Odmah da naglasim, uopste ne simpatisem Dodika i njegovu partiju, posebno nakon sto je posljednjih mjeseci poceo davati radikalnije izjave od sefova SDS-a, ali mislim da je ovo izjava godine.Moderator vasingtonskih pregovora, americki Institut za mir, organizirao je niz pratecih manifestacija kojima je obiljezena deseta godisnjica potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Pored ostalog, organizirano je i nekoliko javnih tribina, a na jednoj od njih gostovao je i Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.
Dodik je strpljivo odgovarao na brojna pitanja iz publike, ali potpuno je izgubio zivce nakon sto se mikrofona dograbio jedan student iz Bosne koji je rekao da BiH s postojecom garniturom politicara nema nikakvu buducnost te da bi se odreda svi trebali povuci kako bi oslobodili prostor mladjim.
"Ne pada mi napamet da se povucem i da svoje mjesto tebi prepustim! Ko si uopste ti? Sta ti uopste znas iocemu? O kakvom povlacenju pricas? Izadji na izbore i takmici se, ja cu ti prvi cestitati ako me pobijedis, ali nemoj ocekivati da ce se iko povuci kako bi tebi oslobodio prostor! Pun mi je kufer price o mladima kojima neko treba osloboditi prostor! Taj film neces gledati!", rekao je Dodik.
Je li dosta vise "mladih" koji su pokupili svu pamet svijeta, sjede kuci, nista ne rade, nece da izadju na izbore jer su "svi politicari" ispod njihovog nivoa, a oni bi sve rijesili, samo cekaju da im "neko oslobodi prostor"?