Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
- karanana
#651 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
istok koji prima 10.000 je prazan.
- sunceKOtepsija
#652 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
hoces da kazes da je FTV komercijalna kuca?skupljac_zeljeza wrote:U svemu ovome mnogi će uzeti pinku. FTV kao medijski pokrovitelj pa menadžeri itd.mali_milojica wrote:Reci ce da su ipak prodali samo 30k karata,naravno najjeftinijih,ostali su usli na steluHolms wrote:od ovoga će imati koristi i naša država
koliki li će porez platiti na 70.000 posjetilaca?
- ExNihilo
#653 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Na temi koju spominješ je, zapravo, dokazano da frajer nije potpisao nikoga osim MJ.diason wrote:Neko je vec spomenuo kultnu recenicu, da se u Bosni sve osim uspjeha moze oprostiti.
Bila je slicna tema prosle godine, i tad su Dinu nazivali plagijatorom, i ako je postavljen dokaz da je na svojim albumima postavljao od koga je uzimao melodije(moze se naci na sa-x).
A posto se ovdje mora crtat, kada se napise od koga si uzeo pjesmu, to se ne zove plagijatom, vec obradom.
Kasnije je napisano da su u to vrijeme i vecina ex yu bendova iste stvari radila, pa mozda cak i vise od Dine.
Postavljena su na toj temi i imena ostalih izvodjaca koja su obradjivali strane hitove, ali to vecina nije uspjela zapaziti.Pa su tu spomenuta imena Corbe, Orgazma, Kazalista, Valjka, EKV, Goblina, Azre, Dugmeta, Bajage, Jagoda, Dine Dvornika, Idola, P.Patke, P.Orkestra, Psihomodo Popa, Pusenja, Cole, Vatrenog Poljubca, Korni, Oktobar 1864, Viktorija, Cukica...Ko imalo prati muzicku scenu zna da je jedan od najvecih plagijatora gitarista Parnog Valjka.
A da ne govorim o izvodjacima o kojima tipovi poput bosnije boja nikad nisu culi iz 60' i 70', poput Silueta voleti nekoga, Mise Kovaca- San Francisko, Josipe Lisac whitout you, pjesmu koja je kasnije proslavila Maraju, i jos njenih vise obrada stranih hitova, Roboti- Mramor kamen i zeljezo, Njemacku pjesmu koju je poslije i Dugme obradilo.Onda mozda jedan od najvecih hitova Yuge od Dragana Stojnica, obradu francuske pjesme, bila je tako lijepa.
Ali kako to nekom seljaku objasniti, koji misli da je gradjanin, samo zato sto zivi u zgradi, ne ide to tako u zivotu.
Mrziti ga sto je otisao iz rata, i ako je pola vremena bio tu isto nije neki motiv, znajuci da je otisao ko god je mogao.Mada je ostavio pjesme koje su nosile vojnike u ratu poput vojnik srece, koja je "plagijat", sreca, pa imamo tipove poput muarema da nam na to ukazu, jer mi to nikad ne bi znali.Dat je i dokaz da pjesma Alija nije pisana za predsjednika tada suverene drzave, covjeka koji nije optuzen u Hagu kao neke druge vodje, i nemojte tu njegova sina uvlaciti u pricu, ko njega jebe.Jedino sto su mu nasli je da voli pametovat, i oblacit se drugacije nego ostali Bosanci.Ima jahtu, o kako je to samo primitivno, i na kraju se prica svede na onu standardnu Bosansku, vidi ga, vidi mu glave!
