjestaj 20KM, budem u jednoj te istoj sobi svaki put, i za to vrijeme je soba samo jednom okrecena... krevet je btw. iz 1970 najranije..
4. na granici nas hebete ko tuke, trazite jel ko ponjeo kilo mesa, a Cesima pustite i tariguz papir da ponesu...
5. kad smo kod smjestaja jos, babe od kojih se u vecini slucajeva renta smjestaj, uvijek su namrgodjene, ljute, nekulturne...znaju kad si izasao iz sobe, kad si se vratio...
- alica.k
#6 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
meni nema mora do hrvatskog mora...
- wels
#7 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Moja mama je HrvaticaI sta kaze Asim na to pismo?
Last edited by wels on 23/08/2009 18:03, edited 1 time in total.
- Maraschino
#8 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
blagos tebi...alica.k wrote:meni nema mora do hrvatskog mora...
u pravu si, pravi biser je ali samo za gledanje...
- jedan kukuruz kuhani 10 kuna
- flasica vode 10 kuna
- jedan ustipak (placka) 10 kuna...sve po 10 kuna jer se nema vise
- kilo grozdja 35 kuna
- ...ne treba vise...
-
modesti
#9 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
seka wrote:svake godine ista prica. kad nastupaju topliji dani, gotovo svi isti, opet u hrvatsku.
@modesti, kakvu zabavu za djecu?
Ma, bilo kakva. Znaš ono od 12 do 16 kad je vrućina, e, pa gdje ću s njima ako neće da spavaju? Ovako mi stariji sjedi za laptopom i igra igrice ili gleda crtane. Zar se ne može napraviti neko zatvoreno, rashlađeno mjesto gdje se djeca mogu igrati, crtati, bojiti, družiti? Vrlo jednostavno.
- Gorštak
#10 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Asim je upravu.
Jebo vas vaše more. Qurchite se a ponuda nula bodova.
Tek kad čovjek jedom uplati kakav dobar all inclusive aranzman u Turskoj, Grckoj ili Tunisu, vidi u kakvoj je zabludi bio.
Jebo vas vaše more. Qurchite se a ponuda nula bodova.
Tek kad čovjek jedom uplati kakav dobar all inclusive aranzman u Turskoj, Grckoj ili Tunisu, vidi u kakvoj je zabludi bio.
- SiSaJuMe
#11 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Ovaj naslov teme treba prepravit na PREDOSTA para na premalo muzike.
O cijenama nebi komentarisao jer su besmislene ali sta meni ide na zivce je gostoprimstvo i ponuda., Pazi apartman sam ove godine 75 eura placo. (Baska Voda) A sta dobijes , dvije male sobice i kuhinja koja lici na nishu. Namjestaj nekih 10 godina star. Uski balkon sa minijaturnim stolicem i stolicama na rasklapanje, Ograda balkona je Opasna po zivot. Pola izidana tako da mi dijete od 2 godine stane nogicom i popne se preko ograde. Jos me i sad jeza hvata. Znaci zakljuco balkon da mi dijete nebi nedaj boze nastradalo. Al sam pao, sam se ubio,.,.Namjestaj nekih 10 godina star. Treci dan smo zatrazili nove rucnike pa smo popusili komentar: Gospon nije vam ovo hotel i nestoji u programu,. Gundjala babetina ali je ipak dala nove rucnike., Pazi par jebenih rucnika.,,. Pritom se baba natakari i ujutro i prekodana i navece i u zoru,. Pa kad ta zena spava? Na plazi je fora sa kukuruzima, momci setaju i kukuricu 12 kuna, a redovno je i brodica sa vocem i povrcem na plazu svracala. kod njih kukuruz 8 kuna. Ludilo,.
Pada mi Djuro sa svojim KUVERAT ARANZMANOM na pamet.
i na kraju gundjamo ali opet iduce godine idemo na jadran. kao i jos goru gostoprimljivost i kulturu u BIH,.
