DOSTA ! Nesposobni ljudi ne mogu pisati ustav
-
Propast1
#1 DOSTA ! Nesposobni ljudi ne mogu pisati ustav
Ako se sudbina Bosanaca i Hercegovaca određuje Ustavom
znaci:
Ustav BiH moraju kreirati Bosanci i Hercegovci sposobni da od svih mogucih rješenja izaberu ono najbolje za sve
Ako je ključna osoba od koje zavisi Ustav BiH Amerikanac i ako sudbina Bosanaca i Hercegovaca zavisi od Americkog ambasadora
znaci:
Politicari koju učestvuju u pregovorima nisu sposobni sami definisati Ustav. Onaj ko pregovara o Ustavu BiH pregovara o budućnosti svih nas. Ako buducnost svih građana zavisi od nekoliko pojedinaca, onda bar sudbina tih pojedinaca treba da bude u rukama Bosanaca i Hercegovaca.
Sudbina americkog ambasadora nije u nasim rukama, ali je nasa sudbina u njegovim. Ako se 'politicari' sami ne mogu dogovoriti o Ustavu onda su to pogresne osobe koje donose odluke o nasoj sudbini. Zbog toga treba reci DOSTA! ljudima koji odlucuju o nasim sudbinama a nisu sposobni.
Komentari?
znaci:
Ustav BiH moraju kreirati Bosanci i Hercegovci sposobni da od svih mogucih rješenja izaberu ono najbolje za sve
Ako je ključna osoba od koje zavisi Ustav BiH Amerikanac i ako sudbina Bosanaca i Hercegovaca zavisi od Americkog ambasadora
znaci:
Politicari koju učestvuju u pregovorima nisu sposobni sami definisati Ustav. Onaj ko pregovara o Ustavu BiH pregovara o budućnosti svih nas. Ako buducnost svih građana zavisi od nekoliko pojedinaca, onda bar sudbina tih pojedinaca treba da bude u rukama Bosanaca i Hercegovaca.
Sudbina americkog ambasadora nije u nasim rukama, ali je nasa sudbina u njegovim. Ako se 'politicari' sami ne mogu dogovoriti o Ustavu onda su to pogresne osobe koje donose odluke o nasoj sudbini. Zbog toga treba reci DOSTA! ljudima koji odlucuju o nasim sudbinama a nisu sposobni.
Komentari?
-
Propast1
Iz novogodisnje cestitke Adnana Terzica:
U takvoj Bosni i Hercegovini najbolji odgovor kritizerima umjesto riječi bit će fakti o povećanju životnog standarda građana.
A fakti su:
Procjena broja stanovnika u siromaštvu ili na granici siromaštva
1.916.000
Procjena broja nezaposlenih u BiH
499.075
Plus
Procjena ekonomski neaktivnih stanovnika BiH
562.276
Kakav nam je zivotni standard?
U takvoj Bosni i Hercegovini najbolji odgovor kritizerima umjesto riječi bit će fakti o povećanju životnog standarda građana.
A fakti su:
Procjena broja stanovnika u siromaštvu ili na granici siromaštva
1.916.000
Procjena broja nezaposlenih u BiH
499.075
Plus
Procjena ekonomski neaktivnih stanovnika BiH
562.276
Kakav nam je zivotni standard?
-
Stolac92
Našu pasivnost su direktno prihvatili kao dozvolu da oni odlučuju o našim sudbinama. Ovo se stalno ponavlja. Oni pregovaraju, jedu i piju mjesecima i onda na kraju sa strane neko kaže kako će biti. Ljudi su prepustili svoje živote u ruke najobičnijih mahalskih kriminalaca i onda očekujemo da oni urade nešto za naše dobro. Dok se god ne začuje, glasno i jasno, glas naroda, ti "političari" će raditi šta god budu htijeli i još nam se smijati i komentarisati kako je narod glup.
Probudimo se i recimo DOSTA!
Probudimo se i recimo DOSTA!