- Better Man
#654 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Prvo nisam iz Sarajeva i kao građaninu ove države želim da mi se obezbjedi da normalno mogu doći do autoputa,a ne da se vozim sat vremena 5 kilometara. Zna se da je koncert i policija je morala biti na kritičnim mjestima da reguliše saobraćaj, jer previše je kretena za volanom koji blokiraju isti. Evo jedan primjer. Imaš kolonu u jednom pravcu i zastoj je i ne možeš maknuti. E sad imaš iz drugog pravca isto kolonu koja treba da presjeće tu, tj. imaju slobodan prolaz, ali se nađe kreten koji umjesto da ostavi taj prolaz slobodnim, tj zaustavi se do tog prolaza i sačeka kad mogne proči, tako da ljudi iz drugog pravca mogu slobodno prolaziti, on pomjeri auto i zagradi taj prolaz i tako blokira one iz drugog pravca koji bi bez problema mogli proči u svom pravcu.seoBIH wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
on se buni jer raja dolazi u Sarajevo. Pu pu pu! Pa nije ovo samo tvoj grad, samo tvoja cesta, ili samo tvoja petlja. Mrs u london.
- sunceKOtepsija
#655 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
o ovome ce se pricat stoljecima iza nasskupljac_zeljeza wrote:
-
calculator
#656 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Better Man wrote:Bruka i sramota je da danas zbog koncerta jednog običnog polunarodnjačkog pjevača Dine Merlina treba da se vozite sat vremena do autoputa, jer je Vogošćanska petlja blokirana, a naše bajne policije nigdje da reguliše saobraćaj. Vozio sam se iz pravca Rajlovca, kad odjednom zastoj. Bruka i sramota da se zbog jednog Dine Merlina blokira i parališe saobraćaj, a poznato je da Sarajevo ima samo dva ulaza, odnosno izlaza iz grada. Priča se ovdje o Dini kao velikom parioti i kako je bio tu kad je bilo najpotrebnije. Stvarno svakavih gluposti na tu temu. Veći patriota je bio pokojni MIlan Mladenović i više je svojim stavom i osudom rata učinio za BiH nego Dino Merlin. Dino Merlin je kad mu se ukazla prilika pobjegao iz Sarajeva i ne može ni pod razno u istu rečenicu sa pokojnim Pimpekom, Delibašićem i Kemom, koji su od prvog do posljednjeg dana rata bili u Sarajevu iako su mogli otići, jer su im sa svih strana nudili. Dino Merlin je moralna nula od čovjeka i kako ga neki zovu dinar efendija, jer sve gleda kroz novac i da dobro unovči. Smatrati Dinin koncert na Koševu spektaklom može samo neko ko nije imao priliku otići vani vidjeti istinske muzičke veličine. Po slikama sa koncerta se može vidjeti da je bina postavljena na istočnoj trbini, a ne na južnoj gdje se inače postavlja, što jasno govori da na koncertu ima između 30 i 40 hiljada ljudi maksimalno. Naravno da je koncert rasprodan, ali ne i čitav kapacitet stadiona. Govorili su o ograničenom broju ulaznica, ali to je šuplja. Skontao je Dino i njegov menadžment na osnovu prodaje karata koliko bi moglo biti ljudi i zato su postavili binu na istok i smanjili kapacitet stadiona. Glede priče oko kvaliteta ozvučenja, mislim da su na ovim prostorima po tom pitanju Van Gogh najveći profesionalci, jer ne bitno je gdje sviraju da li u velikoj dvorani, na otvorenom ili malom klubu, zvuk im je uvijek savršen i koriste vrhunsku opremu. Ne znam da je iko ozvučio Koševo kako treba osim U2. Svi ostali su bili odron. Mislim da je jedino Čola od Ex Yu muzičara uspio, odnosno njegovi ljudi da ozvuče Koševo kako treba (pričao mi kolega s posla za ozvučenje na Čolinom koncertu, jer je on bio sa suprugom, a gledao je i druge). Sreća pa je blizu Hrvatska, Slovenija, pa sam imao priliku da gledam istinske