O cijenama nebi komentarisao jer su besmislene ali sta meni ide na zivce je gostoprimstvo i ponuda., Pazi apartman sam ove godine 75 eura placo. (Baska Voda) A sta dobijes , dvije male sobice i kuhinja koja lici na nishu. Namjestaj nekih 10 godina star. Uski balkon sa minijaturnim stolicem i stolicama na rasklapanje, Ograda balkona je Opasna po zivot. Pola izidana tako da mi dijete od 2 godine stane nogicom i popne se preko ograde. Jos me i sad jeza hvata. Znaci zakljuco balkon da mi dijete nebi nedaj boze nastradalo. Al sam pao, sam se ubio,.,.Namjestaj nekih 10 godina star. Treci dan smo zatrazili nove rucnike pa smo popusili komentar: Gospon nije vam ovo hotel i nestoji u programu,. Gundjala babetina ali je ipak dala nove rucnike., Pazi par jebenih rucnika.,,. Pritom se baba natakari i ujutro i prekodana i navece i u zoru,. Pa kad ta zena spava? Na plazi je fora sa kukuruzima, momci setaju i kukuricu 12 kuna, a redovno je i brodica sa vocem i povrcem na plazu svracala. kod njih kukuruz 8 kuna. Ludilo,.
Pada mi Djuro sa svojim KUVERAT ARANZMANOM na pamet.
i na kraju gundjamo ali opet iduce godine idemo na jadran. kao i jos goru gostoprimljivost i kulturu u BIH,.
Last edited by SiSaJuMe on 23/08/2009 18:19, edited 2 times in total.
- burek_in_space
#12 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Shta reci nakon ovoga?!Kuglivoje wrote: Sa druge strane,seljaci(kakvih je hvala Bogu svugdje,ali u Bosni ih ima na bacanje) koji dodju na plazu i prostru 5 satorskih krila i prave piknike sa raznoraznim jelima i picima,i cude se sto ih netko naziva seljacima i u skladu s time se prema njima i ponasa,ne mogu se čudom načudit zasto se tamosnji ljudi prema njima drukcije ponasaju nego prema ostalim turistima.
Pozdrav
- viva_castro
#13 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
seka wrote:svake godine ista prica. kad nastupaju topliji dani, gotovo svi isti, opet u hrvatsku.
@modesti, kakvu zabavu za djecu?
Za to se dobro varas, bosanskih turista je sve manje i manje u Hrvatskoj.
Oni koji su plaćali neki skupi apartmanski smještaj kraj magistrale sa užasnom uslugom i neprijateljski namrgođenim starcima zamjenili su to za all inclusive smještaj u hotelu sa 3-4 zvjezdice u Tunisu, Egiptu, Turskoj,... A u cijenu je uračunat i prevoz avionom - udobnije i brže nego do Hrvatskog primorija.
Oni koji nisu imali toliko para, radije će u Neum ili ovdje negdje na jezera, planine, šume,...
Lično uvijek radije odem na Prokoško jezero nego na more.
Pad naših turista u Hrvatskoj je evidentan, s druge strane Neum ove godine nije trpio štete što znači da je kompenzacija upravo tu.
Ove godine se desilo još nešto vrlo interesantno, turisti iz BiH koji su proteklih 4-5 godina bili nepoželjni jer su Hrvati prešli na "luksuzniji" turizam, odjednom su postali super poželjni i odjednom se Hrvatska reklamira po bilbordima, televizijama i kojekakvim plakatima po gradu - što bi rekli došla cica na kolaca, i drago mi je, falilo vam je ovako nešto da vas spusti na zemlju i ohladi malo.