- uvjek dobar gost
Ja komentara nemam vec godinama, pa zar nam kojekakvi nepismeni prvo nisu radili o glavama, nakon toga su nas kao trebali iscupati iz ratnog filma i ponuditi nam alternativu. Ponuditi nam perspektivu, ja istu ne vidim, ili sam corav, vidim i dalje nepismene ,al sad vec trulo bogate papke koji nam opet rade o glavama.
Nikako da se skloni magla i da vidim svoju djecu, koju josh nemam kako mogu komotno da zive u zemlji koja se zove Bosna i Hercegovina !!!!!
Svuda oko sebe vidim kokuzni svjet koji je ters, svjet koji zivi od danas do sutra, svijet koji nema za germe.
Pogresno je svjet i nasu drzavu svoditi na Sarajevo, nama je super otidjite u Drvar, Buzim, Gornji Vakuf, Pocitelj, Kozarac ili bilo koji manji grad u nasoj zemlji i da vidite sta je stvarni zivot i sta je prava bruka, sve dok se mi svi skupa budemo bavili posljedicama, nama ce vako biti...
Pitanje je samo sta nama, da Vama, tebi koji ovo citas i meni mora da se desi pa da konacno kazemo DOSTA!!!!!
Pozdrav domovini !!!!
Nikako da se skloni magla i da vidim svoju djecu, koju josh nemam kako mogu komotno da zive u zemlji koja se zove Bosna i Hercegovina !!!!!
Svuda oko sebe vidim kokuzni svjet koji je ters, svjet koji zivi od danas do sutra, svijet koji nema za germe.
Pogresno je svjet i nasu drzavu svoditi na Sarajevo, nama je super otidjite u Drvar, Buzim, Gornji Vakuf, Pocitelj, Kozarac ili bilo koji manji grad u nasoj zemlji i da vidite sta je stvarni zivot i sta je prava bruka, sve dok se mi svi skupa budemo bavili posljedicama, nama ce vako biti...
Pitanje je samo sta nama, da Vama, tebi koji ovo citas i meni mora da se desi pa da konacno kazemo DOSTA!!!!!
Pozdrav domovini !!!!
-
Propast1
Jos jedan podatak....
Koliko para godisnje uzmu ovi 'nesposobni' politicari od jadnog naroda?
4239630420 KM (vjerovatno i vise jer svi imaju suficit)
Kad oduzmete policiju, vojsku, plate za nastavnike, sudstvo, i djeljenje sadake ostane da DNEVNO ti nesposobnjakovici nas kostaju oko:
6,5 miliona KM
Svaki sat tokom radnog dana nesposobna drzava potrosi
MILION KONVERTIBILNIH MARAKA
(Komentar za one koji racunaju: nemojte misliti da je ova cifra manja, jer drzava ne radi 8 sati dnevno, vec prema nekim procjenama oko2,5 sati efektivno. Al eto reci cemo 6,5 sati da neko kaze da nije zlonamjerna kritika...)
Najgore kad na televiziji kazu: Dokle ce vise oni trositi na ruckove 10.000 KM.... a dok rucaju aparat ni za sta ne potrosi 1-2 miliona.... c,c,c
zbog toga JE DOSTA!
Koliko para godisnje uzmu ovi 'nesposobni' politicari od jadnog naroda?
4239630420 KM (vjerovatno i vise jer svi imaju suficit)
Kad oduzmete policiju, vojsku, plate za nastavnike, sudstvo, i djeljenje sadake ostane da DNEVNO ti nesposobnjakovici nas kostaju oko:
6,5 miliona KM
Svaki sat tokom radnog dana nesposobna drzava potrosi
MILION KONVERTIBILNIH MARAKA
(Komentar za one koji racunaju: nemojte misliti da je ova cifra manja, jer drzava ne radi 8 sati dnevno, vec prema nekim procjenama oko2,5 sati efektivno. Al eto reci cemo 6,5 sati da neko kaze da nije zlonamjerna kritika...)
