Došao novi GOLF 7 u novembru :-D vaš utisci

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Edisontije

#1 Došao novi GOLF 7 u novembru :-D vaš utisci

Post by Edisontije »

Ljubitelje vw grupacije sigurno zanimaju vaši utisci o novm goflu 7. Jeste li vozili, probali barem malo, utisci....???
Unaprijed zahvaljujemo. :-D
ranger

#2 Re: Došao novi GOLF 7 u novembru :-D vaš utisci

Post by ranger »

nisam nesto zaludjen VW-om ali sedmica je prvi golf od cetvorke koji mi je bas ono dobar, sto se mene tice pun pogodak su napravili snizavanjem bocne siluete.
btw. mislim da ima vec tema
Edisontije

#3 Re: Došao novi GOLF 7 u novembru :-D vaš utisci

Post by Edisontije »

Ima tema al su je da izvinete likovi usrali do bola.....samo se svađaju ko više zna blago majci. A niko da izusti riječ jel vozio il nije novi golf7. dakle vi koji ste vozili javite se, čekamo vas. :-D :bih:
ranger

#4 Re: Došao novi GOLF 7 u novembru :-D vaš utisci

Post by ranger »

nisam jos vozio, dok dodje sluzbeni aBd pa cemo probat :D
Magarece_godine

#5 Re: Došao novi GOLF 7 u novembru :-D vaš utisci

Post by Magarece_godine »

Vozio ... Iskreno, nisam zaluđeni Volkswagenovac, ali mi je sedmica ekstra auto .. vozio sam 1.6 TDI sa 105 KS i lično taj motor mi i nije nešto ... doduše ko hoće da mu auto malo troši, a da ne pokazuje Bog zna kakve performanse onda je ovo dobar izbor ... Sa tim motorom je uparen petostepeni mjenjač, pa se auto mora baš "vrtiti" da bi išlo ...
Sa druge strane, 2.0 TDI sa 150 KS je uhhhhh .. mjera ... i više od toga ... :) Jednostavno ne treba ništa više snage a ni manje ...
Unutrašnjost je bez pretjeranog kičeraja i sa ukusom, iako bi se moglo poraditi na osvježenju instrument table i displeja boarda ... Materijali su klasika ... Neki će možda reći da je auto malo tvrd, ali za moj ukus mjera, jer volim takva auta ... Upravljač gotivan i ima ekstra odaziv ...
Eto to je o vožnji, o cijenama i isplativosti, ne bih :)
Edisontije

#6 Re: Došao novi GOLF 7 u novembru :-D vaš utisci

Post by Edisontije »

Magarece_godine wrote:Vozio ... Iskreno, nisam zaluđeni Volkswagenovac, ali mi je sedmica ekstra auto .. vozio sam 1.6 TDI sa 105 KS i lično taj motor mi i nije nešto ... doduše ko hoće da mu auto malo troši, a da ne pokazuje Bog zna kakve performanse onda je ovo dobar izbor ... Sa tim motorom je uparen petostepeni mjenjač, pa se auto mora baš "vrtiti" da bi išlo ...
Sa druge strane, 2.0 TDI sa 150 KS je uhhhhh .. mjera ... i više od toga ... :) Jednostavno ne treba ništa više snage a ni manje ...
Unutrašnjost je bez pretjeranog kičeraja i sa ukusom, iako bi se moglo poraditi na osvježenju instrument table i displeja boarda ... Materijali su klasika ... Neki će možda reći da je auto malo tvrd, ali za moj ukus mjera, jer volim takva auta ... Upravljač gotivan i ima ekstra odaziv ...
Eto to je o vožnji, o cijenama i isplativosti, ne bih :)
HVALA za iznesene utiske, svakako su korisni za istinske ljubitelje golfa i vw vozila. :-D
Dendrlix

#7 Re: Došao novi GOLF 7 u novembru :-D vaš utisci

Post by Dendrlix »

Moj utisak je da je preskup. Bolje uzeti Merca A class sa pocetnim paketom opreme nego Golfa sa srednjim paketom. A razlika milja i po.
esso_sa

#8 Re: Došao novi GOLF 7 u novembru :-D vaš utisci

Post by esso_sa »

Nisam vozio ali ono sto mije trn u oku je povratak mosta na zadnjem trapu. Doduse, kod slabijih modela samo dok je kos skupljih multilink.
Mada, ne znam sta ce im most opet, jednom kad su ga ukinuli (Golf 5), trebali su ga i ostavit zauvijek ukinutog
Ne znam jel 2.0 TDI dodje sa multilinkom nazad ili je i kod njega most ???
goran16v

#9 Re: Došao novi GOLF 7 u novembru :-D vaš utisci

Post by goran16v »

esso_sa wrote:Nisam vozio ali ono sto mije trn u oku je povratak mosta na zadnjem trapu. Doduse, kod slabijih modela samo dok je kos skupljih multilink.
Mada, ne znam sta ce im most opet, jednom kad su ga ukinuli (Golf 5), trebali su ga i ostavit zauvijek ukinutog
Ne znam jel 2.0 TDI dodje sa multilinkom nazad ili je i kod njega most ???
Navodno sve preko 120 KS ima serijski multilink
Post Reply