-
Kuglivoje
#14 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Ne znam,jel mislis da je broj seljaka na 100 stanovnika u BiH identican ili manji u odburek_in_space wrote:Shta reci nakon ovoga?!Kuglivoje wrote: Sa druge strane,seljaci(kakvih je hvala Bogu svugdje,ali u Bosni ih ima na bacanje) koji dodju na plazu i prostru 5 satorskih krila i prave piknike sa raznoraznim jelima i picima,i cude se sto ih netko naziva seljacima i u skladu s time se prema njima i ponasa,ne mogu se čudom načudit zasto se tamosnji ljudi prema njima drukcije ponasaju nego prema ostalim turistima.
Pozdrav
nisu na druge zemlje?
- burek_in_space
#15 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Kazhu da glupa pitanja ne postoje.Kuglivoje wrote:
Ne znam,jel mislis da je broj seljaka na 100 stanovnika u BiH identican ili manji u od
nisu na druge zemlje?
Chestitam, upravo si oborio tu tezu.
-
duboka_misao
#16 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
godinama ne idem u HR na more sve zbog gostoljubivosti,niskih cijena, i stava koji govori :pa ja tebi ovo dajem djabe sta hoces vise?
- Ajatolah_
#17 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Uvjerio si me.Kuglivoje wrote:Sa druge strane,seljaci(kakvih je hvala Bogu svugdje,ali u Bosni ih ima na bacanje) koji dodju na plazu i prostru 5 satorskih krila i prave piknike sa raznoraznim jelima i picima,i cude se sto ih netko naziva seljacima i u skladu s time se prema njima i ponasa,ne mogu se čudom načudit zasto se tamosnji ljudi prema njima drukcije ponasaju nego prema ostalim turistima.
Odlučujem da neću ići u Egipat ove godine kako sam planirao jer, gdje ću naći ugostitelje koji me ovako poštuju?! Jebeš piramidu i Sfingu ako me mještani neće tretirati kao što me tretiraju u Hrvatskoj.
-
Silkwood
#18 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Iako je rekao istinu, nije baš diplomatski, takve rečenice su rezervirane za samokritiku, a svakako ružno i uvredljivo zvuče kad netko izvana to kaže.burek_in_space wrote:Shta reci nakon ovoga?!Kuglivoje wrote: Sa druge strane,seljaci(kakvih je hvala Bogu svugdje,ali u Bosni ih ima na bacanje) koji dodju na plazu i prostru 5 satorskih krila i prave piknike sa raznoraznim jelima i picima,i cude se sto ih netko naziva seljacima i u skladu s time se prema njima i ponasa,ne mogu se čudom načudit zasto se tamosnji ljudi prema njima drukcije ponasaju nego prema ostalim turistima.
Pozdrav
Nego da i ja kažem nešto za Dnevnik.
Asim je očito bio u Poreču, gdje su ga oderali pošteno
S obzirom da se radi (sudeći prema njegovim kolumnama) o nesigurnoj i djelomično iskompeksiranoj osobi, ova kolumna je vjerojatno napisana da se "opravda" što je u prošloj kolumni nafalio Hrvatsku ko nikad, a popljuvao BiH, pa mu se nisu svidjeli komentari ispod teksta.
Da Asime, znamo da čitaš pa čak i pišteš neke od kometara ispod svojih kolumni, kao što sad i ovaj post čitaš.
Nego da nastavim.
Istra (koja je svakako atraktivna) je preskupo odredište i za domaće Hrvate, a kamoli za turiste iz BiH.
Što se tiče Dalmacija, raspon cijena je različit, i vjerujem da svatko može nać nešto povoljno za sebe ako se malo potrudi.
Kome i to ne valja, nek ide u Tunis, ili u krajnjem slučaju nek ne ide na more i nek štedi tu crkavicu, ni u ZG pola ljudi ovo ljeto zbog krize nije išlo na more.