Najgore kad na televiziji kazu: Dokle ce vise oni trositi na ruckove 10.000 KM.... a dok rucaju aparat ni za sta ne potrosi 1-2 miliona.... c,c,c
zbog toga JE DOSTA!
-
Propast1
Trose milion KM na sat a nemogu naci odgovor....
citat vijesti
Kako prenose agencije, dogovoreno je da će BiH ubuduće imati Predsjedništvo s jednim predsjednikom i dva potpredsjednika, ali nema dogovora na koji će se način birati predsjednik i potpredsjednici, kao ni hoće li biti rotacije.
DOSTA!
citat vijesti
Kako prenose agencije, dogovoreno je da će BiH ubuduće imati Predsjedništvo s jednim predsjednikom i dva potpredsjednika, ali nema dogovora na koji će se način birati predsjednik i potpredsjednici, kao ni hoće li biti rotacije.
DOSTA!
-
savjest
Cemu to kloniranje do besvjesti?
Pogotovo cemu to toliko granjanje i halabuka?
Zasto trosite toliko vremena i energije na suplju? Mislim, svak treba da se posveti svom poslu i da ga radi sto bolje a ne da se uplice u tudi(a za koji niti je placen niti je strucan). Postoje ljudi koji su placeni da se bave ovim o cemu vi trubite(bez ikakvog uticaja). Uplitati se u neke domene za koje niti smo strucni, niti su nam poznate sve informacije,... je samo gubljenje vremena i presipanje iz supljeg u prazno.
Dakle posvetite se onome za sto ste zaduzeni i za sto ste strucni i dajte maksimum od sebe u obavljanju vaseg posla. Svak treba da se bavi svojim poslom. To je poenta cijele price. Sad kad citam neke na ovome forumu ili gledam ljude oko sebe vidim bezbroj onih koji znaju pametovati o svemu: politika, medicina, sport, kultura... Misliti da sam "ja" pametniji i da bi "ja" to mogao uraditi mnogo bolje je krajnje smjesno. Ali izgleda da je to nas specijalitet.
Mozda je za nas najbolji primjer ovaj fenomen generala poslije bitke.(u dosta slucaja osoba koja su bila tako daleko od dogaja da je njihovo komenatrisanje i neukusno)
To me podsjeca kad nekad gledam neku fudbalsku utakmicu na TV sa prijeteljima. Pa gledam neke koji onako granaju, te sto tako sto ovako, psuju trenera izbaci ovoga, ubaci onoga...jedino sto postignu je to da ne mogu pregladeti uktamu na miru. Meni je to krajnje smjesno. Postoje igraci, profesionalci, placeni, postoji trener, profesionalac, placen i njegovo je da brine kako ce se tim postaviti na terenu.(ako to radi sposobno ostat ce na klupi a ako ne radi onda ce biti zamjenjen) Kakve koristi od "mog" taktiziranja? apsolutno nikakve.
Zasto trosite toliko vremena i energije na suplju? Mislim, svak treba da se posveti svom poslu i da ga radi sto bolje a ne da se uplice u tudi(a za koji niti je placen niti je strucan). Postoje ljudi koji su placeni da se bave ovim o cemu vi trubite(bez ikakvog uticaja). Uplitati se u neke domene za koje niti smo strucni, niti su nam poznate sve informacije,... je samo gubljenje vremena i presipanje iz supljeg u prazno.
Dakle posvetite se onome za sto ste zaduzeni i za sto ste strucni i dajte maksimum od sebe u obavljanju vaseg posla. Svak treba da se bavi svojim poslom. To je poenta cijele price. Sad kad citam neke na ovome forumu ili gledam ljude oko sebe vidim bezbroj onih koji znaju pametovati o svemu: politika, medicina, sport, kultura... Misliti da sam "ja" pametniji i da bi "ja" to mogao uraditi mnogo bolje je krajnje smjesno. Ali izgleda da je to nas specijalitet.
