Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Moderator: _BataZiv_0809
-
dezurni_ucenik
#26 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 12:58, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#27 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 12:58, edited 1 time in total.
- annoy
#28 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Baš se veselim novoj sezoni
Odredila sam si pogledat svih 9 ponovno dok nova ne počne, ali nemam vremena, došla sam jedva do polovice prve sezone
Odredila sam si pogledat svih 9 ponovno dok nova ne počne, ali nemam vremena, došla sam jedva do polovice prve sezone
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Jesi gledo Californication?karanana wrote:jel nju moulder opalio?
kao da se sjecam da je nesto bilo.
Tu je obguzio sve
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#30 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Mogli smo to skupaannoy wrote:Baš se veselim novoj sezoni
Od druge sezone
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Hjoj jedni kazu do 3, drugi do 4, ti sad do 6CSKA wrote:Bato moras gledati do 6 sezone,tamo negdje se prica zavrsava o prvoj zavjeri.
Pogledao na brzaka 8 i 9 sezonu cisto malo da se prisjetim i stvarno je kraj ocajan.Bas me zanima kako ce objasniti zasto nije dosao napad vanzemaljaca 2012. kao sto je vec bilo odluceno.
Citam da je 1 epizoda onako,a 3 je vrhunska.
- karanana
#32 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Bio je i neka vrsta glumca/ naratora u erotskoj seriji red shoe diaries. Tu je vjerovatno zaoprave dosta umako._BataZiv_0809 wrote:Mogli smo to skupaannoy wrote:Baš se veselim novoj sezoni
Odredila sam si pogledat svih 9 ponovno dok nova ne počne, ali nemam vremena, došla sam jedva do polovice prve sezone![]()
Od druge sezone
Uh pogresan post sam kvoto
Last edited by karanana on 22/01/2016 20:02, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#33 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
gledodezurni_ucenik wrote:Black swan wrote:ma jeste...ima ona epizoda all things ako se ne varam imaju i sina vilijama kojeg je dala na usvajanje...poljubili su se u epizodi milenijumkaranana wrote:jel nju moulder opalio?
kao da se sjecam da je nesto bilo.
malder je umro pa uskrsnuo... ima njegov spomenik zapravo nije ni umro nego usporio metabolizam pod uticajem vanzemaljaca
ma sranja su kasnije pravili, pušač je zaginuo, bili su na vojnom sudu zbog nekog slučaja
nadam se da ce posljednju epizodu iscoolirati
Nije Mulder umro, a pusac... pogledaj zadnju epizodu
i najvece sranje
gore i od epizode space iz prve sezonw
- maraccana
#34 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Ma bilo je baš dosta epizoda i sezona, svaka tema nova epizoda, sjećam se onog lika što mu oči pocrne, stalno ih pratio podmeto im
, onog vanzemaljca iz klozeta, indijanaca koji su uvijek nešto znali, Pušač na kraju bio neki mali vanzemaljac itd. Valjda će serija biti na tom nivou i sada...
- bingov buraz
#35 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Bio je i Millennium i jos dosta serija na tom talasu.
Uopste nisam znao za ovog terminatora,mislio sam da je serija zavrsila sa produhovljenim
i skalicom
Uopste nisam znao za ovog terminatora,mislio sam da je serija zavrsila sa produhovljenim
- CSKA
#36 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Zanimljivo da je na Imdb-u najbolja ocjenjena epizoda iz sezone pet,epizoda dvanaest._BataZiv_0809 wrote: Hjoj jedni kazu do 3, drugi do 4, ti sad do 6Jel to znaci da i sestu pogledam ili da zavrsim kad zavrsi peta
U sustini ako imas vremena najbolje je da pogledas do kraja sedme do kada je Molder u seriji.Poslije i Dejvidu doqurcilo sve pa pobjegao.
Problem je jedino sto gledas sa ove vremenske distance,pa mozda neces imati onaj smek.
Tada sredinom i krajem devedesetih dosije X je bio ono "vrh".Jos je tada izasao i "Dan nezavisnosti " kao mega giga blokbaster i dodatno nas nalozio na male zelene
- annoy
#37 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Nemam vremena ni za solo gledanje_BataZiv_0809 wrote:
Mogli smo to skupa![]()
Od druge sezone
-
kakavdanakneiskustvu
#38 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
maraccana wrote:
Nakon 13 godina nova sezona i nove epizode
svakog utorka u 22 na foxu?
-
kakavdanakneiskustvu
#39 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
nisam ja ovo redovno pratio,a sjecam se da je nekad robert patric valjda glumio umjesto duchovnya,sta je razlog tome?
- Truba
#40 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
nije umjesto nego posebnog agenta
bili su skupa u nekih desetak epizoda
-
kakavdanakneiskustvu
#41 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Black swan wrote:nije umjesto nego posebnog agenta
ok,hvala,je li mulder poginuo ili šta?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#42 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Slabo imam vremena, serije uglavnom furam pred spavanje, ali potrudicu se da pogledam bar 2,3 i 4 sezonuCSKA wrote:Zanimljivo da je na Imdb-u najbolja ocjenjena epizoda iz sezone pet,epizoda dvanaest._BataZiv_0809 wrote: Hjoj jedni kazu do 3, drugi do 4, ti sad do 6Jel to znaci da i sestu pogledam ili da zavrsim kad zavrsi peta
U sustini ako imas vremena najbolje je da pogledas do kraja sedme do kada je Molder u seriji.Poslije i Dejvidu doqurcilo sve pa pobjegao.
