Doslo doba da se voda kupuje

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Skyfox

#1 Doslo doba da se voda kupuje

Post by Skyfox »

Ili crkni od zedi...

Od 10h jutros se na Grbavici smanjio pritisak vode a sad vec skoro 2h je nema nikako. Masine stoje sa napola zavrsenim poslom, mozes se umit ako si nakupio sta dok je jos curkalo al za wc imas samo jednu sansu :-?

Odmah mi je lakse kad mogu saznat 'dje zapelo, jos samo kad bi se neko javio na telefon u vodovodu, informacija na stranici??? Svakako..

Image

Ode gdje ujagmit vode jeftino na kanistere...
cocochanel

#2 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by cocochanel »

kazu doci ce voda u 14h.. elektrodistribucija izvodi neke radove
tatjanamster

#3 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by tatjanamster »

a mog'o bi i do 'Nagiba' vrnut'... :D :D :D
Skyfox

#4 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by Skyfox »

tatjanamster wrote:a mog'o bi i do 'Nagiba' vrnut'... :D :D :D
samo s tobom na jedan extra crispi burek :D

konacno se javiio ciko, keze vrse radove na Bacevu doce voda do 15h...
downtoearth

#5 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by downtoearth »

elektroprivreda popravljala nešto a obavijestili garant samo u avazu u nedelju ujutro
Skyfox

#6 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by Skyfox »

Opet zavrnuli. Sad im navodno nestalo struje prilikom nekog popravljanja.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#7 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by anjusha »

drago mi je sto vidim da nisam poludjela....
danas, kao i prije par dana, pritisak mi je toliko toliko slab da mi treba skoro minuta da napunim casu. sva sreca pa je imam ikako ako vec je nestala? inace sam i ja ba grbavici. :roll:
caes

#8 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by caes »

ja na kosevskom i ista stvar ..
Skyfox

#9 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by Skyfox »

Kad sam danas zvao pitam prvo ljubazno zasto nema vode a lik sa povisenim tonom samo sto ne tersa neeeeema, popravci u toku...

Reko dosta sto je tusiranje iza 22h mislena imenica sad i po danu zavrcete i zalite se sto vam neredovno placaju...
8. sekretar SKOJ-a

#10 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Skyfox wrote:Kad sam danas zvao pitam prvo ljubazno zasto nema vode a lik sa povisenim tonom samo sto ne tersa neeeeema, popravci u toku...

Reko dosta sto je tusiranje iza 22h mislena imenica sad i po danu zavrcete i zalite se sto vam neredovno placaju...
Ne tangira to neljubaznog uposlenika u državnoj firmi ViK Sarajevo što si mu skresao u telefon.
Nezadovoljstvo iskazati na pravom mjestu i u pravo vrijeme: Izbori!

Nikako mi nije jasno kakve su se ''mahinacije'' pojavile u vezi sa ugradnjom pojedinačnih vodomjera vlasnicima stanova u zgradama, pa od sada ugradjuju te pojedinačne vodomjere u zgrade kolektivnog stanovanja samo ako SVI vlasnici stanova u nekoj zgradi pristanu na to i plate?

Mislim, to im je obrazloženje (Nimalo se nije smanjila potrošnja vode) zašto su obustavili ugradnju po pojedinačnim zahtjevima.

Izmjeri vodu tom ''pojedinačnom'', oduzme od ukupne potrošnje ostalih i mirna bosna/čist račun - duga ljubav,...Kakve su ''mahinacije'' tu moguće?
Skyfox

#11 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by Skyfox »

ma, s njima nikad na granu zelenu. Samo se sjetim kad sam kao podstanar doselio prije par godina na Kosevo, vlasnik stana bio samac i placao vodu za jedno. Nas dvoje bilo i tako se prijavili. Da bi nas drage komsije prijavile ViK-u kao 4 plus dva psa kucna ljubimca koji se racunaju kao peti clan :shock:
Nigdje veze, al najsmjesnije je sto su ovi poslali racun za petero koji sam na kraju morao i platiti.

Znaci dovoljno ih je nazvat i rec e tamo ima 12 Kineza :roll: :D

Za pojedinacna mjerila mislim da nikad nece imati love...
felichi

#12 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by felichi »

imam pojedinacni mjerac i obicno platim nekim 15 km mjesecno
jedan mjesec bio sam na odmoru, voda zatvorena na ventilu najveci dio mjeseca
za taj mjesec dobio sam trostruko veci racun
ovih dana spremam se u vik,ali unapred znam da je zalud.
duboka_misao

#13 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by duboka_misao »

ovo sad vuce na temu :down with VIK! ali moram , prazan stan godina dana dolazi samo racun ono 1-2 marke standard,kad odjednom 500 km :shock:
ja tamo kaze ciko a da ti negdje ne pusta? (prebirem u glavi gdje zivim: 5 sprat od 7,nova zgrada nije MOCVARNO ZEMLJISTE) kaze djabe morate platiti,voda je potrosena,razlika na vodomjeru tri kubika,nigdje logike nakon mog slinog naduravanja sa zombijima na salterima dogurah do neke sefice koja sasvim normalno ustanovljava sljedece :preknjizen dug od neke FIRME! Pocastvovana tim sto me smatraju i pravnim licem (kontam dodati d.o.o iza prezimena) reko sta cemo?
Eto mi cemo to rijesiti blah blah kah kah nakon tri mjeseca...i nakon jos par posjeta :x i potrosenog telefona njima je vazno da se plati a KO manje vishe.
samo malo

#14 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by samo malo »

Valja platiti one silne djipove koje vozaju gazde ViK.
Irm@

#15 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by Irm@ »

mamina prijateljica je nosila vodu s cesme na analizu i kao normalno je da ima 50 tih nekih materija u vodi...a u njenoj vodi s Dobrinje ima 210 :D a te neke materije su npr. olovo od olovnih vodovodnih cijevi koje su toliko stare, pa cak i fekalija ima u toj vodi--- moja mama nasu nece ni da nosi na analizu ali vodu s cesme ne pijemo... :-D :D
musac

#16 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by musac »

Baš sam htio da napravim temu u vezi ovoga.

Da li vi pijete cesmovacu? Ja vec pola godine kupujem vodu, ali imam osjecaj da ni ta kupovna nije nista bolja od ove sa cesme. Sta vi mislite?
lolo_lolo

#17 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by lolo_lolo »

musac wrote:Baš sam htio da napravim temu u vezi ovoga.

Da li vi pijete cesmovacu? Ja vec pola godine kupujem vodu, ali imam osjecaj da ni ta kupovna nije nista bolja od ove sa cesme. Sta vi mislite?
ja pijem,kad imamo mogucnosti,imamo je kao malo ko u svijetu,cista fina zdrava :D zasto kupovati vodu

a i tu sto kupujemo,ko mi moze potvrditi da ona nije upravo sa cesme,odnosno voda koju svi mi pijemo
shape of despair

#18 Re: Doslo doba da se voda kupuje

Post by shape of despair »

Sarajevo ima/imat će sve većih problema sa vodom.Prava je premija obilata kiša ili snijeg da se napune rezerve.Već odavno na M.Dvoru od 12.00 sati uveče opada pritisak za dobrih 60%.Problem su kapaciteti i na ovaj se način se nastoje isti popuniti.Također,veliki problem predstavlja infrastruktura,koja je u Bosni katastrofalna,a samim tim gubici u distribuciji veliki.Fakat se ne mogu sjetiti broja,ali do krajnjih potrošača dolazi samo 60%(sjećanje kroz maglu sa predavanja) ukupno isporučene vode iz vodovoda.
Post Reply