Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
-
Niemand
- dale cooper
#1102 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Cool.Chmoljo wrote:ma pravo da ti kažem, slabo varim šta novije. samo poneku pjesmicu koju čujem radeći nešto drugodale cooper wrote: Jebiga, tebi ko' da je 60 godina.Šalim se, to su klasici i poslušao bi makar neke od njih na koncertu.
![]()
lajkam arktičke majmunei njima bih otišao
Hvala na ispravci, lektore.Velkoski wrote:
ne treba ti crtica kod "Pop-a", nije akronim...
nema na čemu![]()
![]()
Last edited by dale cooper on 26/07/2015 23:43, edited 1 time in total.
- bleee_sa
#1103 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Jel' Velkoski, rekoh li ja tebi danas na pumpi kol'ko te volim? 
-
budza
#1104 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Better Man wrote:To bi bilo pravo. Laže onaj ko kaže da npr AC/DC ne bi mogli napuniti Koševo. Pa ne bi tu ljudi bili samo iz BiH, već iz cijele Evrope. Pa U2 je je svirao 2 noći zaredom na Maksimiru i bilo je 120 hiljada ljudi ukupno na oba koncerta. Jer vi mislite da su tu bili samo ljudi iz Hrvatske,a ne iz cijele Evrope. Problem je što mi nemamo ljude spremne da ulože i organizuju takav sepktakl, već se bave seoskim zabavama poput Faruka Drine. Ono sinoć je obično narodno veselje jednog polunarodnjačkog pjevača i ništa više.
uzecemo da je tacna tvoja konstatacija, ali ne mozemo zanemariti da zapadni balkan nema veceg i jaceg.
tebi posto merlin i faruk drina losi, uvek imas opciju da budes otudjen. trst, milano, pesta, vijen ti nisu daleki ako hoces da pobegnes od sebe.
ja licno vec duze vreme ne slusam nasu muziku, ali je cujem i dam raspoznati da je merlin najkvalitetniji, iako ima masu skinutih stvari. ali ko ih nema. i na nnasoj i na inostranoj sceni se to radi.
-
resito
#1105 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Meni bilo vrhunski. 
Autobus nas dovezao oko 4, sa Koševa pjehe do baščaršije, bili u Vatri (odmah našli mjesto), onda još malo šetali, kod Želje smo na mjesto čekali 10-15ak minuta. Bukvalno postoji red pored gdje ljudi stoje i čekaju kad će ovi što su sjeli završiti, a konobar viče 3 praznaaa a narod odmah poleti unutra.
Bio sam sa društvom na vrhu Avaz tornja i odatle smo taksijem do Koševa bar do onog dijela dokle se moglo autom.
Dosta dugo se čakalo na ulazu, ogroman red bio.. Merlin u elementu, sve savršeno i dugo ću ovo pamtiti. Očekivao sam da će i Željko odnekud iskočiti dok se pjevao supermen..
Bus smo baš dugo čekali kao i svi ostali jer je bio haos u saobraćaju..
U glavnom lijepo je bilo, najviše je bilo omladine mojih godina..
Realno ovo je velika manifestacija.. jer sem Merlina ne postoji muzičar u Bosni koji bi uspio ovo napraviti. Na balkanu postoji jedna pjevačica koja bi ovo mogla ponoviti ali ona sigurno neće za života u Sarajevo tako da je Dino broj 1
Moja ocjena 10/10
Autobus nas dovezao oko 4, sa Koševa pjehe do baščaršije, bili u Vatri (odmah našli mjesto), onda još malo šetali, kod Želje smo na mjesto čekali 10-15ak minuta. Bukvalno postoji red pored gdje ljudi stoje i čekaju kad će ovi što su sjeli završiti, a konobar viče 3 praznaaa a narod odmah poleti unutra.
Dosta dugo se čakalo na ulazu, ogroman red bio.. Merlin u elementu, sve savršeno i dugo ću ovo pamtiti. Očekivao sam da će i Željko odnekud iskočiti dok se pjevao supermen..
U glavnom lijepo je bilo, najviše je bilo omladine mojih godina..
Realno ovo je velika manifestacija.. jer sem Merlina ne postoji muzičar u Bosni koji bi uspio ovo napraviti. Na balkanu postoji jedna pjevačica koja bi ovo mogla ponoviti ali ona sigurno neće za života u Sarajevo tako da je Dino broj 1
Moja ocjena 10/10
-
dezurni_ucenik
#1106 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Mi na zalost nismo u stanju da dovedemo zaboravljene bandove tipa Guano Apes kamoli jednog Nick Cavea. Sto se tice cijena bandova, znam da su Queens Of The Stone Age izmedju 75k i 150k dolara.
Muse - 150,000 dolara
Pearl Jam izmedju 300 i 500 hiljada dolara.
Pharrell WIlliams izmedju 125 i 175 hiljada dolara.
