Dosta!-1.maj PROTEST
- minne
#1 Dosta!-1.maj PROTEST
Danas je nedelja, 18.april i ostalo je još 13 dana do protestnog marša 1. maja.
Protest će započeti ispred RTV Doma, gdje će se građani/ke okupiti u 12:00 h, a potom marširati glavnom ulicom do zgrade Parlamentarne Skupštine BiH na Marijin Dvoru u Sarajevu, gdje će se održati protestni skup.
Pokret DOSTA! poziva sve građane/ke da svojim prisustvom na mirnom, dostojanstvenom i veličanstvenom skupu pokažemo da Prvi maj nije dan slavlja, jer nemamo razloga slaviti, nego upravo dan iskazivanja nezadovoljstva i zahtjeva za poštivanje naših prava.
Prvog maja trebamo pokazati snagu nestranačke građanske opozicije, koja može i mora tražiti odgovornost. Ne želimo razbijati i rušiti naše zgrade i naš glavni grad, naprotiv. Želimo pokazati antifašizam i odlučnost da gradimo državu BiH. Zahtijevat ćemo odgovornost vlasti i insistirati da ne bude kompromisa sa kriminalcima, lopovima, zločincima i neodgovornim političarima.
Svi dobronamjerni građani/ke, organizacije i udruženja su pozvani i dobrodošli da nam se pridruže sa svojim transparentima i zahtjevima.
Ovo je poziv da se svi uključimo u organizovanje protesta 1.maja.
Možete dijeliti letke, lijepiti plakate, praviti spisak vaših prijatelja, rodbine, poznanika, komšija koji će doći ili žele doći na proteste 1.maja.
Ako dolazite iz drugih gradova, do 20-og ovog mjeseca pravite spiskove i javite nam se na [email protected] kako bi vas mogli povezati sa drugim ljudima u vašoj blizini i organizovali zajednički dolazak.
Nemamo novčana sredstva za prevoz. Nemamo novca za letke i plakate.
Računamo na vas i na vaše masovno uključenje u organizovanje protesta 1.maja.
Minimalno što možemo uraditi je javljati se u svaku radio ili TV emisiju, bez obzira na sadržaj, i pozivati ljude da dođu na proteste Prvog maja.
Vjerujemo da je vrijeme da pokažemo ujedinjenu snagu preko 100.000 građana na ulicama Sarajeva, koji neće napraviti haos nego će jasno dati do znanja vladajućim kleptomanima da je njihovo vrijeme isteklo i da ova zemlja ima snage da se izbori i protiv njih, isto kao što smo se izborili protiv mnogo gorih od njih!
Nema izgovora! Svi na proteste Prvog maja!
http://www.dosta.ba
Svi oni kojima je dosta nepravde,koji zele promijenti stanje u Bosni i Hercegovini-koji je osnovni cilj ovog pokreta,neka nam se pridruze. Vratimo narodu volju za borbu za bolje sutra.
Protest će započeti ispred RTV Doma, gdje će se građani/ke okupiti u 12:00 h, a potom marširati glavnom ulicom do zgrade Parlamentarne Skupštine BiH na Marijin Dvoru u Sarajevu, gdje će se održati protestni skup.
Pokret DOSTA! poziva sve građane/ke da svojim prisustvom na mirnom, dostojanstvenom i veličanstvenom skupu pokažemo da Prvi maj nije dan slavlja, jer nemamo razloga slaviti, nego upravo dan iskazivanja nezadovoljstva i zahtjeva za poštivanje naših prava.
Prvog maja trebamo pokazati snagu nestranačke građanske opozicije, koja može i mora tražiti odgovornost. Ne želimo razbijati i rušiti naše zgrade i naš glavni grad, naprotiv. Želimo pokazati antifašizam i odlučnost da gradimo državu BiH. Zahtijevat ćemo odgovornost vlasti i insistirati da ne bude kompromisa sa kriminalcima, lopovima, zločincima i neodgovornim političarima.
Svi dobronamjerni građani/ke, organizacije i udruženja su pozvani i dobrodošli da nam se pridruže sa svojim transparentima i zahtjevima.
Ovo je poziv da se svi uključimo u organizovanje protesta 1.maja.
Možete dijeliti letke, lijepiti plakate, praviti spisak vaših prijatelja, rodbine, poznanika, komšija koji će doći ili žele doći na proteste 1.maja.
Ako dolazite iz drugih gradova, do 20-og ovog mjeseca pravite spiskove i javite nam se na [email protected] kako bi vas mogli povezati sa drugim ljudima u vašoj blizini i organizovali zajednički dolazak.
Nemamo novčana sredstva za prevoz. Nemamo novca za letke i plakate.
