Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#376 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KatarinaKosaca »

ExNihilo wrote:Nemoj, molim te. Smiješno je. Lik je eksplicitno tvrdio da je pjesma za Izetbegovića, kao i za Miladina. Dakle, ne radi se o nekakvom metafizičkom pronalaženju u pjesmi koja, eto, slučajno, nosi tvoje ime.

Ima on puno pravo pisati pjesme kome god hoće, ali:

a) Stani iza toga. Za nekoga si napisao tu pjesmu, jal Miladina, jal Izetbegovića. Ako je Izetbegović, stani iza toga. Ako nije, onda je gospodinu Izetbegoviću 1994., na gorepomenutom prijemu, trebao objasniti da se ovaj malo zbunio i da pjesma ustvari nije posvećena njemu, već Miladinu. Problem je što je Dinu ratnih godina malo prenijelo, pa su se pisale ovakve pjesmice i davale izjave o bolesnim Srbima. To mu je, svakako, donosilo korist tada. Međutim, danas bi da revidira vlastiti opus, pa više ni sam ne zna kome je pjesma posvećena. Kao što ne zna, čini se, ni tekst prijeratnih pjesama, pa više nije "izdao Boga", već je "izdao sve". I slično. Valjda je amnezija nuspojava novih uvjerenja.

b) Pisanje režimskih pjesama je samo dno umjetnosti. To je bastardizacija umjetnosti u propagandne svrhe. On je imao puno pravo da se sroza na taj nivo, ali hajde onda da ga, kao umjetnika, u tom svjetlu valorizujemo.
Pjesma je napravljena za aliju Miladina i jasno si citirala "Može se i Izetbegović naći u njoj", kao ako se napravi pjesma ExNihilo, možeš se naći u njoj.
Dalje, možemo o režimskim umjestnicima stranice napisati. I koliko je to neumjetnost i dno. Ovdje se radi o opkoljenom gradu, opstanku, ratu, krvi, smrti, nikako o "režimskim pjesmaam", kako napisah , razumijem da pjesma Gdje si bio kad je bilo najteže teško pada dezerterima, podrumašima, prebjeguljama itd
I podsjeti me, molim te, jer kao da čitam beogradsku šund štampu na tu njegovu navodnu izjavu o "bolesnim Srbima" :?
ho oponopono

#377 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by ho oponopono »

SpecialOffer wrote:
Daj broj da ti to na uvce otpevam :oops:
...neces me oploditi, rumenis se jebemu...pak sta da radi ovaj strijelac sa stidnom personom... ?! :pisnula: i :pisnuo:
SpecialOffer

#378 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by SpecialOffer »

ho oponopono wrote:
SpecialOffer wrote:
Daj broj da ti to na uvce otpevam :oops:
...neces me oploditi, rumenis se jebemu...pak sta da radi ovaj strijelac sa stidnom personom... ?! :pisnula: i :pisnuo:
Mnoge rekose pa porekose :D
ExNihilo

#379 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by ExNihilo »

KatarinaKosaca wrote:
ExNihilo wrote:Nemoj, molim te. Smiješno je. Lik je eksplicitno tvrdio da je pjesma za Izetbegovića, kao i za Miladina. Dakle, ne radi se o nekakvom metafizičkom pronalaženju u pjesmi koja, eto, slučajno, nosi tvoje ime.

a) Stani iza toga. Za nekoga si napisao tu pjesmu, jal Miladina, jal Izetbegovića. Ako je Izetbegović, stani iza toga. Ako nije, onda je gospodinu Izetbegoviću 1994., na gorepomenutom prijemu, trebao objasniti da se ovaj malo zbunio i da pjesma ustvari nije posvećena njemu, već Miladinu. Problem je što je Dinu ratnih godina malo prenijelo, pa su se pisale ovakve pjesmice i davale izjave o bolesnim Srbima. To mu je, svakako, donosilo korist tada. Međutim, danas bi da revidira vlastiti opus, pa više ni sam ne zna kome je pjesma posvećena. Kao što ne zna, čini se, ni tekst prijeratnih pjesama, pa više nije "izdao Boga", već je "izdao sve". I slično. Valjda je amnezija nuspojava novih uvjerenja.