-
modesti
#19 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
@seka, nisam mislila na hotelski smještaj, mislila sam na ponude po mjestima. Kao kad ovdje dijete odvedem u kino ili park. I pogrešno si me shvatila da me smaraju djeca na moru pa hoću da ih se "riješim" ostavljajući ih nekom plaćenom animatoru. Ne, već ako si imala priliku da posmatraš cijeli dan malu djecu, mogla si primijetiti da se malo dijete ne igra 5 sati istom igračkom i da mu njegovi roditelji nisu uvijek dovoljni, hoće i drugu djecu, hoće da promjeni mjesto boravka. A uostalom, ne bi mi puno smetalo da ih neko i pričuva dok ja kafu popijem ali na to zaista nisam mislila.seka wrote:@modesti, vjerovatno mislis kod hotelskih smjestaja. setajuci navece pored kompleksa hotela sam vidjela da navece imaju neke zabave. sad da li imaju po danu, ne znam. licno se grozim hotelskih smjestaja.
smatram, da roditelji sa djecom, trebaju provesti zajednicki godisnji odmor. sto pojedinim nije odmor dok su djeca mala i zahtjevna, trazili ste - gledajtestrpite se
![]()
ne zamjeri
@viva_castro, napisah GOTOVO isti.
Nedostaje najobičnijih parkova za igranje u kojima se nalaze tobogani, ljuljaške, vrteške i slično. Eto, da krenemo od toga i da ne spominjem zatvorene prostorije u kojima bi dijete moglo da se igra za vrijeme vrućina, lošeg vremena ili već neke druge slične situacije.
-
DZONPI
#20 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Kuglivoje pasa moj.Pa u Baskim vodama jos uvjek plesu uz muziku Kva kva Kva,Cesi skacu ko ludi ,popili par klipaca i podivljali.Idite u istru i to je Hrvatska ali te tamo gotive ko kralja.Usluga na nivou za razliku od makarske revijere.Bio sam u Porecu i nikad vise Makarska revijera.Koje plaze,cistoca,ljubaznost.kad kazes iz BiH,iz Sarajva ma raje kolko hoces,raspricaju se stobom,osjetis tu prijatnost a ne da me gleda nesto lafo poprjeko.Malo duza voznja ali se isplati.
- 8. sekretar SKOJ-a
#21 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Pročitao do ''cigana'',...i nisam imao kuveta dalje čitati...Kuglivoje wrote:Postovani gospodine novinaru Asime Bešlija;
Pozdrav
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#22 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
A sta je to Asim napisao a da je neistinito ovdje?
Btw kakvih si se ti gluposti nalupao u uvodnom pastu, a druge bi kritikovao...pasha prvo pometi ispred svojih vrata.
Btw kakvih si se ti gluposti nalupao u uvodnom pastu, a druge bi kritikovao...pasha prvo pometi ispred svojih vrata.
- Alfons Kauders
#23 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Asim je fulao s cijenama, i to da valja.
Apartmani kostaju 50 eura? Jah, gdje i kakvi? Imas apartmana koji kostaju i po par stotina eura dnevno, i siguran sam da vrijede toliko. Imas i krs apartmana u manjim gradovima i selima, koji kostaju manje...
Doplate za klimu i tv su izuzetak, a nikako pravilo, zapravo prvi put cujem da neko naplacuje TV dodatno... Licno poznajem dosta ljudi u Dalmaciji koji izdaju apartmane i garantujem da ne naplacuju klimu dodatno. To sto je vrli Asim naletio na nekog pohlepnog kretena je njegov problem. Po Asimu ispade da je ovo uobicajena praksa, sto je daleko od istine, a zasto Asim ovako bezobrazno laze - pitajte njega ili urednika.
Sto se tice Asimovog kukanja za naplatu puteva, bujrum druze, imas stare saobracajnice, vozi do mile volje - dzaba su, a opet su u dobrom stanju. Ogranicenje je 100km/h, znaci vozis hladno 110km/h bez straha od murije. Ovo za parking stoji, prostora svakako fali, ali ja na odmoru ne vozim auto, vec starke i bicikl. Drugi je problem sto nasi ljudi vole da parkiraju auto u kafanu, a to kosta, ne samo na moru, vec i u Sarajevu.
