Jesu li se otvorile sve kokice?potočanka wrote:
Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#601 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
- SpecialOffer
#602 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
"Dino, sina naj, sina nani naj,nani nani naj, sina nani nani naj nana nij nana nina,naj, sina nani naj,nani nani naj, sina nani nani naj nana nij nana nina".
Zehra Bajaraktarevic
Zehra Bajaraktarevic
- SpecialOffer
#603 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ima li Joksimovica?kiki-miki wrote:Najbolji su ovi uspavani nickovi koji odjedanput dozive prozivljenje i aktiviraju se radi trolanja i ko zna cega jos.
p.s. evo na Ap cujem ga kako pjeva Supermen
- Moamer
#604 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Seko, ako na mene mislis tek sam kompjuter kupio. Imam slobodnog vremena pa otkrivam davno zaboravljene cari foruma.kiki-miki wrote:Najbolji su ovi uspavani nickovi koji odjedanput dozive prozivljenje i aktiviraju se radi trolanja i ko zna cega jos.
p.s. evo na Ap cujem ga kako pjeva Supermen
Tema mi je izuzetno zanimljiva ali se mozda se na jos nekoj sretnemo
- Ljakan
#605 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
nema ceca dosla umjesto joksimovica.
- Moamer
#606 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ljubi te brat !SpecialOffer wrote:"Dino, sina naj, sina nani naj,nani nani naj, sina nani nani naj nana nij nana nina,naj, sina nani naj,nani nani naj, sina nani nani naj nana nij nana nina".
Zehra Bajaraktarevic
-
nuki_cika
#607 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ama pusti uhlebe koji plasiraju lazi.Jedno si informacije od medija koji reklamiraju "tog pjevaca "pa podignu cifru ". Stvarni pokazatelji jesu da usce ne moze primiti vise od 120 hiljada ,kosevo vise od 60 ,pa makar jedni nad drugima visili, beogradska arena prima 22hiljade itdkaranana wrote:daj mi medij koji je rekao da je na cecinom koncertu bilo 200 hiljada ljudi.
vidim oni tabloidi poznati po laganju govore o 150, a citam o uscu, kazu da je kapacitet izmedju 80 i 100 hiljada.
- Moamer
#608 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Kazu da je veceras na kosevu 450.000 doslo da slusa Edina.
Sve sarajlija do sarajlije
Sve sarajlija do sarajlije
- Ljakan
#609 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
kakvih crnih 70 iljada nema 30 plafon iljada na kosevu sad.
- Moamer
#610 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Mogao je Edin komotno Slogu zakupit pa svirku napravitLjakan wrote:kakvih crnih 70 iljada nema 30 plafon iljada na kosevu sad.
- Ljakan
#611 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Moamer wrote:Mogao je Edin komotno Slogu zakupit pa svirku napravitLjakan wrote:kakvih crnih 70 iljada nema 30 plafon iljada na kosevu sad.
- mayab
#612 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Arijana Saracevic Helac
!7 sati, Alipašina ulica. Vozim prijateljicu kući. Mladi ljudi, na 37, žure prema Koševu. Razumljivo, ljudi hoće u prve redove.Saznadoh da su sve karte rasprodane iako bezobrazno skupe i to nije kako je reklamirano "poklon građanima". Prijateljica, stanuje iznad Porodilišta. Iza prve raskrsnice prema Koševu, zaustavlja nas policajac. Crven u licu od vrućine i vidno umoran. Kaže:"Skrenite desno"! Pitam zašto? Zbog koncerta, ne mogu do Porodilišta? Tu se mi malo sporečkamo, ja pokoju tešku riječ i pusti nas. Sad me stid.
Vraćam se za pet minuta. Zaustavljam se pokraj njega i kažem:"Izvinite ali ne vidim razlog da ljude ne puštate u ovom smjeru. Neki zaista moraju do Pedijatrije i Ginekologije. Kaže:"Znam, naređeno nam je da u 17 sati zatvorimo saobraćaj" Dakle, četiri sata prije početka koncerta. Dodaje:"Od jutros od 7 sam ovdje." Pitam, hoće li dobiti novčanu nadoknadu? Kaze da neće. U tom mi prođe kroz glavu da koncert obezbjeđuje neka firma, izvjesnog Mirsada Ćatovića i biće uredno isplaćeni. A policija volontira. Krenem dalje. Nailazim na drugog policajca, na skretanju. Zamolim ga da mi pomogne da se ubacim, gužva nevjerovatna kao ona uoči Prvog maja. Sav je u znoju. Pitam ga hoće li da mu kupim vodu? Zahvaljuje i odbija. Po naglasku bih rekla da je iz Zenice kao i onaj prvi. Iscrpljen, dodaje: "Recite mi, gospođo, ko je Dino Merlin da blokira saobraćaj?" Kažem: Njegov život je Švicarska, može mu se. U tom, kuckaju mi na suprotnoj strani neke djevojčice i pitaju, da li poznajem nekog ko prodaje karte? Zaista, ne.
