Dosadna kiša

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfons Kauders

#201 Re: Dosadna kiša

Post by Alfons Kauders »

OldMayor wrote:@Alfons Kauders, stani ba drug malo, pa jbmu normalno da mi je zao ljudi. Ucestvovao sam u pomoci i dan danas ucestvujem.

Ali kakve to veze ima i sa cim i sa ovom temom? I sta ja i ostali mozemo promjeniti ako kazemo svidja nam se kisa/ne svidja nam se kisa.

Mislim, toliko je problema u svijetu na koje se moze utjecati - na kisu NE MOZES. Mozes utjecati na to hoce li se proizvesti metak koji ce ubit nekog, a hoce li pasti kap sa neba i nekog potopiti tu ti, ja niti bilo ko drugi ne mozemo nista.

Moze jedino drzava pomoci tim ljudima, te ubuduce da ljudi paze gdje ce zivjeti. Ako ti 10 institucija kaze da ne pravis kucu, kliziste je, ne pravi nemoj kliziste, nemoj bit zeton pa je pravit.

Gledam Otes jbt kuca na kuci. Plave svake godine, ali jok bagra gradi li gradi. Pa ne moze ti deset drzava tu pomoc. :roll:

I jbg kad grije sunce - koje svi vole i obozavaju, pa ne vidim niko da pise sta je, volite sunce, a jebe vam se sto poli pola Hercegovine. Svi planiraju odmore, pa se raspituju jos gori li Ivan mozemo l proc, profuraju i jebe im se.
jbg stari ne radi se o tome... naravno da se ne moze kontrolisati, naravno da su mnogi ljudi napravili kuce tamo gdje im nije mjesto... ali mi nekako neobicno zvuci navijanje za jos kise, jer eto, inace bude pretoplo... 100 dana od aprila... i opet ljudima nije dovoljno?

sorry ali ne kontam... kome ba moze biti drago da nema ljeta? da se ne moze hodati po prirodi, rostiljati, vozati bajk, igrati lopte? koji je uopste argument? lijepo vrijeme za gledati filmove u kuci, ko sto rece kolega? nema vrucina? sorry, ali meni se cini da ovo jedino moze odgovarati asocijalnim ljudima koji svakako nemaju pametnija posla nego da sjede u kuci, iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec...

zapravo cak je i u kuci za kurac, jer je vlazno, sparno, smrdljivo... jednostavno mi nije jasno kako se godina bez ljeta moze dopadati nekome, cak i da nije bilo poplava i svega ostalog... to mi nikako ne zvuci... zdravo...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#202 Re: Dosadna kiša

Post by Truba »

Stripovi se iskrivili...od vlage u stanu
Posao na vikendici stoji
Odron
StupskaBitanga

#203 Re: Dosadna kiša

Post by StupskaBitanga »

a hodati po Stupu je nemoguća misija
Alfons Kauders

#204 Re: Dosadna kiša

Post by Alfons Kauders »

Black swan wrote:Stripovi se iskrivili...od vlage u stanu
Posao na vikendici stoji
Odron
susenje vesha je avantura... koliko god da stoji, mekan, vlazan

haj barem ne moram kupovat omeksivac
forest gump

#205 Re: Dosadna kiša

Post by forest gump »

Joj drame ovdje:D Isto razmažena derišta :-)

Ne sekirajte se sad će magla i smog još malo:)
Truba

#206 Re: Dosadna kiša

Post by Truba »

ja fakat ne znam kakvi su vama životi i gdje živite kakva je izolacija kakvi su krovovi
imate li vikendice brinete li se i o čemu...
jeste li ponovo morali krečiti pojedine dijelove plafona zbog pretjerane kiše
čekate li
trešnje
breskve
jabuke
šlive
kruške
višnje
krompir

ništa nema... ničega nema nestalo... nemaaaaaaaa
radovi stali... ne možeš kopati ne možeš prenositi zemlju
ne možeš stavljati bodljikavu žicu jer je nakon 8 tura košenja trava kao u džungli
septička puna non stop vode...
iz polja izvire voda

ma nema ne vrijedi dalje nabrajati
shmizlica

#207 Re: Dosadna kiša

Post by shmizlica »

labudane nemoj tako, kako si krenuo bojim se počinit ćeš suicid :D , evo kažu u nedelju prestaje...ima nade :mrgreen:
Truba