muzičke spektakle da ih ne nabrajam, a imao sam i sreću da odem puno dalje od ovih prostora i pogledam vrhunske koncerte, kao npr. Bruce Springsteena na Hyde Parku 2009. godine. Koncert najavljen u 19:00 h i počeo je tačno u sekundu i trajao puna 3 sata. Bina je bila sasvim obična, light show i dva velika video zida da oni koji su skroz nazad mogu vidjeti,ali zato enrgija kojom su prašili, savšeno usviran E Street band i savršeno ozvučenje i zvuk su učinili da bude istinski spektakl. Možda i najbolji Live band ikada. Bruce Springsteenu And E Street Bandu nisu potrebna nikakva čuda od pozornice i vizuelni efekti da bi napravili sepktakl, jer sama njihova svirka je spektakl. O kulturi ponašanja na tom koncertu je suvišno trošiti riječi. Za 3 sata koliko je trajao koncert u toj silnoj masi te niko nije ni očešao, a kamo li da te gurne ili stane na nogu krivo pogleda. Pravo se komotno osječaš i možeš da uživaš. Ono što me je impresioniralo je savršeno regulisan saobraćaj, nikavog zatvaranja istog ni blokade. Nikakve gužve nije bilo i poslije koncerta u sekundi smo izašli iz Hyde Parka, sjeli na bus i kući i manje vremena nam je trebalo nego npr kad izađete sa Koševa ili Zetre i do Skerličeve po auto. Kada bi ovi koji su otišli na Koševo imali priliku da odu vani i pogledaju neki istinski muzički spektakl bilo da je riječ o stadionskom koncertu, dvoranskom ili klupskom, nikad im ne bi palo napamet da više ikada odu gledati Dinu Merlina i slične. Mogli bi naši muzičari,a i policija da odu vani da vide kako se poštuje publika i kako se poštuju oni koji ne idu na koncert,a zadese se za vrijeme istog u saobraćaju pored lokacije održavanja.
- skupljac_zeljeza
#657 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Hoćeš reći da su mu džaba radili reklamu?sunceKOtepsija wrote:hoces da kazes da je FTV komercijalna kuca?skupljac_zeljeza wrote: U svemu ovome mnogi će uzeti pinku. FTV kao medijski pokrovitelj pa menadžeri itd.
- USAblues
#658 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Better man vjeruj mi ovo je spectacle volili mi Dinu ili ne ...mora se priznati i dati veliki respect ....gledao sam veliki broj (50-tak) concerts od Claptona , Cockera , Zz top itd itd pa do Rolling Stones prije 3o tak Dana... skupiti 30-40 hiljada je za respect ...Better Man wrote:Bruka i sramota je da danas zbog koncerta jednog običnog polunarodnjačkog pjevača Dine Merlina treba da se vozite sat vremena do autoputa, jer je Vogošćanska petlja blokirana, a naše bajne policije nigdje da reguliše saobraćaj. Vozio sam se iz pravca Rajlovca, kad odjednom zastoj. Bruka i sramota da se zbog jednog Dine Merlina blokira i parališe saobraćaj, a poznato je da Sarajevo ima samo dva ulaza, odnosno izlaza iz grada. Priča se ovdje o Dini kao velikom parioti i kako je bio tu kad je bilo najpotrebnije. Stvarno svakavih gluposti na tu temu. Veći patriota je bio pokojni MIlan Mladenović i više je svojim stavom i osudom rata učinio za BiH nego Dino Merlin. Dino Merlin je kad mu se ukazla prilika pobjegao iz Sarajeva i ne može ni pod razno u istu rečenicu sa pokojnim Pimpekom, Delibašićem i Kemom, koji su od prvog do posljednjeg dana rata bili u Sarajevu iako su mogli otići, jer su im sa svih strana nudili. Dino Merlin je moralna nula od čovjeka i kako ga neki zovu dinar efendija, jer sve gleda kroz novac i da dobro unovči. Smatrati Dinin koncert na Koševu spektaklom može samo neko ko nije imao priliku otići vani vidjeti istinske muzičke veličine. Po slikama sa koncerta se može vidjeti da je bina