Problem je jedino sto gledas sa ove vremenske distance,pa mozda neces imati onaj smek.
Tada sredinom i krajem devedesetih dosije X je bio ono "vrh".Jos je tada izasao i "Dan nezavisnosti " kao mega giga blokbaster i dodatno nas nalozio na male zelene
Dosta mi se serija naslagalo na listi za gledanje, a o naramku knjiga da ni ne govorim
- Jack Be Nimble
#43 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Ja sam prije par godina sve sezone samo se nicega ne sjecam. I nisam gledao sve epizode, nego samo one koje su povezane pricom Moldera, pusaca, njegove sestre i vanzemaljaca. Ostale epizode koje su imale samo svoju temu nisu mi se gledale. Valjda navikao na nove serije gdje se jedna prica isprica u toku 13 sati, tako da mi vise nije smek gledati serije gdje su epizodu same za sebe.
Ipak cu gledati prvu u nedelju da vidim na sta to sve lici. Mozda je FOX dosao pameti pa ce sve epizode biti povezane.
Ipak cu gledati prvu u nedelju da vidim na sta to sve lici. Mozda je FOX dosao pameti pa ce sve epizode biti povezane.
- Logovan
#44 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Ma jarane sve je stvar ukusa, kako ko voli. Najbolje ti je nemoj nikoga slušati._BataZiv_0809 wrote:Hjoj jedni kazu do 3, drugi do 4, ti sad do 6CSKA wrote:Bato moras gledati do 6 sezone,tamo negdje se prica zavrsava o prvoj zavjeri.
Pogledao na brzaka 8 i 9 sezonu cisto malo da se prisjetim i stvarno je kraj ocajan.Bas me zanima kako ce objasniti zasto nije dosao napad vanzemaljaca 2012. kao sto je vec bilo odluceno.
Citam da je 1 epizoda onako,a 3 je vrhunska.Jel to znaci da i sestu pogledam ili da zavrsim kad zavrsi peta
Sve sezone sam pregledao više puta, jedva čekam i ove nove.
- zecko_kupuz
#45 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Pa prije 6-7 godina je HRT prikazivao Dosjee X i to uredno, sve sezone. Večernji termin je bio, oko 11 sati. A prije toga je nekada birvaktile
stara BHT prikazivala epizode u 9 navečer, mislim. Znam dobro da sam kao dječak poslije rata to gledao i upamtio samo epizodu s onim Indijancima i vukodlakom.
Inače sam davnih dana poskidao prvih 6 sezona, sedmu sam se nakanio dodati prije 2 godine, a osma i deveta su još na čekanju, jer znam da se nema bog zna šta vidjeti.
Ionako se, kad gledam, uvijek vraćam na početke i prvih par sezona, tu je nostalgija 90-tih najbolje dočarana - široke naramenice
, prve misterije, ona jeziva synth muzika i sl. i još sve to u klasičnom 4:3 video-formatu.
Šesta sezona je recimo izgubila taj štimung kišnih šuma oko Vankuvera, jer su snimanje premjestili u Kaliforniju. I kao rezultat smo dobili puno manje jezivih epizoda, a puno više sitnog humora, sunca i pustinje. Bilo je finih izuzetaka, ali tu je generalno gledajući počeo odron.
Hajde eto da vidimo i na šta će ovaj povratak ličiti.
Inače sam davnih dana poskidao prvih 6 sezona, sedmu sam se nakanio dodati prije 2 godine, a osma i deveta su još na čekanju, jer znam da se nema bog zna šta vidjeti.
Šesta sezona je recimo izgubila taj štimung kišnih šuma oko Vankuvera, jer su snimanje premjestili u Kaliforniju. I kao rezultat smo dobili puno manje jezivih epizoda, a puno više sitnog humora, sunca i pustinje. Bilo je finih izuzetaka, ali tu je generalno gledajući počeo odron.
Hajde eto da vidimo i na šta će ovaj povratak ličiti.
-
dezurni_ucenik
#46 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 12:57, edited 1 time in total.
- Truba
#47 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
nije...ali je bio sahranjen ako se ne varamkakavdanakneiskustvu wrote:Black swan wrote:nije umjesto nego posebnog agenta
- irac300
#48 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Ja sam u početku prikazivanja ove serije (HRT2 svojevremeno) bio toliki fan, da nisam mogao dočekati idući četvrtak, kada je serija išla. A onda mi je toliko dosadila i postala besmislena, da mislim, nisam nikada ni odgledao zadnje dvije sezone. Ovu novu očekujem iz znatiželje, ali iskreno ne nadam se ničemu specijalnom.
-
kakavdanakneiskustvu
#49 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
Black swan wrote:nije...ali je bio sahranjen ako se ne varamkakavdanakneiskustvu wrote:Black swan wrote:nije umjesto nego posebnog agenta
ozbiljno?
- Truba
#50 Re: Dosije X ( X-Files ) - Nova sezona
jes ako se dobro sjecam