Dosta!-1.maj PROTEST

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

jackamil

#26 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by jackamil »

da se demir dostas nije udruzio sa provladinim vrhom sindikata, moglo bi iz ove ideje i nesto biti.
da demirom ne manipulira sdp, moglo bi biti cak i dobro. ovako - "pisi kuci po odijelo", jos jedna degradacija pokreta, jos jedan vrisak u prazan prostor ali bez eho odjeka demira i demirovaca. na zalost.
Topla voda

#27 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by Topla voda »

svrha protesta-protest

bez mene
2407

#28 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by 2407 »

Topla voda wrote: bez mene
Takodje. Bez mene, k'o domina.
mrtva kokoš

#29 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by mrtva kokoš »

e bas je nas`o dan kad ce da se skuplja...
i ja bih za prvi maj protestv`o kad bi mi neko petobu uletio...
a i demir se strasno sikira za gradjane pa je bas odlucio za prvi maj da galami. ne bi smjeli dozvoliti
da ga ostavimo samog sa 100-tinjak drugara trebali bi ga podrzati...
prava dusa od covjeka :oops:
pshhh

#30 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by pshhh »

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... -od-300-km

Zbog Tihića limit na telefonski račun 500 KM?

Kadrić nam je rekao kako će zbog enormnih telefonskih računa koje prave pojedini članovi Kolegija oba doma Parlamenta BiH (pogotovo Sulejman Tihić čiji je telefonski račun u iznosu višem od 15.000 maraka platila država, op.a) zatražiti da se plaćeni telefonski račun limitira na 500 maraka.

500 KM limit? - to je enormno

Pa koliki im je sada limit?

Nevjerovatno rasipnistvo.

Zatim ovaj clanak:

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... zaposlenih

Služba za zapošljavanje: Ostalo još po 300 KM za 250 nezaposlenih

Polaznicima odobravamo maksimalno 300 KM za kurseve s tim da nam moraju donijeti predračun, a po završetku obuke isplaćujemo novac ustanovi koja ih je obučavala - kazala je Zamira Velić, rukovodilac Sektora za posredovanje u zapošljavanju i socijalnu sigurnost nezaposlenih.

Zalosno je ovo sto rade. :(

Limit za telefone 500 KM a nezaposlenim jedva po 300 KM.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by Truba »

zato trebaju mase nezaposlenih da se nacrtaju ispred ti institucija što troše lovu
Suti i trpi

#32 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by Suti i trpi »

Mi bi i Mendeli nasli manu :D . Stvarno ne vjerujem na kakve komentare nailazim ovdje. Pa nas niko nigdje nebi mogo povest, jer bi mu mi morali naci neku manu sve da je od boga poslan da nam pomogne :D . Jesmo cudan narod u pm. Sta mislite kako se po Evropi odrze masovni portesti (iako mi nije jasno sto se oni bune kad se mi ne bunimo :D )? Je l mislite da su ljudi kojih njih vode u proteste bozanska bica? To je sasvim nebitno u cijeloj prici. Bitno je da se pokaze nezadovoljstvo ako ga uopste ima. U ovakvim slucajevima, organizator je u drugom planu, a u prvom problemi koji vas tjeraju da protestujete. Vi ocito nemate problema, pa opusteno na planinu, zapjevajte uz rostilj i pice, a ja cu na proteste, jer mi nije do toga.
thepatriot

#33 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by thepatriot »

Sutra plafon 300 ljudi s Demirom, a ovi protiv kojih se protestvuje lagano Makarska rivijera...
:lol:
black

#34 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by black »

ma koji ba protesti, pa od jutros, i to zorom, se haman pa pola sarajeva skrcalo put juga, ne mozesh dahnuti na magistralnom drumu, a u ponedeljak ponove jurisssssssssssssssssssss na internet barikade :lol:

revolucija je prošla, ostale su barikade
da se slikamo, da se lažemo
Alfons Kauders

#35 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by Alfons Kauders »

black wrote:ma koji ba protesti, pa od jutros, i to zorom, se haman pa pola sarajeva skrcalo put juga, ne mozesh dahnuti na magistralnom drumu, a u ponedeljak ponove jurisssssssssssssssssssss na internet barikade :lol:

joj fakat, ja prolazio kroz dobrinju, skrenuo pored aerodroma ka ilidzi... kansindolska zatvorena, a kolona do nje... rikverc i cao... :D

btw bas me zanima koliko ce ovih dezurnih revolucionara biti na protestu... dajem ruku (i nogu) da ce na protestima biti barem 10 puta manje ljudi nego sto dosta ima fol simpatizera na ovom forumu...
h_poaro

#36 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by h_poaro »

thepatriot wrote:Sutra plafon 300 ljudi s Demirom, a ovi protiv kojih se protestvuje lagano Makarska rivijera...