#208 Re: Dosadna kiša

Post by Truba »

i kako će to pomoći mojim trešnjama breskvama i krompiru?
ultima_palabra

#209 Re: Dosadna kiša

Post by ultima_palabra »

E nek si ti mjerna jedinica za empatiju...
shmizlica

#210 Re: Dosadna kiša

Post by shmizlica »

trešnje u septembru? bar si njih trebao ožaliti dosad :mrgreen:
Truba

#211 Re: Dosadna kiša

Post by Truba »

ultima_palabra wrote:E nek si ti mjerna jedinica za empatiju...
jel se ti meni obraćaš

koji ti je k.

ne obraćaj mi se više... sve si rekao zdravo zbog trunke poštovanja neću te na ignore ako mi se još jednom direktno obratiš...
Truba

#212 Re: Dosadna kiša

Post by Truba »

shmizlica wrote:trešnje u septembru? bar si njih trebao ožaliti dosad :mrgreen:
curo draga što me driblaš na svakom topiku
ja sam ti naveo troškove i probelme koje mi je napravila kiša

samo oko krompira i bašte ima truda i peglanja ... žao mi i traktora i benzina i sjemena i đubriva i posla oko svega toga
da bi krompir koji vadim bio veličine klikera
RahatHurmašica

#213 Re: Dosadna kiša

Post by RahatHurmašica »

voda je život
sumirprimus

#214 Re: Dosadna kiša

Post by sumirprimus »

svakom je njegova muka najveca,al realno,tresnje i kropmir su najmanji problem,kakvih problema i gubitaka ima...
shmizlica

#215 Re: Dosadna kiša

Post by shmizlica »

reci mi da živiš od tog krompira i neću te više driblati ni sekunde....
Alfons Kauders

#216 Re: Dosadna kiša

Post by Alfons Kauders »

Black swan wrote:
shmizlica wrote:trešnje u septembru? bar si njih trebao ožaliti dosad :mrgreen:
curo draga što me driblaš na svakom topiku
ja sam ti naveo troškove i probelme koje mi je napravila kiša

samo oko krompira i bašte ima truda i peglanja ... žao mi i traktora i benzina i sjemena i đubriva i posla oko svega toga
da bi krompir koji vadim bio veličine klikera
nema svako vikendicu, zaboli ljude... ima zato pijaca, trzni centar, lako ce...

dok ne postane jasno da ce sad i raja sa sela morati nabaviti dobar dio hrane na taj nacin i da ce cijene voca i povrca otici u kurac... neke i nece, ali ce kvalitet biti samo takav - plastik fantastik uvezen iz picke materine :D
Truba

#217 Re: Dosadna kiša

Post by Truba »

shmizlica wrote:reci mi da živiš od tog krompira i neću te više driblati ni sekunde....
nema to veze
već sam ranije napomenuo da mi je žao ljudi što su sve izgubili i da zbog toga ne pravim frku
ali mi je žao i mojih propalih voćki i krompira mogu barem an forumu kukati

jel ti razumiješ kako se čovjek osjeća kad svoju voćku svoj krompir i svoj luk jede

i onda neki kako ga nazvat štreberski uhljebljenik na podforumu ekonomija predlaže nezaposlenima da dignu kredit i krenu uzgajati :lol: :lol: :lol: bolje u koloseum crno crveno igrat :D
shmizlica

#218 Re: Dosadna kiša

Post by shmizlica »

razumijem imam ih i sama. a što se toga tiče...u poljoprivredi je tako jedne godine si dobar druge nisi....recimo malinari su ove godine dobro prošli, prošle ih je suša zezala, pretprošle ih sredio snijeg u maju...i tako...vjernici bi rekli božije davanje :mrgreen:
Truba

#219 Re: Dosadna kiša

Post by Truba »

kad je bio snijeg u maju 2012. 16. maja mislim metlom sam sa svake mladevoćke ujuto skidao snijeg

i spasio ih a sada opada lišće samo pri vrhu ih ima
ne znam šta da radim :D za sve je kriva kiša ovo nije normalno

definitivno neću ništa više saditi osim luka on je jak i uspijeva te peršuna
ima nena po parkovima da prodaju fin krompir i ostalo voće i povrće
sheilak