postavljena na istočnoj trbini, a ne na južnoj gdje se inače postavlja, što jasno govori da na koncertu ima između 30 i 40 hiljada ljudi maksimalno. Naravno da je koncert rasprodan, ali ne i čitav kapacitet stadiona. Govorili su o ograničenom broju ulaznica, ali to je šuplja. Skontao je Dino i njegov menadžment na osnovu prodaje karata koliko bi moglo biti ljudi i zato su postavili binu na istok i smanjili kapacitet stadiona. Glede priče oko kvaliteta ozvučenja, mislim da su na ovim prostorima po tom pitanju Van Gogh najveći profesionalci, jer ne bitno je gdje sviraju da li u velikoj dvorani, na otvorenom ili malom klubu, zvuk im je uvijek savršen i koriste vrhunsku opremu. Ne znam da je iko ozvučio Koševo kako treba osim U2. Svi ostali su bili odron. Mislim da je jedino Čola od Ex Yu muzičara uspio, odnosno njegovi ljudi da ozvuče Koševo kako treba (pričao mi kolega s posla za ozvučenje na Čolinom koncertu, jer je on bio sa suprugom, a gledao je i druge). Sreća pa je blizu Hrvatska, Slovenija, pa sam imao priliku da gledam istinske muzičke spektakle da ih ne nabrajam, a imao sam i sreću da odem puno dalje od ovih prostora i pogledam vrhunske koncerte, kao npr. Bruce Springsteena na Hyde Parku 2009. godine. Koncert najavljen u 19:00 h i počeo je tačno u sekundu i trajao puna 3 sata. Bina je bila sasvim obična, light show i dva velika video zida da oni koji su skroz nazad mogu vidjeti,ali zato enrgija kojom su prašili, savšeno usviran E Street band i savršeno ozvučenje i zvuk su učinili da bude istinski spektakl. Možda i najbolji Live band ikada. Bruce Springsteenu And E Street Bandu nisu potrebna nikakva čuda od pozornice i vizuelni efekti da bi napravili sepktakl, jer sama njihova svirka je spektakl. O kulturi ponašanja na tom koncertu je suvišno trošiti riječi. Za 3 sata koliko je trajao koncert u toj silnoj masi te niko nije ni očešao, a kamo li da te gurne ili stane na nogu krivo pogleda. Pravo se komotno osječaš i možeš da uživaš. Ono što me je impresioniralo je savršeno regulisan saobraćaj, nikavog zatvaranja istog ni blokade. Nikakve gužve nije bilo i poslije koncerta u sekundi smo izašli iz Hyde Parka, sjeli na bus i kući i manje vremena nam je trebalo nego npr kad izađete sa Koševa ili Zetre i do Skerličeve po auto. Kada bi ovi koji su otišli na Koševo imali priliku da odu vani i pogledaju neki istinski muzički spektakl bilo da je riječ o stadionskom koncertu, dvoranskom ili klupskom, nikad im ne bi palo napamet da više ikada odu gledati Dinu Merlina i slične. Mogli bi naši muzičari,a i policija da odu vani da vide kako se poštuje publika i kako se poštuju oni koji ne idu na koncert,a zadese se za vrijeme istog u saobraćaju pored lokacije održavanja.
- sunceKOtepsija
#659 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
prvo pogledaj atletsku stazu, drugo pogledaj gustini i onda se javivade_mecum wrote:al u qrcu ima 70.000 ljudi ovdje. papa kad je bio bilo je oko 67.000, a reci da je merlin imao bolju posjetu od pape je malo tendecioznoskupljac_zeljeza wrote:
edit: da docaram ljudima, evo kako 67.000 dusa izgleda na kosevu
- karanana
- Ljakan
#661 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Normalno da je zbog dine nije zbog mene,4 sata prije koncerta blokirat grad nema smisla,cak je i dva previse.the_stick wrote: koja pacenicka prica... jel se saboracaj zatvara zbog dine? jel policija radi za dinu? ili je pak sustina da policija radi za gradjane i da je potrebno adekvatno organizovati skup na kojem se ocekuje nekoliko desetina hiljada ljudi? .