Računamo na vas i na vaše masovno uključenje u organizovanje protesta 1.maja.
Minimalno što možemo uraditi je javljati se u svaku radio ili TV emisiju, bez obzira na sadržaj, i pozivati ljude da dođu na proteste Prvog maja.
Vjerujemo da je vrijeme da pokažemo ujedinjenu snagu preko 100.000 građana na ulicama Sarajeva, koji neće napraviti haos nego će jasno dati do znanja vladajućim kleptomanima da je njihovo vrijeme isteklo i da ova zemlja ima snage da se izbori i protiv njih, isto kao što smo se izborili protiv mnogo gorih od njih!
Nema izgovora! Svi na proteste Prvog maja!
http://www.dosta.ba
Svi oni kojima je dosta nepravde,koji zele promijenti stanje u Bosni i Hercegovini-koji je osnovni cilj ovog pokreta,neka nam se pridruze. Vratimo narodu volju za borbu za bolje sutra.
-
MAN-lion's coach
#2 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
Na izborima to...za nekog drugog treba glasati,od prvomajskih šetnji nema ništa ovdje...
- Ajatolah_
#3 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
Fakat, k'o da ne znate koliko ljudi je kod nas spremno da na Prvi maj, umjesto što se napiju i okreću janje, protestuje. Ja bih bio najsretniji kada bi imali neke tradicionalne prvomajske proteste umjesto pijanki, ali nema od toga ništa.
Dakle, svu simboliku na stranu, pomjerite događaj za sedam dana. Bit će puno više ljudi.
Dakle, svu simboliku na stranu, pomjerite događaj za sedam dana. Bit će puno više ljudi.
- starii
-
maxell_sarajevo
#5 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
Ma nema sanse da ostavim rostilj zbog nekakvih organizacija i njihovih interesa.
Samo vi protestujte ja ionako svaki put za druge glasam
Samo vi protestujte ja ionako svaki put za druge glasam
- seln
#6 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
Moze i anketa: koliko ce ljudi doci na proteste?
a) 10
b) 20
c) cak 30
d) s organizatorima 34
a) 10
b) 20
c) cak 30
d) s organizatorima 34
- General_Jackson
#7 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
Draga @minne zaista mi nije jasna svrha postojanja pokreta kao što je vaš, kao neki dežurni kritičari vlasti, pa to smo svi mi, ne treba nam neko drugi za to, možemo i sami, sjesti pred TV i sve po spisku prvom političaru koji se pojavi. Ne znam koja je i svrha tog vašeg protesta za 1.maj prošetati kroz grad malo se izgalamiti, reći sve ono što već zidovi znaju i razići se svojim kućama. Želite promijeniti stanje kako kažeš, pa onda počnite, učinite neki konkretan korak, niko drugi neće ništa mijenjati za vas, morate sami. Narod se neće tek tako sam pokrenuti, neko ga mora pokrenuti, a to sigurno neće biti neka prvomajska šetnjica i priča "ova vlast ne valja" kako rekoh to znamo i bez vas.minne wrote:Svi oni kojima je dosta nepravde,koji zele promijenti stanje u Bosni i Hercegovini-koji je osnovni cilj ovog pokreta,neka nam se pridruze. Vratimo narodu volju za borbu za bolje sutra.
- Alfons Kauders
#8 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
manje od 30, sa organizatorima...seln wrote:Moze i anketa: koliko ce ljudi doci na proteste?
a) 10
b) 20
c) cak 30
d) s organizatorima 34
osim ako im lijanovici ne ulete kakvih kobaja, onda bi se moglo skupiti i 40...
- vr4g
#9 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
minne wrote: Nema izgovora! Svi na proteste Prvog maja!.
- chuchumbamayumbe
#10 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
Meni je ovaj vulkan dobar izgovor.vr4g wrote:minne wrote: Nema izgovora! Svi na proteste Prvog maja!.![]()
![]()
, rubrika vic dana.
Ne mogu zbog prasine (vulkanske).
