u nasoj provinciji veceras nakav Urban i Silente, pa cu se time zadovoljiti
Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#226 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ne idem, sa zadovoljstvom
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#227 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
A sinoć Zoster bioplain vanilla wrote:ne idem, sa zadovoljstvom
- bleee_sa
#228 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ne puštaj ni glasa ja ću na to složit tercu...plain vanilla wrote:ne idem, sa zadovoljstvom
- plain vanilla
#229 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
jes, i VatraVelkoski wrote:A sinoć Zoster bioplain vanilla wrote:ne idem, sa zadovoljstvom
- dale cooper
#230 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
plain vanilla wrote:ne idem, sa zadovoljstvom
- bleee_sa
#231 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Od rođenja mog nije prošlo bez imenaa tvoog ni dan ni godinaaa Zvezdoo Crvenaaaa 
- ExNihilo
#232 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
To što neko ide na koncert, i što trpa Dini lovu u džep, fakat me boli qrz. Ali ne mogu da pojmim da postoje ljudi se ozbiljno upinju da objasne kako je frajer neki respektabilan umjetnik ili šta već.
Pa lik je dokazano najveći plagijator u historiji umjetnosti našeg govornog područja, a možda i šire. Njegova "umjetnost" je estetski škart, koji može isplivati samo i jedino u umjetnički poharanoj zemlji, koja ne mari za kulturu "ni koliko je prašine pod noktom", i koju u širokom luku zaobilazi svaki, ali ama baš svaki, iole spomena vrijedan muzičar na planeti koju zovemo Zemlja.
Slušao se Merlin i u Yugi, ali se znalo šta su njegovi dometi. Neka vrsta pandana Plavom orkestru, sa sladunjavim pjesmicama kojima se bare emocijama zaglupljene tinejdžerke. I to je to.
Danas ga predstavljaju ko bosanskog Aristotela, bokte. Bosanska kurčina.
Pa lik je dokazano najveći plagijator u historiji umjetnosti našeg govornog područja, a možda i šire. Njegova "umjetnost" je estetski škart, koji može isplivati samo i jedino u umjetnički poharanoj zemlji, koja ne mari za kulturu "ni koliko je prašine pod noktom", i koju u širokom luku zaobilazi svaki, ali ama baš svaki, iole spomena vrijedan muzičar na planeti koju zovemo Zemlja.
Slušao se Merlin i u Yugi, ali se znalo šta su njegovi dometi. Neka vrsta pandana Plavom orkestru, sa sladunjavim pjesmicama kojima se bare emocijama zaglupljene tinejdžerke. I to je to.
- plain vanilla
#233 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
hejdale cooper wrote:plain vanilla wrote:ne idem, sa zadovoljstvom
ides li ti vecras u park? ili ces, gluho bilo, na Dinin koncert?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#234 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Davno je Meša Selimović napisao da će ti u Bosni oprostiti sve sem uspjeha. Neću ići na koncert, ali to ne znači, da ne cijenim 4 Arene koje je imao u Beogradu i pored sve medijske propagande koja ga je pratila da bude bojkotiran, to ne znači da nema toliko miliona prodatnih nosača zvuka. Uspješan, a naš... e, to kod nas ne može i ne podnosi se. Naročito, što nije ni guzonjin sin, nije ga nitko forsirao pa mu se i pjesma koju je poginulom ratnom drugu napisao pripisuje da je režimlija, što nikad nije bio. On samo nije zaboravio da je Bosanac i Sarajlija, većinu rata je proveo u Sarajevu ( i neka mi nitko ne govori da nije, jer sam ga viđala), nije pobjegao kao Halid Bešlić i slični. Radi svega toga, od srca želim Dini Merlinu da još puno godina napuni puno stadiona i da ima još veću, ljepšu i noviju jahtu. Šta mislim ja o njegovim pjesmama, nebitno je, nisam eminentan muzički kritičar.
Na primjer, niti pjesma niti Acu LUkasa ne podnosim pa nemam potrebu da otvaram teme kako je on šund, a papci svi oni koju trče na Bazene kad dođe u Sarajevo
Ali, koliko vidim, nitko to i ne čini od ovih glazbenih puritanaca, jer naprosto, Aca Lukas je "otamo", a Dino Merlin je naš i prvog ga treba popljuvati. Da li je puka zavist ili neka endemska vrsta mržnje, nikad neću znati.