Linkin Park 400,000 dolara.
Pa eto da se utalimo, bar za QOTSA. Mozemo skupiti 75k
@dale
nam je 50k dolara. Hocemo poceti stekat pare da ga dovedemo u DOm Mladih 
Muse - 150,000 dolara
@dale
- insomnia78
#1107 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Velkoski wrote:joj ovih hipstera![]()
ima l' boljeg osjećaja nego kad šmrčeš, a u pozadini Maja Marijana![]()
- insomnia78
#1108 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
"Bio mi je dobar drug"
- Šveđanin
#1109 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Dezurni nije to tesko izracunati.. U glavnom sve se svodi na to ima li jedno 50 000 ljudi koji bi za ulaznicu dali 40 eura (jedan primjer)..naravno kada se zbroje i ljudi sa strane koji bi dosli u SA. Ako postoji ekonomska moc i isplativost, ima da ti Linkin Park svira tri veceri zaredom ako treba...
Da nije jos ko sinoc primjetio lika lici na onog politicara Konakovica, crni dzip, parkirao odmah pored stadiona, nije mogao da izveze auto pa krenuo psovati i svirati ljudima da se micu da on moze proci... Trubio jedno 10 minuta.
Da nije jos ko sinoc primjetio lika lici na onog politicara Konakovica, crni dzip, parkirao odmah pored stadiona, nije mogao da izveze auto pa krenuo psovati i svirati ljudima da se micu da on moze proci... Trubio jedno 10 minuta.
-
dezurni_ucenik
#1110 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Šveđanin wrote:Dezurni nije to tesko izracunati.. U glavnom sve se svodi na to ima li jedno 50 000 ljudi koji bi za ulaznicu dali 40 eura (jedan primjer)..naravno kada se zbroje i ljudi sa strane koji bi dosli u SA. Ako postoji ekonomska moc i isplativost, ima da ti Linkin Park svira tri veceri zaredom ako treba...
Linkin Park nikad nisu svirali na ovim prostorima tako da bi sa strane organizatora to bio pun pogodak. Da dodju nekim cudom kod nas, racunaj citavu regiju. Isto se odnosi na Coldplay, Nine Inch Nails, Aphex Twin, Muse, The Cure ...
-
das auto
#1111 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
mada to nije moja muzika ali jedan intersantan podatak.U Seattlu ( oni su tamo rodjeni) karta na ,,crno,,( tamo se legalno tapkaju karte , samo plati porez ) za Pearl Jam se placala jednom prilikom cak i 3000 dolara.Sto se tice toga koliko kosta neki band ili pjevac tu ne postoje pravila. Evo npr cesto ste spominjali Joe Cockera. On u Evropi puni stadione a u Americi svira u tako malim prostorima gdje moze stati ne vise od 500 - 700 ljudi. Veliki muzicari ne gledaju uvijek na zaradu.Oni imaju milione i milione. njima je bitno da ponekad iznanade svoju publiku i nagrade svoje vjerne funove tako sto ce zasvirati u nekom clubu pred 200 ljudi.Stounsi su to cesto radili. Samo izadju na binu u nekom pubu a ti se sokiras.dezurni_ucenik wrote:Mi na zalost nismo u stanju da dovedemo zaboravljene bandove tipa Guano Apes kamoli jednog Nick Cavea. Sto se tice cijena bandova, znam da su Queens Of The Stone Age izmedju 75k i 150k dolara.
Muse - 150,000 dolara
@dale
nam je 50k dolara. Hocemo poceti stekat pare da ga dovedemo u DOm Mladih
-
das auto
#1112 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
The Cure je dolazio u Ljubljanu nekad davno. Coldplay je preveliki band i kada bi dolazio na Blakan uzeo bi samo jedan grad. Kolike su sanse Sarajeva pored Zagreba i Beograda to procijenite sami.dezurni_ucenik wrote:Šveđanin wrote:Dezurni nije to tesko izracunati.. U glavnom sve se svodi na to ima li jedno 50 000 ljudi koji bi za ulaznicu dali 40 eura (jedan primjer)..naravno kada se zbroje i ljudi sa strane koji bi dosli u SA. Ako postoji ekonomska moc i isplativost, ima da ti Linkin Park svira tri veceri zaredom ako treba...
Linkin Park nikad nisu svirali na ovim prostorima tako da bi sa strane organizatora to bio pun pogodak. Da dodju nekim cudom kod nas, racunaj citavu regiju. Isto se odnosi na Coldplay, Nine Inch Nails, Aphex Twin, Muse, The Cure ...
- sheilak
#1113 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ko jos slusa linkin park?Šveđanin wrote:Dezurni nije to tesko izracunati.. U glavnom sve se svodi na to ima li jedno 50 000 ljudi koji bi za ulaznicu dali 40 eura (jedan primjer)..naravno kada se zbroje i ljudi sa strane koji bi dosli u SA. Ako postoji ekonomska moc i isplativost, ima da ti Linkin Park svira tri veceri zaredom ako treba...
ko ih je uopce ikada slusao?