I neću da mi prekrasan dan sa krasnim mojim curama, pokvari konstantni osjećaj nepravde u državi koja se vodi privatno i u kojoj se građani kažnjavaju kako god kome padne na pamet. Eeee, valjalo je napraviti svjetleću pjesmu, pa usred rata pobjeći u Njemačku i poslije rata biti patriota No1, a moji policajci na prvim linijama. Welcome na Koševo.
P.S. Ipak, želim da kiša stane. Neka sve svijetli i sjaji. Baš kao u pjesmi.
- diason
#613 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Neko je vec spomenuo kultnu recenicu, da se u Bosni sve osim uspjeha moze oprostiti.
Bila je slicna tema prosle godine, i tad su Dinu nazivali plagijatorom, i ako je postavljen dokaz da je na svojim albumima postavljao od koga je uzimao melodije(moze se naci na sa-x).
A posto se ovdje mora crtat, kada se napise od koga si uzeo pjesmu, to se ne zove plagijatom, vec obradom.
Kasnije je napisano da su u to vrijeme i vecina ex yu bendova iste stvari radila, pa mozda cak i vise od Dine.
Postavljena su na toj temi i imena ostalih izvodjaca koja su obradjivali strane hitove, ali to vecina nije uspjela zapaziti.Pa su tu spomenuta imena Corbe, Orgazma, Kazalista, Valjka, EKV, Goblina, Azre, Dugmeta, Bajage, Jagoda, Dine Dvornika, Idola, P.Patke, P.Orkestra, Psihomodo Popa, Pusenja, Cole, Vatrenog Poljubca, Korni, Oktobar 1864, Viktorija, Cukica...Ko imalo prati muzicku scenu zna da je jedan od najvecih plagijatora gitarista Parnog Valjka.
A da ne govorim o izvodjacima o kojima tipovi poput bosnije boja nikad nisu culi iz 60' i 70', poput Silueta voleti nekoga, Mise Kovaca- San Francisko, Josipe Lisac whitout you, pjesmu koja je kasnije proslavila Maraju, i jos njenih vise obrada stranih hitova, Roboti- Mramor kamen i zeljezo, Njemacku pjesmu koju je poslije i Dugme obradilo.Onda mozda jedan od najvecih hitova Yuge od Dragana Stojnica, obradu francuske pjesme, bila je tako lijepa.
Ali kako to nekom seljaku objasniti, koji misli da je gradjanin, samo zato sto zivi u zgradi, ne ide to tako u zivotu.
Mrziti ga sto je otisao iz rata, i ako je pola vremena bio tu isto nije neki motiv, znajuci da je otisao ko god je mogao.Mada je ostavio pjesme koje su nosile vojnike u ratu poput vojnik srece, koja je "plagijat", sreca, pa imamo tipove poput muarema da nam na to ukazu, jer mi to nikad ne bi znali.Dat je i dokaz da pjesma Alija nije pisana za predsjednika tada suverene drzave, covjeka koji nije optuzen u Hagu kao neke druge vodje, i nemojte tu njegova sina uvlaciti u pricu, ko njega jebe.Jedino sto su mu nasli je da voli pametovat, i oblacit se drugacije nego ostali Bosanci.Ima jahtu, o kako je to samo primitivno, i na kraju se prica svede na onu standardnu Bosansku, vidi ga, vidi mu glave!
Bila je slicna tema prosle godine, i tad su Dinu nazivali plagijatorom, i ako je postavljen dokaz da je na svojim albumima postavljao od koga je uzimao melodije(moze se naci na sa-x).
A posto se ovdje mora crtat, kada se napise od koga si uzeo pjesmu, to se ne zove plagijatom, vec obradom.
Kasnije je napisano da su u to vrijeme i vecina ex yu bendova iste stvari radila, pa mozda cak i vise od Dine.
Postavljena su na toj temi i imena ostalih izvodjaca koja su obradjivali strane hitove, ali to vecina nije uspjela zapaziti.Pa su tu spomenuta imena Corbe, Orgazma, Kazalista, Valjka, EKV, Goblina, Azre, Dugmeta, Bajage, Jagoda, Dine Dvornika, Idola, P.Patke, P.Orkestra, Psihomodo Popa, Pusenja, Cole, Vatrenog Poljubca, Korni, Oktobar 1864, Viktorija, Cukica...Ko imalo prati muzicku scenu zna da je jedan od najvecih plagijatora gitarista Parnog Valjka.