Na primjer, niti pjesma niti Acu LUkasa ne podnosim pa nemam potrebu da otvaram teme kako je on šund, a papci svi oni koju trče na Bazene kad dođe u Sarajevo
Ali, koliko vidim, nitko to i ne čini od ovih glazbenih puritanaca, jer naprosto, Aca Lukas je "otamo", a Dino Merlin je naš i prvog ga treba popljuvati. Da li je puka zavist ili neka endemska vrsta mržnje, nikad neću znati.
- dale cooper
#235 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ni jedno ni drugo. Imam druge planove.plain vanilla wrote:hejdale cooper wrote:plain vanilla wrote:ne idem, sa zadovoljstvom
u nasoj provinciji veceras nakav Urban i Silente, pa cu se time zadovoljiti![]()
ides li ti vecras u park? ili ces, gluho bilo, na Dinin koncert?
- spreca
#236 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
KatarinaKosaca wrote:Davno je Meša Selimović napisao da će ti u Bosni oprostiti sve sem uspjeha. Neću ići na koncert, ali to ne znači, da ne cijenim 4 Arene koje je imao u Beogradu i pored sve medijske propagande koja ga je pratila da bude bojkotiran, to ne znači da nema toliko miliona prodatnih nosača zvuka. Uspješan, a naš... e, to kod nas ne može i ne podnosi se. Naročito, što nije ni guzonjin sin, nije ga nitko forsirao pa mu se i pjesma koju je poginulom ratnom drugu napisao pripisuje da je režimlija, što nikad nije bio. On samo nije zaboravio da je Bosanac i Sarajlija, većinu rata je proveo u Sarajevu ( i neka mi nitko ne govori da nije, jer sam ga viđala), nije pobjegao kao Halid Bešlić i slični. Radi svega toga, od srca želim Dini Merlinu da još puno godina napuni puno stadiona i da ima još veću, ljepšu i noviju jahtu. Šta mislim ja o njegovim pjesmama, nebitno je, nisam eminentan muzički kritičar.
-
Paul F.
#237 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ma koji si ti qrac ? Dva puta na Euroviziji bio u vrhu. Slušaju ga rado i u Srbiji znajući gdje je u ratu bio. Ko si ti ? Ko si ti ? Ko si ti ? Hajde napravi bolju muziku.ExNihilo wrote:To što neko ide na koncert, i što trpa Dini lovu u džep, fakat me boli qrz. Ali ne mogu da pojmim da postoje ljudi se ozbiljno upinju da objasne kako je frajer neki respektabilan umjetnik ili šta već.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
- plain vanilla
#239 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
pih, a mogla sam te pocastiti colom od markudale cooper wrote: Ni jedno ni drugo. Imam druge planove.
- ExNihilo
#240 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Evrovizija? Olimpijada šunda i kreveljenja. Ljudi kojima je ista mjera kvalitete i ne zaslužuju bolje od Sline Berlina.Paul F. wrote:Ma koji si ti qrac ? Dva puta na Euroviziji bio u vrhu. Slušaju ga rado i u Srbiji znajući gdje je u ratu bio. Ko si ti ? Ko si ti ? Ko si ti ? Hajde napravi bolju muziku.ExNihilo wrote:To što neko ide na koncert, i što trpa Dini lovu u džep, fakat me boli qrz. Ali ne mogu da pojmim da postoje ljudi se ozbiljno upinju da objasne kako je frajer neki respektabilan umjetnik ili šta već.
- dale cooper
#241 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
plain vanilla wrote:pih, a mogla sam te pocastiti colom od markudale cooper wrote: Ni jedno ni drugo. Imam druge planove.