- azurna_obala
#1114 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Koja maštanja
hajd da probam i ja....neka dođe Maroon 5
hajd da probam i ja....neka dođe Maroon 5
- Ljakan
#1115 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Pa zar nije bio moron prije par dana? 
- azurna_obala
- malamirha
#1117 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Better Man wrote:To bi bilo pravo. Laže onaj ko kaže da npr AC/DC ne bi mogli napuniti Koševo. Pa ne bi tu ljudi bili samo iz BiH, već iz cijele Evrope. Pa U2 je je svirao 2 noći zaredom na Maksimiru i bilo je 120 hiljada ljudi ukupno na oba koncerta. Jer vi mislite da su tu bili samo ljudi iz Hrvatske,a ne iz cijele Evrope. Problem je što mi nemamo ljude spremne da ulože i organizuju takav sepktakl, već se bave seoskim zabavama poput Faruka Drine. Ono sinoć je obično narodno veselje jednog polunarodnjačkog pjevača i ništa više.dale cooper wrote:Jebo Merlina. Da je meni da se kod nas počnu održavati koncerti kvalitetnih, eminetnih muzičara, da imamo
raznolikost i mogućnost izbora. Pa neka Merlin skupi 70.000 hiljada ljudi, a nas 20.000 ćemo otići na recimo Nick Cave-a.
I svi zadovoljni.
- velikibrnjo
#1118 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ja kad vidim mirhice sta pises, skontam da su ti ruralci i sandzaklije daleko bolji od sarajevaca koji se kunu u pogled sa mihrivoda a glavom u plafon svog dnevnog boravka od 2x2m udarajumalamirha wrote:kad pogledam ko dolazi od izvodjca u budvu,beograd,zagreb......dodje mi da placem.idem na koncerte,plaltim zestoko. samo jednoma da odrzi koncert neko dobar......
znam da toga biti nece.dovoljni su nam ovi nizerazredni narodnjaci.ovaj grad naselise rularci i sandzaklije,kad to spojis ....dobijes sarajevo.
ono malo sto nas osta nije dovoljno za bilo sta. davimo se u glibu primitivizma.cevljanovici su ovo!!!!!!!!!!!!!!
- Not My Idea
#1119 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Milion ljudi je otislo iz Bosne, dobar dio se nikad nije vratio al se Dini ne moze oprostit, sile nema
glupost je govorit argumente tipa
isto tako mislim da je glupost govorit da ga ne vole samo jer je otisao iz Bosne, pjevao o Aliji, napisao pjesme Ceci itd
Sto se mene tice, istina je ovdje negdje
sto se tice toga ko dolazi u Zagreb i Beograd, kucate na pogresnu adresu, nije Dino kriv. mlatite praznu slamu.
glupost je govorit argumente tipa
mislim wtflik je omiljen jer je veliki bošnjo i musliman i lafo patriota
isto tako mislim da je glupost govorit da ga ne vole samo jer je otisao iz Bosne, pjevao o Aliji, napisao pjesme Ceci itd
Sto se mene tice, istina je ovdje negdje
da samo pjeva i nikad ne progovara svoje neke dubokoumnosti, isla bih na koncert rado...al brate,lik smoriChmoljo wrote:
plagijator je, k'o čovjek nula, prodaje filozofiju i pamet koje realno nema... to su neke moje.
sto se tice toga ko dolazi u Zagreb i Beograd, kucate na pogresnu adresu, nije Dino kriv. mlatite praznu slamu.
-
Naslovnica
#1120 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Samo da malo trolujem temu, ja se i dalje nadam da će U2 nastupiti na Koševu na 20-tu godišnjicu njihovog nezaboravnog koncerta u Sarajevu, tj. 23 Septembra 2017.

-
leo karan
#1121 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Sad kad klix počne najavljivati SFF, pljuvaci ce se odmah presaltati, a Merlina ce zaboravit.
A onda ide hrakacina, mjesec danas. Bit ce ovo dugo ljeto
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1122 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Što, priča da SFF ima veze sa svim osim sa filmovima je pljuvačina? 
-
dezurni_ucenik
#1123 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
leo karan wrote:Sad kad klix počne najavljivati SFF, pljuvaci ce se odmah presaltati, a Merlina ce zaboravit.
A ti si inace veliki filmofil, pa ti smeta kad neko hejta SFF
- Magarece_godine
#1124 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
"Ne valja Dino, ne valja korida, ne valjaju utakmice, a vasa mjesta u pozorištu prazna!"
- Dr. Kuca
#1125 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
SFF je jedini filmski festival gdje nikog neiteresuju filmovi.