Reci da prehrambeni artikli kostaju duplo vise nego u BiH je takodjer notorna laz. Svake godine sam u Hrvatskoj, cijene su im trenutno jako blizu nasim. Skuplje jeste, ali duplo? Ni blizu.
Pristup internetu mi bas i ne treba na odmoru, a to sto je Asima neko klepio 6 kuna za 10 minuta je opet njegov problem. Ima besplatnog wirelessa, ima internet klubova koji su dosta jeftiniji, a meni se cesto desavalo da mi ne naplate ama bas nista jer sam samo provjeravao mail... Tu je i pre paid net kod nekoliko mobilnih operatera, opet po prihvatljivim cijenama.
Asim se takoder buni sto voznja brodicom od 15 minuta kosta 30 kuna. To jednostavno nije istina. Cak i da jeste, to nije puno - dovoljno je pogledati koliko kosta voznja taksijem u Sarajevu, ili jedna tura na trosjedu na Bjelasnici. Smeta mu i sto se naplacuje ulaz u diskoteke?!
Takodjer nije tacno da se svi lokali zatvaraju u 22-23h... Ja sam u raznim dalmatinskim selendrama znao osvanuti u lokalima, a izlazio sam vani iza 23h.
Asimu isto tako smeta sto je boca vode u restoranu 9 kuna, odnosno oko 2.25km. U Sarajevu je boca mineralne 1.5-2km, ali valjda treba biti jeftinije u Dalmaciji, u jeku sezone.
Poznajem metar ljudi u Dalmaciji, i ja ih podjebavam za losu uslugu i visoke cijene, i oni se nerijetko slazu sa mnom. Ali nimalo ih ne krivim - ako ce Svabo ili Rus platiti 150 eura nocenje, meni je drago, ako mogu neka mu uzmu i 250 eura... Dalmatincima se moze stosta prigovoriti, ali ako su njihovi gosti voljni placati te cijene, a ocito jesu, zasto bi ih trebali spustati? Skupa je i porcija cevapa na Carsiji - 7 jebenih maraka, ali ljudi su spremni platiti, i naravno da ugostitelji nece skresati cijene.
Dalmacija je prelijepa, i ja cu dole uvijek ljetovati, i radi blizine i radi prirode, a ako Asimu toliko smetaju cijene, pa ima brate Neum, Crna Gora, Albanija, Grcka, Turska, Tunis, ravno ti do mora... Pa onda dogodine supljiraj kako su ti i oni preskupi...
Apartmani kostaju 50 eura? Jah, gdje i kakvi? Imas apartmana koji kostaju i po par stotina eura dnevno, i siguran sam da vrijede toliko. Imas i krs apartmana u manjim gradovima i selima, koji kostaju manje...
Doplate za klimu i tv su izuzetak, a nikako pravilo, zapravo prvi put cujem da neko naplacuje TV dodatno... Licno poznajem dosta ljudi u Dalmaciji koji izdaju apartmane i garantujem da ne naplacuju klimu dodatno. To sto je vrli Asim naletio na nekog pohlepnog kretena je njegov problem. Po Asimu ispade da je ovo uobicajena praksa, sto je daleko od istine, a zasto Asim ovako bezobrazno laze - pitajte njega ili urednika.
Sto se tice Asimovog kukanja za naplatu puteva, bujrum druze, imas stare saobracajnice, vozi do mile volje - dzaba su, a opet su u dobrom stanju. Ogranicenje je 100km/h, znaci vozis hladno 110km/h bez straha od murije. Ovo za parking stoji, prostora svakako fali, ali ja na odmoru ne vozim auto, vec starke i bicikl. Drugi je problem sto nasi ljudi vole da parkiraju auto u kafanu, a to kosta, ne samo na moru, vec i u Sarajevu.