- seoBIH
#662 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ne seri. To nije ni do DinA niti do raje koja voli tu muziku. To je do ove drzave, odnosno uređenja iste. Da su se potrudili, mogli su regulisati saobraćaj i misliti na sve. Btw, već par godina u špici treba 40-50 minuta sa Čaršije do autoputa, tako da ništa novo.Better Man wrote:Prvo nisam iz Sarajeva i kao građaninu ove države želim da mi se obezbjedi da normalno mogu doći do autoputa,a ne da se vozim sat vremena 5 kilometara. Zna se da je koncert i policija je morala biti na kritičnim mjestima da reguliše saobraćaj, jer previše je kretena za volanom koji blokiraju isti. Evo jedan primjer. Imaš kolonu u jednom pravcu i zastoj je i ne možeš maknuti. E sad imaš iz drugog pravca isto kolonu koja treba da presjeće tu, tj. imaju slobodan prolaz, ali se nađe kreten koji umjesto da ostavi taj prolaz slobodnim, tj zaustavi se do tog prolaza i sačeka kad mogne proči, tako da ljudi iz drugog pravca mogu slobodno prolaziti, on pomjeri auto i zagradi taj prolaz i tako blokira one iz drugog pravca koji bi bez problema mogli proči u svom pravcu.seoBIH wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
on se buni jer raja dolazi u Sarajevo. Pu pu pu! Pa nije ovo samo tvoj grad, samo tvoja cesta, ili samo tvoja petlja. Mrs u london.
Koliko je ranije radi Pape grad bio blokiran?Ljakan wrote:Normalno da je zbog dine nije zbog mene,4 sata prije koncerta blokirat grad nema smisla,cak je i dva previse.the_stick wrote: koja pacenicka prica... jel se saboracaj zatvara zbog dine? jel policija radi za dinu? ili je pak sustina da policija radi za gradjane i da je potrebno adekvatno organizovati skup na kojem se ocekuje nekoliko desetina hiljada ljudi? .
- insomnia78
#663 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Fakat ba, koji vam je kurac?
Sta ste se upalili?
Prebrojavaju se ljudi, zale se policajci na vrucini, ovaj poredi organizacione sposobnosti Londona i Sarajeva
, spominje se Dinin patriotizam...
Mentalitet kasabe
Sta ste se upalili?
Prebrojavaju se ljudi, zale se policajci na vrucini, ovaj poredi organizacione sposobnosti Londona i Sarajeva
Mentalitet kasabe
- sunceKOtepsija
#664 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
policija radi za platuPitam, hoće li dobiti novčanu nadoknadu? Kaze da neće. U tom mi prođe kroz glavu da koncert obezbjeđuje neka firma, izvjesnog Mirsada Ćatovića i biće uredno isplaćeni. A policija volontira.
- Better Man
#665 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Nemam ja ništa protiv koncerta. Neka ide ko voli. Ali daj regulišite saobraćaj da ljudi mogu normalno voziti gdje su krenuli,a ne da 5 kilometara voze sat vremena zbog idiota koji blokiraju kružni tok u Vogošći umjesto da ostave slobdan prolaz onima koji idu prema autoputu. Gužva je ne možeš naprijed s autom, a i spred tebe prolaz onima iz suprotnog pravca koji idu na autoput, stani i pričekaj, ne moj blokirati prolaz, neka ljudi iz drugog pravca mogu normalno na autoput.USAblues wrote:
Better man vjeruj mi ovo je spectacle volili mi Dinu ili ne ...mora se priznati i dati veliki respect ....gledao sam veliki broj (50-tak) concerts od Claptona , Cockera , Zz top itd itd pa do Rolling Stones prije 3o tak Dana... skupiti 30-40 hiljada je za respect ...