Mozda je za nas najbolji primjer ovaj fenomen generala poslije bitke.(u dosta slucaja osoba koja su bila tako daleko od dogaja da je njihovo komenatrisanje i neukusno)
To me podsjeca kad nekad gledam neku fudbalsku utakmicu na TV sa prijeteljima. Pa gledam neke koji onako granaju, te sto tako sto ovako, psuju trenera izbaci ovoga, ubaci onoga...jedino sto postignu je to da ne mogu pregladeti uktamu na miru. Meni je to krajnje smjesno. Postoje igraci, profesionalci, placeni, postoji trener, profesionalac, placen i njegovo je da brine kako ce se tim postaviti na terenu.(ako to radi sposobno ostat ce na klupi a ako ne radi onda ce biti zamjenjen) Kakve koristi od "mog" taktiziranja? apsolutno nikakve.
-
Propast1
kad bi upravljanje drzavom bila necija privatna stvar onda bi bio potpno u pravu.savjest wrote:Cemu to kloniranje do besvjesti?
Zato malo enciklopediju u ruke i vidi sta znaci demokratija, javni interes, kreiranje javnih politika pa ponovo preispitaj zbog cega mi dizemo halabuku.
A ako ti je to mrsko zapitaj se kako je moguce da 80.000 ljudi zaposlenih u javnoj administraciji nemogu skontati koji je najbolji nacin da se izabere predsjednik drzave.... (pa da su bar uzeli 208 razlicitih primjera koji danas vaze u svijetu i da uporede... svih 208 nacija koristi 5-6 nacina a mi ko eto smo vanzemaljci pa moramo izabrati nesta toliko komplikovano sto se ne moze dogovoriti).
Eto nek zrtvuju taj jedan sat radnog vremena i proporcionalno toliko administrativnih troškova - ustedice milion KM... Za milion KM ce pristati 10 najstručnijih ljudi na svijetu da pomognu svima nama da imamo najbolje rješenje za izbor predsjednika drzave. Ali oni to nece.
I znas sta:
DOSTA!
-
savjest
Propast1 wrote:
kad bi upravljanje drzavom bila necija privatna stvar onda bi bio potpno u pravu................
To uopste nije poenta. Postoje ljudi ciji je to posao. Nemoguce je da svaki stanovnik kaze svoje misljenje o svakoj temi. Prosto receno neostvarivo. Narod iskazuje svoje misljenje putem glasanja gdje izabira svjoe predstavnike, one koji ce najbolje zastupati njegove interese(isticem da svi nemaju iste interese).
Na kraju mandata opet postoji mogucnost da se ti,ja ili neki treci opet izjasnimo i ponovo izaberemo te ljude(ako smatramo da su oni ispunili nasa ocekivanja) ili da izaberemo druge(za koje mislimo da ce nas bolje zastupati). Naravno postoji i treca varijanta a ta je da se ne pronalazis niti u jednoj politickoj stranci. Kao svaki drzavljanin imas i ti mogucnost da osnujes svoju stranku i da izneses svoje ideje.(to hoce li te neko podrzati ili ne je nebitno)
No diskusija sa tobom je nemoguca jer kao sto rekoh ranijes imas "previse granjanja'" (neke uzvicne parole itd...)
Samo jos rijec u vezi trenutnih diskusija o ustavnim promjenama. Jedno su zelje a jedno su mogucnosti. A politika je dobivanja maksimuma u granicama mogucnosti. Necu sada razglabati o cijeloj proslosti ali svako stariji od 13 godina zna sta se desavalao, kakve ko ima pozicije, odnosi, unutrasnji, vanjski... Svak zna da je trenutasnje urednej nesto neprirodno i nefunkcionalno ali ne uzimati u obzir sve aspekte prije nastanka ovog uredenja je besmisleno.
Postoji toliko utjecajnih faktora da je stvar mnogo komplikovanija nego sto je ti ovdje presdtavljas.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Ni najsposobnijim i najboljim američko-bosanskim ljudima sa najsavremenijom opremom, a koji nisu medicinske struke, ne bih dozvolio da me operišu. Ovih dana nekompetentni i nestručni vrše operativni zahvat nad našom domovinom.