b) Pisanje režimskih pjesama je samo dno umjetnosti. To je bastardizacija umjetnosti u propagandne svrhe. On je imao puno pravo da se sroza na taj nivo, ali hajde onda da ga, kao umjetnika, u tom svjetlu valorizujemo.
Pjesma je napravljena za aliju Miladina i jasno si citirala "Može se i Izetbegović naći u njoj", kao ako se napravi pjesma ExNihilo, možeš se naći u njoj.
Dalje, možemo o režimskim umjestnicima stranice napisati. I koliko je to neumjetnost i dno. Ovdje se radi o opkoljenom gradu, opstanku, ratu, krvi, smrti, nikako o "režimskim pjesmaam", kako napisah , razumijem da pjesma Gdje si bio kad je bilo najteže teško pada dezerterima, podrumašima, prebjeguljama itd
I podsjeti me, molim te, jer kao da čitam beogradsku šund štampu na tu njegovu navodnu izjavu o "bolesnim Srbima" :?
Pa, ako pitaš Dinu Merlina, nije jasno za koga je pjesma napisana. To jest, odgovor zavisi od okolnosti, sagovornika i političke klime. Sve je relativno. Ja mu vjerujem, jer sumnjam da ti znaš bolje od samog autora.

Što se tiče izjave o Srbima, imaš je na linku koji sam već postirao.

https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 0510.shtml
Ja pišem pjesme, i postoje uvjeti pod kojima bih otišao u Beograd. Srbi bi brzim koracima trebali početi postajati Nijemci: trebao bi se pojaviti srpski Willy Brandt, trebali bi uzeti lijekove za svoje bolesti, jer evidentno su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bih trebao u Beograd. Jer, bolesnici se obilaze.
:smajlikojipovraća:

Ovakvog gmaza neko brani.
KatarinaKosaca

#380 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KatarinaKosaca »

Branim, da, eto, ja branim tog "gmazova", jer je evidentno da iza svih glazbenih puritanaca i skivanja iza toga stoji puka zavist.. baš po onoj Mešinoj sve će ti oprostiti sem uspjeha..
I ne treba u ljudima, umjetnicima tražiti neke idealne ljude, i ja sam čula da je DM, veliki dinar efendija, ali neću ga kući voditi, on je postigao uspjeh u svom poslu, kao Sarajlija i kao Bosanac, pa i ako patriota, bez obzira koliko se nekome na to povraća... i neću da pljujem po njemu. Naročito što to ije bilo (kako napisah za Cecu) "preko štele",. zaštite tid. Neda Ukraden je počela i probila se tako što joj je muž bio urednika na Tv-u.
O ratnim izjavama da i ne govorim :-) :-) :-) i nitko ne smeta, smeta Dino Merlin... :D
insomnia78

#381 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by insomnia78 »

AntiKrist wrote:Stara al kazuje dovoljno...

Image
Jah, inace si u ratu hladno mog'o odbiti Ćele i Juku kad te zovnu da zapjevas
I sta to tacno govori ova slika?
Odmor nakon orgijanja nad srpskom nejaci?

Sta kazuje ova?
Image
bumerangss

#382 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by bumerangss »

Svi mi mozemo pricati sta hocemo ali citav grad se digo na noge! Dino vakav Dino nakav ali Dino ce veceras nadmasiti Papu :D
Moamer

#383 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Moamer »

bumerangss wrote:Svi mi mozemo pricati sta hocemo ali citav grad se digo na noge! Dino vakav Dino nakav ali Dino ce veceras nadmasiti Papu :D
Samo ako uz vecerasnji sabere sve koncerte na kojima je u zivotu nastupao :mrgreen:
Pa i sa punim zbirom .. ni blizu Usca kamoli pape :igrac:
bumerangss

#384 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by bumerangss »

Ovo je za ne povjerovati. Trenutno idem tramvajem prema Ilidzi a suprotna traka prema gradu je zakrcena! Na svim tramvajskim stanicama otoka remiza rtv alipasino nedzarici avaz stup... po 200 ljudi na stanici, vecinom omladina u paru :D Dino ipak priznajem da si legenda i faca veca od Pape :thumbup:
neki

#385 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by neki »

hocel zapjevat opet onu "...zbog nje sam izdao Boga, i staru ljubav,..." ???
:D
MJAU - da

#386 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by MJAU - da »

O, pa hvala na pitanju, ne idem, iako bi htjela biti dio te mase, ali nekako ne mogu protiv sebe džaben sve. Vozdra.
ExNihilo

#387 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by ExNihilo »