Reci da prehrambeni artikli kostaju duplo vise nego u BiH je takodjer notorna laz. Svake godine sam u Hrvatskoj, cijene su im trenutno jako blizu nasim. Skuplje jeste, ali duplo? Ni blizu.
Pristup internetu mi bas i ne treba na odmoru, a to sto je Asima neko klepio 6 kuna za 10 minuta je opet njegov problem. Ima besplatnog wirelessa, ima internet klubova koji su dosta jeftiniji, a meni se cesto desavalo da mi ne naplate ama bas nista jer sam samo provjeravao mail... Tu je i pre paid net kod nekoliko mobilnih operatera, opet po prihvatljivim cijenama.
Asim se takoder buni sto voznja brodicom od 15 minuta kosta 30 kuna. To jednostavno nije istina. Cak i da jeste, to nije puno - dovoljno je pogledati koliko kosta voznja taksijem u Sarajevu, ili jedna tura na trosjedu na Bjelasnici. Smeta mu i sto se naplacuje ulaz u diskoteke?!
Takodjer nije tacno da se svi lokali zatvaraju u 22-23h... Ja sam u raznim dalmatinskim selendrama znao osvanuti u lokalima, a izlazio sam vani iza 23h.
Asimu isto tako smeta sto je boca vode u restoranu 9 kuna, odnosno oko 2.25km. U Sarajevu je boca mineralne 1.5-2km, ali valjda treba biti jeftinije u Dalmaciji, u jeku sezone.
Poznajem metar ljudi u Dalmaciji, i ja ih podjebavam za losu uslugu i visoke cijene, i oni se nerijetko slazu sa mnom. Ali nimalo ih ne krivim - ako ce Svabo ili Rus platiti 150 eura nocenje, meni je drago, ako mogu neka mu uzmu i 250 eura... Dalmatincima se moze stosta prigovoriti, ali ako su njihovi gosti voljni placati te cijene, a ocito jesu, zasto bi ih trebali spustati? Skupa je i porcija cevapa na Carsiji - 7 jebenih maraka, ali ljudi su spremni platiti, i naravno da ugostitelji nece skresati cijene.
Dalmacija je prelijepa, i ja cu dole uvijek ljetovati, i radi blizine i radi prirode, a ako Asimu toliko smetaju cijene, pa ima brate Neum, Crna Gora, Albanija, Grcka, Turska, Tunis, ravno ti do mora... Pa onda dogodine supljiraj kako su ti i oni preskupi...
- Alfons Kauders
#24 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
Da, nema Cigana, dzeparosa i jalije, sta je tu sporno?8. sekretar SKOJ-a wrote: Pročitao do ''cigana'',...i nisam imao kuveta dalje čitati...![]()
Nikad mi niko u Hrvatskoj nije ukrao ni dinara. Prije par godina sam poslom bio dole, i ostavljao sam na plazi ruksak s novcanikom, fotoaparatom, laptopom, mobilnim i mp3 playerom... Sto je u to vrijeme kostalo preko 4000 maraka - nikad mi niko nije ukrao ni upaljac.
Ostavi na Carsiji ruksak pun govana i garantujem da ce ti ga neko ukrasti u roku od 10 minuta.
- hakazvaka
#25 Re: Dosta para za malo muzike - reakcija i diskusija!
upravo tako. i ja isto ljetujem u Podacam vec 4 godine zaredom i samo je jedan cilimak dodan u sobu... a da ne pricam o ostalim stvarima, tipa plaze, setnice uz plazu, put do plaze. Sve ono sto im je vojska ostavila to jos uvijek stoji*. Pricaju s tobom ko da oni tebi placaju.kurty wrote:Prijatelju moj...
Znam licno ljude koji zive u Splitu (koji su, hajmo reci, nekog viseg socijalnog statusa), i svi kazu da im je apsolutno preskupo da ljetuju u Hrvatskoj za ono sto dobiju. Svi se odlucuju za Australiju, Tunis, Tursku...
* - ne bas najstabilnije