- sunceKOtepsija
#666 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
covjek na covjeku bukvalno imaju slike pogledajkaranana wrote:istok koji prima 10.000 je prazan.
-
lajkujMe
#667 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Hejteri jel crkavate? Pokusavate s fazonima istok prima 10.000 itd. 10.000 gore dole nevazno jer mu je stadion pun
I to dolaze ljudi iz citave okoline drzave. Covjek je pjevacina i po i jedina konkurencija mu je Ceca na citavom balkanu, a nju ce preci kad ode na Usce a hoce abd. Umjesto da se ponosite vi pljujete po njemu da se bi se pokazali vasim kolegama u "negativa necu nish volit klubu" .
Anyway odlican koncert Dino, Sarajevo centar balkana vcrs. A osim Dine pare su zgrnuli, drzava od poreza, klix i drugi portali od klikova, kafici, restorani, prodavnice i butici od mase pridoslica u Sarajevu, Smjestaji raznih vrsta, taksisti, firme koje su bili u organizaciji koncerta. Medjugradski i medjunarodni bus saobracaj, JP autoputevi FBIH da ne nastavljam
Anyway odlican koncert Dino, Sarajevo centar balkana vcrs. A osim Dine pare su zgrnuli, drzava od poreza, klix i drugi portali od klikova, kafici, restorani, prodavnice i butici od mase pridoslica u Sarajevu, Smjestaji raznih vrsta, taksisti, firme koje su bili u organizaciji koncerta. Medjugradski i medjunarodni bus saobracaj, JP autoputevi FBIH da ne nastavljam
-
vade_mecum
#668 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
evo gledam atletsku stazu,ubi propuh. gustina na tribinama ista, a kod pape istok bio pun i pola sjevera iza bine. na travnjaku ako gustina nije ista, u 5 deka je razlika.sunceKOtepsija wrote:prvo pogledaj atletsku stazu, drugo pogledaj gustini i onda se javivade_mecum wrote:al u qrcu ima 70.000 ljudi ovdje. papa kad je bio bilo je oko 67.000, a reci da je merlin imao bolju posjetu od pape je malo tendecioznoskupljac_zeljeza wrote:
edit: da docaram ljudima, evo kako 67.000 dusa izgleda na kosevu

- Ljakan
#669 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Papa ti dolazi jednom u 10 godina negdje i nijednom,to je događaj za koji se jednostavno ne smije rizikovat mada su i tad veci djelovi grada bili prohodni,samo par sati nije radio tramvaj...seoBIH wrote: Koliko je ranije radi Pape grad bio blokiran?
Poredit papin dolazak i koncert misa merlina jednostavno nema smisla.
- karanana
#670 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
pogledaj ti. ako znas gdje je istok, jos jednom pogledaj sliku koju si postavio i uvjerit ces se da je citava istocna tribina razna. 10 tisuca sjedecih mjesta.sunceKOtepsija wrote:covjek na covjeku bukvalno imaju slike pogledajkaranana wrote:istok koji prima 10.000 je prazan.
- trcicu trceci
#671 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
haj dobro sto ne slusas ili ne volis, ali sto si protiv da i drugi slusaju?
to mene zanima
kompleks neki
to mene zanima
kompleks neki
-
calculator
#672 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Policajac radi za platu, ali je organizator ovakvih koncerata u obavezi platiti MUP-u policijski nadzor javnog reda i mira, odnosno MUP-u mora platiti policijsko prisustvosunceKOtepsija wrote:policija radi za platuPitam, hoće li dobiti novčanu nadoknadu? Kaze da neće. U tom mi prođe kroz glavu da koncert obezbjeđuje neka firma, izvjesnog Mirsada Ćatovića i biće uredno isplaćeni. A policija volontira.