KatarinaKosaca wrote:Branim, da, eto, ja branim tog "gmazova", jer je evidentno da iza svih glazbenih puritanaca i skivanja iza toga stoji puka zavist.. baš po onoj Mešinoj sve će ti oprostiti sem uspjeha..
I ne treba u ljudima, umjetnicima tražiti neke idealne ljude, i ja sam čula da je DM, veliki dinar efendija, ali neću ga kući voditi, on je postigao uspjeh u svom poslu, kao Sarajlija i kao Bosanac, pa i ako patriota, bez obzira koliko se nekome na to povraća... i neću da pljujem po njemu. Naročito što to ije bilo (kako napisah za Cecu) "preko štele",. zaštite tid. Neda Ukraden je počela i probila se tako što joj je muž bio urednika na Tv-u.
O ratnim izjavama da i ne govorim :-) :-) :-) i nitko ne smeta, smeta Dino Merlin... :D
Pa, tako reci. Braniš ga dogmatično, makar bio režimski umjetnik, heavy nacionalista, plagijator, veliki imidž-vjernik koji ne zna izgovoriti "kur'an", prelivoda, samoproglašeni genij (pogledati citat ispod) i šta sve ne što ga objektivno kategorizira kao GMAZA.

Ta priča da "naš čovjek neće oprostiti uspjeh" je notorno glupa. Je li se naš čovjek nedavno radovao uspjehu Tuke kao vlastitom? Je li se raduje uspjesima Džumhura kao vlastitim? Je li se radovao Danisovom oskaru kao vlastitom? I tako dalje. Da, raduje se. Nije zavidan. Što će reći, nešto je truhlo kod Dine. A reći ću ti i šta: frajer je jebeni kameleon.
Dino Merlin wrote:Vi ste poslije jednog od najvećih koncerata u historiji Sarajeva napisali da je to "onako". Onako? Okupi se 50.000 ljudi, a prije toga svake godine, po dva puta, SDA ili neka druga partija je organizirala takve skupove na kojima su pjevali svi iz tog posla, pa se sve skupa okupi 1.000-2.000 ljudi. Za ono što mi je Bog dao - talenat i moje pjesme - vi ste napisali da je to onako. To je podmetanje. I nisam ja kriv što sam genije.
razonoda

#388 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by razonoda »

KatarinaKosaca wrote:

Dalje, možemo o režimskim umjestnicima stranice napisati. I koliko je to neumjetnost i dno. Ovdje se radi o opkoljenom gradu, opstanku, ratu, krvi, smrti, nikako o "režimskim pjesmaam", kako napisah , razumijem da pjesma

--------------------

Gdje si bio kad je bilo najteže teško pada dezerterima, podrumašima, prebjeguljama itd
---------------------------
Majke Srebrenice bi bile vise nego SRETNE , da njihove sinove, danas PROZIVAS DEZERTERIMA -ne bi ti zamjerili . SAMO DA SU ZIVI. :cry:
spreca

#389 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by spreca »

Uh koliko ce vas danas i nocas dobiti chir na zeludcu :mrgreen: .........Dino pojacaj malo :lol: :lol: :lol: :lol:
shandrprcSA

#390 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by shandrprcSA »

ćiribiribela wrote:
SpecialOffer wrote:
Ovo nikad nikom nisam rekao ali VOLIM TE :|
awwww hvala :mrgreen:
8-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#391 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote: Respektabilan umjetnik i pop umjetnik su, uglavnom, međusobno isključivi pojmovi.
Osim ako nije u pitanju Majkl Dzekson :thumbup:
KatarinaKosaca

#393 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KatarinaKosaca »

ExNihilo wrote:Pa, tako reci. Braniš ga dogmatično, makar bio režimski umjetnik, heavy nacionalista, plagijator, veliki imidž-vjernik koji ne zna izgovoriti "kur'an", prelivoda, samoproglašeni genij (pogledati citat ispod) i šta sve ne što ga objektivno kategorizira kao GMAZA.
Prezirem dogmu, pa tako i dogmatski pristup, utoliko on nije takav, ali na napade da je nacionalista (po čemu , svega ti, što je ostao u Sarajevu u ratu, zato je nacionalista????), ili što je rekao da treba terapija onima koji su za njega pisali da je imao privatni logor za Srbe itd? Zbog toga je nacionalista*?