A gdje češ ti, ljudino? Tebi je sve potaman u životu, ili nije?
Cholina_Lokica

#37 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by Cholina_Lokica »

zar ljudi stvarno ocekuju da se bosnjo odrekne rostilja i pive za 1. maj zbog protesta :?
h_poaro

#38 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by h_poaro »

black wrote:ma koji ba protesti, pa od jutros, i to zorom, se haman pa pola sarajeva skrcalo put juga, ne mozesh dahnuti na magistralnom drumu, a u ponedeljak ponove jurisssssssssssssssssssss na internet barikade :lol:

Pola Sarajlija je otišlo, ali je ostalo pola Sarajlija koji hljeba kako treba nemaju da jedu, a ne da putuju na jug.

Ako nečeš biti na prvomajskim protestima koji zagovaraju puno poštenije odnose između vlasti i građana, onda nemoj ni obezvrjeđivati nečiji trud i namjere da, makar i protestima, promjene i poboljšaju životne uslove.

Ne mogu da shvatim cinizam i licemjerje koje ispoljavaš, i ti i mnogi forumaši. Najmanje je bitno je li prvomajski protest u Demirovoj i Stefanovoj organizaciji, ili Bajramovića&Co, bitnije je izaći na protest i pokazati svima da narod još ima moć i snagu i da želi da izađe iz bijede i neimaštine, u koju su ih dovele vlasti.

Pretpostavi situaciju jednog radnika koji je cijeli život proveo u Zori, u Žici, u Energoinvestu, u Astru, i sada nema ni firme ni posla ni plate ni para....a ne može imati ni penziju, a ima i porodicu koja ima svoje potrebe, svi moraju jesti, školovati se, liječiti se. Takvih je jako mnogo, a svima njima krivac je vlast, nije radnik.

Ako je tebi sve potaman u životu idi i ti na jug, ali pusti ostale da izađu na proteste, nemoj im se rugati :x
thepatriot

#39 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by thepatriot »

h_poaro wrote:
thepatriot wrote:Sutra plafon 300 ljudi s Demirom, a ovi protiv kojih se protestvuje lagano Makarska rivijera...

A gdje češ ti, ljudino? Tebi je sve potaman u životu, ili nije?

Jesi to ti ovdje dežurni portparol pa si zadužen za kritike il' nešto radiš pametnije u svom životu?! 8-)

Ovo što sam rekao su činjenice, nažalost, takav je naš mentalitet, jedino se na izborima stanje može promjeniti, a ovim protestantima se raja samo smije.
:bih:
maxell_sarajevo

#40 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by maxell_sarajevo »

U znak podrske Demiru i njegovoj protestnoj ekipi ja cu danas u 12:00 baciti jedan cevap mom pujdi i proliti jednu bocu sarajevske ekipe.Dosta od mene za ove proteste. :D :bih:
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#41 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by Privatna poruka »

U znak podrske raji iz drugiih gradova koja je odustala od protesta jer nisu vidjeli svrhu, i nisu bili zadovoljni tim sto je Dosta d.o.o kao samo jedan od organizatora donijelo odluke (promjene rute etc.) za cijelo okupljanje, bez dogovora sa ostalim organizatorima ja cu da dignem casu u zrak i da se ne pojavim na protestima.
Erzsebet

#42 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by Erzsebet »

Mah... Jebo proteste, bilo ih je stotine i ništa se nije promijenilo... Ja odavno samo sebe gledam u ovoj zemlji, jer drugačije ne može. Neka svako bude uzoran građanin i biće okej, ovo sranje ne možemo nikad promijeniti.
almirrrrr

#43 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by almirrrrr »

maxell_sarajevo wrote:U znak podrske Demiru i njegovoj protestnoj ekipi ja cu danas u 12:00 baciti jedan cevap mom pujdi i proliti jednu bocu sarajevske ekipe.Dosta od mene za ove proteste. :D :bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
procito si me ko bukvar ma bravo tebi ( 5 )
michio

#44 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by michio »

Obiljezavanje 1.maja kao dana rada gubi smisao 1945 dolaskom komunista na vlast. Oni od 1. maja stvaraju ono sto je i danas -rostilj i pivo. Dakle u nasoj kulturi 1.maj je nesto drugo i za proteste treba izabrati neki drugi dan.
bosanski

#45 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by bosanski »

protesti za nezadovoljne :roll:
damir hadžiomerović sa familijom i tri policajca u civilu (cirka desetak ljudi)
ostatak ekipe 60 minuta sa familijom bližom i daljnjom (cirka 30 ljudi)
ftv sa bližom i daljnom familijom (cirka 100 ljudi)
hilmin korpus sa familijom (cirka 2000 ljudi)
sdp od zlatnog pa naniže sa familijom (cirka 10.000 ljudi)

gdje su oni koji k....?

meni je dobro...
imam pojest, popit...
Last edited by bosanski on 01/05/2010 13:10, edited 1 time in total.
zijancer

#46 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by zijancer »

...onda nemoj ni obezvrjeđivati nečiji trud i namjere da, makar i protestima, promjene i poboljšaju životne uslove. ...
...bitnije je izaći na protest i pokazati svima da narod još ima moć i snagu i da želi da izađe iz bijede i neimaštine, u koju su ih dovele vlasti...
u kojoj realnosti ti stanujes? ako nemas jasniju sliku stvarnosti, onda nemoj boga ti, pomagati ovakvim receptima
Kristijana

#47 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by Kristijana »

h_poaro wrote:

Pola Sarajlija je otišlo, ali je ostalo pola Sarajlija koji hljeba kako treba nemaju da jedu, a ne da putuju na jug.