- plain vanilla
#242 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ne znam kako se zove, pravi Tuzlanska pivaradale cooper wrote:plain vanilla wrote:pih, a mogla sam te pocastiti colom od markudale cooper wrote: Ni jedno ni drugo. Imam druge planove.Jel' Sky cola?
eto ako dodjes, imas pivo, nije beg cicija
sebi cu ponijeti stock
on topic http://www.satiranje.com/ekskluzivno-di ... plagijata/
- spinel_
#243 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ExNihilo wrote:
Evrovizija? Olimpijada šunda i kreveljenja. Ljudi kojima je ista mjera kvalitete i ne zaslužuju bolje od Sline Berlina.
nasao se na billboard listi za najprodavaniji zadnji album, osmo mjesto ?
najprodavaniji album Sredinom u regionu ? - znam odg na ovo pitanje. I ceca, meca i dara i mara je slusana i prodavana, to nista ne govori
- ExNihilo
#244 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ceca okupila 200 000 ljudi. Po tvom kriteriju, ista je boginja umjetnosti.spinel_ wrote:ExNihilo wrote:
Evrovizija? Olimpijada šunda i kreveljenja. Ljudi kojima je ista mjera kvalitete i ne zaslužuju bolje od Sline Berlina.
nasao se na billboard listi za najprodavaniji zadnji album, osmo mjesto ?
najprodavaniji album Sredinom u regionu ? - znam odg na ovo pitanje. I ceca, meca i dara i mara je slusana i prodavana, to nista ne govori
- dale cooper
#245 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Naši prave? Strah me.plain vanilla wrote:
ne znam kako se zove, pravi Tuzlanska pivara![]()
eto ako dodjes, imas pivo, nije beg cicija![]()
sebi cu ponijeti stock![]()
on topic http://www.satiranje.com/ekskluzivno-di ... plagijata/
Eh ovaj link što si postavila je samo jedan od razloga što ga ne podnosim kao čovjeka.
Nije li vrhunac licemjerja biti na čelu ustanove koja se bavi zaštitom autorskih prava, a ovamo sa druge
strane bezočno kradeš i u većini slučajeva ne potpisuješ autore od kojih si "posudio" melodije?
-
Paul F.
#246 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
U redu. Ne priznajemo Euroviziju. Ne priznajemo da ga u cijeloj bivšoj Jugoslaviji vole slušati. Ne priznajemo fantastičnu produkciju zvukova. Pa koji su onda kriteriji ?ExNihilo wrote: Evrovizija? Olimpijada šunda i kreveljenja. Ljudi kojima je ista mjera kvalitete i ne zaslužuju bolje od Sline Berlina.
- spinel_
#247 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ExNihilo wrote:
Ceca okupila 200 000 ljudi. Po tvom kriteriju, ista je boginja umjetnosti.
hahaha, pa sta sam ja iznad napisa
- AntiKrist
#248 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Stara al kazuje dovoljno...

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#249 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Jah, i šta ova slika treba da dokaže i pokaže? Živio u Sarajevu, znao te ljude, ja sam znala Lepog Miću, Sonju Karadžić itd, jel me to čini četnikušom?
- AntiKrist
#250 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Mjesečina – (plagijat pjesme 1988. UB40 “Where Did I Go Wrong”)
Ostat će istine dvije – (plagijat pjesme 1984. Prince “When Doves Cry”)
Vojnik Srece – (plagijat pjesme 1990. Londonbeat “I’ve Been Thinking About You”…)
Kad sve ovo bude juče – (plagijat pjesme 1995. Michael Jackson “They Don’t Care About Us”…)
Paša moj solidni – (plagijat pjesme 1987. Luca Carboni “Farfallina”…)
Ne daj me nikome – (plagijat pjesme 1994. Marius Müller-Westernhagen “Es Geht Mir Gut”…)
Sve Je Laž – (plagijat pjesme 1998. İbrahim Tatlıses “Akdeniz Akşamları”…)
Burek – (plagijat pjesme 1991. Manu Chao “King of Bongo”…)
Subota – (plagijat pjesme 1995. Sezen Aksu “Zalim”…)
Ostat će istine dvije – (plagijat pjesme 1984. Prince “When Doves Cry”)
Vojnik Srece – (plagijat pjesme 1990. Londonbeat “I’ve Been Thinking About You”…)
Kad sve ovo bude juče – (plagijat pjesme 1995. Michael Jackson “They Don’t Care About Us”…)
Paša moj solidni – (plagijat pjesme 1987. Luca Carboni “Farfallina”…)
Ne daj me nikome – (plagijat pjesme 1994. Marius Müller-Westernhagen “Es Geht Mir Gut”…)
Sve Je Laž – (plagijat pjesme 1998. İbrahim Tatlıses “Akdeniz Akşamları”…)
Burek – (plagijat pjesme 1991. Manu Chao “King of Bongo”…)
Subota – (plagijat pjesme 1995. Sezen Aksu “Zalim”…)