A da ne govorim o izvodjacima o kojima tipovi poput bosnije boja nikad nisu culi iz 60' i 70', poput Silueta voleti nekoga, Mise Kovaca- San Francisko, Josipe Lisac whitout you, pjesmu koja je kasnije proslavila Maraju, i jos njenih vise obrada stranih hitova, Roboti- Mramor kamen i zeljezo, Njemacku pjesmu koju je poslije i Dugme obradilo.Onda mozda jedan od najvecih hitova Yuge od Dragana Stojnica, obradu francuske pjesme, bila je tako lijepa.
Ali kako to nekom seljaku objasniti, koji misli da je gradjanin, samo zato sto zivi u zgradi, ne ide to tako u zivotu.
Mrziti ga sto je otisao iz rata, i ako je pola vremena bio tu isto nije neki motiv, znajuci da je otisao ko god je mogao.Mada je ostavio pjesme koje su nosile vojnike u ratu poput vojnik srece, koja je "plagijat", sreca, pa imamo tipove poput muarema da nam na to ukazu, jer mi to nikad ne bi znali.Dat je i dokaz da pjesma Alija nije pisana za predsjednika tada suverene drzave, covjeka koji nije optuzen u Hagu kao neke druge vodje, i nemojte tu njegova sina uvlaciti u pricu, ko njega jebe.Jedino sto su mu nasli je da voli pametovat, i oblacit se drugacije nego ostali Bosanci.Ima jahtu, o kako je to samo primitivno, i na kraju se prica svede na onu standardnu Bosansku, vidi ga, vidi mu glave!
- Ommadawn
#614 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
I ja sam bio u svom rodnom gradu kad je bilo najteze - ko je Dino da mi palamudi o tome?KatarinaKosaca wrote:
E, sad si mnogima pokvario večer. Dan su potrošili demonizirajući, lagajući čak i kakvo je vrijemei ti dolaziš sa tom informacijom
Jednako kako sam rekla pristajući nostiti zvono rigidnog nacionaliste ili poganog nacionaliste ne znam kako je tačno bila kvalifikacija da Srbima treba Vili Brant i kolektivna katarza, isto tako kažem da Bošnjacima treba grupna seansa ubrizgavanja samopouzdanja i skidanja kompleksa inferiornosti. Pod hitno.
Hrvatima kompleksa više vrijednosti itd, da ne daljim od teme. Čuj čovjek nacionalist, šovinista i Bošnjačka Ceca (žena ratnog zločoinca uključena u njegove zločine) samo zato što je bio u rodnom gradu kad je rodnom gradu bilo najteže i drznuo se snimiti pjesmu onima koji su bježali iz istog![]()
Ceca jeste bila udata za ratnog zlocinca ali nigdje ne postoji dokumentovano da je imala ikakve veze sa tim zlocinima.
Bosnjacima ne treba grupna seansa samopouzdanja, imaju ga i previse (kao i Hrvati, Srbi i ostali balkanski narodi) nego kritika onog sto valja i onog sto ne valja.
Sramota je da u gradu se stvori tolika guzva da ne mozes odvesti nekog u Porodiliste ili slicno zbog Dine Merlina a taj isti grad se nije mogao udostojiti da pruzi adekvatnu pomoc Jadranki Stojakovic koja je kvalitetniji muzicar i koja je bosansku tradicionalnu muziku izvodila godinama u Japanu, ostavsi i zapise svog rada.
- SpecialOffer
#615 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Hocemo Merlina i sljedece godine!
#hadzija #amus #mujo #i #dalje #ima #dobru #ćunu
#hadzija #amus #mujo #i #dalje #ima #dobru #ćunu
- Ljakan
#616 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
naklon gospođice helac.mayab wrote:Arijana Saracevic Helac
!7 sati, Alipašina ulica. Vozim prijateljicu kući. Mladi ljudi, na 37, žure prema Koševu. Razumljivo, ljudi hoće u prve redove.Saznadoh da su sve karte rasprodane iako bezobrazno skupe i to nije kako je reklamirano "poklon građanima". Prijateljica, stanuje iznad Porodilišta. Iza prve raskrsnice prema Koševu, zaustavlja nas policajac. Crven u licu od vrućine i vidno umoran. Kaže:"Skrenite desno"! Pitam zašto? Zbog koncerta, ne mogu do Porodilišta? Tu se mi malo sporečkamo, ja pokoju tešku riječ i pusti nas. Sad me stid.