- Pikaboo
#11 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
Vi ste garant oni koji imaju posao pa necete na proteste.Ovo je ovako samo u BiH
- Alfons Kauders
#12 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
naravno da imam posao, zapravo vise njih... nisam invalid...Pikaboo wrote:Vi ste garant oni koji imaju posao pa necete na proteste.Ovo je ovako samo u BiH
- Pikaboo
#13 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
To znaci da samo invalidi nemaju posao? :shock:Nek si me prosvjeltio....Alfons Kauders wrote:naravno da imam posao, zapravo vise njih... nisam invalid...Pikaboo wrote:Vi ste garant oni koji imaju posao pa necete na proteste.Ovo je ovako samo u BiH
- Alfons Kauders
#14 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
sorry... los izbor rijeci... znam par invalida koji su strahota jaki u svojoj struci... fakat pogrdno zvuci...Pikaboo wrote:To znaci da samo invalidi nemaju posao? :shock:Nek si me prosvjeltio....Alfons Kauders wrote:naravno da imam posao, zapravo vise njih... nisam invalid...Pikaboo wrote:Vi ste garant oni koji imaju posao pa necete na proteste.Ovo je ovako samo u BiH
zapravo sam trebao reci "nisam nesposoban"
- Pikaboo
#15 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
Blago tebi.Vjeruj mi da ni moja sestra nije nesposobna,a ni ja niti hiljade drugih u ovoj zemlji .Neko ima vise srece neko manje
- General_Jackson
#16 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
Za koga?MAN-lion's coach wrote:Na izborima to...za nekog drugog treba glasati,od prvomajskih šetnji nema ništa ovdje...
Hajde mi samo odgovori koja je svrha tih protesta? imate li neki cilj? i šta misliš da će se taj dan promijeniti?Pikaboo wrote:Blago tebi.Vjeruj mi da ni moja sestra nije nesposobna,a ni ja niti hiljade drugih u ovoj zemlji .Neko ima vise srece neko manje
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#17 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
I odmah su se dezurni pljuvaci nasli tu da nesto,i nekoga ismijavaju,i da dokazu kako su neko,i nesto smijesno.
Ne morate se pridruziti tim ljudima,ali ne morate ih ni pljunuti kada prodjete pokraj njih (u ovom slucaju pljuvanje na forumu)
ja licno necu doci na te proteste,jer sam duboko uvjeren da nema nista od tih nekih parijalnih i svak za sebe protesta.
Onog momenta kada se upije uvezati sindikat,studentske organizacije,borci,svi pokreti i razne druge grupacije,e tada ce sve to i uspjeti.
Pitanje je zbog cega se do sada nikada nije uspjelo sinhronizovati sve te kategodije i grupacije??
Pa zato sto svako kod nas gleda svoj uski interes i svoj neki "profit.
Sutra da borci dobiju produzenje te naknade,nebi Ku***m mrdnuli zasto neka druga kategorija nema svoja prava.
Studenti izadju organizovano,sa sve organizacijom studenata,samo kada se treba izboriti za dodatni ispitni rok ili za jeftiniju kartu za GRAS.
Tako je isto sa svim drugim kategorijama i interesnim grupama u nasem drustvu.
Kada se sve to sinhronizuje,ujedini..pred recimo zajednickim ciljem RUSENJE VLADE,i kada protesti od samog pocetka budu imali naznake da mogu biti puno vise od mirnih,e onda ce se steci osnova za neki veci pokret i akciju.
Naravno,bez tendencije da sedmicama i mjesecima hodamo gradom i pistimo,i to nas 500-600 kao prosli put.
UBLEHA,ali apsolutno nema potrebe ismijavati nekoga ili pljuvati samo zato sto imaju ,recimo,drugacije stavove i misle da se ovako segmentno moze nesto promijeniti.
Ne morate se pridruziti tim ljudima,ali ne morate ih ni pljunuti kada prodjete pokraj njih (u ovom slucaju pljuvanje na forumu)
ja licno necu doci na te proteste,jer sam duboko uvjeren da nema nista od tih nekih parijalnih i svak za sebe protesta.
Onog momenta kada se upije uvezati sindikat,studentske organizacije,borci,svi pokreti i razne druge grupacije,e tada ce sve to i uspjeti.
Pitanje je zbog cega se do sada nikada nije uspjelo sinhronizovati sve te kategodije i grupacije??
Pa zato sto svako kod nas gleda svoj uski interes i svoj neki "profit.
Sutra da borci dobiju produzenje te naknade,nebi Ku***m mrdnuli zasto neka druga kategorija nema svoja prava.
Studenti izadju organizovano,sa sve organizacijom studenata,samo kada se treba izboriti za dodatni ispitni rok ili za jeftiniju kartu za GRAS.
Tako je isto sa svim drugim kategorijama i interesnim grupama u nasem drustvu.
Kada se sve to sinhronizuje,ujedini..pred recimo zajednickim ciljem RUSENJE VLADE,i kada protesti od samog pocetka budu imali naznake da mogu biti puno vise od mirnih,e onda ce se steci osnova za neki veci pokret i akciju.
Naravno,bez tendencije da sedmicama i mjesecima hodamo gradom i pistimo,i to nas 500-600 kao prosli put.
UBLEHA,ali apsolutno nema potrebe ismijavati nekoga ili pljuvati samo zato sto imaju ,recimo,drugacije stavove i misle da se ovako segmentno moze nesto promijeniti.