Ako nečeš biti na prvomajskim protestima koji zagovaraju puno poštenije odnose između vlasti i građana, onda nemoj ni obezvrjeđivati nečiji trud i namjere da, makar i protestima, promjene i poboljšaju životne uslove.

Ne mogu da shvatim cinizam i licemjerje koje ispoljavaš, i ti i mnogi forumaši. Najmanje je bitno je li prvomajski protest u Demirovoj i Stefanovoj organizaciji, ili Bajramovića&Co, bitnije je izaći na protest i pokazati svima da narod još ima moć i snagu i da želi da izađe iz bijede i neimaštine, u koju su ih dovele vlasti.

Pretpostavi situaciju jednog radnika koji je cijeli život proveo u Zori, u Žici, u Energoinvestu, u Astru, i sada nema ni firme ni posla ni plate ni para....a ne može imati ni penziju, a ima i porodicu koja ima svoje potrebe, svi moraju jesti, školovati se, liječiti se. Takvih je jako mnogo, a svima njima krivac je vlast, nije radnik.

Ako je tebi sve potaman u životu idi i ti na jug, ali pusti ostale da izađu na proteste, nemoj im se rugati :x
Ti si apsolutno u pravu, svaka ti zlatna. Sve je tacno, i ovdje nije dobro za 90% ljudi. Ali reci mi sta se postize MIRNIM protestima? Naglasava se: Mirno. Dostojanstveno. Nece biti incidenata. E pa, nema nenasilnih prevrata i revolucija. Bar ne kod nas. Nasa vlast ce otici ( ili poceti da radi svoj posao ) tek kad svakog pojedinacno uhvatis za vrat ( bukvalno, ne figurativno ) i na giljotinu ( u danasnje doba - nogom u guzicu ). Nas narod protestuje ali mlako i mlitavo. Mene licno je na onim protestima 2008. razocarala ta nasa mlitavstina, jer da se tad krenulo u pravi obracun dosad bi nam vec bilo bolje. Nevjerovatno mi je koliko se ljudi boje, svi bi promjene ali na finjaka a da bismo stvorili odgovornu vlast koja se boji javnog mnijenja i razularenog naroda ako ne valjaju, tada najprije trebamo imati razgoropadjenu javnost i razulareni narod koji hoce promjene sad i odmah. Cinjenica je da narodu nije dobro ali je i cinjenica da ce taj isti narod u oktobru glasati za iste. Pitanje je zasto, i ja se kao i vi godinama to pitam. Bice da ipak vecini nije lose, zar ne? I sad student, nezaposlenik i obespravljeni radnik krenu u prosvjedni mars, i jedino sto ce dobiti na svu svoju muku jest - pokoji zulj i suncanica. Upeklo danas.
zrikavac48

#48 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by zrikavac48 »

Ovako je bilo u Zagrebu: "Na skupu koji su četiri sindikalne središnjice organizirale pod geslom "Ili bolje - ili dolje", sindikalni čelnici i članovi pojedinih granskih sindikata pred tek oko tisuću okupljenih ljudi ponovno su upozorili na neizdrživo stanje u zemlji s oko 320.000 nezaposlenih, 80.000 radnika koji ne primaju plaće za svoj rad, 300.000 ljudi koji primaju plaće ispod 3.000 kuna itd."

Sta je tek kod nas? Valjda je nasa ekonomska situacija i zaposlenost u boljem polozaju. :?
zrikavac48

#49 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by zrikavac48 »

michio wrote:Obiljezavanje 1.maja kao dana rada gubi smisao 1945 dolaskom komunista na vlast. Oni od 1. maja stvaraju ono sto je i danas -rostilj i pivo. Dakle u nasoj kulturi 1.maj je nesto drugo i za proteste treba izabrati neki drugi dan.
Istina je da poslije -45 se izgubio smisao za obiljezavanja 1. maja kao dana rada. Ali i to ima svoje zasto. Radnik je imao prava i sigurnost. E , sad postoji jedan drugi problem sto se tada drzalo do radnickih prava i svako se pozivao na njih, ali ne uvijek i na onaj drugi dio, koji se zove obaveze. Ali to je inace u sklopu naseg mentaliteta.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#50 Re: Dosta!-1.maj PROTEST

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Danas se na protestu vidjelo koliko ih ustvari nema za ćevapa - mršavih stotinjak :(
Locked