Vraćam se za pet minuta. Zaustavljam se pokraj njega i kažem:"Izvinite ali ne vidim razlog da ljude ne puštate u ovom smjeru. Neki zaista moraju do Pedijatrije i Ginekologije. Kaže:"Znam, naređeno nam je da u 17 sati zatvorimo saobraćaj" Dakle, četiri sata prije početka koncerta. Dodaje:"Od jutros od 7 sam ovdje." Pitam, hoće li dobiti novčanu nadoknadu? Kaze da neće. U tom mi prođe kroz glavu da koncert obezbjeđuje neka firma, izvjesnog Mirsada Ćatovića i biće uredno isplaćeni. A policija volontira. Krenem dalje. Nailazim na drugog policajca, na skretanju. Zamolim ga da mi pomogne da se ubacim, gužva nevjerovatna kao ona uoči Prvog maja. Sav je u znoju. Pitam ga hoće li da mu kupim vodu? Zahvaljuje i odbija. Po naglasku bih rekla da je iz Zenice kao i onaj prvi. Iscrpljen, dodaje: "Recite mi, gospođo, ko je Dino Merlin da blokira saobraćaj?" Kažem: Njegov život je Švicarska, može mu se. U tom, kuckaju mi na suprotnoj strani neke djevojčice i pitaju, da li poznajem nekog ko prodaje karte? Zaista, ne.
I neću da mi prekrasan dan sa krasnim mojim curama, pokvari konstantni osjećaj nepravde u državi koja se vodi privatno i u kojoj se građani kažnjavaju kako god kome padne na pamet. Eeee, valjalo je napraviti svjetleću pjesmu, pa usred rata pobjeći u Njemačku i poslije rata biti patriota No1, a moji policajci na prvim linijama. Welcome na Koševo.
P.S. Ipak, želim da kiša stane. Neka sve svijetli i sjaji. Baš kao u pjesmi.
-
Holms
#617 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ljakan wrote:nema ceca dosla umjesto joksimovica.
- Moamer
#618 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Sve si to ti prosle godine fino nama objasnio pa i ove ponovio ali pomori se s tim da mi mozemo otici sa sela ali selo iz nas nikada. Edin sve sto je u zivotu koncerata imao, par dana Cevljanovicke koride nadoknadi. Pogledas li vozni park na Cevljanovicima primjetit ces da se radi o jako uspjesnim posjetiocima event-a.diason wrote:Neko je vec spomenuo kultnu recenicu, da se u Bosni sve osim uspjeha moze oprostiti.
I hvala ti sto pratis moje postove, nisam znao da postojis
- SpecialOffer
#619 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Kad covjek voli zenu
salje vojske da je traze
kad covjek voli zenu
sam sebe vara, sam sebe laze...
#barenje #emotivnih #pičoka #merlinovim #stihovima
salje vojske da je traze
kad covjek voli zenu
sam sebe vara, sam sebe laze...
#barenje #emotivnih #pičoka #merlinovim #stihovima
- uglavnomja
- Ljakan
#621 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
kolko se sjecam da dokazani cetnik nije bio isto kad je nacelavo obrijo i teroriso od kad je upozno.ne branim je al kako znas da je imala izbora i da se ne uda za njega a kamo li sta drugo u braku?kiki-miki wrote:Khm zena cetnika dokazanog ispade fina
- Ommadawn
#622 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Niko ne pise da je fina ali je li sudjelovala u Arkanovim zlocinima? Ja do sada nisam nigdje to ni cuo ni procitao.kiki-miki wrote:Khm zena cetnika dokazanog ispade fina
A serem se u njoj u silikonske sise ko i Dini Merlinu u usta. Isti q.rc drugo pakovanje.
- Ljakan
#623 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
mislis nedjela?a sta se ima ograđivat od necega za sta nije kriva?to sto je on radio nema nikakve veze sa njom.kiki-miki wrote:Da je to tako saznalo bi se poslije njegove smrti.Ljakan wrote:kolko se sjecam da dokazani cetnik nije bio isto kad je nacelavo obrijo i teroriso od kad je upozno.ne branim je al kako znas da je imala izbora i da se ne uda za njega a kamo li sta drugo u braku?kiki-miki wrote:Khm zena cetnika dokazanog ispade fina
I valjda bi se nekad ogradila od njegovih djela.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
- diason
#625 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Nemoj si laskati, spomenuo sam te kao jednog od seljacina neobrazovanih, tesko je takve ne primjetiti, seljoberi se vole nametati.Moamer wrote:Sve si to ti prosle godine fino nama objasnio pa i ove ponovio ali pomori se s tim da mi mozemo otici sa sela ali selo iz nas nikada. Edin sve sto je u zivotu koncerata imao, par dana Cevljanovicke koride nadoknadi. Pogledas li vozni park na Cevljanovicima primjetit ces da se radi o jako uspjesnim posjetiocima event-a.diason wrote:Neko je vec spomenuo kultnu recenicu, da se u Bosni sve osim uspjeha moze oprostiti.
I hvala ti sto pratis moje postove, nisam znao da postojis
Poslusaj neku od pjesama koje sam postavio, jer sam uvjeren da ih nikad nisi cuo, vjerujem da ti je sad na tv DM tresti