- General_Jackson
#18 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
Zaboravio si najbitniju stvar bez koje sve to nema smisla a to je kada se na proteste sa zajedničkim ciljem dignu i RS i kompletna federacija tj. svi narodi zajedno a to će biti ...-LIBERO- wrote:
- BSn
#19 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
General_Jackson wrote:Zaboravio si najbitniju stvar bez koje sve to nema smisla a to je kada se na proteste sa zajedničkim ciljem dignu i RS i kompletna federacija tj. svi narodi zajedno a to će biti ...-LIBERO- wrote:
Ne bi bili zivi da ne spomenete RS.
FBiH moze biti Svicarska i bez RS-a. Zbog uplitanja politike u ekonomiju i jeste ovako kako jeste. 'dje cemo mi, bolan, protiv nasih, a oni protiv svojih nece?! I opleti u krug.
- pezzar
#20 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
Sve je to divno krasno, al' jel fkt mislite 1. maja imati dobar odaziv raje? One slike janjeta i natpis za alkohol su tako bolno istiniti da je to nevjerovatno. Ljudi ce jedva docekati taj jedan neradni dan da se malo opuste, da probaju da ne misle o sutrasnjim problemima, a vi bi da protestujete?
Misljenja sam da su ovi sporadicni strajkovi kontra-produktivni, politicari ce se obradovati kad vide koliko (ni)je ljudi doslo.
Nadam se da ce sindikati u skorijoj buducnosti voditi glavnu strajkacku rijec, jer ovdje je potreban strajk zaposlenih ljudi koji nisu zadovoljni. Ovako, oni sute, a zapravo imaju daleko vecu moc, jer kad strajka sindikat obrazovanja, zdravstva ili tako nesto, onda se vidi da je strajk. Jedini je problem sto su do sada uvijek strajkovali samo iz privatnih interesa (mislim na sindikate), i daleko veci efekat bi imao jedan kolektivni strajk svih sindikata (na neki nacin, potpuna blokada drzave), sa ciljem osmisljavanja ekonomskog razvoja.
Kad su celjad sita, lako se dogovoriti...
Misljenja sam da su ovi sporadicni strajkovi kontra-produktivni, politicari ce se obradovati kad vide koliko (ni)je ljudi doslo.
Nadam se da ce sindikati u skorijoj buducnosti voditi glavnu strajkacku rijec, jer ovdje je potreban strajk zaposlenih ljudi koji nisu zadovoljni. Ovako, oni sute, a zapravo imaju daleko vecu moc, jer kad strajka sindikat obrazovanja, zdravstva ili tako nesto, onda se vidi da je strajk. Jedini je problem sto su do sada uvijek strajkovali samo iz privatnih interesa (mislim na sindikate), i daleko veci efekat bi imao jedan kolektivni strajk svih sindikata (na neki nacin, potpuna blokada drzave), sa ciljem osmisljavanja ekonomskog razvoja.
Kad su celjad sita, lako se dogovoriti...
- General_Jackson
#21 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
Znači RS nije BiH po tebi?BSn wrote:General_Jackson wrote:Zaboravio si najbitniju stvar bez koje sve to nema smisla a to je kada se na proteste sa zajedničkim ciljem dignu i RS i kompletna federacija tj. svi narodi zajedno a to će biti ...-LIBERO- wrote:
FBiH moze biti Svicarska i bez RS-a. Zbog uplitanja politike u ekonomiju i jeste ovako kako jeste. 'dje cemo mi, bolan, protiv nasih, a oni protiv svojih nece?! I opleti u krug.
-
detroit-mercy
#22 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
E dje bas na 1 Maj, sto nije drugog ili treceg. 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
-
staza
#24 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
Dosta predstavljaju zaposleni, i opet protestiraju.Pikaboo wrote:Vi ste garant oni koji imaju posao pa necete na proteste.Ovo je ovako samo u BiH
- BSn
#25 Re: Dosta!-1.maj PROTEST
General_Jackson wrote:Znači RS nije BiH po tebi?BSn wrote:General_Jackson wrote:
Zaboravio si najbitniju stvar bez koje sve to nema smisla a to je kada se na proteste sa zajedničkim ciljem dignu i RS i kompletna federacija tj. svi narodi zajedno a to će biti ...
Jest', al' na ekonomskoj dobobiti FBiH se moze raditi i neovisno od RS-a. Za RS je potrebno da se digne narod u BL i ostalim dijelovima entiteta. Cekati da se dignu i jedni i drugi i to pokusati uskladiti da se desi u isti trenutak je samo gubljenje vremena, jer kako sada stvari stoje upravo je to kocnica napretka.