- Better Man
#673 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Vidi, kad je bio Papa ja najnormalnije ušao s autom u grad iz pravca Vogošće i nikakve gužve nije bilo. Isto tako kad sam išao kući. E mogli su i danas tako da regulišu.seoBIH wrote:Ne seri. To nije ni do DinA niti do raje koja voli tu muziku. To je do ove drzave, odnosno uređenja iste. Da su se potrudili, mogli su regulisati saobraćaj i misliti na sve. Btw, već par godina u špici treba 40-50 minuta sa Čaršije do autoputa, tako da ništa novo.Better Man wrote:Prvo nisam iz Sarajeva i kao građaninu ove države želim da mi se obezbjedi da normalno mogu doći do autoputa,a ne da se vozim sat vremena 5 kilometara. Zna se da je koncert i policija je morala biti na kritičnim mjestima da reguliše saobraćaj, jer previše je kretena za volanom koji blokiraju isti. Evo jedan primjer. Imaš kolonu u jednom pravcu i zastoj je i ne možeš maknuti. E sad imaš iz drugog pravca isto kolonu koja treba da presjeće tu, tj. imaju slobodan prolaz, ali se nađe kreten koji umjesto da ostavi taj prolaz slobodnim, tj zaustavi se do tog prolaza i sačeka kad mogne proči, tako da ljudi iz drugog pravca mogu slobodno prolaziti, on pomjeri auto i zagradi taj prolaz i tako blokira one iz drugog pravca koji bi bez problema mogli proči u svom pravcu.seoBIH wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koliko je ranije radi Pape grad bio blokiran?Ljakan wrote:Normalno da je zbog dine nije zbog mene,4 sata prije koncerta blokirat grad nema smisla,cak je i dva previse.the_stick wrote: koja pacenicka prica... jel se saboracaj zatvara zbog dine? jel policija radi za dinu? ili je pak sustina da policija radi za gradjane i da je potrebno adekvatno organizovati skup na kojem se ocekuje nekoliko desetina hiljada ljudi? .
- sunceKOtepsija
#674 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ne vjerujem da je bajaga neki uzimatelj mozda dvije pjesmeExNihilo wrote:diason wrote:Neko je vec spomenuo kultnu recenicu, da se u Bosni sve osim uspjeha moze oprostiti.
Bila je slicna tema prosle godine, i tad su Dinu nazivali plagijatorom, i ako je postavljen dokaz da je na svojim albumima postavljao od koga je uzimao melodije(moze se naci na sa-x).
A posto se ovdje mora crtat, kada se napise od koga si uzeo pjesmu, to se ne zove plagijatom, vec obradom.
Kasnije je napisano da su u to vrijeme i vecina ex yu bendova iste stvari radila, pa mozda cak i vise od Dine.
Postavljena su na toj temi i imena ostalih izvodjaca koja su obradjivali strane hitove, ali to vecina nije uspjela zapaziti.Pa su tu spomenuta imena Corbe, Orgazma, Kazalista, Valjka, EKV, Goblina, Azre, Dugmeta, Bajage, Jagoda, Dine Dvornika, Idola, P.Patke, P.Orkestra, Psihomodo Popa, Pusenja, Cole, Vatrenog Poljubca, Korni, Oktobar 1864, Viktorija, Cukica...Ko imalo prati muzicku scenu zna da je jedan od najvecih plagijatora gitarista Parnog Valjka.
- Better Man
#675 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Nema smisla se raspravljati koliko je ljudi bilo na koncertu, jer ni jedan medij ti neće kazati pravu cifru, već će napuhati. Prvi Avaz voli da preuveličava. Jedino da organizator izađe sa tačnim podacima o broju prodatih karata. Kao što rekoh koncert jeste rasprodan, a sad koliko su karata pustili u prodaju, tj. koliko su planirali da bude publike tu je druga priča.