#220 Re: Dosadna kiša

Post by sheilak »

Alfons Kauders wrote: sorry ali ne kontam... kome ba moze biti drago da nema ljeta? da se ne moze hodati po prirodi, rostiljati, vozati bajk, igrati lopte? koji je uopste argument? lijepo vrijeme za gledati filmove u kuci, ko sto rece kolega? nema vrucina? sorry, ali meni se cini da ovo jedino moze odgovarati asocijalnim ljudima koji svakako nemaju pametnija posla nego da sjede u kuci, iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec...
e bas. a kao sto kazes, i u kuci dobijes klaustrofobican osjecaj. fakat nemas kud, kao da si okruzen zidovima, i vani i unutra.
SSemir

#221 Re: Dosadna kiša

Post by SSemir »

Alfons Kauders wrote:ne bi mi mrsko, pa pogledam malo jel se fakat nama pricinjavaju stvari ili nije ni bilo ljeta

april 22 kisna dana... temperatura samo 1 dan presla 21 stepen
maj 18 kisnih dana ukljucujuci rekordne sredinom mjeseca... najvisa temp 7. maja je bila 7 stepeni... 31 maja 15C
juni 19 kisnih dana... 16 i 18 juna max temperatura je bila tek 17C
juli 21 kisni dan... a 11 jula, na godisnjicu srebrenice, najvisa temperatura je bila tek 19C
avgust je bio najnormalniji i haman jedini normalan mjesec, mada je bilo 11 kisnih dana sto je opet puno za avgust... najhladniji bio 17 dan u mjesecu - 21 stepen
septembar - haman ce biti prva sedmica kisa, mozda i duze :roll:
jbt, al mi je zivot ovog ljeta propao :S ovako kad vidis, crno na bijelo, jos se vise zaprepastis kad skontas koliko je kise se ispadalo. u vraziju mater.
2 puta sam samo ovog ljeta na kupanje otisao :|
sheilak

#222 Re: Dosadna kiša

Post by sheilak »

SSemir wrote:
Alfons Kauders wrote:ne bi mi mrsko, pa pogledam malo jel se fakat nama pricinjavaju stvari ili nije ni bilo ljeta

maj 18 kisnih dana ukljucujuci rekordne sredinom mjeseca... najvisa temp 7. maja je bila 7 stepeni... 31 maja 15C
juli 21 kisni dan... a 11 jula, na godisnjicu srebrenice, najvisa temperatura je bila tek 19C
avgust je bio najnormalniji i haman jedini normalan mjesec, mada je bilo 11 kisnih dana sto je opet puno za avgust... najhladniji bio 17 dan u mjesecu - 21 stepen
jbt, al mi je zivot ovog ljeta propao :S ovako kad vidis, crno na bijelo, jos se vise zaprepastis kad skontas koliko je kise se ispadalo. u vraziju mater.
ma daj, pa vidis da se kupamo svaki dan. :D meni je najveca sega bila kad je u zadru potop bio. likovi u sred grada vaterpolo igraju. a ja ne znam bi li plakala il se smijala...pa sam oboje. :D
Alfons Kauders

#223 Re: Dosadna kiša

Post by Alfons Kauders »

SSemir wrote:

da... koliko je to propustenih dnevnih kafica, druzenja, rostilja, izlazaka na rucak, veceru, pivu, sporstkih aktivnosti, zajebancije u prirodi, oko vikendice, kupanja, planine, bicikla, lopte, djecije igre, vodanja kerova... ma svega...

a et ljudima haman godi tako... fakat koji jebeni "no-lifer" moras biti da ti je super cijelo ljeto presjediti kod kuce, buljeci u ekran?!

zao mi tih ljudi, iskreno mi ih je zao
shmizlica

#224 Re: Dosadna kiša

Post by shmizlica »

a ti kad je kiša ne izlaziš napolje? bojiš se da ćeš se istopiti, valjda :mrgreen: šećerko....
ultima_palabra

#225 Re: Dosadna kiša

Post by ultima_palabra »

A možeš izaći, ali ćeš opet provesti vrijeme u zatvorenom...
Post Reply