jbg stari ne radi se o tome... naravno da se ne moze kontrolisati, naravno da su mnogi ljudi napravili kuce tamo gdje im nije mjesto... ali mi nekako neobicno zvuci navijanje za jos kise, jer eto, inace bude pretoplo... 100 dana od aprila... i opet ljudima nije dovoljno?OldMayor wrote:@Alfons Kauders, stani ba drug malo, pa jbmu normalno da mi je zao ljudi. Ucestvovao sam u pomoci i dan danas ucestvujem.
Ali kakve to veze ima i sa cim i sa ovom temom? I sta ja i ostali mozemo promjeniti ako kazemo svidja nam se kisa/ne svidja nam se kisa.
Mislim, toliko je problema u svijetu na koje se moze utjecati - na kisu NE MOZES. Mozes utjecati na to hoce li se proizvesti metak koji ce ubit nekog, a hoce li pasti kap sa neba i nekog potopiti tu ti, ja niti bilo ko drugi ne mozemo nista.
Moze jedino drzava pomoci tim ljudima, te ubuduce da ljudi paze gdje ce zivjeti. Ako ti 10 institucija kaze da ne pravis kucu, kliziste je, ne pravi nemoj kliziste, nemoj bit zeton pa je pravit.
Gledam Otes jbt kuca na kuci. Plave svake godine, ali jok bagra gradi li gradi. Pa ne moze ti deset drzava tu pomoc.![]()
I jbg kad grije sunce - koje svi vole i obozavaju, pa ne vidim niko da pise sta je, volite sunce, a jebe vam se sto poli pola Hercegovine. Svi planiraju odmore, pa se raspituju jos gori li Ivan mozemo l proc, profuraju i jebe im se.
sorry ali ne kontam... kome ba moze biti drago da nema ljeta? da se ne moze hodati po prirodi, rostiljati, vozati bajk, igrati lopte? koji je uopste argument? lijepo vrijeme za gledati filmove u kuci, ko sto rece kolega? nema vrucina? sorry, ali meni se cini da ovo jedino moze odgovarati asocijalnim ljudima koji svakako nemaju pametnija posla nego da sjede u kuci, iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec...
zapravo cak je i u kuci za kurac, jer je vlazno, sparno, smrdljivo... jednostavno mi nije jasno kako se godina bez ljeta moze dopadati nekome, cak i da nije bilo poplava i svega ostalog... to mi nikako ne zvuci... zdravo...