@razonoda, nije tema, ali da smo svi dezertirali, kako ti preporučuješ, Bosne ne bi bilo.... možda opet,kako ti preporučuješ :(
KatarinaKosaca

#394 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KatarinaKosaca »

spreca wrote:Uh koliko ce vas danas i nocas dobiti chir na zeludcu :mrgreen: .........Dino pojacaj malo :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup:

Da mi je netko rekao da ću ovoliko navijati za Merlina, ne bi vjerovala :D , ali ta količina mržnje i fanatičnosti u napadu me prosto tjera... :D
ExNihilo

#395 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by ExNihilo »

KatarinaKosaca wrote:
ExNihilo wrote:Pa, tako reci. Braniš ga dogmatično, makar bio režimski umjetnik, heavy nacionalista, plagijator, veliki imidž-vjernik koji ne zna izgovoriti "kur'an", prelivoda, samoproglašeni genij (pogledati citat ispod) i šta sve ne što ga objektivno kategorizira kao GMAZA.
Prezirem dogmu, pa tako i dogmatski pristup, utoliko on nije takav, ali na napade da je nacionalista (po čemu , svega ti, što je ostao u Sarajevu u ratu, zato je nacionalista????), ili što je rekao da treba terapija onima koji su za njega pisali da je imao privatni logor za Srbe itd? Zbog toga je nacionalista*?
Po ovim riječima, koje nisu upućene individuama koje su pričale ovo ili ono, već narodu:

Ja pišem pjesme, i postoje uvjeti pod kojima bih otišao u Beograd. Srbi bi brzim koracima trebali početi postajati Nijemci: trebao bi se pojaviti srpski Willy Brandt, trebali bi uzeti lijekove za svoje bolesti, jer evidentno su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bih trebao u Beograd. Jer, bolesnici se obilaze.
Ovo je sposoban izreći samo posljednji nacionalistički šljam. Beogradski mediji su imali puno pravo što su ga prozivali za ove riječi. Naravno, tada se snebivao i povlačio rečeno. Sve kako bi napunio Arenu.
Last edited by ExNihilo on 25/07/2015 19:45, edited 1 time in total.
SpecialOffer

#396 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by SpecialOffer »

De ba @Katarina dobro je vise :-) Koga briga za koga je pjesma "Da te nije Alija", mozda je bas o Aliji Sirotanovicu :lol: Dino je to, danas 'vako, sutra 'nako :-)
HAVANA

#397 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by HAVANA »

Haj ba jebo vas dino,sta trunite 16 strana.Kome se slusa nek ide i cao.
KatarinaKosaca

#398 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KatarinaKosaca »

SpecialOffer wrote:De ba @Katarina dobro je vise :-) Koga briga za koga je pjesma "Da te nije Alija", mozda je bas o Aliji Sirotanovicu :lol: Dino je to, danas 'vako, sutra 'nako :-)
Ko si, ba, ti da nekog ućutkuješ, držeći pišući ovdje seminare o plodnosti tvojih spermatozoida???? :shock: :shock: Da pojma imaš, znao bi bar ko je Alija MIladin i kad je poginuo i kad je pjesma napisana.

@Ex Nihillo, ako je štampa pisala da je imao privatni logor, a jeste, ako to nitko nije demantirao, i blaga je izjava koju je dao. Postoje ljudi kojima smetaju svi umjetnici koji su ostali u gradu (Hanka, Dino, Kemo itd), a veličaju one koji su opobjegli (Halid, Haris, itd). Za Beograd me i ne čudi toliko, a ovi što propagiraju dezerterstvo kao oblik djelovanja i ismijavaju se sa poginulim ljudima. I sad je Dino Merlin ne samo plagijator, nego najcrnji šovinista, čekam da u tvom sljedećem postu piše da je fakat imao privatni logor u ratu :D
spreca

#399 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by spreca »

ExNihilo wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Po ovim riječima, koje nisu upućene individuama koje su pričale ovo ili ono, već narodu:

Ovo je sposoban izreći samo posljednji nacionalistički šljam. Beogradski mediji su imali puno pravo što su ga prozivali za ove riječi. Naravno, tada se snebivao i povlačio rečeno. Sve kako bi napunio Arenu.
aaaaa u tom zecu lezi grm.....pa odmah to reci...........a skoro sve sto je rekao je istina.....boli,ma procice...odmah posle koncerta :mrgreen:
Moamer

#400 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Moamer »

Kisobran party .. ulaz 20 KM :mrgreen:
Post Reply